roumeliotis

Carwiz

«Είμαι διατεθειμένος να μείνω Ολυμπιακό...»

casino loutrakiou
redwell

Απόλυτη προτεραιότητα για τον Σάσα Βεζένκοφ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατα συνέπεια του τρεμπλ με τον Ολυμπιακό, με τον Βούλγαρο πάουερ φόργουορντ να μιλά για το Σακραμέντο και το ΝΒΑ αλλά να αφήνει και ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της παραμονής του στον Πειραιά. Αναλυτικά μίλησε για την εμπειρία φέτος στην Ευρωλίγκα, τον ίδιο, το μέλλον του και πολλά ακόμα...

«Ήμασταν πολύ κοντά στο τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Αυτό είναι αθλητισμός, πρέπει να συνεχίσουμε και να παλέψουμε. Αν κοιτάξετε τα τελευταία τρία λεπτά στον τελικό, δεν παίξαμε καλά στην επίθεση, χάσαμε εύκολα καλάθια και αφήσαμε χώρους για να σουτάρουν. Έχουν πολλούς ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες και έτσι χάσαμε το παιχνίδι.

Ξέρω ότι το σουτ μου αργά στο παιχνίδι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή, αλλά σκέφτηκα ότι μπορούσαμε να κλείσουμε το παιχνίδι. Είχα 29 πόντους και ένιωθα ότι ο Θεός είχε αποφασίσει να γίνω πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά όπως φαίνεται δεν ήταν έτσι. Δεν ήξερα για το ρεκόρ του Λάρκιν, δεν με ένοιαζε. Ήθελα μόνο τον τίτλο.

Πίσω από κάθε βραβείο κρύβεται πολλή δουλειά και δύσκολες στιγμές που πρέπει να περάσεις, να κοπιάσεις και να δουλέψεις. Αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Το πιο σημαντικό, η ομάδα τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο, έκανε άλλη μια εμφάνιση στο Final Four και αυτά τα ατομικά βραβεία δεν θα είχαν έρθει χωρίς αυτό.

Προπονούμαι το καλοκαίρι, όλη τη χρονιά και προσπαθώ να είμαι 1000% συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω. Υπάρχει πρόοδος τα τελευταία χρόνια, αλλά θέλω όλο και περισσότερα. Θέλω να εξελίσσομαι πλήρως και να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Δεν έχω ζήσει στη Βουλγαρία, παρά μόνο το καλοκαίρι», ήταν τα πρώτα λόγια του Σάσα Βεζένκοφ στον βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό «ΒΝΤ».

Για να συνεχίσει: «Ξέρω ότι στο Μπότεβγκραντ με σέβονται και έχω αφήσει ένα καλό σημάδι αποτελώντας τουλάχιστον παράδειγμα για τα παιδιά. Εδώ στην Ελλάδα οι φίλαθλοι ζουν με την ομάδα, έχουν άποψη, ξέρουν το παιχνίδι. Υπάρχουν πιο ένθερμοι υποστηρικτές. Η κριτική δεν με ενόχλησε ποτέ, αλλά δεν πρόκειται να κάτσω να σκεφτώ περισσότερο από ανθρώπους που είναι απλώς κακοί.

Στο Διαδίκτυο, ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει χωρίς καμία συνέπεια. Αν αυτή η κριτική προέρχεται από κάποιον που καταλαβαίνει το παιχνίδι και από κάποιον που θα με κάνει καλύτερο, τότε τη δέχομαι. Με τα χρόνια έμαθα να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους γύρω μου.

Είναι μια ομάδα, αλλά για μένα είναι η οικογένειά μου. Για μένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πρώτα μου λένε την αλήθεια στα μάτια μου, και όλα τα άλλα μένουν για μένα. Δεν κρύβω τα συναισθήματά μου και όταν είμαι χαρούμενος και όταν δεν είμαι».

Για τον τελικό της Ευρωλίγκας: «Ήταν πολύ δύσκολο στον τελικό. Τρελαίνεσαι γιατί ήσουν εκεί. Για δύο λεπτά, βλέπαμε τον εαυτό μας να πηγαίνει στο τρόπαιο, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Πέρυσι ήταν σχεδόν το ίδιο. Κερδίσαμε το τρίτο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο και αν δεν το έβαζε ο Κώστας ίσως να μην ήμασταν στο Final Four. Αυτό είναι το μπάσκετ, αυτό είναι η ζωή, κάτι σου δίνει, κάτι σου αφαιρεί».

Για το ενδιαφέρον των Κινγκς: «Αυτή την στιγμή, ενδιαφέρομαι μόνο γίνω πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα νιώθω πολύ καλά που οι προπονητές λένε τόσο όμορφα πράγματα για μένα, όλα είναι business και πολλά εξαρτώνται από το πώς και το πότε. Είπαμε και με τους ανθρώπους των Κινγκς ότι θα είναι πιο δίκαιο να ολοκληρωθεί πρώτα η Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα και μετά να δούμε τι θα κάνουμε. Θα δούμε εάν θα γίνει διαπραγμάτευσή ή θα μου κάνουν κατευθείαν πρόταση.

Είναι σημαντικό το τι θέλω εγώ και γενικά είναι πολλά πράγματα. Είπαμε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί οπωσδήποτε πρώτα το πρωτάθλημα. Είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις, αλλά επίσης είμαι διατεθειμένος και να μείνω.

Η Αθήνα και ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου. Νιώθω υπέροχα εδώ. Μετά από τα πρώτα δύσκολα 2-3 χρόνια, παίζουμε πολύ ωραίο μπάσκετ. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το καλύτερο για το μέλλον μου. Με τους Κινγκς δεν έχουμε μιλήσει ούτε για αριθμούς, ούτε για τίποτα».

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

22 σχόλια

  • kafeneio1979
    kafeneio1979 Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 12:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Αφού γράφουμε όλοι ας γράψω και εγώ κάτι ιδανικό για εμάς.

    Αν μεινει ο Σάσα και ανανεωσει ο σλουκας που δεν είναι απίθανα.

    Κοιτάζοντας μόνο free agent ιδανικό ροστερ θα ήταν κρατάς κανααν που στα δύσκολα ήταν εκεί και δεν είναι τρύπα σε άμυνα.
    Παίρνεις Savon shields στο 3.

    Αντί πητερς πετρουσεφ που έκανε σουπερ χρόνια και είναι free και παίζει τις 2 θέσεις.

    Και φεύγουν μπολομποι ,πητερς και παίρνεις μιλουτινοφ και Τανουλη για Ελλάδα.

    Δηλαδή

    Γουοκαπ,σλουκα λουντζη.
    Κανααν,λαρρυ,μακισσικ.
    Παπανικολάου, shields
    Βεζενκοφ,πετρουσεφ,τανουλη
    Φαλ,μιλουτινοφ.

  • ac/dc
    ac/dc Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 22:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Φιλε Kazam7 μακαρι για Olinde ειναι μεγαλο εργαλειο!Οσο για το 2-3 ειναι ελευθερος ο Rokas Giedraitis ειναι οτι πρεπει για εμας,44% τριποντο,αμυνα,δυνατος,γρηγορος,και παει και στο drive! αγαπημενος παιχτης.red goal για Giedraitis τι λες?

    REDGOAL: Πολύ καλός φίλε αλλά δεν προτιμάει παίκτες από εκείνα τα μέρη ο Μπσρτζώκας

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 21:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Olide είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα και μπασκετικα ψαγμενη επιλογή. Κάποια στιγμή το είχαμε συζητήσει μέσα στην χρονιά νομίζω.

    Κατ' αρχάς ακούγονται πολλά για Άλμπα. Koumadje/Olide/Smith/Lo/Simka ακούγονται για διάφορα.. μπορείς φθηνά να πάρεις πακέτο 3 παίχτες από εκεί και να μαζέψεις την ομάδα σου! Κανένας σταρ βέβαια, αλλά καλοί παίχτες όλοι. Λογικά θα ψάξουν να μείνουν Βερολίνο που είναι υπέροχα..

    Έπειτα Μπασκόνια και Άλμπα ήταν οι ομάδες που έπαιζαν περισσότερο το μπάσκετ Μπαρτζώκα, οπότε θεωρώ ότι η προσαρμογή θα είναι σχετικά εύκολη.

    Ο Olide τώρα ήταν πάντα guard forward και όχι 3-4..θα τα πάει καλά με παίχτες τύπου Shields/Musa και τα λοιπά, αλλά όχι τόσο καλά με Colson/Kalinic/Pierre. Έχει όμως ύψος, έχει άκρα, αλλά δεν έχει καθόλου όγκο και κινήσεις στην ρακέτα.

    25 μόνο χρονών, 2.05μ και τρομερό upside..

    Με εμάς είχε κάνει φοβερό 1ο ημίχρονο στην Γερμανία, με συνολικά 16π και μόνο διασωθέντα νομίζω.

    Θα προτιμήσει να ρίξει στον πρώτο χρόνο τρίποντο, όπου έχει βελτιωθεί και είναι φέτος στο 39%, θα τρέξει πρώτος στον αιφνιδιασμό, θα κάνει το alley hoop γιατί είναι μακρύς και αρκετά αθλητικός, και θα κόψει υπέροχα - κάτι που αρέσει πολύ στον Μπαρτζώκα και μπορεί να το υπηρετήσει. Επίσης είναι πολύ προσηλωμένος στην άμυνα, αλλά θα παίξει με τα χέρια και τα πόδια, και όχι το σώμα. Επίσης θα κυνηγήσει οποιαδήποτε φάση και θα πάει για το κόψιμο.

    Για Ολυμπιακό τον βλέπω ξεκάθαρα στο 3, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο, και μάλλον αν κρίνουμε ότι ο Μπαρτζώκας χρησιμοποιεί σε μία θέση τους παίχτες συνήθως (ακόμη και λάθος να είναι).

    Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, και σε λογικό κόστος αυτή τη στιγμή αλλά είναι στο στόχαστρο ομάδων από τότε που ήταν έφηβος, δεν τον ανακαλύψαμε εμείς χθες .. Θεωρώ ότι ταιριάζει περισσότερο από π.χ Brazdeikis, που μου αρέσει πολύ, αλλά μάλλον δεν κολλάει..

    Για Kings τα είχα αναλύσει διεξοδικά..αν δεν θέλουν να πιάσουν τα 27.500.000 cap space του Barnes ο Βεαε με τον Tray Lyles και ένα veteran minimum contract την κάνουν τη δουλειά..

  • Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 21:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Πιστεύω με Μιλουτινοφ ,ένα 4-5αρι καλό στην θέση του σοφτ Πίτερς και έναν πιο συνεπο σκόρερ στο 2-3 αντί του Κάναν,με την προϋπόθεση να μείνει ο Βεζενκοφ η ομάδα θα είναι πιο δυνατή.Αλλα βασικό είναι να πάρουμε το ΣΕΦ και να το κάνουμε πιο μπασκετικό με αλλαγή στις εξέδρες!ΥΓ.redgoal μήπως ξέρεις αν υπάρχει αυτή η πιθανότητα?

  • RedLion
    RedLion Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 20:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Το γεγονός ότι ήρθε ο προπονητής των Kings Ελλάδα για να συζητήσει το ενδεχόμενο μετακόμισης του παίχτη στο ΝBA μόνο καλό δεν είναι για εμάς καθώς δεν κάνει τέτοιο ταξίδι πρώτος προπονητής στο NBA μόνο για θεωρητική κουβέντα. Υπάρχουν ολόκληρα επιτελεία που ασχολούνται με αυτά τα πράγματα για να κάνουν την προεργασία. Άρα το πιο πιθανό είναι να έχει κατατεθεί ήδη συγκεκριμένη πρόταση στο παίχτη κ το ερώτημα είναι εάν έχει απαντήσει ήδη ή ζήτησε χρόνο. Στο εγωιστικό κομμάτι οι kings έχουν στη θέση 4 ισως το πιο ελπιδοφόρο 4αρι του περσινού draft Κίγκαν Μάρεϊ ο οποίος δεδομένα θα έχει άκομα μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής του χρόνου κ ρόλο στο επιθετικό κομμάτι. Υπάρχει κ ο Χάρισον Μπαρνς καθώς κ ο lyles που δεν παίζει σχεδόν καθόλου κ είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να ανταγωνιστεί ο Βενζεκοφ. Επίσης δεν ξέρουμε τι παίχτη θα διαλέξουν φέτος οι κινγκς στο draft κ τι ανταλλαγές θα γίνουν. τα δεδομένα στο NBA όμως είναι πολύ σφιχτά για τον αγαπημένο μας Σάσα κ πιστεύω στο τέλος αν τα αξιολογήσει σωστά θα παραμείνει. Έαν τελικά φύγει το πιο πιθανό στα μέσα της χρονιάς ή του χρόνου να επιστρέψει.

  • Μακος
    Μακος Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 20:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλος παιχτησ ο βεζεγκοφ αλλα για το ΝΒΑ ειναι αργος εκει εχει παιχταραδες που τα κανουν ολα εδω ειναι βασιλιας!και ο ντορσευ εφυγε και εφαγε τα μουτρα του στο ΝΒΑ

  • Μίλαν 7
    Μίλαν 7 Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 18:51 Σύνδεσμος σχολίου

    @john7 Όπως τα λες (δεν) είναι. Από καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας θα βγούμε... εκτός 8άδας επειδή θα φύγει ο σταρ της ομάδας. Ξεχνάτε πως ο νο1 σταρ του οργανισμού είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρωλίγκας και πως το άθλημα είναι ομαδικό.

  • John 7
    John 7 Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 17:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Η παραμονή η όχι του βεζενκωφ, του καλύτερου παίχτη στην Ευρώπη, θα οριοθετησει τους στόχους για του χρόνου! Ο βεζενκωφ δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα ,ούτε φυσικά από τον soft Μιροτιτς που κάνει όσο 4 παίχτες από το μπάτζετ μας! Αν φύγει ο βεζενκωφ δύσκολο ακόμα και για 8αδα!

  • ΜΚ7
    ΜΚ7 Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 15:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Πηγα και εριξα μια ματια στο ροστερ των Κινγκς.Απο αυτα που ειδα η αισθηση μου ειναι πως δυσκολα θα ικανοποιηθει ο Βεζενκοβ απο την προταση τους.Ξαναλεω ειναι απλα μια εκτιμηση που κανω με βαση τους παικτες που εχουν οι Κινγκς στα SF και PF τα συμβολαια που τους δινουν και τους μεσους ορους χρονου του καθενος απο αυτους.Μιλαμε για πολυ γεματο ροστερ.
    Ξαναλεω για να μην παρεξηγουμαι αυτο ειναι μια προσωπικη εκτιμηση με βαση τα υπαρχοντα δεδομενα δεν ειναι ουτς ινσαιντεριλικια/καραγκιοζιλικια ουτε τιποτα

  • Kazam7
    Kazam7 Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 15:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Μακάρι ν ισχύει αυτό π ειπε ο φιλοσ για τον ολιντε! της αλμπα..τρομερή περίπτωση παίχτη..2.05 με τρίποντο καλοσ αμυντικός χέρια πλοκάμια στ 3-4 θ είναι αν;αβαθμιση φουλ μείνει η φυγει βεζενκοφ πρέπει ν ασχοληθούμε.....

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...