roumeliotis

Carwiz

«Να τελειώσει η σεζόν και μετά βλέπουμε...»

casino loutrakiou
redwell

Από πρώτος στο... χωριό, τελευταίος στην πόλη, νιώθει στο ΝΒΑ ο Σάσα Βεζένκοφ όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην ισπανική "El Mundo Deportivo", με τον 28χρονο πάουερ φόργουορντ να λέει πως δυσκολεύεται να βρει ρόλο και χρόνο στους Κινγκς και θεωρεί ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Μάλιστα ο πρώην άσος του Ολυμπιακού αφήνει τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του μετά το τέλος της σεζόν και δεν αποκλείει επιστροφή στην Ευρώπη. Αναλυτικά τόνισε...

Για την εμπειρία στο ΝΒΑ: «Όλα είναι διαφορετικά. Διαφορετικό παιχνίδι, διαφορετική ταχύτητα, διαφορετική κουλτούρα. Γι’ αυτό πρέπει να προσαρμοστείς γρήγορα, πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε μέρα. Είναι δύσκολο, πολλά παιχνίδια, πολλά ταξίδια και πρέπει να είσαι έτοιμος σωματικά και πνευματικά».

Για το τι τον δυσκολεύει περισσότερο στην προσαρμογή: «Είναι διαφορετικό το παιχνίδι, μαθαίνεις το παιχνίδι με διαφορετικούς τρόπους. Εδώ είναι πιο γρήγορο, οι παίκτες είναι πιο ταλαντούχοι, ειδικά οι 6-7 πρώτοι σε κάθε ομάδα. Πρέπει να προσαρμοστείς σε μια εντελώς νέα κουλτούρα και φιλοσοφία».

Για το πώς νιώθει που πήγε ως MVP Ευρωλίγκας και παλεύει να βρει χρόνο συμμετοχής: «Δυστυχώς είναι δύσκολο και πρέπει να μάθεις. Δεν τους νοιάζει, θα πρέπει να περάσεις την ίδια διαδικασία και αν προσαρμοστείς, θα έχεις μια ευκαιρία. Αν όχι, είναι πολύ δύσκολο».

Για το αν νιώθει πως δεν εκτιμούν την αξία του, όπως συνέβαινε και με τον Μίσιτς: «Ναι, 100%. Πιστεύω πως μπορώ να παίξω, είναι θέμα ευκαιριών. Υπάρχουν πολλές ομάδες δεν είναι τόσο καλές. Υπάρχουν όμως και καλές ομάδες, όπως οι Θάντερ που είχαν δύο πολύ καλούς παίκτες στη θέση του Μίσιτς. Τώρα εκείνος παίζει, έχει έναν ρόλο και πάει πολύ καλά. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει βασικός στο ΝΒΑ, αλλά μπορεί να παίξει αρκετά λεπτά και να έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο σε κάθε ομάδα. Ξέρει καλά το παιχνίδι, δεν έχω αγωνιστεί μαζί του, αλλά είναι ωραίο να τον βλέπεις».

Για το αν η μετάβαση στο ΝΒΑ στα 28 κάνει πιο δύσκολη την προσαρμογή: «Σίγουρα ναι. Εμείς στην Ευρώπη μαθαίνουμε με διαφορετικό τρόπο το παιχνίδι, κάθε κατοχή μετρά. Αν έρθεις πιο μικρός, μπορείς να προσαρμοστείς πιο εύκολα, γενικά και στη ζωή. Αν μας δοθεί η ευκαιρία μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί και μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά όπως είπα είναι πραγματικά δύσκολο».

Για το γιατί άργησε να πάει στο ΝΒΑ: «Θα μπορούσα να είχα πάει νωρίτερα, 100%. Δύο χρόνια πριν γίνω ντραφτ (2017) θα μπορούσα να είχα δοκιμάσει να πάω στο ΝΒΑ, θα ήταν πιο εύκολο και τότε δεν έπαιζα πολύ στην Μπαρτσελόνα. Έφυγα και μετά στον Ολυμπιακό την τελευταία τριετία αγωνιζόμουν πολύ και τότε ήρθε ξανά η ευκαιρία. Όλα είναι θέμα τάιμινγκ και δεν είχα το κατάλληλο τάιμινγκ τότε».

Για το αν θα ήθελε να συνεχίσω στο ΝΒΑ ή να επιστρέψει στην Ευρώπη: «Δεν μπορώ να δω τόσο μακριά. Είμαι ένας άνθρωπος που σκέφτεται την επόμενη μέρα και την επόμενη προπόνηση. Προσπαθώ να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου, να είμαι παραγωγικός για την ομάδα. Η ομάδα είναι πραγματικά καλή, παλεύει για τα playoffs. Οι μόνες μου σκέψεις είναι να τελειώσω τη σεζόν δυνατά και να βοηθήσω την ομάδα στα τελευταία 14 παιχνίδια και μετά τα playoffs θα δούμε».

Για το αν πιστεύει ακόμη πως μπορεί να πετύχει στο ΝΒΑ: «Αν μπορώ να βοηθήσω από τον ρόλο μου, ναι. Αλλά όπως είπα, αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι μακριά. Θέλω απλώς να είμαι υγιής και να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για το αν θα ήθελε να ξαναπαίξει στην Μπαρτσελόνα αν επέστρεφε στην Ευρώπη: «Στην Μπαρτσελόνα είχα δύσκολα χρόνια. Πιστεύω πως δεν μου φέρθηκαν καλά, αλλά όχι η διοίκηση. Είχα εξαιρετική σχέση με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, από τον οποίο έμαθα πολλά. Έχω φίλους στον οργανισμό. Δεν λέω ποτέ όχι, αλλά το διάστημα που ήμουν εκεί ήταν δύσκολο για μένα και την ομάδα. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά έχω φίλους που πραγματικά σέβομαι».

Για το αν νιώθει πως δεν του φέρθηκαν καλά στην Μπαρτσελόνα: «Ναι, 100%. Δεν νιώθω εκνευρισμό, η ζωή συνεχίζεται. Ειδικά δύο άνθρωποι, ίσως και τρεις, δεν μου έδωσαν τις ευκαιρίες που έπρεπε όταν έπαιζα καλά. Αυτό έγινε πριν 5-6 χρόνια όμως. Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλος σύλλογος, έχω φίλους εκεί και μεγάλο σεβασμό για τον Ναβάρο. Έμαθα πολλά από αυτόν, είναι θρύλος και έχουμε καλή σχέση, τα λέμε ωραία όταν βλεπόμαστε. Κρατάω κάτι μέσα μου, αλλά όχι για τον σύλλογο. Για ανθρώπους που δεν είναι πλέον εκεί. Δεν θα πω ονόματα, ξέρουν καλά ποιοι είναι. Όμως δεν με νοιάζει, γιατί πήρα το δρόμο μου. Τότε ήταν δύσκολα, γιατί υπήρχε δόλος από πίσω. Τώρα είναι όλα καλά, πήρα το δρόμο μου και είμαι ήρεμος».

Για το ποιος θα κερδίσει την Ευρωλίγκα και αν έχει ελπίδες η Μπαρτσελόνα: «Είναι απρόβλεπτη η διοργάνωση. Η Μπαρτσελόνα έχει πιθανότητες, αλλά δεν παίζει πολύ καλά τελευταία. Η Φενέρ παίζει απίστευτα, η Μονακό επίσης παρότι έχασε με διαφορά από το Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός είναι εκεί, ο Ολυμπιακός επίσης. Η Ρεάλ δεν παίζει καλά τώρα τελευταία, αλλά έχει πολύ ταλέντο. Το Final 4 είναι δύσκολο, σε δύο παιχνίδια μπορεί να κερδίσει οποιοσδήποτε. Όποιος είναι πιο έτοιμος στο τέλος της σεζόν θα έχει καλύτερες πιθανότητες, αλλά η Φενέρ αυτή τη στιγμή παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη και της δίνω μια παραπάνω πιθανότητα. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει σε έναν μήνα».

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

35 σχόλια

  • Ziggy Stardust.
    Ziggy Stardust. Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 16:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαγκες,χωστε τα μου κιολας αν διαφωνειτε...
    Αλλα,ο Σασα απογειωθηκε μεσα απο το μπασκετ Μπαρτζωκα.
    Παμπολλα παραδειγματα παιχτων που "φανηκαν".
    ..παραπανω απο την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μπασκετικη τους αξια.
    Τα ευσημα στον κοουτς.
    Με μετρια μπατζετ και ΟΧΙ τεραστιους παιχτες,εχει εκεινο το ξεχωριστο know how,να απογειωνει παιχτες και κατ'επεκαταση ομαδες.

  • Deathstroke7
    Deathstroke7 Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 00:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπορεί να έχουμε κατά καιρούς τις κόντρες μας (που πάντως δεν τις ξεκινάω εγώ) αλλά στο θέμα του Βεζένκοφ θα συμφωνήσω με τον 366! Και το ίδιο θα κάνω και στο μέλλον αν συμφωνώ με τα σχόλια του και ας μου κορνιζάρει αυτός όσα παλιά μου σχόλια θέλει χαχα. Πάνω από όλα θέλω να είμαι δίκαιος και όχι προκατειλημμένος.

    Ο Βεζένκοφ πήγε ίσως στην πιο Ευρωπαική ομάδα του ΝΒΑ ιστορικά αν το πάρουμε. Το ΝΒΑ δεν είναι για όλους. Ο Βεζένκοφ, ιδίως για το ΝΒΑ έχει μόνο ένα αναπτυγμένο προσόν, το σουτ. Στην Ευρώπη κάνει και κάποια άλλα πραγματάκια με αξιοπρέπεια όπως το ριμπάουντ. Αλλά ακόμα και αυτό το μεγάλο του προσόν το σουτ έχει δείξει οτι το χάνει αν βρεθεί σε έναν οργανισμό που δεν τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη. Το έχασε στην Μπαρτσελόνα, το έχασε στο Σακραμέντο ή τέλος πάντων δεν το είχε στα γνωστά του στάνταρ. Βέβαια για να πω την αλήθεια δεν ξημεροβραδιάζομαι βλέποντας ΝΒΑ (το θεωρώ κάτι λίγο πιο σοβαρό από αγώνες τον Χάρλεμ Γκλομπτρότερς) από οπότε η εκτίμηση μου γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει πιάσει στο Σακραμέντο μπορεί να είναι λανθασμένη. Σίγουρα κάτι θα φταίει παραπάνω από το σουτ όπως η άμυνα και τα ριμπάουντ η ένας συνδυασμός όλων αυτών.

    Ο Βεζένκοφ μπορεί να είχε προπονητή στην Μπαρτσελόνα των Μπαρτζώκα που του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη αλλά εκεί και ο ίδιος ο κόουτς ένιωθε οτι δεν του είχαν εμπιστοσύνη οποτε μοιραία και τους δύο τους πήρε η κάτω βόλτα σε μια χρονιά που οι τραυματισμοί ήταν πιο πολλοί και από αυτούς του Ολυμπιακού που μαζί με την Αρμάνι πρέπει να είναι οι πιο άτυχες ομάδες της Ευρωλίγκας σε αυτόν τον τομέα (εγώ προσωπικά δεν τα βάζω τόσο με την τύχη γιατί άμα παίρνεις παίκτες με τον ιστορικό τραυματισμών όπως ο Σιλντς, Μπάρον, Λοτζέσκι, Γκος κλπ. τότε εσύ ο ίδιος προκαλείς την κακή σου τύχη).

    Ο Βεζένκοφ στην μοναδική ομάδα μέχρι στιγμής που έχει αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του είναι ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα πολύ απλά γιατί και τους δύο το κλαμπ του Ολυμπιακού τους περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη. Ο Βεζένκοφ μπορεί να είναι πρώτα από όλα επαγγελματίας και μετά οπαδός αλλά όσα χρήματα και αν του προσφέρουν οι απέναντι (και είμαι σίγουρος οτι θα του προσφέρουν πιο πολλά από εμάς) θα είναι τραγικός αν δεν επιστρέψει στο κλαμπ που του απογείωσε την καριέρα του και τον περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη! Και επειδή ακριβώς πιστεύω οτι ο παίκτης δεν είναι της νοοτροπίας του φρυδάκια νομίζω οτι θα είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει πολύ σύντομα στον Ολυμπιακό ακόμα και από αυτό καλοκαίρι αρκεί να συμβούν δύο πράγματα.

    1) Να μην είναι ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ σε βάθος χρόνου η διαφορά χρημάτων της πρότασης του Ολυμπιακού από αυτή του Παναθηναικού γιατί άμα είναι το πιο πιθανόν είναι να μπει μέσα του το διαβολάκι του πειρασμού (και σε εμένα ίσως έμπαινε).

    2) Να ΥΠΑΡΧΕΙ προσφορά του Ολυμπιακού γιατί ενώ το θεωρώ αυτό και το πιο πιθανό (θα είναι μπασκετικό έγκλημα κατά την γνώμη μου αν δεν υπάρχει) δυσκολεύομαι να καταλάβω πως θα μοιραστούν οι χρόνοι συμμετοχής ανάμεσα στους Πίτερς, Πετρούσεφ και Βεζένκοφ στο 4 ακόμα και αν ανέβει ο Πετρούσεφ για κάποια λεπτά στο 5 (που σημαίνει αυτόματα οτι ο Ράιτ θα παίζει ελάχιστα). Η μοναδική λύση θα είναι να να παίξει κάποιος από τους δύο αρκετά λεπτά στο 3 που δεν είναι και το καλύτερο τους. Δεν λές πάλι καλά που ο Λιθουανός δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα φέτος γιατί το σταυρόλεξο θα ήταν ακόμα πιο δυσεπίλυτο! Βέβαια ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης για αυτό ακριβώς πληρώνεται, για να δίνει λύσεις στα προβλήματα που σε εμάς τους κοινούς θνητούς μας φαίνονται ανυπέρβλητα.

  • ΝΙΚ
    ΝΙΚ Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 00:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Όταν γυρίσει Ευρώπη θα πάρει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα.Μεχρι να κλείσει την καριέρα του θα έρθει στην οικογένεια του .Σε Ισπανούς μίλησε είπε δεν μιλάω για την ομάδα για κάποιους ανθρώπους .Μίλησε για Μπαρτζώκα και για την οικογένεια του Ολυμπιακού.Ξερει τα οικονομικά της ομάδας είναι κάποιος που υποστηρίζει 4 η 5 ένα μου φαίνονται πολλά.

  • Μυαλοπώλης
    Μυαλοπώλης Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 22:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Αμάν αμάν, ο Σλούκας ηρθε στην παναθα αλλά ακόμα δεν έχει σηκώσει ΤΙΠΟΤΑ.

    Ξέρω ξέρω..θαθαθαθαθαθα

  • Duda 9712
    Duda 9712 Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 22:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Καθαρά το προαίσθημα σου για περίπτωση επιστροφής του το καλοκαίρι . Χρονια Πολλά !!!

  • Pan
    Pan Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 21:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Παιδιά καλό το οπαδιλικι αλλά αν του σκάσουν τριετές με συνολικές αποδοχές κανα δεκάρι ξεχνάς και τα κολλητιλικια και τα οπαδιλικια..σοβαρευτείτε ο ανθρωπος είναι επαγγελματίας και θα κοιτάξει το συμφέρον το δικό του και της οικογένειας του..δεν υπάρχουν ρομαντισμοί σε αυτό..τώρα αν μιλάμε για κάποιες μικρές διάφορες λογικά θα έχουμε τον πρώτο λόγο ..αλλά δεδομένο ότι θ έρθει σε μας ούτε να το σκέφτεστε..και λογικό μου φαίνεται..αν οι πρόεδροι και ο κοουτς θεωρούν υπέρ απαραίτητο τον βεζε στον ροστερ ώστε να ξηλωθούν χοντρΑ τότε οκ..πάντως ο τρακης ακούγεται σαν φήμες ότι θα του προτείνει συμβόλαιο με τέσσερα τουλάχιστον όσο και του μισιτς..τώρα αν είναι μπαρούφες και φήμες για να μας φρικάρει δεν ξέρω..αυτό όμως ακούγεται.

  • Γιωργος Πετρουπολη
    Γιωργος Πετρουπολη Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 21:49 Σύνδεσμος σχολίου

    "Οπως εκανε ο Σλουκας" στο Σουπερκαπ και στο Κυπελλο...

    Οχι Θεε μου, δεν γινεται να εφτιαξες τοσο χαζους ανθρωπους...

  • Μαν μαν
    Μαν μαν Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 21:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Redgoal Χρόνια πολλά μιας που είναι 25η Μαρτίου. Εννοείται πως όλοι είμαστε με τα 1000 θετικοί στην περίπτωση επιστροφής του. Αν και είναι πάρα πολύ νωρίς και θα είναι ισως άστοχο το ερωτημα μου. Αν δεν παραμείνει στο Σακραμέντο και φύγει γενικά απο το ΝΒΑ, πιστεύεις οτι μπορεί να φύγει κάποιος απο τη θέση 4 για να έρθει η δεν έχει σημασία;;. Απλά μια εκτίμηση θέλω. (Δεν αναφέρομαι στον Σίκμα γιατι παίκτης Σίκμα δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου στον Ολυμπιακό και θα χαιρετήσει λογικά στο τέλος της σεζόν) Το τι θα γίνει βέβαια μόνο ο Θεός το ξέρει.

    REDGOAL: Φίλε παρακαλάει ο Μπαρτζώκας να έχει του χρόνου Φαλ-Μίλου-Μωυσή-Πίτερς-Πετρούσεφ-Βεζένκοφ στη φροντ-λάιν...

  • Μάνος
    Μάνος Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 21:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Ένα χρόνο ακόμα πρέπει να προσπαθήσει και μετά αν δεν τα καταφέρει ο Ολυμπιακός τον περιμένει με ένα μεγάλο συμβόλαιο ηγετικό Τέτοιο ο Σλούκας δεν το άξιζε και δεν το πήρε

  • Spoofy
    Spoofy Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 21:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Όσο για την ομάδα του λιόλιου σηκώνει τους κώνους της προπονησης, ούτε οικογενειακό διπλό να παιζανε, πιοπολη ένταση θα είχε, περισσότερες πιθανοτητες έχει να τραυματιστεί παικτης του ποα με τον νυχοκόπτη κόβοντας το νυχι του παρα σε αγώνα της ανανεωμένης Βοθρολυματικης basket league, εκεί πριοσκυνημενοι 13-1, μόνοι μας και όλοι τους.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Δύο Combo και Σεντ-Ζιλουάζ με 1.65

Το κουπόνι της Πέμπτης (25/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζεται στην έδρα της Μπράιτον. Στην ολλανδική Eredivisie...

Read more

Με 1.75 στο ντέρμπι κορυφής και Μπριζ

Το κουπόνι της Τετάρτης (24/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής. Στη ρεβάνς...

Read more

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Καθαρή η μαγνητική του Πετρούσεφ»

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ αποχώρησε τραυματίας από το ματς του Ολυμπιακού...

Πάλεψε... αλλά ήττα 77-69 από Μπάρτσα

Ο Θρύλος πάλεψε το Game-2 στη Βαρκελώνη, ήταν κοντά στο...

Ψάχνει νέο διπλό στη Βαρκελώνη για 0-2

Ο Ολυμπιακός έκανε από το Game-1 το καθήκον του και...