roumeliotis

Carwiz

Κακός Θρύλος βαριά ήττα από Μονακό 92-72

casino loutrakiou
redwell

Βαριά ήττα για τον Θρύλο στο Μονακό από την ομώνυμη ομάδα με 92-72 για την 31η ημέρα της Euroleague, με τους Πειραιώτες να πληρώνουν την τραγική δεύτερη περίοδο και το επιμέρους 29-9. Σε συνολικά κακό βράδυ οι ερυθρόλευκοι με τραγικό ποσοστό 27% στα τρίποντα και με τους Φαλ και Ντόρσεϊ να είναι οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος τους και το Βεζένκοφ στο τέλος να βάζει κάποια καλάθια όταν όλα είχαν τελειώσει.

Ο Μουστάφα Φαλ κυριάρχησε στην ρακέτα και οι ερυθρόλευκοι παρά την περιφερειακή ευστοχία των γηπεδούχων κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (19-22). Στην συνέχεια, ωστόσο, τίποτα δεν λειτούργησε σωστά για την ομάδα μας.

Λάθη, κακή άμυνα και ακόμη χειρότερες επιθετικές επιλογές επέτρεψαν στην Μονακό –που εξακολούθησε να είναι ιδιαίτερα εύστοχη από την περιφέρεια- να εκτοξεύσει τον δείκτη της διαφοράς στους 14π. (45-26 στο 17’). .Ο Ολυμπιακός βελτίωσε την αμυντική του παρουσία, συνέχισε, όμως, να είναι άστοχος, ακόμη και από τη γραμμή των βολών (5/11) και πήγε στα αποδυτήρια με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με -17 (48-31).

Με πρωταγωνιστή και πάλι τον Γάλλο σέντερ οι Πειραιώτες προσπάθησαν να «μαζέψουν» τη διαφορά (50-40 στο 24’), όμως, ο Τζέιμς «πάτησε» γκάζι για την Μονακό και ανέβασε ξανά την διαφορά στους 19π. (61-42, στο 27’).

Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η γαλλική ομάδα, η οποία αύξησε ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (+27π., 88-61 στο 37’) και «καθάρισε» νωρίς την υπόθεση νίκη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-22, 48-31, 71-51, 92-72

ΜΟΝΑΚΟ (Ομπράντοβιτς): Λι 13 (2/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ασίστ), Μπέικον 15 (4/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ), Βέστερμαν 3 (5 ασίστ), Τόμας 5 (5 ριμπάουντ), Ντιάλο 9 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Μότουμ 8 (2), Μπουτσιέλ, Μοτιεγιούνας 2, Ουταρά, Χολ 12 (4/4 δίποντα, 4/4 βολές), Τζέιμς 25 (2/3 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 6/7 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6 (2/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντόρσεϊ 15 (4/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 1/3 βολές, 3 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης, Φαλ 18 (8/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Σλούκας 6 (1 τρίποντο, 4 ασίστ, 4 λάθη), Μάρτιν, Βεζένκοβ 18 (4/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/5 βολές), Πρίντεζης, Παπανικολάου 2 (0/5 σουτ, 2/2 βολές, 4 ασίστ), Ζαν Σαρλ 2 (1/4 δίποντα), ΜακΚίσικ 5 (1).

Ομαδικά στατιστικά - Μονακό: 19/34 δίποντα, 11/21 τρίποντα, 21/26 βολές, 33 ριμπάουντ (28 αμυντικά + 5 επιθετικά), 20 ασίστ, 8 κλεψίματα, 9 λάθη, 2 μπλοκ.

Ομαδικά στατιστικά - Ολυμπιακός: 18/31 δίποντα, 8/29 τρίποντα, 12/19 βολές, 30 ριμπάουντ (20 αμυντικά + 10 επιθετικά), 17 ασίστ, 4 κλεψίματα, 13 λάθη, 3 μπλοκ.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Η regular season ολοκληρώνεται για τον Ολυμπιακό με τους αγώνες απέναντι σε Βιλερμπάν (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός), ενώ η Μονακό κλείνει την κανονική διάρκεια με τα παιχνίδια κόντρα σε Μπασκόνια (εντός) και Αρμάνι Μιλάνο (εκτός).

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

36 σχόλια

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 14:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Για τον Diallo κάποιοι εδώ μέσα γράφαμε ότι θα ήταν πολύ καλή περίπτωση για πίσω από τον Παπανικολάου από εποχές Λαυρίου ακόμη. Είναι αρκετά καλός παίχτης και κάνει καλή χρονιά φέτος. Δεν χρειάζεται να τον υποτιμούμε, δεν είμαστε βαζελοι που έχουν υποτιμήσει τα πάντα στην φετινή διοργάνωση, και ακόμη τελευταίοι είναι! Φαντάσου να μην ήταν "υποτιμημένη" δηλαδή, θα ήταν στο μείον άπειρο οι καημένοι!

    Εμείς θα τον είχαμε εδώ τσάμπα να παίζει πίσω από τον Παπανικολάου, η τιμή του ήταν αστεία (δεν πιστεύω να παίρνει πάνω από 300.000, μπορεί να λέω και πολλά, ο Παναθηναϊκός τον είχε κλείσει σχεδόν δωρεάν), και αποδίδει 9.7π, 40.3% στα τρίποντα, 4.6ριμπ, 1.8assist, 1.4κλεψιματα και PIR 11.2. κάνει και καμία τάπα..

    Τα αντίστοιχα του Παπ είναι 6.3π, 34% 3ποντα, 2.8ριμπ, 1.7ασσιστ, 0.8κλεψ, 6.3PIR.

    Μία χαρά παίχτης είναι, απέδειξε ότι ανήκει στην Euroleague, και έρχεται και σε τιμή προσφοράς στην ομάδα του, αφού έχει υπογράψει 3ετες συμβόλαιο..

    Τώρα, μία ήττα δεν λέει και τίποτα, και όπως έγραψα και σε άλλο άρθρο, η Μονακό έχει εξαιρετικό ρόστερ με πολύ μεγάλη εμπειρία (ΚΑΙ σε παιχνίδια ΝΒΑ, ΚΑΙ παίχτες με πολλές σεζόν Euroleague) και μεγαλύτερο star power. Δεν ήταν καμία ήττα εκτός προγράμματος. Unics και Μονακό εξαιρετικά επικίνδυνες φέτος και με πληρέστατα ρόστερ.

    Απλά μην εκμηδενιζουμε και έναν παίχτη 25 χρονών που έβαλε 24 στην Φενέρ και 19 προχθές στην Εφές..

  • Τσαντας
    Τσαντας Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 13:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Red7arrow, δεν σου είπα εγώ ότι είναι ο Λεμπρον ο Ντιαλό. Μια χαρά παίκτης εργαλείο είναι χρησιμοτατος για κάθε ομάδα. Ούτε σου είπα ότι θέλω τους παίκτες της Μονακό στον Ολυμπιακό. Από που το έβγαλες αυτό, και ποιος σου είπε ότι εντυπωσιάστηκα ή ότι τους προτιμώ από τους δικούς μας; Ότι να ναι. Βγάλε το -αδες από το παικταραδες, άμα σε ενοχλει, τι να σου πω.
    Ειλικρινά την νοοτροπία ορισμένων εδώ μεσα δεν την καταλαβαίνω. Απαγορεύεται να γράψεις κάτι καλό για κάποια άλλη ομάδα πλην του θρύλου εδώ μέσα; Η Μονακό έπαιξε πολύ καλά εχθές, απαγορεύεται να γράψεις ότι σου άρεσε ο τρόπος που έπαιξαν κάποιοι παίκτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Συγγνώμη, αλλά εγώ βαριέμαι να κάθομαι να γράφω για τον Λαρεντζάκη, τον Μάρτιν και τον Μπαρτζώκα όλη την ώρα, τα πάμε, τα ξαναπάμε, πρέπει να λέμε μονιμως τα ίδια και ίδια; Εγω θα γράφω και για τις αντίπαλες ομάδες, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό και άμα σου αρέσει και σε εσένα και στους αλλους σαν και εσενα

  • Red7arrow
    Red7arrow Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 23:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Ντιαλο η Λι, ουδεμία σημασία έχει.
    Όπως και το αν σβήστηκε ο Ντορσει.
    Ξαναλέω ότι και ο Ντιαλο και όλη η Μονακό στο 1ο ματς έφαγε καρπαζιες αμέτρητες.
    Που ήταν εκεί οι παιχταράδες αυτοί?
    Κολας στα ονόματα? Μας παρουσιάζεις τον κάθε παίχτη παιχταρά? Όχι ρε φίλε. Δε γουστάρουμε κανένα Ντιαλο... Παιχτακια είναι αυτά αναλαμπές. Δε πας πουθενά με αυτούς. Απορώ πως εντυπωσίαζεστε κάποιοι.

  • Τσαντας
    Τσαντας Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 20:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Red7arrow, ξέρεις ανάγνωση χριστιανέ μου; Ο Ντιαλό γράφω ότι έσβησε τον Ντόρσεϊ. Πράγματι, έτσι έγινε, βρες μου ένα καλάθι που έβαλε ο Ντόρσεϊ απέναντι στον Ντιαλό, που τον φύλαγε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Είπα εγώ ότι δεν καλός παίκτης ο Ντόρσεϊ ή δεν ότι τον θέλω; Ή ότι είναι καλύτερος συνολικα ο Λι; Που τα είδες αυτα ρε φωστήρα; Ημαρτον και σε είχα και σε είχα και σε συμπάθεια. Εχθές δεν ήταν καλός ο Ντόρσεϊ και σκοραρε όταν το παιχνίδι είχε κριθεί, αυτό είπα, αγράμματε. Απαραίτητος είναι ο Ντόρσεϊ και το έχω πει από την αρχή της χρονιάς. Επίσης εγώ ούτε αποθέωσα στις νίκες, ούτε εκραξα ποτέ στις ήττες. Προφανώς δεν με διαβάζεις, και καλά κάνεις, ή είσαι στραβαδι και δεν καταλαβαίνεις για να μου τα λες αυτά. Άιντε από κει ένας-ενας. Τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω. Άι παράτα με και συ

  • Πέτρος
    Πέτρος Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 19:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Παπανικολάου βάλε κανένα τρίποντο. Δηλαδή έλεος. Αδικεις τον εαυτό σου.

  • Red7arrow
    Red7arrow Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 17:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Τσάντας......

    Εσύ εισαι ο κλασικός μυρωδιάς που στις νίκες αποθεωνεις...στις ηττες κράζεις. Αλλά με την εξής διαφορά από όλους εμάς. Ότι στις ήττες βγάζεις άχρηστους όλους τους παίχτες!

    Τι θες να μας πεις δηλ? Ότι ο Λι είναι καλύτερος από τον Ντορσει? Μήπως θέλαμε να είχαμε τον Λι αντί του Ντορσει?
    "τον έσβησε"......ειπες...
    Για πες μας στο πρωτο αγώνα στο Σεφ οι παιχταράδες της Μονακό αν ήξεραν από που τους σφυροκοπουσε ο Ντορσει και οι υπόλοιποι!?
    Λοιπον... Αμπαλοι....
    Σοβαρευτείτε.
    Το πρόβλημα και η ξενερα για χθες δεν έχει να κάνει με τη ποιότητα των παιχτών μας. Αλλά με την Νοοτροπία τους.
    Καθιστε ρούφηξτε το αυγό σας και αφήστε τα φιλοσοφικά!

  • Τσαντας
    Τσαντας Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 16:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο χθεσινο παιχνιδι του Ολυμπιακου mvp του αγωνα ηταν ο Παρις Λι. Οχι ο γελωτοποιος τυχοδιωκτης Μαικ Τζειμς, που σχεδον ολους τους ποντους του, τους εβαλε οταν η διαφορα βρισκοταν πανω απο 10 ή και 15 ποντους. Ο Παρις Λι εκανε τη διαφορα με το που μπηκε, σκοραροντας, βγαζοντας ασσιστ, οργανωνοντας τελεια, και κυριως πιεζοντας υποδειγματικα την μπαλα και βγαζοντας εντελως εκτος ρυθμου τους σλουκα και γουολκαπ. Σπουδαιοι ηταν και οι two way παικταραδες Μπεικον και Ντιαλλο (ο δευτερος εξαφανισε τον Ντορσει, που και αυτος αρχισε να σκοραρει οταν το παιχνιδι ειχε κριθει, σαν τον τσαρλατανο Τζειμς). Εξισου καλος και ο Χολ, στον χρονο που πηρε.
    Τα διασταυρωματα που μπορουν να γινουν ειναι πολλα. Δεν μου φαινεται απιθανο να παιξουν Ολυμπιακος-Μονακο στα πλει οφ, ως 3ος vs 6oς. Ή ενδεχομενως Ολυμπιακος-Μακκαμπι. Το πιθανοτερο βεβαια ειναι το Ολυμπιακος-Εφες (το ποιος θα εχει πλεονεκτημα εδρας δεν ειναι καθολου σιγουρο ακομα). Ολα τα διασταυρωματα, δυσκολα θα ειναι (θεωρητικα ποιο δυσκολη η Εφες προφανως, ωστοσο και οι Μακαμπι, Μονακο ειναι πολυ αξιοι και επικυνδινοι αντιπαλοι, κατα την γνωμη μου και τα παιχνιδια απεναντι τους θα ειναι εξαιρετικα αμφιροπα. Το επιπεδο μας στο γκρουπ αυτων των ομαδων ειναι, απλως ειμασταν πιο σταθεροι και συνεπεις μες τη χρονια, για αυτο τερματισαμε παραπανω).

  • Tunik
    Tunik Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Red Goal: Πριν ξεκινήσει το ματς, στην παρουσίαση των παικτών, ο Πρίντεζης και ο Λαρεντζάκης απέφυγαν επιδεικτικά να δώσουν το χέρι (high five) ο ένας στον άλλον. Γνωρίζουμε τί έχει γίνει? Είναι μαλωμένοι και δεν μιλιούνται?

  • Σ.Β.
    Σ.Β. Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 13:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτή ήταν σφαλιάρα για να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν γίναμε ξαφνικά υπερομάδα με την 30άρα στον βάζελο.
    Κάποιοι παίχτες μας το πίστεψαν αυτό και καβάλησαν το καλάμι (όπως λέει και ο φίλος redarrow)
    Όμως κάποιος να τους πει ότι το καλάμι σπάει εύκολα και τσακίζεσαι.
    Τεσπα.
    Ας είναι αυτή η ήττα-σφαλιάρα αφορμή για να σκεφτούν οι παίχτες, οι προπονητές και η διοίκηση πως θέλουν τον Ολυμπιακό και πως ποτέ δεν κερδίζει μια ομάδα μόνο με την φανέλα αλλά πρέπει να παίξει κιόλας.
    Ας ελπίσουμε ότι θα αποκτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας και με αυτή την ήττα σαν οδηγό μας να αποφασίσουμε σαν ομάδα πως θα αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια από εδώ και πέρα.
    Αυτό που με προβληματίζει πάντως είναι ότι το καμπανάκι με την αλμπα (καμπανάρα ήταν) κάποιοι δεν το άκουσαν ούτε αυτό.

    Υ.Γ. Πως είναι δυνατόν να κάνουμε 4 φάουλ στο τρίποντο; (δώσαμε 10 βολές και όχι 12 γιατί το ένα το φάγαμε κιόλας)
    Υ.Γ.2 Σε κάποια φάση του αγώνα χάσαμε 6 βολές (Μακίσικ, Φαλ και μάλλον Ντόρσει) και στην συνέχεια χάσαμε τρίποντο από επιθετικό ριμπάουντ (αν δεν κάνω λάθος) και χάσαμε και δίποντο στην λήξη του ημιχρόνου από τον Φαλ κάτω από το καλάθι
    Δηλαδή δεν ήταν μόνο τα τρίποντα που είμασταν κακοί αλλά και στις βολές και σε κάποια καλάθια από κάτω από την μπασκέτα. Βασικός λόγος πάντως για την ήττα ήταν η κακή, νωχελική άμυνα που παίξαμε

  • ΚΡ
    ΚΡ Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 12:57 Σύνδεσμος σχολίου

    να υπενθυμίσω ότι οι ταπεινωτικές ήττες από ΑΛΜΠΑ και ΜΟΝΑΚΟ προήλθαν από ομάδες με μικρότερο budget (συνολικό και μισθολογικό) από τον θρύλο....

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Απίστευτο ΣΕΦ, ελπίζω ΟΣΦΠ να πάρει κούπα»

Στο κανάλι της Ευρωλίγκας μίλησε ο Ντίλον Μπρουκς, ο οποίος...

Μέρα-ώρα του Μπάρτσα-Ολυμπιακός

Η EuroLeague έκανε γνωστές τις ημέρες και τις ώρες των...

Πρωτοσέλιδα 03-05-2024

Διαβάστε και σήμερα στο RedGoal τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων...