roumeliotis

Carwiz

Προπόνηση... Θρύλου 74-61 και 1-0

casino loutrakiou
redwell

Το εισαγωγικό δεκάλεπτο χρειάστηκε ο Θρύλος για να καθαρίσει τον πρώτο τελικό της Basket League με τον ΠΑΟ με 74-61 και να κάνει το 1-0 στη σειρά, αφού το τελείωσε με 23-4 με εκπληκτική άμυνα και στο υπόλοιπο του αγώνα έκανε συντήρηση.

Οι αιώνιοι αντίπαλοι θα συναντηθούν για δεύτερη φορά την ερχόμενη Τρίτη (14/06, 21:00) στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με τον Θρύλο να ανεβαίνει στο Μαρούσι για το 2-0.

Με σούπερ άμυνα, εξαιρετικές συνεργασίες και απόλυτη κυριαρχία κάτω από τα καλάθια, οι «ερυθρόλευκοι» «έχτισαν» στην 1η περίοδο μια διαφορά 19π. (23-4).

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και «χτυπώντας» κυρίως από την περιφέρεια, έριξε τη διαφορά στους 10π. (29-19 στο 14’). Ως εκεί, όμως... Με όπλο του την άμυνα, ο Ολυμπιακός ανέκτησε τον απόλυτο έλεγχο και έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο στο +18 (38-20).

Η επιστροφή του Μουστάφα Φαλ στο παρκέ ήταν ο λόγος που ο δείκτης της διαφοράς ανέβηκε στους 23π. (45-22, στο 24’), ενώ με την ίδια συνταγή, αυτής της πιεστικής άμυνας, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παρέμειναν σταθερά απόλυτοι κυρίαρχοι (55-35) μέχρι το 29’.

Με ένα σερί 7-0 ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 13π. (55-42 στο 32’), όμως, Σλούκας και Φαλ φρόντισαν να αποκαταστήσουν την τάξη (63-44 στο 33’).

Έκτοτε, παρότι η ομάδα του Πειραιά υπέπεσε σε αρκετά λάθη, έλεγξε σταθερά τον ρυθμό του αγώνα και έφτασε με άνεση στην τελική επικράτηση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-4, 38-20, 55-38, 74-61

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (1/5 σουτ, 4 ασίστ), Ντόρσεϊ 6 (2/10 σουτ, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Φαλ 14 (6/6 δίποντα, 2/3 βολές, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βεζένκοβ 12 (4/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 8 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 7 (1), Σλούκας 16 (1/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/3 βολές, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μάρτιν 4, Πρίντεζης, Ζαν-Σαρλ, ΜακΚίσικ 5 (1)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Βόβορας): Σίβα 5 (1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Παπαγιάννης 6 (3/7 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Παπαπέτρου 13 (1/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κασελάκης 2, Νέντοβιτς 9 (3/10 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 λάθη), Μέικον (6 ασίστ), Μποχωρίδης, Γουάιτ 13 (2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα), Έβανς 11 (2/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 11 ριμπάουντ), Σαντ-Ρος 2 (1/7 σουτ)

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

39 σχόλια

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 10:13 Σύνδεσμος σχολίου

    GEO χαχαχα...
    Στπ μυαλό μου είσαι, του το είχα γράψει

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 23:43 Σύνδεσμος σχολίου

    GEO αυτό που ξέρω ότι έχει συμβόλαιο και για φέτος με την οψιόν δική του. Με πολύ καλά λεφτά. Αλλά επίσης ξέρω ότι θέλει να παίξει και στο ΝΒΑ δεν. Είναι στην Αθήνα με το Γιάννη και προπονούνται, με τους σωστούς χειρισμούς όλα γίνονται

  •    GEO
    GEO Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 21:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Μανωλάκο Σπύρο έχω την υποψία ο τρελαμένος φίλος μας είναι στην πραγματικότητα ο Ανάστασης ο παναθηναικακιας που βγαίνει στα αθλητικά ραδιόφωνα Έτσι μπαρουτιασμένος βγαίνει και μιλά και με παρομοίο επιθετικο τόνο λες να άλλαξε ομάδα !!!

  • GEO
    GEO Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 19:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Σπυρο για τον Θανάση (αυτόν που παίζει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ) που αναφαιρες εχεις ακούσει κατι για επαφή της ομάδας μαζί του?

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 18:20 Σύνδεσμος σχολίου

    giorgos

    Ααααααχαχαχαχα...
    Έχεις μπερδέψει το ΣΕΦ με το Σεφερλή εσύ

  • ΣΑΚΗΣ
    ΣΑΚΗΣ Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 17:47 Σύνδεσμος σχολίου

    giorgos
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΤΑΤΑΚΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 5-6 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΤΑΤΑΚΗΔΕΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕΦ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
    ΕΣΟΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΦΟΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 15:36 Σύνδεσμος σχολίου

    @kasavetis
    Να σου πω κάτι αδερφέ; Δεν αντέχει σε (τόση) κριτική το ματς. Μία περίοδος ήταν όλο κι όλο και μετά έγινε περισσότερο fair play και λιγότερο συντήρηση. Γι αυτό κι είδες κάτι παιδαριώδη λάθη. Ήταν δείγμα χαλάρωσης. Όσο παιζόταν το ματς δλδ στην 1η περίοδο, απ τη στιγμή που ο ίδιος ο βάζελος επεδίωξε ένα πιο αργό τέμπο ήταν λογικό να δεις κι ακόμα πιο σφιχτές άμυνες. Γι αυτό κι είχαν τόση αστοχία. Δε χάνανε σουτ ελεύθερα. Παίκτες δικούς μας να τους σκεπάζουν είχαν συνεχώς. Ειδικά ο Νέντοβιτς τι να κάνει με αντίπαλο τον Ουόκαπ; Έμεινε μισό δευτερόλεπτο ξεμαρκάριστος; Πόσο εύστοχος μπορεί να σαι όταν βαράς τρίποντα με τεράστια καμπύλη, έχοντας τον αντίπαλο να σ έχει σκεπάσει;
    Για το Ντόρσεϊ που γράφεις... πραγματικά βρίσκεται σε παρατεταμμένο ντεφορμάρισμα. Δεν ξέρω τι παίζει και τι σκοπό έχουν να κάνουν μαζί του. Εννοείται ότι θέλω να παραμείνει, αλλά ο Μπαρτζώκας ψάχνει κι άλλες λύσεις. Ακούστηκε ο Γκριγκόνις, ενώ ο διακαής πόθος του Μπαρτζώκα είναι ο Μπέικον. Μάλιστα λέγεται ότι ο Γκριγκόνις έχει κλείσει κι απλώς είναι στο περίμενε, μπας και ψήσουν το Μπέικον. Μια τέτοια προσθήκη θα άφηνε το Ντόρσεϊ εκτός αρχικής 5άδας κι αυτό μπορεί να λέει πολλά αλλά και τίποτα. Ίσως μείνει κι έρθει κι έρθει κι ένας σαν το Μπέικον, ίσως φύγει.
    Για τις ερωτήσεις που κάνεις:
    - Έισι: αν μάθεις τις απάντησεις στα ερωτήματα που έκανες, pls να της πεις και σε μένα. Υποχρέωση θα σου χω.
    - Λούντζης: αναλώσιμος είναι. Του χρόνου ακόμα κι αν μείνει, δύσκολα θα είναι στη 12άδα στα ματς της Ευρωλίγκας. Πάντως σε αρκετά ματς της Α1 βοήθησε και έδωσε ανάσες σε βασικούς. Σημαντικό αυτό γιατί άλλες χρονιές δε το χαμε. Ίσως να πρεπε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Σε ομάδα BCL; Eurocup; Αυτός θα δει. Πάντως σε μια ομάδα που θα έχει 15-20 λεπτά χρόνο. Και όχι Α1. Πρέπει να δοκιμάσει σε ψηλό επίπεδο αν ελπίζει να εξελιχτεί.
    - Λιβιό: τι να σου πω γι αυτόν; Άοσμος, άχρωμος, άγευστος. Σοφτ παίκτης σε μια ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα. Έκανε κάποια καλούτσικα ματς, αλλά είναι απ την κατηγορία παικτών που μπορείς να πάρεις κάτι άλλο να δοκιμάσεις. Αν σου βγει έχεις κέρδος. Αν όχι, έχεις μικρή ή ελάχιστη ζημιά.

    Δε νομίζω ότι υπάρχει Ολυμπιακός που να μη θεωρεί ότι Έισι, Μάρτιν, Λιβιό πρέπει να κουνήσουν μαντήλι. Στο παιχνίδι των ξένων έχει μπει περιφερειακός. Γκριγκόνις; Μπέικον; Κάποιος άλλος; Δεν ξέρω που θα κάτσει η μπήλια πάντως είναι προφανές ότι θα έρθει περιφερειακός. Αν αντί του Μάρτιν έρθει ο Μιλουτίνοφ μιλάμε για μεγάλη ενίσχυση. Μένει μία θέση ξένου. Εδώ μπορεί να μην είναι 4άρι ή 4αρο5άρι αλλά 3αρο4άρι (αντί του Έισι δλδ). Θα χρειαστούμε προσθήκη/ες σε Ελληνικό στοιχείο... σταματάει ο Πρίντεζης, ίσως να φύγει κι ο Ντόρσεϊ.
    Είναι άγνωστο τι γίνεται με το Μήτογλου. Έχει συμβόλαιο με τη Μιλάνο. Αν τιμωρηθεί θα αποδεσμευτεί, αλλά είναι κι άγνωστο τι θα γίνει και πόσο θα τιμωρηθεί. Υπάρχει ο Αγραβάνης που εμένα σα λύση μου αρέσει. Ο Μήτρου-Λονγκ θεωρώ ότι αν τελικά μας απασχολήσει, θα γίνει όταν θα έχει το Ελληνικό διαβατήριο στα χέρια του. Την περίπτωση του Κ. Αντετοκούμπο δε τη θεωρώ πια ελκυστική για να ασχοληθούμε μαζί του. Κάτι Τσαλμπούρης, Ρογκαβόπουλος και σία δεν είναι έτοιμοι για να αγωνιστούν στο επίπεδο μας. Για τους Καλαϊτζάκηδες δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι. Δε με ξετρελαίνουν όμως.

  • Andregon
    Andregon Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 15:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπορεί ο ακατανόμαστος να βρέθηκε σε κακή βραδιά επιθετικά όμως αυτό δεν αποτελεί κάποιου είδους άλλοθι αφού σε γενικές γραμμές και εμείς δεν ήμασταν τόσο προσηλωμένοι σε όλη την διάρκεια του ματς. Ειναι προφανές ότι η άμυνά μας δεν τους επέτρεψε να κάνουν το παιχνίδι τους και ότι από ένα σημείο και μετά η μεγάλη διαφορά που δημιουργήσαμε φαινόταν αρκετή για να σημειώσουμε μια νίκη στο ρελαντί χωρίς να ξοδέψουμε παραπάνω δυνάμεις.
    Σε αυτήν την φάση σημασία έχει μόνο η νίκη, όχι ο τρόπος και σε αυτό δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
    Μπορεί η συμπεριφορά κάποιου παίκτη μας να μην ήταν η πιο ενδεδειγμένη όμως υπάρχουν και κάποια ελαφρυντικά αφού γίνονται πολύ δυνατές επαφές μέσα στο παρκέ που ξεπερνούν τα όρια του φάουλ και δεν σφυρίζονται.
    Εκτός των άλλων από την εξέδρα που βρισκόμαστε δεν είναι εύκολο να αντιληφθούμε το ασταμάτητο trash talking που μπορεί να δέχεται από τον κάθε πουθενίδη αντίπαλης ομάδας που έχει ως κύρια αποστολή να εκνευρίσει τον παίκτη μας με δόλιους τρόπους αφού αγωνιστικά υπολείπεται ικανοτήτων και δεν μπορεί.
    Η συνεχιζόμενη ανοχή των διαιτήτων δημιουργεί τον εκνευρισμό και συνεπώς το θέμα της στοχοποίησης του ως μέρος της στρατηγικής φθοράς από τον αντίπαλο είναι κάτι που θα πρέπει να διαχειριστεί ο κόουτς σε συνεργασία με τον παίκτη.
    Ειναι δεδομένη η αδυναμία του απέναντι στις διαρκείς προκλήσεις όμως εμείς ως οπαδοί τον στηρίζουμε και δεν δικαιολογούμε τις πρακτικές του κάθε κανάγια της αντιπάλου ομάδας που προσπαθεί να χαλάσει το ματς.
    Αποπροσανατολιζόμαστε πολύ εύκολα κάτι που φάνηκε και από τις αναφορές μας στα πρόσφατα δημοσιεύματα περί μεταγραφών. Θα ήθελα υπενθυμίσω πως σε ένα "παραμάγαζο" που στήθηκε και λειτούργησε απρόσκοπτα για πάνω από 20έτη ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας και μόνο σιχαμένης ομάδας, το να αλλάξει ο "μπροστινός" δεν σημαίνει αυτόματα ότι καθάρισε το Ελληνικό μπάσκετ.
    Με δεδομένη την παραμονή αχυρανθρώπων του εφευρέτη της αλητείας ακόμα σε κάποια πόστα, καλό θα είναι να μην επαναπαυόμαστε επειδή σε αγωνιστικό επίπεδο είμαστε καλύτεροι. Ως εκ τούτου ας αφήσουμε τον Ντόρσευ ήσυχο, οι ιθύνοντες ξέρουν καλύτερα από εμάς τι πρέπει να γίνει με την διαρκή στοχοποίηση του από τον αντίπαλο και ας στρέψουμε την προσοχή μας στο επόμενο μάτς που αναμένεται διαφορετικό.

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 14:53 Σύνδεσμος σχολίου

    GEO
    Ορισμένοι όντως είναι και για γέλια και για κλάματα

  • Γιαννης777
    Γιαννης777 Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 14:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Red7arrow σήμερα διαπίστωσα άλλο ένα ταλέντο σού,Αυτό στην κωλοτούμπα,Πριν μία εβδομάδα έγραψα σχόλιο να φύγει ο ντορσει και να πάρουμε τον οκομπο από την βιλερμπαν με εβρισες ως συνήθως και μου είπες θα αφήσουμε τον παικταρά για να πάρουμε τον υπέρβαρο?
    Αλλά ακόμα και έτσι συμφωνώ 100%με το σκεπτικό σου για τον ντορσει ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΦΎΓΕΙ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...