roumeliotis

Carwiz

Προσκύνησε Θρύλο και η Ζάλγκιρις 72-74

casino loutrakiou
redwell

Τι κι αν επέδειξε... αυτοκτονικές τάσεις στην τελευταία περίοδο, ακόμα και έτσι ο Θρύλος απόδρασε από την κατάμεστη Ζαλγκίριο Αρένα επικρατώντας 74-72 και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας στην Euroleague με ρεκόρ 21-8.

Παρά την καθίζηση του στον... επίλογο του αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε την ψυχραιμία στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα και με fadeaway σουτ του Σάσα Βεζένκοφ στα 6,7" για τη λήξη ανέκτησε το προβάδισμα, φεύγοντας νικητής από το Κάουνας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε τον τραυματία Κώστα Σλούκα, είχε όμως πολλούς διακριθέντες. Από τον MVP Σάσα Βεζένκοφ που έβαλε και το καλάθι της νίκης, μέχρι τον απίθανο στη δεύτερη περίοδο Σακίλ ΜακΚίσικ κι από τον δημιουργό Μουστάφα Φαλ μέχρι τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον Κώστα Παπανικολάου.

Με τους Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Στην πεντάδα της Ζαλγκίρις ξεκίνησαν οι Λεκαβίτσιους, Ουλάνοβας, Μπουτκεβίτσιους, Πολονάρα και Σμιτς. 

Με 7-2 προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, μετά το τζάμπολ, με τους συνήθεις... ύποπτους (Γουόκαπ, Φαλ και Βεζένκοφ) να ανοίγουν άμεσα... λογαριασμό. Η Ζαλγκίρις προσπέρασε, 10-9, με τρίποντο του Λεκαβίτσιους. Η ομάδα του Πειραιά πήρε 7 πόντους από τον Βεζένκοφ μέχρι το τέλος της 1ης περιόδου, αλλά παρά τα 2/8 τρίποντα των γηπεδούχων, ακολουθούσε στο σκορ, από το -2 (17-15), με την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου. 

Οι Λιθουανοί προσπέρασαν και με +5 (22-17), με νέο τρίποντο του Ντίμσα (είχε ευστοχήσει και στην 1η περίοδο έξω από τα 6.75). Ο Μπαρτζώκας είδε τους Λαρεντζάκη και Λούτζη να το δικαιώνουν, απαντώντας στη Ζαλγκίρις. Όμως, το τρίποντο του Πολονάρα, σήμανε και το +6 των Λιθουανών (29-23). Η ανωτερότητα των παικτών του Μακσβίτις στα επιθετικό ριμπάουντ, δημιουργούσε προβλήματα στους ερυθρόλευκους. Έκτοτε, όμως και μέχρι το ημίχρονο, ο Σακίελ ΜακΚίσικ το πήρε... προσωπικά, σημείωσε 9 πόντους και χάρη στο εξαιρετικό επιθετικό του παιχνίδι, οι Πειραιώτες προσπέρασαν 34-35 και 34-40 σκορ ημιχρόνου.

Η Ζαλγκίρις ισοφάρισε σε 40-40, με το σερί 6-0 από Λεκαβίτσιους και Ουλανόβας. Και τότε... άρχισε το... ρεσιτάλ του Σάσα Βεζένκοφ. Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού πέτυχε τους επόμενους οκτώ πόντους των Πειραιωτών για το 42-48. Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε τη σκυτάλη, για το +14 (45-59) του Ολυμπιακού με δικό του τρίποντο. Μετά από σερί 4-0 των γηπεδούχων, ο Βεζένκοφ «έγραψε» το 49-61, στο 30ό λεπτό φτάνοντας τους 21 προσωπικούς πόντους.

Η Ζαλγκίρις μπήκε αποφασισμένη στο παρκέ στην 4η περίοδο και τα έδωσε όλα για την ανατροπή. Με επιμέρους σκορ 16-6, από τρίποντα των Σμιτς, Ντίμσα και Μπουτκεβίτσιους, οι Λιθουανοί μείωσαν στο καλάθι (65-67), με εναπομείναντα χρόνο 4:48΄΄ για τη λήξη. Ο ΜακΚίσικ φώναξε «παρών» σε μία κρίσιμη στιγμή (65-69) και μετά το 66-69, ο Γουόκαπ έκανε ένα κρίσιμο κλέψιμο. Όμως, ο Φαλ, στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού, έκανε κακή πάσα στον Βεζένκοφ, με την μπάλα να καταλήγει εκτός.

Και ο Τόμας Ντίμσα, σε λέι απ, ήταν εύστοχος παίρνοντας και το φάουλ από τον Βεζένκοφ, για την ισοφάριση των Λιθουανών (69-69). Ο ΜακΚίσικ σημείωσε 1/2 βολές από φάουλ του Σμιτς (69-70), ο Ντίμσα ήταν άστοχος σε σουτ για τρεις, ενώ ο Φαλ έκανε και νέο λάθος. Ο Σμιτς, όμως θα ευστοχούσε με 1:12΄΄ για το τέλος, σε τρίποντο (72-70). Ο ΜακΚίσικ, στα 50΄΄, σηκώθηκε για τρίποντο και ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, ο Σμιτς έκανε φάουλ στον Αμερικανό, με τον ΜακΚίσικ να έχει τρεις βολές.

Ευστόχησε στην 1η και την 3η και με το σκορ 72-72. Ο Ολυμπιακός έβγαλε την άμυνα στην επόμενη επίθεση της Ζαλγκίρις, με τον Λαρεντζάκη να κάνει ένα καθοριστικό κόψιμο στον Ουλανόβας στα 28΄΄ και τον Βεζένκοφ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από ασίστ του Γουόκαπ και με μία περιστροφική κίνηση να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι του αγώνα, παγώνοντας τη Ζαλγκίριο Αρένα, στα 6΄΄. Ο Ουλανόβας ήταν άστοχος σε λέι απ, με τον εξαιρετικό Φαλ απόψε, να μαζεύει το ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός να είναι ο νικητής.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-15, 34-40, 49-61, 72-74

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Μακσβίτις): Λεκαβίτσιους 5 (1 τρίποντο, 3 ασίστ), Χέιζ, Σμιτς 18 (3/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Μπιρούτις 3, Μπραζντέικις 5 (1), Πολονάρα 5 (1/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 0/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντίμσα 17 (2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/5 βολές), Μπουτκεβίτσιους 7 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη), Ουλάνοβας 12 (2 τρίποντα, 6 ασίστ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (0/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα), Κάναν 2 (1/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα), Λούντζης 3 (1), Λαρεντζάκης 7 (2/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα), Φαλ 6 (3/4 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Βεζένκοβ 25 (9/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 1/1 βολή, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παπανικολάου 8 (1), Πίτερς 2, Μπλακ (4 ασίστ), ΜακΚίσικ 18 (3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 9/12 βολές βολές)

Τα ομαδικά στατιστικά της Ζάλγκιρις: 12/24 δίποντα, 13/28 τρίποντα, 9/15 βολές, 34 ριμπάουντ (19 αμυντικά - 15 επιθετικά), 19 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 20 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 20/30 δίποντα, 7/25 τρίποντα, 13/17 βολές, 29 ριμπάουντ (18 αμυντικά - 11 επιθετικά), 23 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 14 λάθη

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 30η αγωνιστική η Ζάλγκιρις θα παίξει στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσε (24/3 στις 19:45), ενώ ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει την Παρτίζαν (24/3 στις 21:00).

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

42 σχόλια

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 18:55 Σύνδεσμος σχολίου

    naruhitos συνήθως συμφωνώ με τα λεγόμενά σου, αλλά ο Μιλουτίνοφ ΕΙΝΑΙ από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη, δεν χρειάζεται να δώσει κάνα διαπιστευτήριο! τι είναι; κάνας rookie από το Iowa state; 9 σεζόν στην Euroleauge και 1 Eurocup έχει.

    Είναι 1 χρόνο και 5 μήνες νεώτερος από τον Nazr Mitrou-Long που ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικό μπάσκετ πέρισυ!

    Μόλις τώρα αρχίζει να μπαίνει στην ακμή του φυσιολογικά! Τι λέμε τώρα..φυσικά και τώρα θα πάρει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην καριέρα του, τα 28-32 συνήθως είναι τα καλύτερα χρόνια ενός παίχτη, και ίσως για ψηλό μέχρι τα 33, τώρα παίρνουν τα λεφτά..ο Νίκολα είναι ο μόνος που θα άφηνε λεφτά για να έρθει σε εμάς..

    900.000 παίρνει ο Bolomboy που πλέον παίζει κάθε 2ο παιχνίδι..

  • Naruhitos guard
    Naruhitos guard Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 12:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Παιδες, ειναι βαρετο να γραφουμε συνεχεια για τους ατζεντηδες αλλά μερικες φορες δεν γινεται αλλλιως.

    Το νερό του Μιλουτινοφ εχει μπει απο περισυ στο αυλακι του Ντορσεϊ και απλά ο παιχτης το τρεναρει γιατί δεν θελει να παει στους μπακλαβαδες. Ισως για να δει αν υπαρχουν αλλες ευκαιρίες (και η Παρτιζαν εχει μπει δυναμικά αλλά τα δυο κουμπαρακια ευκολα θα τα μαγειρεψουν ωστε να αποκλεισουν καθε αλλο ενδιαφερομενο στο τελος) αλλά ισως και με βαση την προτερη εμπειρια του με τον προπονητη της εθνικης στη Ρωσία. Εφετος παντως ειναι πιο πιθανο να γινει Τουρκος παρα οχι.

    Το τυρακι ειναι το πανισχυρο (οπως νομιζουν) διδυμο Μοτλεϊ-Μιλου και το οτι ο Ηττουδης του εκανε χαρη περιμενοντας τον για να του δωσει το μεγαλυτερο συμβολαιο που θα δει ο Νικολα στην καριερα του ever (στην ΤΣΚΑ αυτο, οχι αυτο που θα παρει απο τους Τουρκους).

    Εμεις ουτε μπορουμε ουτε θα θελαμε να μπουμε σε δημοπρασιες. Εξαλλου ο Φαλ καθοριζει το ανωτατο ποσό που θα παιρνει ενας ψηλος στην ομαδα μας και αυτο ειναι *κατω* του εκατομμυριου.

    Ο Μπαρτζωκας τον πάει πολύ ως παιχτη και μαλλον μονο αυτος (δηλ. εμεις ως ομαδα) μπορει να τον ξαναφτιαξει κυριαρχικο ψηλο στην Ευρωπη (αυτη τη στιγμη ο Νικολα ειναι μακριά απο αυτο) και ο παιχτης το καταλαβαινει.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 23:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Mόνο Ρογκα για το καλοκαίρι από Έλληνες, έκανε το αγροτικό του και πήρε άριστα, θα θυμάστε ότι όλη την χρονιά μέχρι πρόσφατα κάθε Δευτέρα/Κυριακή πόσταρα τα στατιστικά του, έχω μόνιμα μία καρτέλα με παίχτες που παρακολουθώ, και στο τελευταίο είχε 18π 6ριμπ 3 ασσίστ με μόνο 1 λάθος (4/7 τρίποντα), ο παίχτης φαίνεται να έχει το ταλέντο και τον χαρακτήρα να πετύχει. Από το απόλυτο τίποτα που έχουμε στο 3 αυτή τη στιγμή πίσω από Παπ, και Ρόγκα μου κάνει, και Περπέρογλου προτιμούσα από το τίποτα! 5 λεπτά θα τα είχε ακόμη!

    Τανούλη τον πιστεύω, φαίνεται να έχει αυτό που χρειάζεται..αλλά είναι μικρός ακόμη και δεν υπάρχει αναπτυξιακή, δεν μπορείς σε αυτήν την ηλικία να του κόψεις τους αγώνες. Πάρτον με κάνα 5ετές και δώσε τον δανεικό.

    Ο Νετζήπ παίζει στον Άρη, δεν είναι ότι δεν παίζει (π.χ σαν Ρογκαβόπουλο πέρυσι), απλά δεν έχει εξελιχθεί καθόλου σχεδόν.

    Nazr τώρα αν έρθει, θεωρώ ότι είναι πίσω από το βασικό 2 που πάντα πρέπει να έχει η ομάδα (αυτή τη στιγμή είναι ο Canaan θεωρητικά), αν μείνει McKissic θα είναι πίσω από αυτόν, και ουσιαστικά, μάλλον θα είναι πίσω και από τον Λαρεντζάκη..δηλαδή μία τρύπα στο νερό, δεν θέλουμε παίχτη μπροστά από τον Papas και Λούντζη, κατά τη γνώμη μου θέλουμε ένα καλό combo με δημιουργία, γιατί και προχθές επειδή έλειπε ο Σλούκας, στη 2η πεντάδα η δημιουργία πήγε περίπατο. Αφού πας με McKissic σαν ξένο shooting guard από τον πάγκο, δεν παίρνεις άλλον παίχτη μπροστά του..

    Οι Mitrou είναι καλοί για κάναν βάζελο σε απόγνωση που του χρόνου από Έλληνες θα έχει τα -ακια, Αγραβάνη και Μποχωρίδη, και είπαμε, χωρίς Ευρωλιγκάτους Έλληνες δεν κάνεις κυριαρχική ομάδα..Θεωρώ Παπαγιάννης θα πάει ΝΒΑ ή σε κορυφαία Ευρωπαική ομάδα.

    Τον ΚωστΑκούμπο τον θέλω ακόμη, αλλά τελευταία ευκαρία είναι, αν γίνει το θαύμα και πάρουμε Μιλού, με Fall, είναι ο μόνος Έλληνας που στέκεται ΚΑΙ αγωνιστικά, ΚΑΙ μπατζετικά (φθηνός θα είναι) ΚΑΙ έχει περιθώριο εξέλιξης για μελλοντικά. Αλλιώς ας γίνει η αλλαγή του Bolomboy (θεωρώ και triple double να κάνει από εδώ και πέρα, δεν μένει, ούτε ο ίδιος λογικά θα θέλει να σκουπίζει πάγκο ουσιαστικά στην ακμή του, 29-30 ετών, και ξεκάθαρα ο Μπαρτζώκας ψάχνει σέντερ στη θέση του, και όχι 4άρι, δηλαδή τι άλλο να δούμε για να πειστούμε;!) και να φέρουμε ένα επιθετικογενές και mobile 5 που να έχει και σουτ να τελειώνουμε, και ξέρετε ποιοι είναι πολύ καλοί, παίρνουν και ριμπάουντ, παίζουν και Σλούκειο pick n roll, παίζουν και 4 αν χρειαστεί, και είναι και 7footer...σωστά μαντέψατε, Tobey/Landale! ο Tobey ειδικά έχει συμβόλαιο ακριβώς στα λεφτά του Bolo και με τον Σάρας που έπεσε πέφτει η αξία του (έχει και Sanli/Mirotic/Vesely/Da Silva μπροστά του, και Nnaji από κάτω του, αλλά να έρχεται με φόρα..). Πολύ καλός χαρακτήρας και παίχτης Μπαρτζώκα πιστεύω.

    O Tobey είναι 28 χρονών, 2.13, και ρίχνει 39% στα τρίποντα την τελευταία 3ετία να θυμήσω..

    Ο Wilbekin έχει ένα συμβόλαιο με 2 μπροστά αν θυμάμαι καλά..και ποιός Wilbekin; να κάνει τα ίδια που κάνει τώρα στην Φενέρ και έκανε στην Μακάμπι; Η Μακάμπι ήδη απελευθερώθηκε φέτος και έχει πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα..και έχει να πάει final 4 από το 2014 αν δεν κάνω λάθος (δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, όλος ο οργανισμός έχει τρελαθεί για final 4, και δεν είναι καμία νεοσύστατη ομαδούλα των ΑΦΜ..θα την έβαζα εξίσου ύπουλο ματσάρισμα με την Partizan)

    Εντάξει, υπερέβαλα λίγο! τότε στην Ελλάδα δεν είχε και τίποτα άλλο να δεις, δεν είπα ότι θα βγάλει και η Μποφίλιου τραγούδι για τον Μπαρτζώκα, αλλά το μπάσκετ είναι σε σχετική άνοδο στη χώρα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και άνθρωποι που είχαν σταματήσει καν να βλέπουν, παίρνουν μία μυρωδιά, εμείς είχαμε μία μεγάλη κάμψη κάποια χρόνια, οι Παναθηναικοί ήταν για κλοτσιές, η εθνική το απόλυτο τίποτα..από τότε ο Γιάννης πήρε πρωτάθλημα, η εθνική στο τελευταίο Euro βγήκε 5η, πέρυσι πήγαμε final 4 και τώρα είμαστε 1οι σε όλη τη λίγκα (δεν θα το έπαιζα με τίποτα στην αρχή της χρονιάς, 4-6 είχα κάνει πρόβλεψη για φέτος, και αυτό επειδή πίστεψα ότι πήρε Bolomboy για δυνατά 4άρια και pick n roll από τη θέση του power forward με Σπανούλη, και ότι θα βλέπαμε παιχνίδια με δίδυμο Peters/Vezenkof!)..αν συνεχίσει έτσι η ομάδα, ίδιο βασικό κορμό και πάρουμε Μιλουτίνοφ, θα γίνει χαμός του χρόνου! θα παίζουμε στο Καραισκάκης!

    Παιδιά, οι παίχτες είναι επαγγελματίες. Ότι πιάσουν τώρα, και η ομάδα αυτή έχει δημιουργήσει τρελές υπεραξίες.

    Λέτε για Μιλουτίνοφ, πήρε 2.5+ εκατομμύρια για να πάει CSKA, με πόσα θα έμενε εδώ; ειδικά τότε που οι Αγγελόπουλοι είχαν ρίξει και αρκετά το μπάτζετ..Hines πήρε κοντά στα 2-2-2.5μύρια επίσης..να κάνουν μία μείωση λόγω ομάδας και ρόλων, το καταλαβαίνω, και θα το κάνουν αυτοί που πρέπει, αλλά αν δώσει κάποιος στον Walkup 1.5-1.8 (λέμε τώρα), πόσα μπορούμε εμείς να φτάσουμε για να κρατήσουμε τον παίχτη; 1; 1.2; τι αξία έχει αυτή τη στιγμή ένα γκαρντ που κοντράρει τον Ταβάρες για καλύτερος αμυντικός της λίγκας; το συμβόλαιό του ήταν στα 650.000 όταν ήρθε (και Landale που είχε ακουστεί, τόσα είχαν συμφωνήσει πριν πάει ΝΒΑ).

    επίσης οι proven παίχτες της λίγκας λιγοστεύουν, και αυξάνονται τα συμβόλαια, και θα αυξηθούν κι άλλο.

    Τα καλά νέα είναι ότι τα έσοδα προβλέπονται αυξημένα. Ήδη το τηλεοπτικο είναι μεγαλύτερο, οι Άραβες μάλλον έρχονται, τα sold out δίνουν και παίρνουν, τα συμβόλαια και οι χορηγίες είναι διαφορετικές για τον 1ο..απλά Wilbekin και Yabusele και τέτοια είναι όνειρα θερινής νυκτός. Από φτασμένους και μεγάλα ονόματα μόνο Milou που μπορεί να αφήσει άνετα ένα 300άρικο (χιλιάδες ευρώ!) για να έρθει, αλλά αν του κουνήσει 2.500.000 η Φενέρ ή η Μπαρτσελόνα, και εμείς 1.8 (το συμβόλαιο του Σλούκα), η διαφορά είναι τεράστια..αν τώρα δίνουμε 2 και οι άλλοι 2.3, ξεσκονίστε τις παλιές φανέλες με το όνομά του!

    Όλα θα κριθούν από το πως θα τελειώσει η σεζόν, οι 2 μεγάλοι στόχοι είναι μπροστά, τα πάντα θα κριθούν τον τελευταίο μήνα!

  • Snake7
    Snake7 Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 21:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και φόρτου στο γραφείο (τέλεια καταιγίδα το μείγμα) δεν βρήκα δευτερόλεπτο να διαβάσω RG εδώ και δυο εβδομάδες και κάνουμε τη μια νίκη μετά την άλλη. Μπράβο στην κόκκινη αρμάδα.

    Ρε παιδία ποιος Μήτρου Λονγκ (Naz). Μιλάμε για κόμπο 30 χρονών την επόμενη σεζόν με τρίποντο του 35% και χωρίς κάποιο ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο στο παιχνίδι του - πέραν της πιθανής λήψης διαβατηρίου. Δλδ αν είναι να πάρουμε Μήτρου για να αποχωριστούμε το σεληνιασμένο (και ας τον λέω από πέρυσι μετρίων τεχνικών δυνατοτήτων) Σακ (και εκείνος σε κάθε αγωνιστική εδώ και ένα μήνα να με βάζει να δαγκώνω τη γλώσσα μου) τότε σόρρυ αλλά προτιμώ το Σακ που τουλάχιστον κάνει πολύ καλά ένα πράγμα (και δείχνει βελτίωση στα γεράματα σε άλλα εμπλουτίζοντας το παιχνίδι του).

    Τον Ναζ τον ψιλοακολουθούσα παλιότερα. Είχε θέματα τραυματισμών στα ισχία. Έκανε πέντε χρόνια κολλέγιο, χωρίς καν να εντυπωσιάσει στη redshirt χρονιά που παίρνουν αθλητές που έχουν σοβαρά θέματα τραυματισμού, και πήγε undrafted. Τέτοιων χαρακτηριστικών παίκτης αν ερχόταν Ευρώπη στα 23-24 θα είχε εξελιχθεί (αν δούλευε) σε έναν καλό combo για Ευρωλίγκα. Όμως έκατσε και βολόδερνε άλλα 4 χρόνια στη G-league με κάτι περάσματα λεπτών στο NBA. Και ήρθε πια πολύ μεγάλος, αδούλευτος σε υψηλό επίπεδο. Το ταβάνι του φαίνεται να είναι αυτό που βλέπουμε. Δεν παίρνω και όρκο ότι δεν θα δούμε παραπάνω πράγματα από αυτόν, αλλά ας πούμε φέτος μου φαίνεται ότι μέσα στη σεζόν κάνει step back αντί step up. Τέλος πάντων.

    Για την ομάδα του χρόνου πρώτο ζήτημα είναι η διατήρηση του κορμού. Και του Βεζένκοφ. Διορθωτικές κινήσεις (με Μπολο, ή Κέιναν, ή Μπλακ που θέλω να μείνει) ο Μπαρτζώκας θα τις κάνει στον ύπνο του (μπορεί να του βγουν μπορεί και όχι, αλλά δεν θα ζοριστεί). Αλλά αν χάσει Βεζένκοφ, ή Γουόκαπ ή Σλούκα όλος ο σχεδιασμός πάει στα σκουπίδια, και all bets are off. Θα τρέχουμε να ξαναχτίσουμε. Ωραία το είπε ο @Naruhitos ότι μυρίζει η φάση τη διάλυση της ομάδας Ίβκοβιτς-Μπαρτζώκα. Ελπίζω οι Αφοί αλλά και ο Μπαρτζώκας να έχουν μάθει το μάθημά τους και να διατηρηθεί ο κορμός. Για το Βεζέ, δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Το παιδί θα τα ζυγίσει και θα αποφασίσει.

    Ποιος Νετζήπογλου. Το παιδί δεν φαίνεται να έχει το οτιδήποτε (πλην μεγάλης ιδέςας για τον εαυτό του) που να αχνοφαίνεται ότι θα μπορέσει να δουλευτεί για επίπεδο Euroleague. Αλλος ένας γκαρντ στη μακρά λίστα των βαφτισμένων ταλέντων (Μουράτοι κ Σία ΟΕ)

  • Αsteriosmountouris
    Αsteriosmountouris Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 20:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Σπυρο,καλησπερα!
    -Σε σχεση με τον Dorsey που οπως λεει και ο φιλος ΚΡ δεν του λειπει,να προσθεσω οτι ουτε και σε μενα λειπει.Θα διαφωνησω ομως καθετα με σενα.
    Λες οτι ο Dorsey,αν ηταν μακρυτερος,ψηλοτερος και πιο δυνατος,θα ηταν ενα τοπ τριαρι.Εγω λεω αν ηταν ολα αυτα ΔΕΝ θα ηταν ο Dorsey.Καταλαβαινεις πως το λεω.
    Η γνωμη μου ειναι οτι ο Dorsey ειναι καθαρο δυαρι και μονο,με προτερηματα και αλλα τοσα ελαττωματα.
    Το μεγαλυτερο ελαττωμα δε,ειναι το μυαλο του.
    Πασιφανες πια και στον πιο δυσπιστο.
    -Σε σχεση με τους Μητρου Λονγκ,απ'οσα εχω δει,εννοειται οτι μπορει και να κανω λαθος,δε με καλυπτει κανενας.Μιλαω για το τοπ επιπεδο,τον Ολυμπιακο που θελουμε και ονειρευομαστε.
    -Σπυρο:Θα διαφωνησω σε κατι ακομα μαζι σου και συμφωνοντας με ΚουΠεΠε:Στον Μιλουτινοφ δε γυρνας ποτε την πλατη...οταν εφυγε,εφυγε απο ΑΛΛΟΝ Ολυμπιακο και κατω απο ΑΛΛΕΣ συνθηκες.
    Μην τα ξεχναμε αυτα...
    -ΚουΠεΠε:Καμια σχεση ο Αρης '88 με τον φετινο Ολυμπιακο.Οι δυο τυποι στον οδοντιατρο,ηταν προφανως λατρες του αθληματος και ηθελαν να δουν την ομαδα που παει το αθλημα μπροστα!
    Ο Αρης του'88 ηταν κατι αλλο.
    Η συγχωρεμενη μανα μου,τον εβλεπε ανελλιπως μαζι με φιλες της και κατεβαζε τον τηλεφωνο οταν επαιζε...
    Αλλες εποχες...
    Θα συμφωνησω ομως απολυτα οτι το μπασκετ Μπαρτζωκα της τελευταιας διετιας ηδη επηρεαζει...
    Ειχα γραψει σε προσφατο σχολιο μου,οτι θα επηρεασει το ευρωπαικο μπασκετικο τροπο σκεψης τα επομενα χρονια.
    Αυτο το ασυνηθιστα απλο μπασκετ που διδασκει,ποσο πολυπλοκη ειναι η...απλοτητα!
    Ο Αινσταιν ελεγε:Κανε τα πραγματα οσο πιο απλα μπορεις,αλλα οχι...απλουστερα.
    Ο Μπαρτζωκας προφανως,ως βαθια καλλιεργημενος ανθρωπος το γνωριζει.
    Υγ:ΚουΠεΠε,για να μη σου μεινει μαραζι η φανελα του Σασα Bird,φορεσε του Λαρι Βεζενκοφ.
    Καλυτερα σου παει!

  • Naruhitos guard
    Naruhitos guard Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 13:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Νετζηπογλου... όποτε τον παρακολουθω απογοητευομαι. Μηχανη λαθων. Καποιος πρεπει να τον καθοδηγησει γιατί δειχνει να την εχει δει Γκαλης.

    Μητρου Λονγκ νεοτερος... τα δινει ολα και συμφερει. Μεγαλη βελτιωση απο περισυ και η διαφορά του απο τους αλλους Ελληνες γκαρντ ειναι η αθλητικοτητα. Παροτι κοντος, μπορει να κανει ταπα ακομα και σε σεντερ. Αρχιζει και θυμιζει λιγο εκεινον τον Τζος Ανταμς σε στυλ.

    Κωστας Αντ... συνεχεια της επιδρομης της Οκταγκον στους πρασινους. Ειδαν πορτα και μπηκαν. Απο περισυ σπρωχνουν την μετρια πραματεια τους με σκοπο να φερουν ακομα περισσοτερους στο μελλον μηπως και και κατορθωσουν να κερδοσκοπησουν απο τον διπολισμο! Καλαϊτζακια, Αβδαλα, Αγραβανη, Τομας και μεχρι και το Ντορσεϋ εφεραν σε επαφη οταν ανηκε εκει ακομα. Και για ποιους ακουγεται οτι ενδιαφερονται τελευταια? Βιλντοζα, Καμπατσο, Μιλου, Θαναση και Κωστα Αντ. Ολως τυχαιως στην ιδια εταιρεια. Και δεν ξερω αν ειναι τυχαιο που οι ανανενωσεις Γουοκαπ και Λαρεντζκαη τραβανε πολυ σε μακρος. Απο οτι ακουγεται θα το πανε για μετα το Φ4 δηλ. οι ατζεντηδες εχουν σκοπο να κανουν οτι μας εκαναν 10 χρονια πριν που ειχαμε ξαναπαρει το ευρωπαϊκο.

  • Panos7
    Panos7 Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 12:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Παρακολουθώ Άρη για να βλέπω τον Νετζιπογλου αν μας κάνει και μπορώ να πω ότι ο Μήτρου Λονγκ του Άρη δεν περνάει απαρατήρητος. Έχει όντως στοιχεία που λείπουν από του ς περισοτερους Έλληνες point guards. Συμφωνώ με KP. Το καλοκαίρι αν δεν κάνω λάθος τα αδέρφια θα πάρουν Ελληνικό διαβατήριο.

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 10:59 Σύνδεσμος σχολίου

    KΡ για τον Ντορσι. Ο Ντορσι αν ηταν λιγο ψηλοτερος/μακρυτερος/δυνατοτερος, κατι απο αυτα ή ολα αυτα μαζι, θα ηταν ενα top 3αρι. Ειναι δηλ ενα 3αρι "παγιδευμενο" σε σωμα guard. Επειδη το παιδι το παρακολουθω απο το κολλεγιο, παιζει στο 2 εξαιτιας του χαρισματος που εχει στο σκορ. Αυτο δεν ειναι αρκετο για το ΝΒΑ για τη θεση, γι αυτο δεν βρισκει συμβολαιο. Στη Μακαμπι ο Σφαιροπουλος ειχε πειραματιστει, τον ειχε βαλει κ στο 3 κ στο 1. Στο 1 απετυχε παταγωδως, στο 3 κατι πηγε να γινει με Μπραιντ κ Γουιλμπεκιν 3αδα αλλα δεν. Ουτε κομπο θα γινει ποτε, αν θυμασαι ο Μπαρτζωκας του ειχε δωσει το ελευθερο να δημιουργει αλλα λιγα πραγματα, δεν βλεπει γηπεδο. Καθαρος εκτελεστης θα παραμεινει, κι οσο τα βαζει θα βρισκει συμβολαια. Δεν νομιζω οτι ποτε ολοκληρωθει σαν παικτης. Αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο, μεγαλο παραδειγμα ο Ναβαρο. Καλα να ειναι το παλληκαρι ..

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 10:21 Σύνδεσμος σχολίου

    KΡ καθολου περιεργο, μια χαρα ειναι ο μικρος Μητρου κ τον γουσταρω κ τον παρακολουθω. Απο κατι Γκικες κτλ ειναι 5 σκαλες ανωτερος. Στο κολλεγιο ηταν πιο σκορερ, εδω παει να δημιουργησει κ παλευει κ στην αμυνα. Συμπαθεστατος, ευπρεπεστατος, μαχητης. Προσωπικη αποψη οτι κ οι δυο Μητρου δεν κανουν για μας, προσωπικοτερη αποψη οτι ο Μπαρτζωκας ξερει καλυτερα, κ οποιον φερει θα τον αγκαλιασουμε κι αυτον.

  • gp77
    gp77 Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 09:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Η φετινή απόδοση του Σάσα πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του σίγουρα οφείλεται και στο στυλ των παιχτών που διαθέτει η ομάδα. Όπως και γενικότερα όλη η λειτουργία της φέτος που όποιος και να λείπει δεν φαίνεται σχεδόν ποτέ το κενό. Και εξηγούμαι.
    Πέρα από το Σλούκα που ορισμένες φορές κρατάει περισσότερο την μπάλα στα χέρια του δεν έχουμε άλλο τέτοιο παίχτη, με αποτέλεσμα η μπάλα να γυρνάει πιο γρήγορα να βγαίνουν περισσότερα ελεύθερα σουτ και να υπάρχει περισσότερη κίνηση στην επίθεση. Πέρυσι υπήρχε και ο Ντόρσει που πήγαινε αρκετά συχνά στην προσωπική φάση με αποτέλεσμα να κρατάει και αυτός αρκετά μπάλα. Ο Κάνααν έπαιζε έτσι στην Ούνιξ αλλά εδώ έχει αλλάξει τελείως το παιχνίδι του, συμμετέχοντας και αυτός στο σύνολο.
    Για τον Μήτρου-Λονγκ που αναφέρετε μόνο αν αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο αξίζει να ασχοληθούμε μαζί του. Αλλιώς τα χαρακτηριστικά του τα βρίσκεις άνετα και σε πιο μεγάλο βαθμό σε κάποιον έτερο ξένο παίχτη. Και να τον πάρεις δεν μπορείς να στηριχτείς πάνω του για την θέση του βασικού σου shooting guard. Θέλεις και κάποιον άλλον επιπλέον στο 2-3 που να μπορεί να σκοράρει. 8 πόντους και σχεδόν 2,5 ασίστ έχει μέχρι τώρα με 42% δίποντα και 34% τρίποντα. Ούτε κακά ούτε εντυπωσιακά στατιστικά, ειδικά για έναν παίχτη που δεν είχε ξαναπαίξει σχεδόν καθόλου επαγγελματικό μπάσκετ.
    Οι Κινγκς λέει θα έρθουν αύριο να δουν από κοντά τον Βεζένκοφ. Προσωπική εκτίμηση και σίγουρα επιθυμία είναι πως θα παραμείνει το καλοκαίρι. Με βάση το χαρακτήρα του φαίνεται πως θέλει να πάει σε ομάδα που και θα παίζει και θα παίρνει καλά λεφτά. Με τις αναπροσαρμογές που έχουν γίνει στο συμβόλαιο του για να βρει τα ίδια λεφτά εκεί πρέπει να του δώσουν πάνω από 3εκ το χρόνο, αν σκεφτούμε ότι όλους τους φόρους τους πληρώνουν οι παίχτες.
    Και τέλος σχετικά με την αγαπημένη κουβέντα ολονών μας, τις μεταγραφές, παρόλο που η ομάδα παίζει όπως παίζει και είναι σχεδόν αήττητη, Μπολομπόι εν πρώτοις και Κάνααν εν συνεχεία φαίνεται πως ακόμα ψάχνονται. Ο πρώτος διότι δεν είναι τόσο πεντάρι όσο ο Μπλακ και στο 4 δεν έχει δοκιμαστεί καθόλου και ο δεύτερος διότι στα περισσότερα παιχνίδια δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα επιθετικά. Μην ξεχνάμε πως οι δυο τους στοιχίζουν περίπου 1,7-1,8εκ. Με τα λεφτά αυτά φέρνεις Μίλου το καλοκαίρι, ας πούμε. Στα γκαρντ ο παίχτης που γουστάρω απεριόριστα και κάνει τα πάντα είναι ο Τόμσον της Μπασκόνια, αλλά πέρα από ότι έχει ανεβάσει το κασέ του σε απλησίαστα επίπεδα ακούγεται πως ήδη έχει κλείσει στην Ρεάλ. Και μιας και είπα Ρεάλ, ο Θεός μας φύλαξε πέρυσι και δεν πήραμε πάλι τον Γκος. Αν καταφέρουμε και βρούμε ένα τέτοιο στυλ παίχτη θα ανεβάσει ακόμα πιο πολύ την ποιότητα της ομάδας μας. Στο 3 λογικά θα πάμε σε λύση Ρογκαβόπουλου, ο οποίος προσωπικά δεν με χαλάει αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο παίχτης που θα σου κάνει την διαφορά στα επόμενα 2-3 χρόνια. Μικρός είναι βέβαια ακόμα μπορεί να δουλέψει, ενώ φαίνεται να διαθέτει και επιθετικό ταλέντο πράγμα σπάνιο για Έλληνα παίχτη.
    Οι απέναντι λέει πάνε να πάρουν τον Κωστακούμπο. Έτσι θα φτιάξουν την ομάδα που θα κερδίζει τους πάντες; Με Κωστακούμπο, Αγραβάνη και τα Καλαιτζάκια; Μόνο ο Μαντζούκας φαίνεται πως μπορεί να ανταποκριθεί σε ορισμένους ρόλους. Αλλά δεν πείραζει ας πάει ο Κώστας στο τελευταίο σκορποχώρι της διοργάνωσης όταν μπορούσε να είναι στην πρώτη ομάδα από το καλοκαίρι ή όταν μετά πίστεψε τα παραμυθάκια του Ηττούδη. Και μιας και αναφέρθηκα στον συγκεκριμένο, στο προχθεσινό παιχνίδι πέτυχα τουλάχιστον 3-4 φάσεις με τον Γουίλμπεκιν να τριπλάρει ασταμάτητα τον Ντόρσει να ζητά απεγνωσμένα μπάλα, ο πρώτος να παίρνει σκοτωμένο σουτ και ο δεύτερος να κάνει κινήσεις αγανάκτησης. Όλα αυτά στο τρίτο παιχνίδι που ξαναπαίζουν μαζί. Κοιτάξτε το καλοκαίρι μην ζητάει από μόνος του να επιστρέψει, αν και δύσκολα θα αφήσει τα δολάρια των Τούρκων. Λέτε να μας κάνουν κανένα δώρο και να διώξουν τον Γουίλμπεκιν;

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...