roumeliotis

Carwiz

Το... ζητούμενο ο Θρύλος 1-0 την Γκενκ

casino loutrakiou
redwell

Ένα τέρμα του Κώστα Φορτούνη στα 22'' δευτερόλεπτα από το ξεκίνημα του αγώνα έγραψε την ιστορία του πρώτου ματς του τρίτου προκριματικού του Europa League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γκενκ και πλέον οι ερυθρόλευκοι έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση ενόψει ρεβάνς.

Ο Θρύλος θα ταξιδέψει λοιπόν με πλεονέκτημα στο Βέλγιο για τη ρεβάνς στις 17 Αυγούστου, με στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ. Το γκολ του Κώστα Φορτούνη στα 23΄΄ μετά τη σέντρα δεν αιφνιδίασε απλώς τους παίκτες του Βούτερ Βράνκεν, αλλά ήταν και το ταχύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων» στην Ιστορία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι Βέλγοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στις καθυστερήσεις (90 + 6'), αλλά ο Ρέτσος έκοψε με αυτοθυσία σουτ του Αρτεάγκα κι ενώ αμέσως πριν ο Πασχαλάκης είχε αποκρούσει σουτ του Κανούς.

H 10η Αυγούστου 2023 θα μείνει στην ιστορία ως η νύχτα που ο Κώστας Φορτούνης σημείωσε το ταχύτερο γκολ του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκή διοργάνωση! Ο Ροντινέι από τα δεξιά έκανε το γύρισμα, ο ΜακΚένζι των Βέλγων δεν μπόρεσε να διώξει και ο Φορτούνης δεν συγχώρησε εκτελώντας για το 1-0, στα 23΄΄ μετά τη σέντρα! 

Η εξέλιξη αυτή εύλογα προκάλεσε... νεύρα στους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα μία μικρή ένταση ανάμεσα στον Γκαλάρθα και τον Ιμπόρα και από μία κίτρινη κάρτα για κάθε έναν. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ έκαναν εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή στα λεπτά που ακολούθησαν, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Βέλγοι έχοντας την κατοχή, χωρίς όμως να απειλούν την εστία των «ερυθρόλευκων».

Η Γκενκ είχε ευκαιρία στο 35ο λεπτό, με εκτέλεση φάουλ του Τρεσόρ, αλλά ο Πασχαλάκης μετά το γύρισμα του Μουνιόθ αριστερά στην περιοχή έβαλε σωτήρια τα χέρια του. Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Μαντί Καμαρά έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά αντ' αυτού παραλίγο να βγάλει ασίστ στον Μασούρα, ο οποίος από κοντά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε για να νικήσει τον κίπερ της Γκενκ.

Οι Πειραιώτες είχαν μία καλή στιγμή στο 42ο λεπτό, με τον Μαντί Καμαρά να πιάνει το σουτ εκτός περιοχής, με τον Μασούρα, όμως να μην βρίσκει την μπάλα όπως ήθελε. Στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους, η Γκενκ είδε τον Κανούς να κάνει το συρτό γέμισμα στην περιοχή, ο Τονού προσπάθησε να σουτάρει, όμως παρενέβη και ο Ρέτσος, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Στο β΄ μέρος, η ομάδα του Πειραιά προσπάθησε ν' απειλήσει και το έπραξε στο 60΄ όταν Καρβάλιο έπαιξε το 1-2 με τον Κίνι, αλλά ο Πορτογάλος εκτέλεσε πάνω στην εστία της Γκενκ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνεθ προέβη στις πρώτες αλλαγές με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να περνά στη θέση του Ζοάο Καρβάλιο και τον Πεπ Μπιελ να μπαίνει αντί του Αραμπί.

Ο Βράνκε προχώρησε άμεσα σε τρεις αλλαγές (Αρτεάγκα αντί Καγιεμπέ Ντιτού, Κουτάρα Μοχάμεντ αντί Γκαλάρσα και Σορ αντί Αροκοντοάρε) και στο 71ο η Γκενκ απείλησε, αλλά Ο Πασχαλάκης απέκρουσε σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στη συνέχεια στο ριμπάουντ, το στοπ έβαλε ο Ρέτσος.

Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν το δεύτερο γκολ με τον Φορτούνη να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά, ο Ιμπόρα να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα να φεύγει άουτ στο 74ο λεπτό. Και ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός είχε νέα καλή στιγμή, όταν ο Μπιέλ πλάσαρε δυνατά δεξιά έξω από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Ο Ελ Κααμπί πέρασε στην κορυφή της επίθεσης στη θέση του Μασούρα, με τον Ντόη να γίνεται αλλαγή όταν ο Φορτούνης έδειχνε να πονά στο πόδι, ενώ στο 84΄ ο Βρουσάι πήρε τη θέση του Μαντί Καμαρά. Η Γκενκ έκανε ό,τι μπορούσε για να ισοφαρίσει και στο 85ο λεπτό ο Σορ πλάσαρε παίρνοντας την μπάλα δεξιά στην περιοχή από τον Μουνιόθ, αλλά ήταν άστοχος.

Στις καθυστερήσεις (90 + 6΄), ο Ολυμπιακός... ανησύχησε, όταν η Γκενκ απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-1. Ο Κανούς έκανε το σουτ, ο Πασχαλάκης απέκρουσε με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και ο Αρτεάγκα έπιασε νέο σουτ με τον Ρέτσο να κόβει με αυτοθυσία... ευτυχώς για τους ερυθρόλευκους...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (84΄ Βρουσάι), Καρβάλιο (63΄ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (76΄ Ντόη), Μασούρας (77΄ Ελ Κααμπί), Αραμπί (63΄ Μπιελ)

ΓΚΕΝΚ (Βούτερ Βράνκεν): Φαντεφόρντ, Μουνιόθ, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγιέμπε Ντίτου (70΄ Αρτεάγκα), Ελ Κανούς, Γκαλάρσα (66΄ Κουατάρα Μοχάμεντ), Χορσόβσκι, Παϊντσίλ, Τρεσόρ (80΄ Μπονσού Μπαχ), Αροκοντοάρε (66΄ Σορ)

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Ποδόσφαιρο

30 σχόλια

  • James 7
    James 7 Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 17:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο χουαγκ που θέλει να πάει και έστησε αντάρτικο? Έχουμε κάποια πληροφορία redgoal?

    REDGOAL: Θα πουληθεί φίλε. Θα φανεί σύντομα που θέλει να πάει ή πού θέλουν να τον πάνε γενικώς...

  • Αδέκαστος
    Αδέκαστος Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 16:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Ευρωπαϊκή νίκη μετά από πολύ καιρό. Στα θετικά συγκαταλέγονται η εμφάνιση του διδύμου στα στόπερ, η επανεμφάνιση του καλού Καμαρά και η τακτική προσέγγιση του Μαρτίνεθ, ο οποίος δείχνει να ξέρει πως να καμουφλάρει τις αδυναμίες μιας ομάδας με σοβαρό έλλειμα ποιότητας ειδικά από την μέση και μπροστά. Η ομάδα δεν έχει αριστερό μπακ, εξτρέμ και φορ μέχρι αποδείξεως του εναντίου (Ελ Καμπί;). Ο Μπρίνιτς που ακούγεται ότι κλείνει δεν μου γεμίζει το μάτι, διότι θεωρώ πως η ομάδα πρέπει να προχωρήσει στην απόκτηση έτοιμων εξτρέμ και όχι στοιχημάτων.

  • RED WINNER
    RED WINNER Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 10:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ πάντως θα επιμείνω ότι η ομάδα χρειάζεται πρωτοκλασατες προσθήκες σε αρκετές θέσεις.Αναπληρωματικους έχουμε, βασικούς θέλουμε...οι περισσότεροι... δεν για εντεκάδα....

  • Θρυλεων
    Θρυλεων Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 10:00 Σύνδεσμος σχολίου

    αν έλεγε κάποιος μετά από τις ήττες με καραμπακ και μακαμπι ότι ολυμπιακος θα κέρδιζε την γκενκ
    χωρίς μπακαμπου χουανγκ εμβιλα παπασταθοπουλο κανος
    αλλά με βασικούς τον κομενο καρβαλιο μαντυ
    έναν 35αρη ιμπορα 33χρονο κινι
    36 Ελ αραμπι με τον ρετσο και θα παίζαμε καρώ την μπάλα
    θα τον έλεγαν το λιγότερο τρελό

    γίνετε πολύ καλή δουλεια στο Ρέντη
    με προσθήκες 6-7 βασικών ακόμα που θα έρθουν
    Η ομάδα θα είναι
    πολύ πιο γρήγορη με τακτική
    συμπαγής σε όλες τις γραμμές
    και θα δούμε ωραίο ποδόσφαιρο

    δεν ξέρω αν θα περάσουμε αλλά η νίκη με την γκενκ δείχνει ότι ολυμπιακος έχει μπει σε σωστό δρόμο

  • SevenHeaven
    SevenHeaven Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 09:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Γίνεται μια νέα προσπάθεια και χρειάζεται ηρεμία. Ο Μαρτίνεθ αν μη τι άλλο μοιάζει με κανονικός προπονητής κι επιτέλους υπάρχει Τ.Δ. να τρέξει τα μεταγραφικά. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν και οι δύο είναι ότι έχουν έρθει σε μια ομάδα που επιβάλλεται να κάνει πρωταθλητισμό, δεν έχω καμία δεύτερη σκέψη ότι χτίζεται ένα ορθολογικό ρόστερ με εξελίξημους παίκτες οι οποίοι όταν κάνουν step up και σου ζητήσουν με την σειρά τους να φύγουν θα γεμίσουν τα ταμία κι αυτό είναι καλό. Ναι σε "Εζέ", ναι σε "Μπρνίτς" ναι σε "Καρντόντα" αλλά μάγκες πρέπει να φέρετε και τρια κορμιά στην επίθεση να προκαλούν ζημιά στο μυαλό κάθε αντίπαλου προπονητή όπως πχ ο Μπορέ,Ποντένσε κτλ. δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να πέσει κασέρι εκεί, το τρίγωνο 36χρονών Ελ Αραμπί, Μασούρας, Μπιέλ δεν θα σε πάει εκεί που θες κι ούτε φυσικά ο Φορτούνης είναι για να βγάζει ενενηντάλεπτα στα εξτρεμ. Εκεί χρειαζόμαστε μεγάλες κινήσεις, ας ελπίσουμε ο Γεροκορδόν να ήξερε τι έλεγε για το ότι τις καλύτερες μεταγραφές τις κάνει στο τέλος. Κατά τ'άλλα η ομάδα όπως και να έπαιξε βγάζει μια εικόνα mentality πολύ μακρία από αυτό που είδαμε πέρσι τέτοια εποχή κι αυτό είναι ευχάριστο ότι κι αν λέμε.

  • Γιωργος Πετρουπολη
    Γιωργος Πετρουπολη Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 08:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Και αν ο Μασουρας εβαζε το τετ α τετ, ο Μπιελ το δοκαρι και ο Καρβαλιο το πλασε θα ηταν 4-0
    τοτε....

    Ετσι ειναι η μπαλα, εχουμε Πασχαλακη να τα πιανει, γι αυτο πληρωνεται...

    Εγω θεωρω οτι θα εχει κατηφορα στο Βελγιο και θα ειναι δυσκολη νυχτα αλλα θα κρινουμε την ομαδα οταν ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ.

    Προς το παρον εγινε κανονικη προετοιμασια επιτελους....

    ΥΓ:Ο Χουανγκ δεν εχει δειγματα κακου παιδιου αλλα τα φαινομενα απατουν.Μπορει να φταιει εκεινος ή μπορει να εγινε ξαφνικα κακο παιδι λογω καποιας προτασης οπως ο Ρεαμπτσιουκ....

    Ειδωμεν

  • grig
    grig Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 07:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Να πούμε πρώτα συγχαρητήρια για τη νίκη.
    Κατά τα άλλα η ομάδα θέλει δουλειά πολλή και παίχτες. Προσπαθεί να πιέσει αλλά δεν πιέζει με σχέδιο ακόμη. Πάει να κάνει κάτι σαν την πίεση που έβαζε η ομάδα του Βαλβέρδε αλλά ακόμη δεν βγαίνει. Γίνεται άναρχα. Κάτι σαν ο καθένας μόνος του.
    Ανάπτυξη παιχνιδιού δεν υπάρχει. Στην τέταρτη πάσα η μπάλα αν πάει προς τα μπροστά χάνεται. Αυτοματισμοί δεν φαίνεται να υπάρχουν. Οι αποστάσεις μεταξύ των παιχτών είναι μεγάλες και οι τοποθετήσεις ότι νά΄ναι.
    Αυτά διορθώνονται μόνο αν έχεις παίχτες με ποδοσφαιρικό IQ. Περιμένουμε...
    Στα στημένα αεράμυνα. Σχεδόν κάθε μπάλα εκτός περιοχής έφερνε πανικό και ομίχλη.
    Με λίγα λόγια είμαστε στην αρχή. Πρώτο δείγμα αμφίβολο. Θα έλεγα αρνητικό αν δεν υπήρχε η νίκη.

  • Ο Αντιπρόεδρος
    Ο Αντιπρόεδρος Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 02:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλια των από κάτω , βλέπω μοιρασμένες απόψεις , εγώ θα γράψω από που είδα.....
    Βλέπω ομάδα η οποία το πλάνο τις είναι να παίζει άμυνα , αυτό το βλέπαμε στον Ολυμπιακό που προχωρούσε στην Ευρώπη την εποχή του Λεμονι ΑΛΛΑ μάγκες η Γκενκ δεν είναι μεγαθήριο δεν παίζαμε με την Ρεάλ , εσείς βλέπετε αυτοματισμούς? Γιατί εγώ βλέπω μια ομάδα Ισπανίας που προσπαθεί απλά να αποφύγει το γκολ για να μην πέσει κατηγορία.....
    Βλέπετε την ομάδα να επιτίθεται σωστά? Είναι δυνατόν να βάζει τον Αλεξανδρόπουλο δεκαρι και μετά να βάζει και τον Ντοι και να παίζουμε με Αλεξανδρόπουλο και Ντοι και το δεκαρι να είναι ο Ιμπορα? Τέτοιο τουρλουμποκι δεν έχουμε ξαναδεί.....
    Έχετε δει εσείς βελτίωση από πέρσι και αν ναι γράψτε σε ποιόν τομέα.....
    Τα είναι ακόμα Αύγουστος δεν με ενδιαφέρουν σε 10 μέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα......
    Αν αυτά που ΈΤΥΧΕ να βγάλει ο Ρετσος πήγαιναν μέσα και τελείωνε 1-3 τώρα τι θα λέγατε με αυτή την εικόνα που είδαμε , κάναμε δύο τελικές.....
    Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν αναπληρωματικά εχτρεμ , δεκαρι, αριστερό Μπακ.....
    Ο Ρετσος στα στημένα τι μαρκάρει το δοκάρι?

  • Γιωργος Πετρουπολη
    Γιωργος Πετρουπολη Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 01:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Κοιτα ξενερα οι "ΨευτοΟλυμπιακοι" που νικησε ο Ολυμπιακος...

    Ορισμενοι ειναι βεβαια οι ιδιοι που θελουν τον κεφαλι του Μπαρτζωκα...

    Κακως μου προξενει εντυπωση αλλα θα ευχηθω

    ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ

  • Greg07
    Greg07 Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 01:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρητήρια στην ομάδα !!!!! Εννοείτε θέλουμε ενίσχυση, αλλά μιλάμε και για το πρώτο επίσημο ματς της ομάδας , δείγμα θετικό , στο τέλος φυσικά παρακαλούμε να λήξει το ματς , αλλά είναι φυσιολογικοτατο, όσο και να μας ενοχλεί η συμπεριφορά Χουάνγκ , πρέπει να βρούμε λύση, εμένα προσωπικά δεν με τρελαίνει κιόλας σαν παίκτης , δεν έπαιξε σε κανένα μεγάλο ματς καλά , ανευρος για οκταρι, άτολμος για δεκαρι, δεν ήξερε ούτε και ο ίδιος τι έπαιζε , μας εντυπωσίασε στο πρώτο ματς στην Κύπρο πέρυσι , αλλά η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη, προτιμώ με χίλια Μάντι Καμαρά , aggressive παίκτης ταχυδυναμικος και μπορεί να βάλει πόδια σώμα στη φωτιά , όμως υπάρχει θέμα στο στόπερ, στους ακραίους χαφ και από τις δύο πλευρές και στο αριστερό Μπακ , μακάρι αν φύγει Χουάνγκ και θέλουμε κεντρικό χαφ να είναι ο μακσιμοβιτς που ακούστηκε για ΠΑΟΚ , παικτιτρα δυναμική που παίζει και στο 6 και στο 8 ρεντγκολ ευχαριστώ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...