roumeliotis

Carwiz

Αυτόν τον Θρύλο ονειρεύεται ο Μπαρτζώκας

casino loutrakiou
redwell

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένει την ετυμηγορία της Euroleague για τη συνέχιση ή μη της τρέχουσας σεζόν ποντάροντας όλα τα λεφτά του στο ότι η αναβολή θα είναι οριστική και πως προετοιμαζόμαστε ήδη για την επόμενη αγωνιστική χρονιά που θα αρχίσει τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Έχει ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα στο μυαλό του αναφορικά με το πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ της επόμενης σεζόν, καθώς έχει αποφασίσει να πάει με συνετές... κινήσεις αλλά και κάποιες πραγματικά εκθαμβωτικές. Πιο συγκεκριμένα, προχωρά με 3 ξένους που συνολικά δεν κοστίζουν μαζί στον Ολυμπιακό ούτε 1.000.000 ευρώ το χρόνο και αναφέρομαι στους Έλις, Μάρτιν και ΜακΚίσικ, με το μπάτζετ που απομένει να μοιάζει ικανό να φέρει τους δυο πολυπόθητους γκαρντ-δυναμίτες.

Ο Coach-B θεωρεί ότι οι δυο γκαρντ που θα πιάσουν... λιμάνι θα πρέπει να "εγγυώνται" την "εκτόξευση" της δυναμικής στο "1" και στο "2" σε σχέση με όσα ξέραμε τα τελευταία χρόνια. Εννοείται πως τρέφει τρομερή εκτίμηση στον Βασίλη Σπανούλη και τον θέλει "σύμμαχο" στην προσπάθεια αναγέννησης της ομάδας, αλλά με τον αρχηγό στα 38 του, να προέρχεται από δεύτερο σοβαρό τραυματισμό και χειρουργείο και κανείς να μην γνωρίζει πότε θα μπει και πώς στους αγώνες, είναι λογικό ο Έλληνας τεχνικός να θέλει νεότερους, φρεσκότερους και όσο το δυνατό πιο ποιοτικούς παίκτες για τις δυο θέσεις της περιφέρειας.

Ο ένας είναι ο... γνωστός. Κώστας Σλούκας, λέγεται και έχει αναχθεί απ' όλους στον Ολυμπιακό σε Νο1 στόχο. Από την έλευση του 30χρονου γκαρντ της Φενερμπαχτσέ εξαρτώνται όλα. Αν έρθει, μπαίνει σε εφαρμογή το πλάνο "Με Κώστα" που λέει ο κόουτς και προχωρά μετά στον κόμπο-γκαρντ και στην ενίσχυση στις υπόλοιπες θέσεις. Αν δεν έρθει ο "Σλούκι-Λουκ" μπαίνει σε εφαρμογή το πλάνο "Δίχως Κώστα" και πάμε μετά για δυο πιθανότατα Αμερικανούς που θα κοστίσουν εξίσου πολλά με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να είναι ένας επιβεβαιωμένος στόχος.

Είτε με, είτε χωρίς Κώστα Σλούκα η απόφαση έχει παρθεί για δυο γκαρντ που αθροιστικά θα κοστίσουν το χρόνο σίγουρα πάνω από 3.000.000 ευρώ. Άνοιγμα; Όχι, δεν θα το έλεγα. Περισσότερο ορθολογικό μοίρασμα του μπάτζετ το βλέπω. Γιατί όταν έχεις τρεις ξένους με 1.000.000 συνολικά ενώ για παράδειγμα πέρυσι ο Μιλουτίνοφ με τον Μπόλντγουιν οι δυο τους παίρνανε τα υπερδιπλάσια, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η έλευση δυο παιχταράδων στο "1" και στο "1-2" δεν είναι κάποια τρελή υπέρβαση.

Από 'κει και πέρα και αφού έχει ξεκάθαρα αποφασιστεί να πέσει το βάρος στις δυο αυτές θέσεις, σίγουρα ο κόουτς θα πάρει και ένα 3άρι από αυτούς που λέμε "χεράδες". Θέλει το τρίποντο πολύ από τον σμολ φόργουορντ ή πιο σωστά θέλει έναν παίκτη-φονιά μιας και ο Κώστας Παπανικολάου κάνει όλα τα υπόλοιπα και κυρίως την άμυνα αλλά δεν είναι ο πλέον αξιόπιστος σουτέρ από τα 6.75 μέτρα. Θα πάει σε ακριβή περίπτωση στυλ Μπρόκχοφ; Θα πάει σε έναν πιο φθηνό ψάχνοντας... λαβράκι τύπου ΜακΚίσικ; Εξαρτάται από τα ντιλ που θα γίνουν με τους γκαρντ.

Στο "4" με δεδομένο ότι ανανεώνουν οι Γιώργος Πρίντεζης και Σάσα Βεζένκοφ, ο Όγκουστιν Ρούμπιτ για να παίζει καθαρά ως πάουερ-φόργουορντ έχει πιθανότητες παραμονής. Το δίλημμα για τον κόουτς είναι αν θα πάει με Ρούμπιτ και έναν ακόμα αξιόλογο ξένο για το "5" τύπου Τζεκίρι ή αν θα φέρει "4-5" τύπου Πόιθρες και ίσως κρατήσει και τον Ίθαν Χαπ για να δώσει βάθος και ίσως κάποιες ευκαιρίες στον μικρό.

Προσωπικά και απ' όσο ξέρω το σκεπτικό του 55χρονου προπονητή, θεωρώ βέβαιο ότι θα πάει σε 3 καθαρούς σέντερ όπως έκανε και παλαιότερα όταν για παράδειγμα είχε Ντάνστον, Χάντερ και Σίμονς στο ίδιο ρόστερ. Λίγο μου... περιορίζει τη βεβαιότητα αυτή το γεγονός ότι δεν υπάρχει Α1 στη μέση, τουλάχιστον τώρα που "μιλάμε", κάτι που σημαίνει μισοί αγώνες άρα μικρότερη καταπόνηση παικτών και μικρότερο ροτέισον. Θεωρώ όμως ότι η "δομή" των ομάδων του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβάλλει τρεις καθαρούς σέντερ.

Αυτός είναι για την ώρα ο "χάρτης" και κάπως έτσι τα έχει τα πράγματα στο μυαλό του ο κόουτς για τη νέα σεζόν. Εννοείται ότι αν προκύψει κάποια σούπερ περίπτωση στην αγορά που να ταιριάζει στα "θέλω" του Coach-B και στην "τσέπη" του Ολυμπιακού, ειδικά στη γραμμή ψηλών, μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και αναφέρομαι σε παίκτες τύπου Άντονι Γκιλ για παράδειγμα.

Σε κάθε περίπτωση, τίποτα απολύτως δεν θα γίνει και με τον Κώστα Σλούκα και με οποιονδήποτε άλλο παίκτη από Euroleague ειδικά, αν δεν μάθουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με την τρέχουσα σεζόν. Η πιθανότητα να επαναφέρει η διοργανώτρια στα παρκέ τις ομάδες για να τελειώσουν τη χρονιά πάντα υπάρχει και εννοείται ότι καμιά ομάδα και κανένας παίκτης δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Playmaker

32 σχόλια

  • Ν
    Ν Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 16:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Red goal αυτά που γράφουν για Γουίλιαμς κ μισιτς ισχύουν ;;;;;

    REDGOAL: Φίλε έχουμε απαντήσει. Εμείς δεν γνωρίζουμε κάτι. Μακάρι να ισχύουν. Φοβερές επιλογές και οι δύο.

  • kasavetis
    kasavetis Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 13:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο φίλος Νίκος 76 έθεσε δύο σημαντικές παραμέτρους: (1) πόσα τρίποντα σουτάρει κάποιος παίκτης και (2) Υπό ποιες συνθήκες τα σουτάρει. Η στατιστική είναι άτιμο πράγμα και θέλει μεγάλη προσοχή στην ερμηνεία.
    Σχετικά με το (1), κάποιοι παίκες σουτάρουν πολύ λίγο, π.χ. 3-4 σουτ σε κάθε αγώνα είτε γιατί διστάζουν είτε γιατί τα συστήματα που παίζει η ομάδα είναι τέτοια που δεν τους δίνεται η δυνατότητα. Άλλο είναι λοιπόν να έχει κανείς 39% ποσοστό και να κάνει 2-3 άντε 4 σουτ ανά αγώνα και άλλο να κάνει 10 σουτ ανά αγώνα.
    Σχετικά με το (2), είναι πολύ σημαντικό να σκεφτούμε υπό ποιες συνθήκες γίνεται το σουτ. Άλλο να τελειώνει ο χρόνος και να έχεις κρεμασμένο πάνω σου αμυντικό και άλλο να τα ρίχνεις ξεμαρκάριστος, έλευθερος. Δύο παραδείγματα:
    (α) Οι παλιοί θα θυμούνται τον Έντι Τζόνσον που τα έβαζε με παίκτη κρεμασμένο πάνω του (π.χ. τον Αλβέρτη στο final four της Σαραγόσα, όσοι νεαροί δεν έχετε δει αυτή τη φάση βάλτε βιντεάκια στο youtube και θα καταλάβετε τι εννοώ)
    (β) Σε καταστάσεις pick n roll αν φτάσει η μπάλα στην αδύνατη πλευρά το 4άρι είναι ελεύθερο και το μπουμπουνάει. Παράδειγμα, όταν ο βάζελος έπαιζε pick n roll με τον Διαμαντίδη, η μπάλα πήγαινε στην αδύνατη πλευρά κι εκεί ήταν στημένος ο Τσαρτσαρής ή ο Φώτσης και το έβαζαν (δεν τον χωνεύω τον Διαμαντίδη αλλά είχε μεγάλα χέρια κι έβγαζε την πάσα στην αδύνατη πλευρά)
    Επομένως άλλο να είναι ο παίκτης στην κατάσταση (α) και άλλο στην κατάσταση (β).

  • Θύρα 7
    Θύρα 7 Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 12:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν γίνεται να κατέβουμε με 6 ψηλους!! Ο Ρουμπιτ να πάει σπίτι του. Χρειαζόμαστε ένα τεσσαροπενταρι. Συνολικά 5 ψηλοί. * ΜΑΡΤΙΝ ΕΛΙΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΒΕΖΕΝΚΟΦ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΚΟΜΑ. 6 ψηλοί είναι εξωμπασκετικό.Στις άλλες τι θα γίνει μετά; Επίσης δεν χρειάζεται και Λαρεντζάκης και δυαροτριαρι ενας από τους 2. Έχουμε και Χαραλαμπόπουλο που αξίζει μια ευκαιρία και θα την εχει!!!

  • George7
    George7 Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 08:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Γκιλ έγινε Αγραβάνης, ο Ντιλέινι απομακρύνεται και πλησιάζει ο Μάντζαρης(εγκληματικό για την ομάδα αν επιστρέψει και εγκληματίας ο Μπαρτζώκας αν τον επαναφέρει).
    Ανήκει στην ομάδα ο καλύτερος παίχτης του ιταλικού πρωταθλήματος ο Χαπ και κοιτάζει για άλλο ψηλό από κόμπλεξ. Γιατί δε θα του πιστωθεί ποτέ ως παίχτης του δικού του "ματιού".
    Θα του χρεωθεί όμως 100% η απώλεια ενός πολύ υποσχόμενου παίχτη που δύσκολα βρίσκεις με αυτή την ποιότητα στο ύψος του και στην ηλικία του.

  • ΗΛΙΑΣ VFR
    ΗΛΙΑΣ VFR Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 03:59 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΚΑΡΝΤ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

  • Νικος 76
    Νικος 76 Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 00:55 Σύνδεσμος σχολίου

    red7arrow ο Αγραβανης ειναι το πουλεν μου. Το θελω το βελουδινο σπυρι πισω να παιξει κοντρα στον βαζελο και να τα κανει ολα μπαχαλο. Δε θελουμε μονο ντελικατες κυριες στην ομαδα, θελουμε τον σκληρο αγραβανη πισω, που μονο αυτος και ο παπ αν παιξουν, τοτε ο αντιπαλος θα τα κανει πανω του.

  • Red7Arrow
    Red7Arrow Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 00:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Στα όνειρα καλά πάμε...στον ξύπνιο μας όμως μη δουμε κανενα Μάτζαρη και Αγραβάνη παλι να επιστρέφουν και προσγειωθούμε ανώμαλα παλι!

  • Νικος 76
    Νικος 76 Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 00:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Επειδη εγινε συζητηση για τα τριποντα. Δεν κοιταμε μονο τα ποσοστα στο τριποντο παιδια. Παιζει ρολο και ποσα τριποντα εχει βαλει ο παικτης. Αν βαραει λιγα και ξεμαρκαριστα θα εχει καλυτερο ποσοστο απο εναν που βαραει πολλα υπο πιεση και στο τελος του χρονου. O σπανουλης βαραει στο 30-32% στη καριερα του αλλα τον θεωρω τον καλυτερο σουτερ 3π μετα τον ναβαρο. Τελειωνει ο χρονος και ποτε δε κοιταξε τα στατιστικα του βαρει και οτι γινει, αλλα οντα πρεπει εχει ποσοστο 70&.
    Ο παπ δε βαραει μετα απο τριπλα, και σπανια ειναι ευστοχος υπο πιεση, και βαραει λιγα σουτ και κυριως ξεμαρκαριστα. Δεν τον λες σουτερ, αλλα εχει καλο ποσοστο οποτε η αντιπαλη αμυνα δεν μπορει να τον αφησει μονο. Μεχρι εκει ομως. Ο λοτζο ηταν σουτερ, βαρεγε με κρεμασμενο παικτη πανω επειδη σουταρει ψηλα και ον μπροκχοφ αν ερθει (δε το πιστευω αλλα τον θελω) ειναι ακομα καλυτερος. Αν παμε σε απλα λιγο καλυτερο απο παπ , θεωρω τον Πολ καλο σουτερ που και αυτος βαραει υπο πιεση, με σωστη μηχανικη σουτ. Redgoal τον πολ τον ξεχναμε ε?

    REDGOAL; Κατά 90% τον ξεχνάμε...

  • geodiv
    geodiv Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 00:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Δηλαδη, αν καταλαβα καλα, οι δυο βασικοι στοχοι στα γκαρντ ειναι 1.Σλουκας 2. Ντιλεινι? Γνωριζουμε σε ποιο σημειο βρισκονται οι επαφες μαζι τους [προτασεις η' εκδηλωση ενδιαφεροντος]? Μ' αυτους πιστευω παμε φαιναλ φορ. Το αρθρο ειναι του Θωμα Κορρε? Ευχαριστω REDGOAL για την εγκαιρη και εγκυρη ενημερωση σου, αλλα και για το βημα που μας δινεις.

    REDGOAL: Φίλε ο Νο1 στόχος είναι ο Σλούκας που κατά τεράστιο ποσοστό μένει ελεύθερος. Αν μείνει και ο Ντιλέινι θα του γίνει επίσημη πρόταση, όμως δεν είναι τόσο σίγουρο ότι θα μείνει όσο είναι με τον Σλούκα. Από 'κει και πέρα είναι θέμα διαπραγματεύσεων και πολλών ακόμα παραγόντων η επίτευξη συμφωνίας. Πέρυσι ήμασταν πολύ κοντά με Χίλιαρντ και εμφανίστηκε κυριολεκτικά στο παρά ένα η ΤΣΣΚΑ και του έδωσε και 200.000 δολάρια το χρόνο παραπάνω και τον πήρε μπαμ μπαμ. Όλα μέσα είναι στις διαπραγματεύσεις και σε τέτοια ντιλ εκατομμυρίων ευρώ. Εδώ αμάξι πας να πάρεις με 15.000 και κοιτάς 10 μάρκες μέχρι να επιλέξεις. Το ίδιο κάνουν και οι ομάδες και οι παίκτες από την πλευρά τους...

  • Redlegend
    Redlegend Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 23:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτό σκέφτομαι κι εγώ λόγω ότι θα έχουμε μόνο Ευρωλίγκα. Για αυτό αν και θα ήθελα ένα σέντερ τύπου Γιεκιρι οι 6 ψηλοί είναι πολλοί. Αν πηγαίναμε για ένα τεσσαροπενταρι με σουτ στυλ Αντιτσ, ώστε να έχουμε πέντε ψηλούς πιστεύω θα ήταν ιδανικό. Και αν έρθει ένας εκ των Σλούκα/Ντιλεινι πιστεύω ότι ο Μπαικς είναι καλός για backup του. Και με Σπανούλη/Μακισικ/Λαρεντζάκη/Κόνιαρη θα έχεις μια αξιοπρεπέστατη εξάδα κοντών. Όχι τρομερή, αλλά αρκετά καλή.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Δύο Combo και Σεντ-Ζιλουάζ με 1.65

Το κουπόνι της Πέμπτης (25/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζεται στην έδρα της Μπράιτον. Στην ολλανδική Eredivisie...

Read more

Με 1.75 στο ντέρμπι κορυφής και Μπριζ

Το κουπόνι της Τετάρτης (24/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής. Στη ρεβάνς...

Read more

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more
Διαβάστε επίσης

Προσκύνησε... η Μπάρτσα 75-77 ο Θρύλος

Συγκλονιστικός Θρύλος... ισοπέδωσε τη Μπαρτσελόνα μέσα στο "σπίτι" της με...

«Καθαρή η μαγνητική του Πετρούσεφ»

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ αποχώρησε τραυματίας από το ματς του Ολυμπιακού...

Οδυνηρή... ισοπαλία 1-1 με τον Άρη

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και έμεινε...