roumeliotis

Carwiz

Ήττα στο ίδιο... μοτίβο 85-77 η Μονακό

casino loutrakiou
redwell

Ο Ολυμπιακός με πολύ καλή εμφάνιση στο Πριγκιπάτο έφτασε στην "πηγή" αλλά όπως και στην Τουρκία με τη Φενέρ και γενικότερα στα "κλειστά" ματς πλήρωσε την έλλειψη παίκτη με το εύκολο καλάθι στο τέλος, τέτοιον που είχε η Μονακό όπως είναι ο Μάικ Τζέιμς ο οποίος καθάρισε το παιχνίδι στο τελευταίο δίλεπτο για τους Μονεγάσκους με 85-77.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 10-7 στο 4’, όμως, η πιεστική άμυνα της Μονακό τους οδήγησε σε λάθη και κακές επιλογές. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους, σε πρώτη φάση έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 (22-17), ενώ στο 15’ βρέθηκαν στο +9 (30-21). Στο σημείο αυτό, όμως, ο ήδη «ζεστός» Αϊζάια Κάνααν, πήρε... φωτιά! Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ασταμάτητος και κράτησε σχεδόν μόνος του «όρθιο» τον Ολυμπιακό (34-30).

Στο 16’ ο Σακίλ ΜακΚίσικ πάτησε μετά από πολύ καιρό ξανά παρκέ (είχε τραυματιστεί στο ματς της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό) και συνέβαλε ουσιαστικά στην ολοκλήρωση της αντεπίθεσης των «ερυθρολεύκων», καθώς με γκολ-φάουλ του Αμερικανού φόργουορντ, η ομάδα μας έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο με θετικό πρόσημο.

Στην επανάληψη το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Ο Άλεκ Πίτερς πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Αϊζάια Κάνααν (49-52 στο 26’), όμως, η Μονακό μέσα από την καλή της άμυνα και την περιφερειακή της ευστοχία προσπέρασε με 4π. (58-54 στο 29’). Ο Πίτερς, όμως, τους... πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα και με 2/2 τρίποντα έδωσε ξανά προβάδισμα (58-59) στην ομάδα του Πειραιά με την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου.

Η μάχη συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και στο 4ο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να είναι στο 37’ ισόπαλες (71-71). Στο σημείο αυτό, όμως, ο Ολυμπιακός πήγε σε κακές επιθετικές επιλογές, ήταν άστοχος από τη γραμμή των βολών και επέτρεψε στην Μονακό με ένα επί μέρους σκορ 8-2 ουσιαστικά να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη (79-73, 40’’ για το τέλος).

Εκτός αποστολής ήταν ο τραυματίας Νάιτζερ Γουϊλιαμς – Γκος, ο νεοφερμένος Φιλίπ Πετρούσεφ (ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-17, 38-39, 58-59, 85-77

ΜΟΝΑΚΟ (Ομπράντοβιτς): Οκόμπο 11 (2/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπλόσομγκεϊμ 7 (3/3 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Μπράουν 7 (2/4 δίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντιάλο 5 (1/6 σουτ, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κορνέλι 3 (1), Τζαϊτέ, Γουόκερ 4 (1/4 σουτ), Μοτιεγιούνας 8 (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή), Ουατάρα 8 (2/2 δίποντα, 4/4 βολές), Χολ 8 (4/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Τζέιμς 24 (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 8/10 βολές, 6 ριμπάουντ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 16 (4/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/4 βολές, 4 ασίστ, 2 ασίστ, 4 λάθη), Κάναν 20 (0/3 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 5/6 βολές, 4 ασίστ), Λούντζης 1, Λαρεντζάκης 1, Φαλ 8 (4/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Παπανικολάου, Μπραζντέικις 4 (2/3 δίποντα, 2 ασίστ), Πίτερς 15 (4/5 τρίποντα), Μιλουτίνοβ 7 (3/4 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σίκμα 2, ΜακΚίσικ 3

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

104 σχόλια

  • Thrilos For Ever
    Thrilos For Ever Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 11:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Xerolas
    Τα περισσότερα λεφτά τα έχει χώσει η Φενέρ πριν Ούλκερ που δεν υπήρχε στο μπασκετικό χάρτη και έχει χαλάσει με την Domus από πίσω πάνω από μισό δις ευρώ σε 15 χρόνια μετρώντας από το 2007 και μετά.
    Μια λίγκα έχει πάρει μόνο με τον καλύτερο προπονητή που εχει υπάρξει ποτέ.
    Μια χαρά είναι η ομάδα φέτος είναι η χρονιά της.
    Και στην τελική τι φταίει όταν ο Τζέιμς ήθελε να έρθει του έκανε πρόταση και στην τελική δεν του σπάσανε το συμβόλαιο.
    Τα στατιστικά και τα νούμερα λένε σχεδόν πάντα την αλήθεια και την αποτυπώνουν στο μεγαλύτερο βαθμό.

  • Περαματιωτης
    Περαματιωτης Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 08:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Διαβάζω για ηγέτες...... υπάρχει αυτή την στιγμή καλύτερος ηγέτης από τον κανναν στην Λίγκα με 53% στο 3ποντο;
    Ότι βαράει μπαίνει μέσα και δεν κολλωνει πουθενά
    Όταν γυρίσουν όλοι και η ομάδα είναι πλήρης τότε θα δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της .
    Με πετρουσεφ θα δούμε κάτι τελείως διαφορετικό
    Το περσινό πάθημα έγινε μάθημα.....τι να το κάνεις όταν είσαι τρένο στην αρχή της σεζόν και στο τέλος ξεφουσκώνεις

  • Xero-las
    Xero-las Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 01:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Και όμως δεν ειναι ετσι Ηλια. Μη βαριεστε να κοιτατε τα στοιχεια. Η Ρεαλ και η Τσσκα εχουν παει μαζι σε 30 Φ4 κι εχουν παρει τα 8. Ρουλετα ειναι το φ4 μια στις 4 κερδιζεις. Δεδομενου οτι εχουν καραβια με λεφτα απο πισω θα λεγα οτι ειναι πολυ πιο αποτυχημενες απο τον Ολυμπιακο που χει παει σε 12 και πηρε 3. Κι αν βαλω μονο θητεια αγγελοπουλων ακομα καλυτερα σε φ4 και σε τιτλους εισαι ρεαλ και τσσκα και βαλε. Μαλιστα αν δεν ειχαμε παιξει και 3 τελικους στην εδρα του αντιπαλου αλλα στο σεφ μαλλον θα ημασταν 6-αστεροι τωρα

  • GEO
    GEO Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 01:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Geodiv φίλε πιστεύω ότι τέλος για φέτος οι μεταγραφες εκτός και αν λυθεί κάποιο συμβόλαιο αλλά συνήθως ο Μπαρτζωκας δεν προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες εκτός και αν προκύψει κάποιος πολύ σοβαρός τραυματισμός παίκτη και βγει νοκ άουτ για μεγάλο χρονικό διάστημα

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 00:15 Σύνδεσμος σχολίου

    @RedGyver
    Αν όμως δεν τους έχεις εσύ και χάνεις συνεχώς από άλλες ομάδες που έχουν τέτοιους, μετά δεν πρέπει εσύ τουλάχιστον να χαλιέσαι.
    Αν μπορούμε εμείς αυτούς τους παίκτες να τους φτιάξουμε αντί να τους αγοράζουμε, δε με πειράζει. Με πειράζει όμως όταν φεύγουν με την 1η ευκαιρία κι εμείς πρέπει να περιμένουμε πολλά χρόνια για να φτιάξουμε άλλον.
    Επίσης με πειράζει να ξεκινάμε τη σεζόν με 2-3 πολύ χτυπητές αδυναμίες που τις βλέπουν και τα παιδάκια και είτε να ψάχνουμε μπαλώματα μεσούσης της σεζόν ή να μένουμε σ αυτά και να γίνονται οι αιτίες που πάμε στην πηγή και δεν πίνουμε νερό.
    Ωραία ομάδα έχουμε, αλλά από ένα σημείο και μετά δε φτάνει η ηθική ικανοποίηση ότι είμαστε η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ που πάμε τόσες πολλές φορές σε Φ4. Πρέπει κάποια στιγμή να μην είμαστε οι μόνιμα χαμένοι.
    Αν εσένα δε σου κάνει η λογική να πάρουμε έναν Τζέιμς ή έναν αντίστοιχο ηγέτη, εγώ τουλάχιστον είμαι πρόθυμος να ακούσω μια βιώσιμη και ισάξια εναλλακτική.

  • ge
    ge Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 23:56 Σύνδεσμος σχολίου

    όχι βρε αδερφέ να βλέπουμε Κατσιβέληδες και Αγαδακους και Παπας και να πανηγυρίζουμε από το υπερθέαμα και να βρίσκει σίδερο η airball η μπαλα οχτώ στις δέκα φορές για να ικανοποίησε εσυ και δυο τρεις ακόμα

  • geodiv
    geodiv Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 21:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Σύγγαυροι, ωραίες αναλύσεις, άλλοι συμφωνούν άλλοι διαφωνούν μεταξύ τους. Εγώ ένα θα τονίσω που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση γιατί...σε κάνα χρόνο συμπληρώνουμε 100 χρόνια. Ο ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ και αυτό πρέπει να διεκδικεί. Πείτε ό,τι θέλετε, αλλά εγώ και φέτος (για το μπάσκετ που μιλάμε) θέλω τις κούπες Ευρωλίγκας, πρωταθλήματος και κυπέλλου. ΥΓ. Έγιναν οι διορθωτικές κινήσεις, ώσπου η ομάδα να είναι πλήρης και να δέσει, να είμαστε τουλάχιστον στην εξάδα. Νομίζω ότι το πρόγραμμα το ευνοεί. Αυτό με απασχολεί. Εκτός αν υπάρχει πρόθεση να έχουμε και κάτι άλλο μεταγραφικά π.χ. αντικατάσταση Σίκμα με αθλητικό 4-5άρι ή...κε Ανδρεόπουλε τι λένε από την ΚΑΕ, τελειώσαμε οριστικά μεταγραφικά;

  • RedGyver
    RedGyver Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 21:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Ηλίας Θεοδωράκης
    Αν για να βλέπεις μπάσκετ και να το ευχαριστιέσαι πρέπει να υπάρχουν οι σούπερ παικταράδες που από το πουθενά εμφανίζονται και καθαρίζουν τα ματς... Ε, να μη στο χαλάσω. Ούτως ή άλλως το μπάσκετ πρέπει να φέρνει χαρά. Καλά κάνεις λοιπόν και το πιστεύεις

  • GEO
    GEO Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 21:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Redgyver σου απαντά ο hoopfan με το εχθρός του καλού είναι το καλύτερο ειδικά ο Πετρουσεφ λόγω προσόντων αλλά και ηλικίας στα χέρια του κόουτς θα απογειωθεί και σε δύο το πολύ χρόνια θα ξαναπάει ΝΒΑ πολύ ποιο βελτιωμένος και ώριμος

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 20:52 Σύνδεσμος σχολίου

    @Xero-Las
    1. ΟΧΙ. Το Φ4 δεν είναι ρουλέτα... ρουλέτα είναι για τον Ολυμπιακό... για τη Ρεάλ, την ΤΣΣΚΑ κάποτε, δεν είναι... αυτές είναι ομάδες που λες 'πάνε να το σηκώσουν'... πάνε με τις καλύτερες προϋποθέσεις... όχι ότι θα το σηκώσουν πάντα, αλλά σίγουρα έχουν τον πρώτο λόγο... είναι ειδικό βάρος φανέλας, είναι πολλά. Ο Ολυμπιακός είναι αν θα κάτσει αυτό κι αν το άλλο. Απ τη Ρεάλ δε φεύγει κανένας... όποιος φεύγει, τον διώχνουν... οι άλλοι που να πάνε; Αγκυροβολούν εκεί... σε μας όποιος ξεχωρίσει, βαφτίζεται υπεραξία και μας τον αρπάζουν τα μεγάλα πορτοφόλια.
    2. Η καριέρα του Γιουλ δεν είναι μόνο το περσινό νικητήριο καλάθι, αλλά μια τεράστια καριέρα και σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο που συμπεριλαμβάνει και πολλές ατομικές διακρίσεις... υπήρξε στα ντουζένια του ηγέτης ο Γιουλ... όπως υπήρξε κι ο Σπανούλης που ανέφερα... φαντάζομαι την αναφορά στο Σπανούλη δεν την εξέλαβες ως προπονητή αλλά ως παίκτη στα ντουζένια του... αυτό εννοούσα και για το Γιουλ.
    3. Ο Σισκάουσκας όταν έχανε τις δύο βολές στον τελικό, βγήκε μια καρτέλα που έδειχνε 77% ρεκόρ καριέρας, 76% ρεκόρ φετινό... ή τα νούμερα αντίστροφα... όχι χάλια νούμερα, αλλά ούτε και εξωφρενικά... παίκτες με πολύ χειρότερα ποσοστά, βολές δε χάνανε όταν η μπάλα ζεμάταγε... πχ Καμπούρης.... αλλά αυτοί είχαν κάτι φρύδια σαν καρπούζια... ο Σισκάουσκας είχε κάνει κακάκια.... το ότι ήταν κάποτε MVP ευρωλίγκας δε λέει και πολλά.... κι ο Τεόντοσιτς έχει βγει... κι ο Μίροτιτς έχει βγει... δλδ οι μεγαλύτεροι εν ενεργεία loser με μεγάλα συμβόλαια.
    4. Τα στατιστικά όπως έλεγε κι ο συγχωρεμένος ο ξανθός είναι η εύκολη επιλογή για να πεις ψέματα. Το στατιστικό 'πόντοι/κατοχή' δε λέει τπτ.... ο Τζέιμς (κι ο κάθε παίκτης που θεωρείται ηγέτης) μπορεί σ όλο το ματς να σέρνεται και στο τέλος να σου βάλει 1-2 κρίσιμα σουτ και να σου πάρει το ματς. Αν θες να θυμηθείς τι εστί ηγέτης δες τον προημιτελικό ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός 68-70 να θυμηθείς τι έκανε ο Σπανούλης. Η στατιστική του έλεγε.... 13π, 2/2β, 1/7δ, 3/8τρ, (δλδ 4/15 σουτ), 1ρ, 3ασ, 3κλψ, 4λθ σε 32:03, έφαγε 3 μπλοκ, 3PIR. Δλδ μια συγκομιδή τραγική που μπορεί να έλεγες ότι αν χάναμε αυτός θα ήταν η αιτία. Αυτό όμως που συνέβη ήταν ότι ενώ μέχρι το 37' σερνόταν κι ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΤΣΣΚΑ, στα 3 τελευταία λεπτά κέρδισε μόνος του το υψηλότερο budget της ευρωλίγκας. Κι ο πολύς Κιριλένκο κοίταγε.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Τρεις επιλογές 1.75, 1.78 και 2.00 απόδο…

Το κουπόνι της Πέμπτης (09/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άστον Βίλα...

Read more

Με 1.90 Ρεάλ και Under στην Κύπρο

Το κουπόνι της Τετάρτης (08/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Μπάγερν...

Read more

Με 1.90 Παρί και combo Μπεσίκτας

Το κουπόνι της Τρίτης (07/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη...

Read more
Διαβάστε επίσης

Τελειώνει... ο Μπαρτζώκας, ανακοινώνει Ιτούδη

Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στο ελληνικό μπάσκετ μετά την μάγκικη επιβολή...

Μπαρτζώκα 35 βολές και 3 τεχνικές ποινές...

Άκου να δεις Γιώργο Μπαρτζώκα που κάθεσαι και σκας και...

Ξεπάτωσε... Μπάρτσα 59-63 και πήγε Βερολίνο

Ένας Ολυμπιακός από... ατσάλι όχι μόνο άντεξε στην πίεση και...