roumeliotis

Carwiz

Έμεινε όρθιος και έγινε σπουδαίος

casino loutrakiou
redwell

Εκτός από τα μεγάλα αφιερώματα στο arxondasbet.com έχουμε αξιολόγηση των καλύτερων εταιριών στοιχήματος στην Ελλάδα.

Ο Πετρ Τσεχ αποφάσισε να βάλει τον επίλογο σε μια πλούσια καριέρα, η οποία ήταν γεμάτη επιτυχίες αλλά και άπειρες δυσκολίες. Ο Τσέχος τερματοφύλακας έπεσε πολλές φορές, σηκώθηκε όμως όλες και ο μόνος ανίκητος αντίπαλος ήταν ο χρόνος.

Η θέση του τερματοφύλακα στο ποδόσφαιρο είναι η πιο δύσκολη, η πιο μοναχική, η πιο απαιτητική. Εκείνη που μπορεί μέσα σ’ ένα βράδυ να σε φτάσει στο ναδίρ και μέσα σ’ ένα άλλο βράδυ να σου κόψει τα όνειρα, να σε γονατίσει και να σου κόψει ακόμα και την καριέρα.

Η επιτυχία με την αποτυχία κρέμονται από μια κλωστή όσο κορυφαίος κι αν είσαι. Κι αυτό γιατί ένα σοβαρό λάθος που μπορεί να συμβεί σ’ έναν αγώνα τις περισσότερες φορές δε διορθώνεται και καταλήγει στα δίχτυα για να «κρεμάσει» ουσιαστικά την ομάδα.

Ο Πετρ Τσεχ διάλεξε τη συγκεκριμένη θέση όταν έγινε ποδοσφαιριστής κι από τη στιγμή που φόρεσε τα γάντια του τα έχει καταφέρει περίφημα. Είναι ένας απίστευτος τερματοφύλακας που αγαπάτε απ’ όλο τον κόσμο διότι είναι υπόδειγμα ανθρώπου κι αθλητή.

Στην πορεία της καριέρας του αντιμετώπισε πολλούς αντιπάλους και αρκετές καταστάσεις. Ορισμένες φορές βγήκε νικητής άλλες ηττήθηκε. Σε κάθε περίπτωση σήκωνε το κεφάλι και συνέχιζε. Γεγονός που τον έκανε σπουδαίο.

Με το πέρας της φετινής σεζόν ωστόσο θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του γάντια και θα αφήσει τεράστιο κενό σε μια θέση που δίδαξε. Σε μια θέση που εκτός από ικανότητες πρέπει να έχεις και μυαλό για να παίξεις και να σταθείς στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Τσεχ τα είχε όλα αλλά δυστυχώς για όλους εμάς είναι ένας απλός θνητός και παρά τις εκατοντάδες νίκες του μέσω των ικανοτήτων του, το χρόνο όσο και να ήθελε δεν γινόταν να τον κερδίσει.

Η διαδρομή πριν την απόλυτη καταξίωση

Η επαγγελματική καριέρα του Τσεχ ξεκίνησε το 1999 από τη Χμελ Μπλσάνι. Η συγκεκριμένη ομάδα αγωνίζεται στις χαμηλές κατηγορίες του τσέχικου ποδοσφαίρου και ήταν η πρώτη ομάδα που έδωσε την ευκαιρία στον Τσεχ να ξεκινήσει να ονειρεύεται. Σ’ έναν χρόνο παρουσίας του πραγματοποίησε 27 εμφανίσεις.

Το 2001 ο Τσέχος πήρε… προαγωγή καθώς η Σπάρτα Πράγας ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του και τον έκανε δικό της. Με την τσέχικη ομάδα πραγματοποίησε 27 εμφανίσεις έως το 2002, αφήνοντας παράλληλα θετικά δείγματα για το μέλλον.

Μάλιστα από εκείνη τη σεζόν έως και σήμερα κατέχει το ρεκόρ απαραβίαστης εστίας με 855 συνεχόμενα λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ. Εκείνη τη σεζόν είχε αναδειχθεί και ο καλύτερος τερματοφύλακας του τσέχικου πρωταθλήματος με τα περισσότερα clean sheet.

Το 2002 ο Τσεχ έκανε το πρώτο βήμα μακριά από τη χώρα του, πηγαίνοντας στη Ρεν. Συνολικά σε δύο χρόνια, υπερασπίστηκε 70 φορές την εστία της γαλλικής ομάδας με την απόδοσή του να είναι συνεχώς ανοδική, και το 2004 αναδείχθηκε ο κορυφαίος τερματοφύλακας της Γαλλίας.

Η Αγγλία και η απόλυτη καταξίωση

Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο το 2004 απέκτησε τον Πετρ Τσεχ και για έντεκα χρόνια, η ιστορία που έγραψε ο Τσέχος στους μπλε αλλά και στο αγγλικό ποδόσφαιρο ήταν μοναδική. Με τη φανέλα της Τσέλσι, αγωνίστηκε συνολικά 333 φορές, έχοντας πολλούς ατομικούς και ομαδικούς τίτλους.

Η μεταγραφή του στο λονδρέζικο σύλλογο ήταν η αρχή της αμφισβήτησης των τερματοφυλάκων που αχνιζόντουσαν τότε στην Premier League. Οι Άγγλοι εκείνη την περίοδο περνούσαν μια κρίση στη συγκεκριμένη θέση, καθώς ο τεράστιος Πίτερ Σμάιχελ είχε κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του γάντια, όμως κανείς δεν έκρινε αρνητικά τους goalkeeperεκείνης της εποχής.

Αντίθετα οι ομάδες βολεύτηκαν στους μέτριους τερματοφύλακες.

Ένας Τσέχος όμως που ήρθε από τη Ρεν ήταν ικανός να αφήσει άφωνους τους Άγγλους και να αυξήσει και πάλι τον ανταγωνισμό και τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης. Ο Τσεχ δίδαξε τη συγκεκριμένη θέση και μέσα σ’ ένα χρόνο παρουσίας του θεωρήθηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας της Premier League και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο.

Τα 10 εκ ευρώ που σπατάλησε το 2004 ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έμοιαζαν ελάχιστα για την ποιότητα του Τσεχ, ενώ παράλληλα η Τσέλσι μ’ εκείνον κέρδισε 4 πρωταθλήματα Αγγλίας, 4 FA Cup, 3 League Cup, 2 Community Shield, 1 Champions League κι 1 Europa League.

Τσεχ, ο άνθρωπος των ρεκόρ με τους μπλε

Πέρα από τους τίτλους, ο Τσεχ διαθέτει και πολλές ατομικές διακρίσεις με τη φανέλα της Τσέλσι. Έχει σπάσει διάφορα ρεκόρ που τον καθιστούν στους κορυφαίους τερματοφύλακες του αγγλικού πρωταθλήματος.

Αρχικά έχει πετύχει 100 αποκρούσεις σε 180 συμμετοχές. Κανένας τερματοφύλακας δεν έχει τριψήφιο αριθμό επεμβάσεων σε τόσο λίγες συμμετοχές. Παράλληλα μετράει τις περισσότερες απαραβίαστες εστίες στο αγγλικό πρωτάθλημα (202).

Έπειτα είναι ο μοναδικός goalkeeper που μέσα σε μία σεζόν έχει 25 clean sheet έως και σήμερα ενώ τέλος έχει κερδίσει το «Χρυσό Γάντι» της Premier League τέσσερις διαφορετικές χρονιές με τις Τσέλσι και Άρσεναλ. Είναι ο μόνος που έχει καταφέρει με δύο διαφορετικές ομάδες να στεφθεί ο καλύτερος τερματοφύλακας της σεζόν στην Αγγλία.

Τέλος, κατείχε το ρεκόρ λεπτών δίχως γκολ στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 2004-05 (1.025) μέχρι και τη σεζόν 2008-09 που το έσπασε ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1.311’.

Επιτυχημένη πορεία και με την Άρσεναλ

Πολλοί μπορεί να ήθελαν και να πίστευαν ότι ο Τσεχ έπρεπε να τελειώσει την καριέρα του στην Τσέλσι, ωστόσο για διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα η Άρσεναλ το 2015 να τον αποκτήσει.

Όταν ο Τσεχ πήγε στην Άρσεναλ ήταν 33 χρονών και ο ίδιος δε θύμιζε σε καμία περίπτωση τον τερματοφύλακα που έλαμψε στην Τσέλσι. Ο χρόνος σίγουρα τον είχε επηρεάσει και τον οδήγησε στο να χάσει πολλά από τα στοιχεία που είχε όταν ήταν νεότερος. Ωστόσο η Άρσεναλ δε μετάνιωσε που τον απέκτησε.

Τρεις τίτλοι και μία ατομική διάκριση για έναν τερματοφύλακα που βρισκόταν στη δύση της καριέρας του δεν είναι και λίγο. Η Άρσεναλ με τον Τσεχ κέρδισε δύο Community Shield κι ένα FA Cup, ενώ ο ίδιος κέρδισε τη σεζόν 2015-16 το «Χρυσό Γάντι» της Premier League.

Πλέον είναι αναπληρωματικός στους «κανονιέρηδες» και μετράει αντίστροφα προκειμένου να βάλει τον επίλογο σε μια τεράστια καριέρα.

Κέρδισε πολλές μάχες, η μεγαλύτερη αυτών εκτός γηπέδων

Ο Πετρ Τσεχ κέρδισε πάρα πολλές μάχες, ωστόσο η μεγαλύτερη που κλήθηκε να δώσει και να προσπεράσει ήταν εκείνη εκτός αγωνιστικών χώρων.

Στις 14 Οκτωβρίου 2006 στο «Madejski Stadium» ο Τσεχ χτυπήθηκε στο κεφάλι από τον Στέφεν Χαντ της Ρέντινγκ και κανείς δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνη την ώρα το μέγεθος της ζημιάς. Ο Τσεχ που μετά το χτύπημα δε σηκώθηκε για μέρες, γλύτωσε για… χιλιοστά!

Το ακούσιο χτύπημα του Χαντ πάνω στον Τσέχο ράγισε το κρανίο του με τα θραύσματα να είχαν βάθος πέντε χιλιοστά.

Ο Τσεχ μετά από αργοπορία λόγω της ελλιπέστατης οργάνωσης που υπήρξε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η επέμβαση που του έγινε διήρκησε ώρες. Οι γιατροί αφαίρεσαν τα κομμάτια του κρανίου που είχαν πιεστεί προς τον εγκέφαλο και στη συνέχεια προχώρησαν σε ανάπλαση του κρανίου, εισάγοντας δύο μεταλλικές πλάκες πάνω από το αριστερό αυτί.

Η μεγάλη επιστροφή ήταν γεγονός, ο μύθος του συνεχίστηκε... διαβάστε όλο το άρθρο στα προγνωστικα Άρχοντας

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Προγνωστικά Στοιχήματος

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more
Διαβάστε επίσης

Ελεεινό... σφάξιμο Θρύλου 80-82 η Μπάρτσα

Μετά από ματς-θρίλερ που έσπασε... καρδιές, κρίθηκε στην παράταση με...

Τελείωσαν όλα γιατί ξεκάθαρα δεν σε αφήνουν...

Εμείς πρώτοι πρώτοι εδώ έχουμε γράψει 1.000 φορές για την...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...