roumeliotis

Carwiz

Τεράστιος Θρύλος στο Κάουνας 73-84 τη Ζαλγκίρις

casino loutrakiou
redwell

Σπουδαίος Θρύλος στο Κάουνας και μεγάλη νίκη επί της Ζαλγκίρις με 73-84 για την εξ αναβολής 19η ημέρα της Euroleague με τους Πειραιώτες να κάνουν τεράστιο βήμα ακόμα και για την 3η θέση στην τελική κατάταξη καθώς το πλεονέκτημα έδρας έχει πλέον κλειδώσει για τα πλέι οφ.

Με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει το καλύτερό του φετινό ματς στην διοργάνωση και να σημειώνει 18 πόντους συν τις τρομερές του άμυνες και με τον Θρύλο να επιτρέπει στους Λιθουανούς μόλις 14 πόντους στο 4ο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες δραπέτευσαν με διπλό-σταθμό από εκεί που έχασαν πρόσφατα Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Για τους νικητές εξαιρετικός ήταν και ο Χασάν Μάρτιν με 13 πόντους όσους και ο Ντόρσεϊ, ενώ ο Βεζένκοφ έβαλε 16 με ένα τρίποντο αλλά σε σημείο-κλειδί του τελευταίου δεκαλέπτου. Κομβικός ξανά ο Σλούκας με 10 πόντους και 6 ασίστ και συνεισφορά απ' όλους.

Ο Κώστας Παπανικολάου μπήκε «ζεστός» και χάρη στο περιφερειακό του σουτ οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 6-2. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στην άμυνα, εκμεταλλεύτηκαν τις βιαστικές επιλογές και την έλλειψη δημιουργίας της ομάδας μας και με ένα επί μέρους σκορ 9-2 έφεραν τα πάνω κάτω (11-8 στο 5’).

Οι Λιθουανοί διατήρησαν σταθερά το προβάδισμα μέχρι το 12’ (25-20), όμως, χάρη στην δημιουργία του Κώστα Σλούκα και την εξαιρετική παρουσία και στις δύο πλευρές του παρκέ του Χασάν Μάρτιν, ο Ολυμπιακός κατάφερε να προσπεράσει με 34-31 στο 18’.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβιτς «χτύπησε» από τα 6.75μ. και πήρε ξανά στα χέρια της το προβάδισμα, όμως, ο Χασάν Μάρτιν δήλωσε και πάλι «παρών» και έγραψε το 39-39, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο.

Στην 3η περίοδο ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι πρώτου μεγέθους με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ, χωρίς καμία να μπορεί να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων! Με καλάθι του Ουλανόβας η Ζαλγκίρις ήταν εκείνη που έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο προηγούμενη με 59-58, όμως, η τελευταία περίοδος ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση...

Με καλή άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και επιθετική πολυφωνία, ο Ολυμπιακός επέβαλλε τον ρυθμό του -και παρά την περιφερειακή ευστοχία των Λιθουανών- κατάφερε να «χτίσει» μια διαφορά 10π. (69-79) στο 37’. 

H Ζαλγκίρις δεν εγκατέλειψε τη μάχη και μείωσε σε 73-79 στο 39’, όμως, το τρίποντο του Κώστα Σλούκα έβαλε οριστικά τέλος στις όποιες της ελπίδες για νίκη. Κερασάκι στο μεγάλο διπλό, το φόλοου του Σάσα Βεζένκοφ, με το οποίο «γράφτηκε» το τελικό 73-84!

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-15, 39-39, 59-59, 73-84

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Ζντοβτς): Γουέμπστερ, Λεκαβίτσιους 14 (4/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5 ασίστ), Νίμπο 17 (7/9 δίποντα, 3/3 βολές, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γιανκούνας 5 (1), Λουκοσιούνας, Μιλάκνις (0/5 σουτ, 3/3 βολές), Στρέλνιεκς , Κάβανο 10 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γκιφάι 3 (1), Λοβέρν 8 (4/7 δίποντα), Ουλάνοβας 13 (3/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ (0/5 σουτ), Ντόρσεϊ 13 (5/6 δίποντα, 1/7 τρίποντα), Λαρεντζάκης 3, Φαλ 5 (6 ριμπάουντ), Σλούκας 10 (3/5 τρίποντα, 6 ασίστ), Μάρτιν 13 (5/8 δίποντα, 3/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ σε 20:39), Βεζένκοβ 16 (6/8 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 18 (3/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), ΜακΚίσικ 2

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

37 σχόλια

  • Andregon
    Andregon Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 02:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Α ρε μπαγάσα Σπύρο Μανωλάκο ακόμη και σε αυτό εκτός έπεσες.
    Είναι γνωστό σε όποιους διαβάζουν τι γράφω κατά καιρούς ότι μένω στα Καμίνια.
    Πέντε λεπτά μέχρι την Πειραιώς και άλλα τόσα μέχρι το ΣΕΦ με τα πόδια και μου μιλάς ειρωνικά για χάρτες;
    Θα σου έλεγα καμιά κουβέντα τώρα αλλά τέλος πάντων, μέρα μεγάλης γιορτής που έχουμε σήμερα δεν είναι για περαιτέρω λεκτικούς διαπληκτισμούς.
    Πάντως αν πρέπει να τσακωνόμαστε πρίν τους αγώνες στο ΣΕΦ για να βλέπουμε τέτοια μπασκετάρα να το ξανακάνουμε για γούρι. Για την ώρα πάμε παρακάτω.

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 19:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Λοιπόν φιλαράκο μικρολίμανο είμαι καί πίνω τις μπυρίτσες μου έτσι να φτιαχτούμε πριν το ματσάκι, πες μου σε ποιά θύρα θα είσαι να βρεθούμε να τα πούμε να δεις καί την ταυτοτητούλα μου να σε κεράσω κι ένα καφεδάκι. Άμα θες σού στέλνω κι ένα χάρτη προς τα πού πέφτει το ΣΕΦ καί το Φάληρο γενικότερα, έτσι να μην χάνουμε χρόνο Andregon

    Ο συγκεκριμένος δεν ξέρω αν είναι νηφάλιος αλλά βαρετός καί φαντασιόπληκτος είναι σίγουρα. Αντώνης

  • Αντώνης
    Αντώνης Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 18:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Andregon είναι από τις πιο νηφάλιες φωνές εδώ μέσα.
    Συμφωνεί δεν συμφωνεί κανείς μαζί του, έχει κόσμιο λόγο και επιχειρήματα.
    Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για κάτι...

  • Andregon
    Andregon Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 16:51 Σύνδεσμος σχολίου

    @"Σπύρος Μανωλάκος",
    Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να ζητήσεις συγνώμη για τις ανυπόστατες κατηγορίες και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσες αναίτια προς το πρόσωπό μου. Αλλωστε η παραδοχή του λάθους σου (μετά και τα αποδεικτικά links που σου παρέθεσα) θέλει μαγκιά που προφανώς δεν την έχεις.
    Εκτός αν θεωρείς μαγκιά την χρήση κακοποιητικού λόγου γιατί χρησιμοποιείς ένα οποιοδήποτε ονοματεπώνυμο αντί ενός οποιουδήποτε άλλου nickname. Για μένα ότι ψευδώνυμο ή επώνυμο και να χρησιμοποιεί ο κάθε υβριστής ή συκοφάντης άνευ λόγου και αιτίας στο διαδίκτυο το ίδιο μου κάνει αφού πρόκειται για θρασύδειλο.
    To αν γράφει κάποιος χρόνια ή μια φορά στο σάϊτ δεν έχει καμία σημασία αρκεί να μην παραποιεί την αλήθεια και να μην διαστρεβλώνει τα λόγια των συνομιλητών του κάτι στο οποίο συνεχίζεις ακάθεκτος.
    Θα σου ζητούσα λοιπόν εσύ να σοβαρευτείς εφεξής αλλά από την απάντησή που ήδη έδωσες αυτό μοιάζει αδύνατο.

  • Snake7
    Snake7 Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 15:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Άσχετο - αλλά Redgoal παίζει ότι έχασες πολλά μνμ σε αυτό το θρεντ

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 15:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Πρώτα πρώτα δέν είπε κανείς σε κανέναν να μην γράφει, παρατήρησε ένας φίλος ότι τα μηνύματα μετά από νίκες είναι λίγα κι εγώ πιστεύω ότι γενικά είναι λίγα γιατί κάποιοι κούρασαν καί δεν έχει να κάνει με το Μάρτιν που κι εγώ θα ήθελα κάτι καλύτερο ή το Μπαρτζώκα αλλά με την ουσιά. Είμαστε στο Μάρτιο γμτω κι αντί να απολαμβάνουμε τη χρονιά και το ίδιο το άθλημα να μην πω τι κάνουμε. Αυτό είναι ένα ανοιχτό φόρουμ που θα έπρεπε να έχει πολύ περισσότερο κόσμο και ιδέες και το να βλέπεις μόνιμα τους ίδιους να λένε τα ίδια κουράζει. Αυτό είπα. Τώρα αν κάποιοι θέλουν το φόρουμ να γίνει κλειστή λίγκα καί να παίζουν οι ίδιοι κι οι ίδιοι από μένα κανένα πρόβλημα, έτσι κι αλλιώς άλλοι το έχουν κάνει στέκι κι όχι εγώ. Με τη νίκη σήμερα. Δεν περνάει και η ώρα. Γειά σας. "kasavetis"

  • kasavetis
    kasavetis Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 13:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Θεωρώ δικαίωμα του καθενός να γράφει αυτό που πιστεύει και να τεκμηριώνει την άποψη του. Όλοι όσοι γράφουμε εδώ είμαστε ολυμπιακοί και αγαπάμε την ομάδα. Έχω κατά καιρούς ασκήσει κι εγώ κριτική όχι γιατί το παίζω "ξερόλας" ή προπονητής αλλά επειδή βλέπω κάποια πράγματα που με ανησυχούν. Συγκεκριμένο παράδειγμα: όταν αποκτήθηκε ο Έισι έγραψα ότι είχε να παίξει ενάμιση χρόνο και ότι θα αργήσει να βρει ρυθμό και να βοηθήσει. Είναι αδικαιολόγητο αυτό? Είναι άστοχο?
    Andregon συνέχισε να γράφεις, μη πτοείσαι

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 11:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Μιλάει γιά μαγκίες τού πληκτρολογίου αυτός πού δεν μας χαρίζει το ονοματάκι του, εγώ βγαίνω επώνυμα καί ξαναλέω ότι τρείς τέσσερεις τό παρακουράσατε, ειδικά με τήν μεταγραφολογία καί τη φαντασία κι αυτά δέν είναι σοβαρά πράματα. Κι άμα δηλαδή γράφεις χρόνια τί λέει αυτό, νομίζεις ότι είσαι μέτοχος; Σοβαρέψου. "Andregon".

  • ΛV
    ΛV Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 21:30 Σύνδεσμος σχολίου

    ...αυτοί οι "ολυμπιακάρες του ονείρου" που θα πάνε στο ΣΕΦ για δεύτερη (μόλις) φορά αύριο...
    είναι οι ίδιοι που φεύγουν 5 λεπτά πριν τη λήξη του ματς (για να ξεπαρκάρουν),
    είναι οι ίδιοι που ζητάνε (επιπλέον) άλλες 5 μεταγραφές, μόνο που δεν βλέπουν ποτέ basket και Ολυμπιακό,
    είναι οι ίδιοι που χλευάζουν τον Μπαρτζώκα επειδή τάχα "νευριάζει" (ενώ ζήλευαν κάποτε τον Ομπράντοβιτς),
    και είναι οι ίδιοι που θα ρίξουν ανάθεμα, αν τολμήσει ο Ολυμπιακός και δεν περάσει final four (λες και είναι δεδομένο).

    Τόσο απλά, τόσο ξάστερα.

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 20:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πέρασε το μήνυμά μου αφού δεν βρίζω. Λέω στον ΖaK ότι γιά τα λίγα μηνύματα που λέει ευθύνονται όχι οι ήττες ή οι νίκες αλλά οι λίγοι γνωστοί κωλοτούμπες παντογνώστες πού τους έχουμε σιχαθεί οι υπόλοιποι κιέχουν ξενερώσει τον κόσμο. Εσύ Andregon δέν είσαι που έχεις μεταγράψει με τη φαντασία καμμία εικοσαριά σέντερ από Λαντέιλ μέχρι Τσαλμπούρη, τώρα ο Μάρτιν που δέν σου έκανε είναι μονίμως αυστηρά κρινόμενος καί μαχητής του παρκέ; Σοβαρά τώρα, εσείς οι τρείς τέσσερεις γραφικοί δέν πάτε να φτιάξετε ένα φόρουμ να παίζετε το μάνατζερ κι αφήστε μας εμάς να απολαμβάνουμε τις στιγμές όπως μας έρχονται. Όπως τα λέει ο Xero-Las αύριο εμείς θα είμαστε μέσα και θέλουμε πάνω από τη νίκη αντρικό μπάσκετ, όπως αυτό πού βλέπουμε φέτος. Εσείς καθήστε στο πληκτρολόγιο κι ετοιμάστε τις αναλύσεις σας

    REDGOAL: Φίλε αν δεν βάζεις όνομα ή nickname τέλος πάντων, δεν ανεβαίνει

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Απίστευτο ΣΕΦ, ελπίζω ΟΣΦΠ να πάρει κούπα»

Στο κανάλι της Ευρωλίγκας μίλησε ο Ντίλον Μπρουκς, ο οποίος...

Μέρα-ώρα του Μπάρτσα-Ολυμπιακός

Η EuroLeague έκανε γνωστές τις ημέρες και τις ώρες των...

Πρωτοσέλιδα 03-05-2024

Διαβάστε και σήμερα στο RedGoal τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων...