roumeliotis

Carwiz

Άλλος... Σπανούλης σε άλλο Ολυμπιακό

casino loutrakiou
redwell

Επί σειρά ετών όλο το βάρος στη δημιουργία του Ολυμπιακού πέρναγε σχεδόν αποκλειστικά από τα χέρια του και η αλήθεια είναι πως ο αρχηγός τα κατάφερνε μια χαρά οδηγώντας τους ερυθρόλευκους σε επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων, όμως με τον Ντέιβιντ Μπλατ ο Βασίλης Σπανούλης "απελευθερώνεται".

Ο Αμερικανός τεχνικός θεωρεί ότι ο Red-Span δεν μπορεί πια να βρίσκεται 25-30 λεπτά στο παρκέ και να περνάνε τα πάντα από τα χέρια του. Δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας που σίγουρα μπαίνει πλέον σοβαρά στο... λογαριασμό, αλλά και μπασκετικής φιλοσοφίας του 59χρονου προπονητή των Πειραιωτών.

Το μπάσκετ έχει γίνει πλέον πιο γρήγορο, πιο αθλητικό, πιο πολυμορφικό και εκεί το πηγαίνει και ο Ντέιβιντ Μπλατ με δεκάδες "πόλους" στη δημιουργία. Δεν θα είναι ολομόναχος πλέον ο Βασίλης Σπανούλης με τον Βαγγέλη Μάντζαρη παρτενέρ να κατεβάζει τη μπάλα, αλλά θα είναι και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος που θα έχει ίδιο κομμάτι από την... πίτα αλλά και ο Γιάνις Στρέλνιεκς που φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπολογίζεται πολύ στο "1" από τον Αμερικανό τεχνικό.

Από την άλλη, ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας ζωντανός θρύλος της Euroleague και φυσικά ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπορεί να το βάλει αυτό στην άκρη. Θέλει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία και το μυαλό του στο οργανωτικό και δημιουργικό κομμάτι και φυσικά θα του εμπιστευτεί και το μαχαίρι και το καρπούζι.

Θα είναι ξανά ο "κινητήριος μοχλός" αλλά όχι μόνος του. Εξάλλου, ποιός μπορεί να βγάζει προσωπικότητα στο παρκέ, να κινεί τα νήματα, να μοιράζει τις ασίστ από την... κλειδαρότρυπα, να στήνει τα πικ εν ρολ καλύτερα από τον Red-Span σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Ο αρχηγός ήταν, είναι και θα είναι παίκτης από αυτούς που λέμε ότι καθορίζουν τη μοίρα ενός αγώνα.

Μόνο που σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αυτό δεν θα γίνεται... εκβιαστικά. Για παράδειγμα, αυτό που ξέραμε όλοι στα κρίσιμα, αυτό που γνώριζαν και οι πέτρες πως θα γίνει, τη μπάλα δηλαδή στα χέρια του Red-Span για την τελευταία προσπάθεια με όλες τις αντίπαλες άμυνες προσαρμοσμένες επάνω του, απλά ξεχάστε το.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν θα ρισκάρει τα πάντα στο... βωμό αυτό. Δεν θέλει δηλαδή ο Red-Bill να πιέζει τα πράγματα ειδικά σε μέρες που ο αντίπαλος θα τον έχει διαβάσει καλά ή σε κακές βραδιές του που τίποτα δεν θα του βγαίνει στο παρκέ. Σε τέτοιες μέρες θέλει από τον Βασίλη Σπανούλη να εκμεταλλευτεί την δημιουργική του ικανότητα και να σκοτώνει με τις πάσες του τον αντίπαλο.

Επίσης, θεωρώ πως θα έχει μια πολύ πιο διαφορετική εικόνα στο πώς αντιλαμβάνεται και ο ίδιος το ρόλο του στην ομάδα και πιθανολογώ βάσει των όσων μαθαίνω και βλέπω πως δεν θα έχει τόσο πολύ την μπάλα στα χέρια του. Θεωρώ πως περισσότερο θα την παίρνει βγαίνοντας από σκριν για να σουτάρει και δεύτερη επιλογή του θα είναι το πικ εν ρολ.

Με λίγα λόγια, ναι μεν ο αρχηγός θα είναι και πάλι παίκτης-κλειδί για τον Ολυμπιακό αλλά θα έχει έναν ελαφρώς διαφορετικό ρόλο στο παρκέ ο οποίος δεν του στερεί τη δυνατότητα να βγάλει τη σούπερ κλάση του προς όφελος της ομάδας και κυρίως, δεν τον χαλάει. Ίσα ίσα που του αρέσει λόγω και του ταχύτατου και με πολλές κατοχές μπάσκετ που παίζει πλέον ο Θρύλος.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Playmaker

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Δύο Combo και Σεντ-Ζιλουάζ με 1.65

Το κουπόνι της Πέμπτης (25/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζεται στην έδρα της Μπράιτον. Στην ολλανδική Eredivisie...

Read more

Με 1.75 στο ντέρμπι κορυφής και Μπριζ

Το κουπόνι της Τετάρτης (24/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής. Στη ρεβάνς...

Read more

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Καθαρή η μαγνητική του Πετρούσεφ»

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ αποχώρησε τραυματίας από το ματς του Ολυμπιακού...

Ψάχνει νέο διπλό στη Βαρκελώνη για 0-2

Ο Ολυμπιακός έκανε από το Game-1 το καθήκον του και...

Πάλεψε... αλλά ήττα 77-69 από Μπάρτσα

Ο Θρύλος πάλεψε το Game-2 στη Βαρκελώνη, ήταν κοντά στο...