roumeliotis

Carwiz

Το «ασανσέρ» Παπανικολάου που κρίνει πολλά

casino loutrakiou
redwell

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν προ αρκετών πλέον ετών ένα από τα κορυφαία τριάρια της Euroleague και χωρίς να είναι ποτέ στη ζωή του ο απόλυτος πρωταγωνιστής, είχε σημαντική συνεισφορά στις επιτυχίες του Ολυμπιακού.

Εδώ και χρόνια όμως η πορεία του είναι πτωτική και η αλήθεια είναι πως και ο ίδιος δεν φαίνεται να κάνει κάτι για να σταματήσει αυτό το πράγμα και να ξαναβρεί τη "σπιρτάδα", τον "τσαμπουκά", την όρεξή του τέλος πάντων για ποιοτικό και τοπ επιπέδου μπάσκετ.

Πέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό την προηγούμενη σεζόν ο οποίος ως συνέχεια της χρονιάς που σταμάτησαν οι υποχρεώσεις των ομάδων λόγω κορονοϊού, τον έφερε για ενάμιση χρόνο με απειροελάχιστες συμμετοχές, μετρημένες στα δάκτυλα των δυο χεριών.

Επέστρεψε, μπήκε από την αρχή στην προετοιμασία προ τετραμήνου, έδειξε να ξαναβρίσκει τα πατήματά του αλλά ξαφνικά πάτησε "διακόπτη" και εξαφανίστηκε από τα παρκέ στα τελευταία ματς. Δεν είναι ότι δεν σκοράρει -κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα-, είναι ότι η συνολική του παρουσία στο παρκέ είναι για... κλάματα.

Στην άμυνα αόρατος με τα αντίπαλα 3άρια να κάνουν ό,τι θέλουν, λάθος πάσες εντελώς ανενόχλητος, του φεύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια δείγμα έλλειψης συγκέντρωσης, ριμπάουντ λίγα πράγματα, δημιουργία για τους άλλους ή τον εαυτό του ούτε λόγος να γίνεται και γενικώς μια εικόνα που πραγματικά προβληματίζει έντονα.

Και για να το πάμε με αριθμούς, ο 31χρονος φόργουορντ στα 6 τελευταία ματς με Ζενίτ, Εφές, Μακάμπι, Αρμάνι, Ούνικς και Ερυθρό Αστέρα έχει συνολικά στο παρκέ 132' αγωνιστικά λεπτά με 3/5 δίποντα, 5/22 τρίποντα, 3/5 βολές, 13 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 4 κλεψίματα, 6 λάθη και σύστημα αξιολόγησης 3. Την ίδια ώρα; Ο Νίκολα Κάλινιτς για παράδειγμα, στα 6 τελευταία ματς με ΠΑΟ, Βιλερμπάν, Μπασκόνια, Ούνικς, Ζενίτ και Ολυμπιακό έχει 25/47 δίποντα, 4/12 τρίποντα, 16/23 βολές, 18 ριμπάουντ, 21 ασίστ, 3 κλεψίματα, 18 λάθη και 13 στο σύστημα αξιολόγησης.

Λίγο, ελάχιστα καλύτερος να ήταν στο Βελιγράδι ο Κωστάρας και να μπορούσε να βάλει "στοπ" στον Κάλινιτς έστω σε δυο σουτ αντί να τον αφήσει να κάνει ρεκόρ καριέρας στην Euroleague στο σκοράρισμα με 25 πόντους, ο Θρύλος θα είχε κερδίσει. Δυστυχώς, τα παραπάνω νούμερα σε συνδυασμό με την άμυνά του που πλέον είναι κάτω του μετρίου, συνθέτουν ένα παζλ που αποτελεί "αγκάθι" για την ομαλή λειτουργία της ομάδας.

Σίγουρα, δεν φταίει για όλα τα κακά της... μοίρας του Ολυμπιακού ο Κώστας Παπανικολάου. Να είμαστε δίκαιοι. Φταίει όμως για την εικόνα του. Συγγνώμη αν φαίνομαι εμπαθής, πιστέψτε με δεν ισχύει καθόλου. Απλά δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι ένας παίκτης με τα προσόντα του Κώστα Παπανικολάου, μεγαλωμένος μπασκετικά στον Πειραιά που ξέρει τι σημαίνει να φοράς την ερυθρόλευκη, παρουσιάζεται έτσι σε κρίσιμα παιχνίδια.

Δεν βλέπω προσπάθεια και διάθεση για να σκιστεί για την ομάδα. Τρώμε τα τρίποντα από τους αντίπαλους φόργουορντ και αντιδρά λες και τα έφαγε στο γηπεδάκι της γειτονιάς που παίζει 3Χ3 με τους φίλους του. Καμία τσίτα, δεν πεισμώνει να "βιδώσει" τον αντίπαλο στην επόμενη φάση. Καλά για μπασκετικό ξύλο; Ούτε σαν σκέψη. Οι Σέρβοι του Ερυθρού Αστέρα έπαιζαν σαν... δρεπανοφόρα και έκοβαν χέρια και συνολικά ο Θρύλος και δη οι Παπανικολάου-Λαρεντζάκης στο "3" ήταν σε φάση... χαλαρά.

Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα και αποτελεί "βαρόμετρο" για την απόδοσή της. Όσο ο "Λάρι" κάνει υπερβάσεις και ανταποκρίνεται καλύπτοντας και την μετριότητα του Κώστα, ο Ολυμπιακός θα παίρνει νίκες όπως σε Μιλάνο και Καζάν. Όταν όμως ο Μαρουσιώτης βρεθεί σε κακή βραδιά, η "τρύπα" στο "3" γίνεται τεράστια και κοστίζει πολύ.

Αντίθετα, όταν ο "Air-Pap" είναι όντως "αέρας" και παίζει βάσει των τεράστιων ικανοτήτων του, ο Θρύλος πάντα νικάει. Δείτε τα PIR του 31χρονου άσου στις φετινές ήττες και θα καταλάβετε απολύτως πόσο σημαντικός είναι ο παίκτης αυτός για τη συνολική λειτουργία της ομάδας, ειδικά όταν υψώνει "τείχος" στην άμυνα.

Με Μπαρτσελόνα έπαιξε 19' λεπτά και είχε 2 στο σύστημα αξιολόγησης, με ΤΣΣΚΑ έπαιξε 14' και είχε πάλι 2, με Ζενίτ έπαιξε 24' και είχε 3, με Εφές έπαιξε 20' και είχε -1 και με Ερυθρό Αστέρα έπαιξε 21' και είχε 3. Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω: Ο Κώστας Παπανικολάου, καλώς ή κακώς, είναι "παράγοντας-Χ" για τον Ολυμπιακό.

Μπορεί να κρίνει με τις καλές ή κακές εμφανίσεις του την πορεία ολόκληρης της ομάδας φέτος. Όταν είναι απλά καλός, η ομάδα είναι συνολικά στα υψηλά στάνταρ της. Δεν λέω να είναι διαστημικός και να βαράει 20-25 στο PIR, κάτι που δεν το έχει κάνει φέτος καθώς το μάξιμουμ ήταν 12 με τη Μονακό, 11 με τη Μακάμπι και 10 με τη Ζαλγκίρις και όλα τα άλλα ήταν μονοψήφια ή αρνητικά.

Ένας απλά καλός και όχι αρνητικός Κώστας Παπανικολάου είναι "κριτής" πολλών για τον φετινό Ολυμπιακό, έναν Ολυμπιακό ο οποίος δεν έχει άλλο καθαρό 3άρι πίσω του για να πεις ότι θα μείνει εκτός μέχρι να βρει τον εαυτό του και θα παίζει το μπακ-απ του που θα δίνει τα στοιχειώδη.

Ο Λαρεντζάκης τραβάει... κουπί με ολίγον από ΜακΚίσικ, άντε και κάποια λεπτά ο Βεζένκοφ. Δεν ξέρω αλλά όσο περνάει ο καιρός, στα μάτια μου μεγαλώνει η ανάγκη να βρεθεί ένα καθαρό 3άρι που να παίζει άμυνα και να κάνει τα στοιχειώδη στην επίθεση με ένα συμπαθητικό τρίποντο και όχι το 23% του Παπανικολάου στα 6 τελευταία ματς.

Μακάρι το παιδί να βρει άμεσα τον καλό του εαυτό και να παίξει μπασκετάρα, όμως αντί να βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός, συμβαίνει το αντίθετο εξ όσων βλέπουμε στο παρκέ και σίγουρα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα το "ασανσέρ" αυτό στο "3". Ίσως να του κάνει και καλό μια προσθήκη, με την έννοια του ανταγωνισμού καθώς τώρα ξέρει ότι βρέξει-χιονίσει αυτός είναι το σμολ φόργουορντ και έχει πάρει τη φανέλα σπίτι του. Με όλο το σεβασμό στον Κώστα, πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για τον εαυτό του, τους συμπαίκτες του και τον κόσμο που τον αγαπάει και θέλει να τον βλέπει να σκίζεται για την ερυθρόλευκη σε κάθε μα κάθε αγώνα...

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Playmaker

33 σχόλια

  • RedV
    RedV Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 15:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ομαδα πρεπει καποια στιγμη να ξεκολλησει απο τον ελληνικο κορμο που ειχε την προηγουμενη δεκαετια και να δημιουργησει εναν καινουριο. Ο Μαντζαρης εφυγε νυχτα, ο Σπανουλης σταματησε, ο Πριντεζης παιζει την τελευταια του χρονια, ο Παπανικολαου δεν ειναι αυτος που ηταν, ο Σλουκας το ιδιο. Καιρος να φτιαξουμε εναν καινουριο ελληνικο κορμο για την επομενη δεκαετια. Ελληνες παικτες ελπιδοφοροι υπαρχουν, το ζητουμενο ειναι να ασχοληθει καποιος απο την ομαδα μαζι τους.

  • Fuego
    Fuego Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 13:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Άριστοοοο Άρθρο Rg!!!Χίλια Συγχαρητήρια!!αυτά πρέπει να γράφονται κ όχι να χαϊδεύουμε αυτάκια συνεχώς(γενικά μιλάω)..Ο Παπ κάποτε ήταν Υπερπολύτιμος,τώρα πια δεν κάνει το παιδί..Αντί να έχει γίνει καλύτερος είναι πολύυυυυ Χειρότερος..

  • ΗΛΙΑΣ Μ. ΚΩΣ
    ΗΛΙΑΣ Μ. ΚΩΣ Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 11:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Το καλυτερο και πιο τιμιο αρθρο που εχω διαβασει εδω και πολυ καιρο

  • ΘΡΎΛΟΣ 7
    ΘΡΎΛΟΣ 7 Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 10:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Που είναι εκείνη η μεταγραφή που"θα" έρθει(το πιστεύει κανείς;)....

  • Γιωργος Πετρουπολη
    Γιωργος Πετρουπολη Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 06:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Λες και το εγραψα εγω το αρθρο, μπραβο μαγκες!!!

    1000% δικαιο και αληθινο.

    ΥΓ:ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΑΙΒ ΤΣΑΤ

  • Xero-las
    Xero-las Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 00:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Μακίσικ παίζει στη θεση του Ντορσει στο 2 και ο Λαρι στη θεση του Παπ στο 3. 2 λεπτα χθες πρωτη φορά επαιξε ο Μακισικ μαζι με Ντορσει επειδη και τα δυο 3αρια ήταν στα χάλι τους. Τσίρκο όχι απλα τσίρκο αλλα τσιρκουλο ειναι ο Παπ που αν ηταν Αμερικανος θα χε φυγει απο την προετοιμασια. Ο αλλος το κερδιζει το ψωμι του και ειναι. 6ος στην αξιολόγηση σε ολο το ροστερ μας και με πολυ πιο ψηλο ταβανι. Θ ανεβει περισσοτερο στη χρονια. Ποιος Ντιαλο; Λεπτο δεν θα παιζε εδω και παιζει στη θεση 3 οχι 2 που παιζει φετος ο Μακισικ. Πριν κανετε κριτικη δειτε ενα ματς, ποιος αλλαζει ποιον.

  • ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 00:55 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΑΙΤ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΑ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΛΟΥΚΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 2 ΧΑΡΤΙΑΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΓΕΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ....ΑΓΝΟΕΙΤΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΔΕ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ..ΑΣΥΛΙΑ..ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΑΝΤΑ..ΧΑΣΑΝ,ΜΑΚΙΣΙΚ,ΛΙΒΙΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΣΑ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΠΑΣΤΕ ΑΒΓΑ..ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ...

    REDGOAL: Φίλε ο Σλούκας δεν είναι κακός. Σίγουρα μπορεί και καλύτερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι "πληγή" για την ομάδα. Μη λέμε ό,τι να 'ναι. Αν σέρνεται και δεν κάνει τίποτα και αυτός, σαφώς και θα γράψουμε. Δες τα PIR του στα 6 τελευταία ματς με Ζενίτ, Εφές, Μακάμπι, Αρμάνι, Ούνικς και Ερ. Αστέρα που είναι κατά σειρά 19,10,29, 5, 13, 14 και σύγκρινέ τα με τα αντίστοιχα του Παπανικολάου που είναι 3, -1, 11, 7, -2, 3. Να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε φίλε...

  • Μενιος
    Μενιος Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 00:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Παπανικολάου δεν είναι σωματικά καλά. Έχει χάσει ταχύτητα και αθλητικοτητα. Αυτά ήταν τα δυνατά του στοιχεία και ήταν πολύ καλός αμυντικός. Επιθετικά ποτέ δεν είχε παιχνίδι με την μπάλα στον παρκέ και στηριζόταν στο στατικό τρίποντο και στα κοψίματα στη ρακέτα. Πλέον τον παίρνανε αμυντικά στο πρώτο βήμα σαν σταματημένο γιατί έχει βαρύνει και αυτό δεν διορθώνεται. Πότε θα επανέλθει αθλητικά στα στάνταρ του. Πρέπει να το αποδεχτούμε ,να πάρουμε ένα αθλητικό τριάρι με καλό σουτ και να προχωρήσουμε. Όσο χαϊδεύουμε αυτιά γιατί ο Παπ είναι Έλληνας και χρόνια μέλος της ομάδας και δεν βλέπουμε ότι πλέον δεν είναι στο επίπεδο για να παίζει 25 λεπτά Ευρωλίγκα θα το πληρώνουμε. Και ο Μάντζαρης κάποτε πρόσφερε και μετά από ένα τραυματισμό έπεσε κατακόρυφα η απόδοση του. Μια αντίστοιχη περίπτωση έχουμε και εδώ.

  • Κωσταςς
    Κωσταςς Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 23:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν και συμπαθω το site (γι αυτο μπαινω) ...νομιζω οτι το κειμενο ισως ειναι εκτος τοπου και χρονου ... και ειδικα σε μια ομαδα (και ενα site) που καποιοι λενε για παλαιμαχους κλπ.. και βρισκουν τωρα ενα ωραιο πατημα για να πουν τα παραμυθια τους που δεν εχουν σχεση με τη θεση του Ολυμπιακου στην Ευρωλιγκα (3ος ηταν χθες) , μετα το κειμενο γραφει για τα 5 τελευταια ματς ..οταν εισαι στην 14 αγωνιστικη της Ευρωλιγκας και μενουν αλλα 20 ματς ?? Οτι να ναι ?? Τα αλλα 9 ματς που ειναι δηλαδη ?? Μετα στη συνολικη εικονα ...ο Ολυμπιακος ειναι μεσα στην 8αδα και ο Παπ ειναι σχετικα καλος απο την αρχη της σεζον.. αν βαλεις και τα 14 ματς... (αλλο αν ο Καλινιτς εκανε τετοιο παιχνιδι, δεν ηταν καλος ο Ολυμπιακος συνολικα χθες) ...μετα οι τιτλοι θα κριθουν απο το Φεβρουαριο και μετα ..αν εκει ειναι καλος και κομβικος ...τι θα πουν μερικοι ?? Θα κανουν κωλοτουμπες ?? Και γιατι να κανουν κωλοτουμπες και να μην περιμενουν ...να εχουν μια συνολικη εικονα ...οταν ο Ολυμπιακος ειναι και μεσα στην 8αδα πχ ?? ...Για εναν παιχτη που ερχεται απο τραυματισμο ολα αυτα ?? Το να βρεθει ενα τριαρι δεν εχει σχεση με ολα αυτα θα μπορουσε να ειναι καλος ο Παπ και να κοιταξει και για τριαρι... , πραγματικα αυτο το κειμενο ας ελπισουμε να ειναι η εξαιρεση ...σε ενα site που γενικα ειναι καλο και υποστηριχτικο για την ομαδα (δε λεμε να γλυφει αλλα οχι και να λεμε για εναν παιχτη για 5 ματς οταν εισαι στα 14 και εισαι μεσα στην 8αδα )

  • Snake7
    Snake7 Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 22:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε Νίκο είμαι ένας από αυτούς που τον υπερασπιζεται. Όχι για τις προκλητικά αδιάφορες εμφανίσεις των τελευταίων 4-5 αγώνων. Οι οποίες δεν είναι θέμα ικανότητας αλλά ξεκάθαρα διάθεσης και ψυχολογίας. Γιατί οι εμφανίσεις του τις πρώτες 8 αγωνιστικές μια χαρά ήταν. Το αν πρέπει να παίρνει 1εκ ή 600χι ή 250χιλ ας το βρουν όσοι του προσφέρουν συμβόλαιο. Εγώ στην ομάδα μου τον θέλω και τον θέλω με διάθεση και ενέργεια. Και τον θέλω πλαισιωμένο με κανονικό τριάρι, όχι με αυτήν την τσιρκοκατασταση με το ζόρι να βαφτισουμε τριάρι ένα μονοδιάστατο, ασουτο, κοντο, αταλαντο σλασερ όπως ο Μακισικ. Και μην πει κανείς ότι τρώει το μπάτζετ. Αν αντί Μακισικ είχαμε Ντιαλό πιο φτηνό θα ήταν.
    Άρα Πρόβλημα Α: Η διαχείριση του Παπ. Κατι πάει πολύ στραβά. Δεν είναι συνήθης εικόνα.
    Β: Η άθλια κατανομή πόρων με 6 γκαρντ, 4 τεσσαρια, 1 τριάρι, 1.5 πενταρι.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...