roumeliotis

Carwiz

Πάλεψε... αλλά ήττα 77-69 από Μπάρτσα

casino loutrakiou
redwell

Ο Θρύλος πάλεψε το Game-2 στη Βαρκελώνη, ήταν κοντά στο σκορ μέχρι τα μισα της 4ης περιόδου όμως στις λεπτομέρειες έχασε τον αγώνα 77-69 και έτσι η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε 1-1 τη σειρά που τώρα μεταφέρεται στο ΣΕΦ.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το καθήκον τους αλλά τα φαλτσοσφυρίγματα σε ένα τόσο κλειστό ματς έγειραν την ζυγαριά υπέρ των Καταλανών καθώς οι ρέφερι έδωσαν απίστευτα ανάποδες υποδείξεις και τεχνικές ποινές σε πάγκο και παίκτες του Θρύλου που διαμαρτυρονταν για τις κλεψιές.

Ένα ακόμα ματς που έλειψε ο Κωστας Παπανικολάου ο οποίος όμως θα είναι διαθέσιμος από εδώ και πέρα και φυσικά στο καυτό φαληρικό κλειστό, οι διαιτητές αν μη τι άλλο δεν θα σφυρίξουν τόσο χάλια ή τουλαχιστον αυτό ελπίζουμε γιατί με όσα έχουμε δει φέτος στην Ευρωλίγκα, ποτέ μη λες ποτέ.

Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το εντυπωσιακό επιθετικό ξεκίνημα του Άλεκ Πίτερς (σκόραρε 10π. στην πρώτη περίοδο). Προηγήθηκαν με 9-10 (στο 5’), όμως, στην συνέχεια πλήρωσαν τα αμυντικά τους κενά και την περιφερειακή τους αστοχία (είχαν 2/12) και είδαν την Μπαρτσελόνα να «χτίζει» (με ένα επί μέρους σκορ 18-5) μια διαφορά 13π. (27-14) στο 10’.

Με πρωταγωνιστές τους Μόουζες Ράιτ και Σακίλ ΜακΚίσικ ο Ολυμπιακός πλησίασε στους 4π. (34-30 στο 15’), όμως, οι Ισπανοί απάντησαν άμεσα με ένα σερί 7-0 και αύξησαν τις αποστάσεις στους 11π. (41-30). Τελικά με καλή άμυνα και παρά κάποια επιπόλαια λάθη, η ομάδα μας μείωσε στους 6π. (43-37), με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Οι μπλαουγκράνα ξεκίνησαν την 3η περίοδο με ένα σερί 5-0 και βρέθηκαν ξανά στο +11 (48-37). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ωστόσο, πίεσαν στην άμυνα, κυκλοφόρησαν την μπάλα και με επιθετική αιχμή τον Νάιτζελ Γουϊλιαμς Γκος κατάφεραν να προσπεράσουν στο 27’ (54-53).

Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν την πρωτοπορία 60-47 (στο 30’), ενώ η 4η περίοδος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους Πειραιώτες, καθώς πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό, οι Γκος και Κάνααν αποσύρθηκαν στον πάγκο έχοντας φορτωθεί από τέσσερα φάουλ (ο πρώτος χρεώθηκε και με τεχνική ποινή).

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Ολυμπιακός «βραχυκύκλωσε» επιθετικά από την πιεστική άμυνα των Ισπανών, έχασε τη μάχη των ριμπάουντ, έκανε πολλά λάθη και είδε την Μπαρτσελόνα να ανοίγει πυρ από την περιφέρεια και να εκτοξεύει την διαφορά στους 12π. (76-64 στο 37’). Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μια ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν στο ματς (76-69 στο 38’), όμως, δεν τα κατάφεραν.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-14, 43-37, 60-57, 77-69

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γκριμάου): Ντα Σίλβα, Βέσελι 10 (6 ριμπάουντ), Μπριθουέλα, Ρούμπιο, Κάλινιτς 5 (3 ριμπάουντ), Σατοράνσκι 7 (2 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 11 (4 ριμπάουντ), Λαπροβίτολα 5 (2 ριμπάουντ, 5 λάθη), Αμπρίνες 9 (2/3 τρίποντα), Πάρκερ 24 (4/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Νάτζι, Γιοκουμπάιτις 6 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 7 (3 ριμπάουντ), Γουίλιαμς-Γκος 10 (2/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ράιτ 6 (3 ριμπάουντ), Κάναν 2, Λαρεντζάκης, Φαλ 3 (3 ριμπάουντ), Μπραζντέικις, Πίτερς 20 (3/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Πετρούσεβ 6 (4 ριμπάουντ), Μιλιουτίνοβ, Σίκμα 5 (6 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 10 (2 ριμπάουντ)

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

50 σχόλια

  • John 7
    John 7 Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 09:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Όσοι ξέρουν μπάσκετ βλέπουν ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε ούτε μπαρτσα για Ευρώπη ούτε βαζελο για πρωτάθλημα! Επίσης όμως καταλαβαίνουμε ότι οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες και σε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος θα πάρει 3 σφυρίγματα στο τέταρτο δεκάλεπτο, τότε μπορεί και να χάσεις όπως έγινε και όπως θα ξαναγίνει! Τη διαιτησία φοβάμαι λοιπόν, γιατί δεν γίνεται να παίζουμε πάντα πολύ καλύτερα και να κερδίζουμε! Κάποιες φορές θα είσαι και ισάξιος και τότε είναι σίγουρο ότι θα χάνουμε, από συγκεκριμένες ομάδες με σπρώξιμο! Ειδικά στο μπάσκετ αυτό είναι πολύ εύκολο!

  •   GEO
    GEO Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 05:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ αυτό που είδα στο 2 παιχνίδι της Παρασκευής ότι ο Κουτσος και κατά άλλους προβληματικός Γουίλιαμ Γκος τους επαιζε μόνους τους υπερτιμημένους Καταλανούς,Ο Γουκαπ πολλά λάθη κσι γενικότερα μέτριατατοι οι περισσότεροι παίκτες μας Υγ Ρε κόουτς όχι άλλο Σιγκμα ΈΛΕΟΣ!!!

  • El payaso
    El payaso Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 00:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Συζητάμε για τις μεταγραφές του καλοκαιριού ενώ έχουμε δύο τελικούς μπροστά μας;

  • Panos7
    Panos7 Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 23:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Dorsey 25p. 6 τρίποντα χθες. Όπως σωστά λέει ο Driv33 , αντί για Kanaan περνούμε δύο : Evans & Dorsey. Νομίζω ότι είναι σούπερ κίνηση. Το μόνο ερωτηματικο για το καλοκαίρι είναι τι θα γίνει με Brazdeikis.

  •  ΝΑΣΟΣ
    ΝΑΣΟΣ Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 22:05 Σύνδεσμος σχολίου

    ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πηρε το πλεονεκτημα και με 13.000 στο σεφ θα τους καθαρισουμε..... η διαιτησια χθες με 4 τεχνικες ποινες ηταν κακη

  • Snake7
    Snake7 Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 22:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε xerola ο,τι πεις man. Ο Jokubaitis είναι stretch forward, ο Μπαρτζωκας δεν παίζει ποτέ τελευταία με τρεις χειριστές (ή και σταθερά με 2 στο 4ο δεκάλεπτο), ο Γκος χτες και ο Γουοκαπ αντιπροτείνω δεν ήταν εξουδετερωμένοι από φάουλ, και αν είχε το Μητρου μέσα αντί του DNP Ιγκι δεν θα τον έβαζε. Εντάξει;

  • Νίκος 76
    Νίκος 76 Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 20:30 Σύνδεσμος σχολίου

    @driv33 δεν υπάρχουν πολλοί που δεν αντέχουν διαφορετική γνώμη εδώ μέσα οπότε εκφράσου ελεύθερα. Ποιος να σε φάει? Αυτός με τους διπλούς του που μας κάνει και γελάμε? Λοιπόν προσωπικά καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά πίστεψέ με, αν ο κειναν δείξει ότι δε μασάει σε παιχνίδια φ4 p.o για δεύτερη χρονιά, τότε μιλάμε για χαρακτηριστικό πολυ σπάνιο στο μπατζετ του παίκτη. Φέτος με τη γύμνια στα γκαρντ λογικό είναι να ζητάς περισσότερα πράγματα και σταθερότητα από τον κειναν, αλλά αν ήμασταν πλήρεις, δε θα τις έβλεπες τις αδυναμίες. Με 7 ξένους στην Α1 του χρόνου, και μία ελληνοποίηση είμαστε μια χαρά και άσε τον βάζελο να παίζει με καλαιτζάκη. Πήραν τον μπουντόζα πως τον λένε, και τι κατάλαβαν?

  • driv33
    driv33 Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 17:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε Σταμ, συμφωνώ.
    Δεν λέω ότι ο Ντόρσεϊ είναι ο σούπερ σταρ.
    Αλλά αλλαγή του κααναν με τον Ντόρσεϊ σου εξασφαλίζει τις ίδιες ακριβώς θέσεις ξένων που έχεις αυτή την στιγμή με δεδομένο ότι έχει κλείσει ο Έβανς.
    Και έχεις μια επιπλέον ποιοτική λύση στα γκαρντ, σε σχέση με το φετινό ρόστερ καθωτι στην θέση του κααναν παίρνεις δύο (Έβανς, Ντόρσεϊ).

  • Σταμ
    Σταμ Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 16:21 Σύνδεσμος σχολίου

    driv33 Λες για τον κάναν ότι χάνεται σε πολλά παιχνίδια και έχεις δίκιο αλλά μάλλον δεν θυμάσαι τον Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό αλλά και τώρα στην Φενέρ τουλάχιστον στα μισά παιχνίδια είναι εξαφανισμένος και ακόμα και στα καλά παιχνίδια του άμυνα δεν παίζει. Έχουμε τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη αλλά πιστεύω ότι σε κάποια παιχνίδια που δεν είναι καλός ο κάναν τον τελειώνει στα γρήγορα οπως χθες. Στην τέταρτη περίοδο ο Γουοκαμπ έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Έπρεπε να τον εμπιστευτεί με ένα δύο σουτ μπορεί να γύριζε το παιχνίδι. Εδώ ο μεγάλος Σπανούλης έχει ξεκινήσει ματς χαλιά και σε 10 λεπτά βγαίνει MVP. Πάμε Ολυμπιακαρα

  • Xero-Las
    Xero-Las Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 15:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Για τη σειρά:
    Εχουμε το πλεονεκτημα πια.
    Να κερδίσουμε 2 παιχνίδια στο ΣΕΦ είναι δύσκολο αλλά είναι κομβικό το πρώτο
    Μετά μπορεί να καταρρεύσουν.
    Αλλιώς πάμε σε 5ο παιχνίδι...
    Υπενθυμίζω ότι ΠΟΤΕ στην Ευρωλίγκα δεν κέρδισε ο φιλοξενούμενος σε 5ο παιχνίδι.
    Καμία χρονιά. ΠΟΤΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ. Μας έχω ικανούς να το κάνουμε σε 5ο παιχνίδι μ αυτούς αλλά το φαινόμενο έχει και κορακική εξήγηση.

    Για χθες: πολύ μπασκετοανάλυση του καφενείου βλέπω
    "O Kάνααν σερνόνταν" έχει απλά να κάνει με 1-2 σουτάκια που δεν μπήκαν και το τι δίνει ο αντίπαλος.
    Ο αντίπαλος χθες δεν έδωσε σε Κάνααν τον έπαιζε deny συνέχεια
    Και έκλεισε και Φαλ μεσα.
    Ο Σφαιρό παλιά έλεγε το σύστημα είναι συνήθως ό,τι σου δίνει ο αντίπαλος...
    Επομένως βγήκαν ελεύθερα τρίποντα σε άλλους. Ο Πίτερς τα βαλε ο Walkup όχι.
    Δεν μας έλειπε κανένας χειριστής (και από πότε είναι pg o Giokoumpaitis) μας έλειψε η διαιτησία και το focus στην 4η περίοδο που αφήσαμε τους 2 σουτέρ που έχουν 3 φορές εντελώς ανοιχτούς σε continuation της φάσης.
    Παρκερ και Αμπρινες δεν μπορουν να σουτάρουν ανοιχτοί. Ποτέ.

    Για 35' ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Είχαμε ένα black out εδρας στην 1η περίοδο για 3 λεπτά κι ένα στην 4η που ήταν ξεκάθαρα blackout διαιτησίας. Στην 4η περίοδο σφύριζαν ό,τι γουστάρουν μέχρι να κερδίσουν.
    Eχουν κάνει τουλάχιστον δυο γελοια Βεσελι/Ρουμπιο flopping στην αμυνα (αν λέγονται έτσι τα καραγκιοζιλικια αμυντικών) που δινει επιθετικο δικο μας. Τεχνικες ποινές όπου βρουν, φόρτωμα φάουλ τη στιγμή ακριβώς και στις 2 περιόδους που θα τους βιδώναμε στην αμυνα.

    Η σειρά θα κριθεί σε ένα 1-2 ριμπάουντ, όχι στους "σκόρερ"
    Είδαμε και τον κορυφαίο σκόρερ Mike James τι έκανε 2 ματς ή τον Ναν

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.90 Παρί και combo Μπεσίκτας

Το κουπόνι της Τρίτης (07/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη...

Read more

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more
Διαβάστε επίσης

Σοκ...πιστεύουν θα καθαρίσουν ΟΣΦΠ με διαιτησία

Ο Ολυμπιακός "σφάχτηκε" στο Game-3 της σειράς των πλέι οφ...

«Το θέλουμε πάρα πολύ να πάμε Βερολίνο»

Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την... ιστορία στην Βαρκελώνη καθώς...

Οι... σφυρίχτρες στο Μπάρτσα-Ολυμπιακός

Γνωστούς έκανε η Ευρωλίγκα τους διαιτητές του κρίσιμου από κάθε...