roumeliotis

Carwiz

«Δεν έχει νόημα να...κλαίμε τη μοίρα μας»

casino loutrakiou
redwell

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον αγώνα της Euroleague κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ που θα γίνει στο πλαίσιο της 24ης ημέρας της διοργάνωσης την Τρίτη (30/01, 21:45), με τον αρχηγό των Πειραιωτών, Κώστα Παπανικολάου να μιλά για αυτό το παιχνίδι, την άφιξη του Μόουζες Ράιτ αλλά και τις πολλές απουσίες. Αναλυτικά:

«Αν δεις όλη την Ευρωλίγκα φέτος, η Άλμπα είναι μια ομάδα, η οποία τις τελευταίες αγωνιστικές έχει κερδίσει την Μπαρτσελόνα και τον Ερυθρό. Δυο ομάδες, η μια πάρα πολύ ανταγωνιστική και η άλλη στις υψηλές θέσεις της λίγκας. Οπότε αυτό από μόνο του κάτι λέει. Είναι μια ομάδα, όπως όλες της Ευρωλίγκας και όπως είναι ειδικά φέτος δομημένη η Ευρωλίγκα, που δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν, γιατί θα βρεθείς στην άσχημη πλευρά και δεν το θέλουμε αυτό. Δεν έχουμε περιθώρια να είμαστε χαλαροί και να θεωρούμε κάτι δεδομένο. Όπως είπα μπαίνουμε στην τελική ευθεία και πρέπει να διεκδικούμε σε κάθε παιχνίδι τη νίκη».

Για το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε πενταδάτος με την Ρεάλ Μαδρίτης αλλά ερχόμενος από τον πάγκο έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague: «Τα έχω πει χιλιάδες φορές και δε θέλω να γίνομαι κουραστικός. Η ουσία είναι η ομάδα να κερδίζει και όλοι μαζί να πετυχαίνουμε. Όταν πετυχαίνουμε, όλοι είμαστε χαρούμενοι και όλοι δείχνουμε ωραίοι.

Όταν κάτι δεν πάει καλά, όλοι είμαστε αποτυχημένοι και όλους μας θεωρούν κακούς, να το πω έτσι. Αυτή είναι η πραγματικότητα του αθλητή και αυτός είναι και ο πρωταθλητισμός στο τέλος της ημέρας.

Οπότε δουλειά μας είναι να μπαίνουμε στο παρκέ και να διεκδικούμε τη νίκη. Όχι τα προσωπικά στατιστικά του καθενός και καλώς ή κακώς αυτό είναι μια κατάσταση που τα τελευταία χρόνια επικρατεί πάρα πολύ.

Όχι μόνο στην Ευρώπη, γενικά στα αθλήματα. Σα να μετράει πιο πολύ το ατομικό στατιστικό από το ομαδικό σε ένα άθλημα που είναι αμιγώς ομαδικό και δε θα έπρεπε να στηριζόμαστε μόνο σε αυτό».

Όσον αφορά τις απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών, ανέφερε: «Να είμαστε ειλικρινείς, από την αρχή της χρονιάς, έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές αλχημείες, όπως είπατε και εσείς. Αδόκιμα σχήματα να το πω πιο σωστά. Αλλά αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε. Έχει έρθει ο Μόουζες, ένα παιδί να μας βοηθήσει. Να τον βοηθήσουμε και εμείς να ενταχθεί και να νιώσει πιο άνετα μέσα στην ομάδα και να βοηθήσει από την πλευρά του, όσο πιο πολύ μπορεί.

Σιγά-σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία, οπότε δεν έχει νόημα να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες, ούτε να κλαίμε τη μοίρα μας για τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Η ουσία είναι μέσα στο παρκέ και εκεί πρέπει να ανταπεξέλθουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

13 σχόλια

  • Μπαρμπας
    Μπαρμπας Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 15:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Επειδή η χρονιά για μένα φέτος είναι χαμένη γιατί χωρίς έναν καλό σκόρερ μπορεί να κερδίσεις μια φορά δύο αλλά λογικά όταν καίει η μπάλα θα χάνεις.Οσες φορές φτάσαμε σε αυτό το σημείο φέτος χάσαμε.Λοιπον το καλοκαίρι τελειώνουν πολλά συμβόλαια προτωκλασατων παιχτών .Πέρσι έλεγες είχαν συμβόλαιο δεν μπορούσες να τους πάρεις συμφωνώ.Το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια του Τζέιμς με τη Μονακό του Χάουαρντ με την Μπασκόνια του Μούσα με την Ρεάλ.Αυτοι οι παίχτες σε ανεβάζουν επίπεδο.Δεν λέω να τους πάρεις όλους υπάρχουν κι άλλοι παίχτες θες δύο τοπ κλας ονόματα.Αναφερω αυτούς τους τρεις γιατί με δύο από αυτούς έχεις πολύ σκορ αυτό που σου λείπει φέτος.Το καλοκαίρι θα φανεί αν θέλουν Αφοί και Μπαρτζώκας να φτιάξουν ομάδα

  • ΜΕΤΑΓΡΑΦΈΣ 366 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
    ΜΕΤΑΓΡΑΦΈΣ 366 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 12:07 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΙΚ μια διευκρίνιση παρακαλώ. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Τρίτων στην ελληνική μυθολογία ήταν θεότητα της θάλασσας που αναφέρεται πρώτα από τον Ησίοδο στη Θεογονία (930-933). Γιος του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης που κατοικούσε στον βυθό της θάλασσας στα χρυσά ανάκτορα των γονιών του. Κατά το σώμα ήταν όμοιος με τους άλλους θεούς αλλά από τους γλουτούς και κάτω κατέληγε σε ουρά ψαριού. Γοργόνος δηλαδή. Ο Πρώτων και ο Δεύτερων ποιοι ήταν, τα ξαδέρφια του από την Κύπρον; Εξπλειν πλιζ.

  • gp77
    gp77 Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 09:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ιδέα του Παπ σαν 3-4 από του χρόνου μου αρέσει. Με Μίλου-Φολ στο 5, Ράιτ-Πετρούσεφ στο 4-5, τον Πίτερς σαν καθαρό 4 και τον Παπ σαν 3-4 είμαστε υπερπλήρεις με παίχτες που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και μπορούν να υποστηρίξουν διάφορα στυλ παιχνιδιού. Με αυτή τη σύνθεση θα έχουμε 2 Έλληνες και 4 ξένους.
    Παράλληλα με αυτή την κίνηση ανοίγει ο χώρος να έρθει κάποιος αξιόλογος παίχτης στο 3 που να μπορεί να προσφέρει σκορ με συνέπεια, είτε σουτάροντας είτε με πιο all around παιχνίδι, τύπου Μπέικον (δεν λέω να πάρουμε αυτόν αλλά κάποιον σαν αυτόν). Μπραζντέικις ενώ τον συμπαθώ σαν παίχτη δεν φαίνεται να προσαρμόζεται και αν δεν βγαίνουν τα κουκιά με τους ξένους, ίσως πρέπει να θυσιαστεί. Με Ρογκαβόπουλο στην θέση του θα είμαστε καλά και στο 3. Συν ένα ακόμα διαβατήριο. Πάμε σε 3 Έλληνες και 5 ξένους.
    Στα γκαρντ η τριάδα Γουόκαπ-Γκος-Μήτρου δύσκολα θα αλλάξει εκτός και θυσιαστεί ο Γκος για να έρθει ο Τζέιμς. Προσωπικά αυτή η αλλαγή δεν με χαλάει. Όσο συμπαθής και αν είναι ο Γκος, μπορεί να τα κάνει όλα αλλά σε μέτριο βαθμό. Δεν κάνει τίποτα σε top επίπεδο. Ο Τζέιμς τα τελευταία χρόνια έχει ωριμάσει, έχει βάλει πολλή δημιουργία στο παιχνίδι του ενώ είναι τέρας σωματικά και σπάνια τραυματίζεται. Αν παραμείνει ο Γκος και έρθει και ο Τζέιμς, τότε πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε Έλληνα παίχτη στο 2 και να φύγει ο Κάνααν, αφού θα έχεις ήδη 7 ξένους. Ντόρσει εδώ αποτελεί μονόδρομο, αν και έχει συμβόλαιο και για του χρόνου με την Φενέρ αν δεν κάνω λάθος και τώρα με τον Σάρας δεν είναι σίγουρο πως θα φύγει.
    Προσωπικά ο Μήτρου-Λονγκ μου αρέσει. Φαίνεται να έχει ταχύτητα που λείπει από τα υπόλοιπα γκαρντ μας και αν βρει τα πατήματα του θα αρχίσει να σουτάρει και με συνέπεια, ενώ έχει και καλή σωματοδομή.
    Επίσης, πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για πολλούς ξένους μας. Μπραζντέικις, Μακίσικ, Γκος, Κάνααν δεν έχουν σίγουρη θέση. Ο καθένας για τους λόγους του. Ο πρώτος είχε συνηθίσει να παίζει ένα άλλο στυλ μπάσκετ με λιγότερη κίνηση, να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα χέρια του και να παίρνει πολλές περισσότερες προσπάθειες. Τον θεωρώ ως τον πιο πιθανό να μείνει λόγω ηλικίας και potential να εξελιχθεί. Μακίσικ πήγε πολύ πίσω με τον τραυματισμό του, δεν φαίνεται να μπορεί να βρει ρυθμό με ένα παιχνίδι την εβδομάδα και αν δεν πάρει διαβατήριο, θα εξεταστεί σοβαρά η παραμονή του, αν και έχει συμβόλαιο μέχρι το 25. Γκος όπως είπα και πριν κάνει πολλά πράγματα αλλά μέτρια, σε συνδυασμό με τους συχνούς τραυματισμούς του, το συμβόλαιο του 1εκ που παίρνει και την θέση ξένου που πιάνει ίσως πρέπει να ψάξουμε κάτι καλύτερο. Κάνααν έχει κάνει step up φέτος αλλά δεν είναι ο τύπος του σκόρερ που θέλουμε. Αν βγαίνουν οι θέσεις των ξένων (δύσκολο), θα τον κρατούσα μόνο ως back up στο 2 με τον ρόλο να μπαίνει 12-15 λεπτά να σουτάρει 5-6 τρίποντα βγαίνοντας από τα σκριν. Με την προυπόθεση όμως ότι μπροστά του θα έχεις κάποιον που θα σου δίνει με συνέπεια 13-15 πόντους.
    Γενικά το καλοκαίρι θα είναι ενδιαφέρον και μένει να φανεί αν ο κόουτς θα πάει στην προσθήκη ενός μόνο παίχτη top (Τζέιμς), ελπίζοντας σε step up των ήδη υπαρχόντων παιχτών, π.χ. Μπραζντέικις ή θα πάει σε recreate της ομάδας με 3-4 αλλαγές.

  • ΝΙΚ
    ΝΙΚ Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 02:51 Σύνδεσμος σχολίου

    red basket καλά τα λες αλλά ο Ράιτ Ρυθμό καλύτερο από Πετρουσεφ έχει γιατί έχει συνεχωμενα παιχνίδια.Ο Μπαρτζώκας του κάνει ταχυρυθμα με βίντεο να μάθει στο τρία πράγματα .Το βασικό είναι όμως άλλο πες μου έναν ψηλό δικό μας που όταν παίρνει μπάλα κοντά στο καλάθι ψάχνει πρώτα να σκοράρει και μετά να πασάρει κάνεις.ΟΡαιτ το κάνει αυτό οπότε έχει το προσωπικό παιχνίδι και για την Άλμπα εντός πιστεύω αρκεί αν έρθουν τα χαρτιά και στην Τουρκία έπαιζε τριανταριά λεπτά Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι είναι το πρώτο παιχνίδι του Ευρωλίγκας.Προτιμω πενταρι τον Τανουλης η τον Παπ από τον Σικμα..Κάτι τελευταίο κάπου διάβασα μαγικός ο Σικμα στις πάσες πως δεν έπιασε σε εμάς. Προτων στην ηλικία του δεν έχει αντοχές οι δυνάμεις για πρωταθλητισμό στην Ευρωλίγκα.Δευτερων άλλο Άλμπα άλλο Ολυμπιακός.Τριτων άλλο να είσαι σε μια ομάδα βασικός κι άλλο πάγκιτης θυμήθηκε τον Πίτερς πέρσι.Ειχε και τραυματισμό.Μην παρεξηγηθω δεν λέω σε καμία περίπτωση να μείνει μπας και του χρόνου παίξει καλά αλλά Πίτερς σε καμία περίπτωση.

  • Ziggy Stardust.
    Ziggy Stardust. Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 23:13 Σύνδεσμος σχολίου

    @ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 366 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,red basket:
    Θαυμαζω την υπομονη σας να εξηγειτε τα αυτονοητα.

  • ΜΕΤΑΓΡΑΦΈΣ 366 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
    ΜΕΤΑΓΡΑΦΈΣ 366 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 22:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά red basket το πιο βασικό δεν τους περνάει από το μυαλό, ότι δηλαδή ο Πετρουσεφ είναι Σέρβος και οι Σέρβοι εκπαιδεύονται από παιδιά στο να παίζουν με τα βασικά του μπάσκετ ένα από τα οποία είναι η κίνηση χωρίς τη μπάλα και το ελεύθερο σουτ χωρις δεύτερη σκέψη, στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του Μπαρτζώκα + τη γνωστή σερβική μπασκετική ευστροφία. Θυμίζω τα λόγια του Κάνααν πριν λίγο καιρό που είπε ότι επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν έχει σχεδιασμένα plays αλλά ψάχνει να χτυπήσει σε ο,τι του δίνει η αντίπαλη άμυνα. Οπότε είναι θέμα να μπει ένας παίκτης στη λογική και όχι να μάθει συστήματα. Κι αυτό εξηγεί γιατί κάποιοι αργούν να προσαρμοστούν πολύ στο στυλ της ομαδας

  • Renee
    Renee Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 21:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Έβλεπα ένα παλιό βίντεο του Σίκμα με τις καλύτερες πάσες που έκανε μέσα στη χρονιά. Ο άνθρωπος είναι μαγικός. Ιδιαίτερα δημιουργικός και ομαδικός παίκτης. Κρίμα που δεν έπιασε σε εμάς. Δεν μπόρεσε ίσως να αντέξει το βάρος της φανέλας και των προσδοκιών.

  • red basket
    red basket Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 20:36 Σύνδεσμος σχολίου

    "Ο Πετρουσεφ δηλαδή πόσο καλύτερα ξέρει τα πλεεις της ομάδας από τον Ράιτ" γραφει ο ΝΙΚ

    βρε φιλε @ΝΙΚ σοβαρα τωρα ? Ποσο καλυτερα γνωριζει ενας παικτης που βρισκεται στην ομαδα δυο μηνες και εχει παιξει καμμια 15 αρια ματς απο εναν παικτη που εκανε σημερα την 1η του προπονηση ?

    εχεις παρακολουθησει ποτε αγωνα ευρωλιγκα η' απλα διαβαζεις τα ρεπορταζ ? Μηπως μπερδευεις την Αλμπα με τον Αστερα Τριπολης ?

    Εαν δεν κατανοειτε το αθλημα μην το ταλαιπωρειτε . Ελεοοοοοοος ...

  • ΝΙΚ
    ΝΙΚ Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 19:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν δεν μπορείς να κερδίσεις μια ομάδα που κάθε χρόνο παίζει απλά για να παίξει.Για τη χαρά του παιχνιδιού παίζει.Εχεις απουσίες στους ψηλούς αλλά αν δεν παίρνεις αυτά τους αγώνες στην έδρα σου δεν πας πουθενά.Με τη Ρεάλ που είναι πρώτη και παίζαμε στην Ισπανία και χάσαμε ως συνήθως στο τέλος έναν ψηλό είχαμε που έπαιξε λίγο.Ο Πετρουσεφ δηλαδή πόσο καλύτερα ξέρει τα πλεεις της ομάδας από τον Ράιτ .Τι θέλουν να μάθει ο Ραιτ το παιδί άμα παρει την μπάλα κοντά στο καλάθι μπορεί να σκοράρει.Και μου πείτε δεν ξέρει από Ευρωλίγκα και στο κάτω κάτω δεν έχει να αντιμετωπίσει τον Ταβαρες

  • Alabai
    Alabai Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 18:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ομάδα είναι πλήρης, μια τραμπα Σικμα ,, Μάρκους Χάουαρντ, και Μπαρτζώκαρο...Προεδραρες δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό αλλά όχι αφταστο , αύριο γερά

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Διπλή τρέλα και... μπουρλότο στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει... φόκους στην τελική ευθεία της σεζόν...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον...