roumeliotis

Carwiz

Ζορίστηκε... αλλά νίκη 72-81 τον Άρη

casino loutrakiou
redwell

Χωρίς ΜακΚίσικ, Φαλ και Μπραζντέικις που έμειναν στην Αθήνα, με τον Γκος να τραυματίζεται στο πρώτο ημίχρονο και τον Σίκμα επίσης και να μην ξαναπαίζουν αλλά με έναν Κάναν... φωτιά με 25 πόντους και 7 τρίποντα, ο Θρύλος πέρασε από το Αλεξάνδρειο νικώντας 72-81 τον Άρη που έπαιζε κατς ή μπόξ αλλά όχι καλαθόσφαιρα στην πρεμιέρα της Basket League.

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού του ποδιού ενώ ο Λουκ Σίκμα ένιωσε ένα τσίμπημα στην γάμπα και αναμένονται τα νεότερα και για τους δυο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ την προσεχή Παρασκευή (13/10) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η κούραση από την αναμέτρηση της Παρασκευής με τον Παναθηναϊκό, που κρίθηκε στην παράταση, ήταν εμφανής από το ξεκίνημα. Παρόλα αυτά, με πρωταγωνιστές τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Κώστα Παπανικολάου, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 (18-23).

Η πίεση του Άρη, ωστόσο, τους δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Τους οδήγησε σε λάθη και κακές επιλογές και τους ανάγκασε να δουν τους γηπεδούχους να παίρνουν για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ (29-27 στο 13’). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν σκληρά να ελέγξουν το παιχνίδι (36-32) και ενδεχομένως να τα είχαν καταφέρει, αν δεν το είχε πάρει... προσωπικά ο Αϊζάια Κάνααν! Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ασταμάτητος και ο βασικός λόγος που η ομάδα του Πειραιά έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο σε απόσταση βολής από τον Άρη (40-41).

Και δεν σταμάτησε εκεί... Μπήκε το ίδιο «καυτός» και στην επανάληψη και μαζί με τον Πίτερς «έχτισαν» μια διαφορά 11π. (53-64) στο 29’. Παρά τις απουσίες και την κόπωση, οι «ερυθρόλευκοι» έλεγχαν σταθερά το ματς 62-73 στο 36’. Ο Άρης έκανε μια τελευταία προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς (69-73 στο 38’), όμως, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Τόματς Γουόκαπ φρόντισαν να διατηρήσουν τις αποστάσεις και να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στο διπλό.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, κατόπιν πρωτοβουλίας του ΕΣΑΚΕ, οι δύο ομάδες τίμησαν τη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος μεγαλούργησε και στους δύο συλλόγους.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου και ο Sports Director της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Μπαφές, παρέδωσαν τιμητική πλακέτα στην μοναχοκόρη του «Ξανθού», Ελένη-Θεοδώρα, ενώ τα μέλη των δύο ομάδων άφησαν λουλούδια σε μία καρέκλα που «σήκωνε» το γνωστό σακάκι και τη φωτογραφία του σπουδαίου κόουτς. Επίσης, πριν το τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-23, 41-40, 54-64, 72-81

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Καρ 9 (4/12 σουτ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Μπλούμπεργκς 14 (4/6 τρίποντα), Μποχωρίδης 12 (3/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/3 βολές), Ντε Σόουζα 2, Γκάλινατ 6 (1/5 σουτ), Σλαφτσάκης 6, Σανόγκο 2, Τολιόπουλος 16 (5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Κατσίβελης, Χάρελ 5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (2/2 δίποντα, 6/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Κάναν 25 (1/1 δίποντα, 7/10 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 7 (2), Πίτερς 15 (4/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μιλουτίνοβ 14 (6/12 δίποντα, 2/2 βολές, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 λάθη), Γουίλιαμς-Γκος 1, Λούντζης 1, Λαρεντζάκης 8 (2/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/1 βολή), Σίκμα

Τα ομαδικά στατιστικά του Άρη: 20/36 δίποντα, 8/20 τρίποντα, 8/10 βολές, 22 ριμπάουντ (17 αμυντικά - 5 επιθετικά), 14 ασίστ, 8 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 14 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 15/25 δίποντα, 12/22 τρίποντα, 15/21 βολές, 30 ριμπάουντ (24 αμυντικά - 6 επιθετικά), 21 ασίστ, 4 κλεψίματα, 19 λάθη

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στη 2η αγωνιστική ο Άρης θα παίξει με τον Απόλλωνα στην Πάτρα (14/10 στις 17:00), ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο ΣΕΦ (15/10 στις 17:15).

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

50 σχόλια

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 21:00 Σύνδεσμος σχολίου

    @Αδέκαστος
    Θα πρέπει ο Σάσα να παίζει garbage time και αν, για να συζητάμε για επιστροφή του απ του χρόνου. Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρώ ότι θα μείνει το απολύτως μίνιμουμ 2 χρόνια.

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 19:56 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΚ7 φίλε μου αυτό που ξέρω είναι ότι έγινε μια ερώτηση αλλά σύμφωνα με μια άλλη πηγή που τη θεωρώ σοβαρή (όχι δημοσιογραφική) η ερώτηση έγινε αντίστροφα δηλ από το μάνατζερ του προς την ομάδα μας. Ίσως κι αυτός να ήταν ο ενας επιπλέον λογος που ο Τράκης πλήρωσε υπεραξία στην υπεραξία .Όπως και να έχουν τα πραγματα το ενδιαφέρον ήταν επιδερμικό. Αν με ρωτήσεις, θεωρώ ότι όντως η ομάδα ρώτησε αλλά όταν έμαθε ότι ο παίκτης ζητούσε ρόλο και υπερβολικό για την περίπτωση χρήμα έκαναν όπισθεν. Και ορθώς έπραξαν. Λογικό πάντως ο παίκτης να θέλει να πάει στον Τράκη, παιχνίδια στα πόδια του θέλει να βάλει και οι τελευταίοι της Ευρωλίγκας είναι οι κατάλληλοι να του τα δωσουν
    Στα υπόλοιπα όλα συμφωνούμε εννοείται

  • Αδέκαστος
    Αδέκαστος Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 19:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Η συζήτηση για Μητρου-Λονγκ είναι πρόωρη. Έχουμε καιρό μπροστά μας. Του χρόνου μπορεί να επιστρέψει ο Βεζένκοφ, ενώ υπάρχει και άλλος που μπορεί να βγάλει διαβατήριο και του οποίου το μέλλον στο nba κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι.

  • ΜΚ7
    ΜΚ7 Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 19:11 Σύνδεσμος σχολίου

    @Θοδωρής Εμενα μου αρκει που ο ιδιος ο Μητογλου προσφατα αποκαλυψε οτι ο Ολυμπιακος τον προσεγγισε κατα την διαρκεια που εξετιε την ποινη του και εκδηλωσε το ενδιαφερον του.Γιατι το καλοκαιρι ειχαμε διαφορες υστεριες απο μερικους που δικαζαν την Διοικηση επειδη αφησε-οπως ελεγαν-τον Μητογλου να παει στον παο χωρις να τον διεκδικησει.
    Απο κει και περα γιατι κατεληξε στους απεναντι ποσως μας ενδιαφερει και συμφωνω με την τοποθετηση σου περι επιλογων και αποφασεων που εν τελει μας συνοδευουν.Μπορει να του εδωσαν πολλα περισσοτερα χρηματα μπορει να του εταξαν καλυτερο ρολο και περισσοτερο χρονο ή να τον στηριξαν νομικα ή με αλλον τροπο οσο καιρο ηταν τιμωρημενος και αισθανθηκε την υποχρεωση να τους προτιμησει.Οποιος κι αν ηταν ο λογος ο παικτης τωρα ειναι απεναντι και τελος.
    Για τον Μητρου-Λονγκ δεν εχω πληροφορηση αλλα κι η δικη μου η αισθηση ειναι πως ο Μπαρτζωκας δεν πολυτρελαινεται γιαυτον.Και μπορω να υποθεσω και τον λογο.Ειναι αυτο που λενε οι αμερικανοι error-prone ενα σημαντικο ελαττωμα για περιφερειακο παικτη που εφτασε πια 30 χρονων και δεν εχει βελτιωθε καθολου σε αυτο το κομματι.Οπως επισης δεν εχει βελτιωθει καθολου στο κομματι της αμυνας.
    Επιθετικα κουβαλαει ενα πακετο καλυτερο απο τον Λουντζη γιαυτο ισως να τον προτιμουσα αλλα απο την αλλη πλευρα θα θελα να δω και το ταβανι του Μιχαλη γιαυτο και τονισα οτι περιμενω απο αυτον (οπως ολοι μας αλλωστε ) να κανει φετος breakout season και δεν κρυβω οτι μου προκαλεσε αλγεινη εντυπωση το γεγονος οτι μπηκε στο Αλεξανδρειο σε μια στιγμη που η ομαδα τον ειχε αναγκη μετα τον αναπαντεχο τραυματισμο του Γκος και ειχε 1/5 βολες και 2 λαθη.Εφτασε 25 πλεον ειναι ετοιμος παικτης και πρεπει ν'αρπαζει ΟΛΕΣ τις ευκαιριες που του δινονται για να κανει το step up.
    Κατα τ'αλλα συμφωνω απολυτα τοσο μαζι σου οσο και με τον @Ηλιας Θεοδωρακης οτι πρεπει επιτελους να καταργηθει ο γελοιος περιορισμος των ξενων στην Basket League που μονο κακο κανει τοσο στις ομαδες οσο και στους ιδιους τους ελληνες παικτες που κρυβονται πισω απο τον συνδικαλισμο για να εξασφαλιζουν συμβολαια πολυ παραπανω απο την αξια τους χωρις να μοχθουν και χωρις να προσπαθουν να βελτιωθουν και να εξελιχθουν αγωνιστικα.Ελαχιστοι απο αυτους εχουν υψηλο το αισθημα της επαγγελματικης ευθυνης και την φλογα της φιλοδοξιας για να ξεφυγουν απο την δημοσιουπαλληλιστικη λογικη στην οποια τους βαζει ο περιορισμος των ξενων

    ΥΓ: Μολις πριν λιγο διαβασα "Εξω ο Σλουκας με θλαση" Επαιξε 37 λεπτα την περασμενη Παρασκευη και εκλασε ο μιστερ 3κατομμυρια.Κατα τα αλλα ομως απαντουσε στον Λαρεντζακη "20λεπτα κανεις ηγετης"
    Κι ακομα ειμαστε στην αρχη

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 17:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν καταργηθεί το όριο των ξένων και στην Α1, τα συμβόλαια των Ελλήνων παικτών με το καλημέρα θα φάνε κούρεμα κατά τουλάχιστον το 1/3... για αρχή.

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 16:19 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΚ7
    Αδιάφορο αν κάνει καλή σεζόν με τη Ζαλγκίρις. Το διαβατήριο (χρυσό)πληρώνουν και οι δύο. Μακάρι από του χρόνου να καταργηθεί αυτός ο γελοίος περιορισμός.
    Όσο για το αν τον χτυπήσει και τον πάρει ο Τράκης θα επαναλάβω ακριβώς αυτό που έγραψα για το τηλεγραφοξυλο το Μήτογλου πριν κλείσει στον τρακιακο:
    Η ζωή είναι γεμάτη σταυροδρόμια και επιλογές. Από τη μια πλευρά είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης κι από την άλλη ένας καταφαπωμενος θίασος που πληρώνει καλύτερα. Διαλέγεις και παίρνεις. Άν λοιπόν τεθεί ποτέ δίλημμα να δούμε τι θα αποφασίσει κι ο παίκτης. Γιατί οι πληροφορίες μου λένε ότι για κάποιο λόγο ο Μήτρου δεν πολυσυγκλονιζει το Μπαρτζωκα.
    Θα δείξει το καλοκαίρι πάντως. Το συμβόλαιο του είναι 1+1 όπως του Μπραζντεικις

  • ΜΚ7
    ΜΚ7 Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 19:44 Σύνδεσμος σχολίου

    "Προσωπικα θα ηθελα στην θεση του Μιχαλη εναν πιο ποιοτικο Ελληνα αλλα υπαρχει κανεις?Στην θεση του μαλλον οχι.Ισως αν επαιρνε διαβατηριο ο Ναζ Μητρου-Λονγκ να ηταν μια λυση για το μελλον αλλα προς το παρον δεν εχει γιαυτο και δεν τον πηρε και ο παο που εξεταζε πολυ ζεστα την περιπτωση του.Επομενως καθε συζητηση γιαυτον δεν εχει απολυτως κανενα νοημα αυτην την στιγμη"

    Ετσι εκλεισα ενα προ ημερων σχολιο (υπαρχει πιο κατω) Σημερα λοιπον ειδα σε αθλητικες ιστοσελιδες την ειδηση οτι ο Ελαιζα Μητρουλονγκ που αγωνιζεται στο Περιστερι ελαβε ελληνικο διαβατηριο με την σημειωση οτι ειναι πλεον τυπικο θεμα (ημερων) να γινει το ιδιο και με τον αδερφο του Ναζ.
    Ενδιαφερουσα εξελιξη που δεν νομιζω ν' αφησει τον Ολυμπιακο αδιαφορο στο εγγυς μελλον αν και νομιζω ο τρακιακός θα κινηθει πιο αποφασιστικα.Ειδικα αν κανει καλη σεζον στην Ζαλγκιρις δεν νομιζω οτι θα μπορεσουν να τον κρατησουν οι Λιθουανοι στο ροστερ τους.Εγω παντως περιμενω τον Λουντζη να κανει breakout season αλλα πρεπει να καταλαβαινει κι αυτος οτι ηρθε η ωρα να ανταποδωσει την πιστη της ομαδας στο προσωπο του ειδικα τωρα που τραυματιστηκε ο Γκος να βγει μπροστα και να βοηθησει

  • giorgos.
    giorgos. Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 02:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Xerolas εσύ φόρεσε αυτό που σου έχει αφήσει ο Δημητράκης.
    Για σένα κ τους ομοϊδεάτες σου το έχει αφήσει.
    Ξέρεις εσύ.

    Εσείς κάνατε soft τον Ολυμπιακό.
    Εγώ τον θέλω Ατσάλι.
    Αλλά με κάτι φιλάθλους σαν εσάς δεν γίνεται.
    Γιώργος Ολυμπιακός.

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 00:38 Σύνδεσμος σχολίου

    @ΜΚ7
    Εγώ άκουσα ότι το Σίκμα τον ήθελε ο Μπαρτζώκας σε κάθε περίπτωση... αν έμενε ο Βεζένκοφ, ο Σίκμα θα ερχόταν και θα έφευγε ο Πίτερς... κι αν αναλογιστούμε ότι μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο δεν ήταν γνωστό αν θα ενεργοποιηθεί ο 2ος χρόνος συμβολαίου του Πίτερς ή όχι, το παζλ δένει.

  • giorgos.
    giorgos. Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 22:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Xerolas;;
    Ειδήμονα του μπάσκετ;;;;;;;
    Έχει τραυματίες ο Ολυμπιακός;;;;;
    Κανένας.
    Παίζουν Όλοι!!!!!
    Να μην παίζανε στο Αλεξάνδρειο Κυριακή απόγευμα.
    Δεν κατάλαβα!!!!!!!!!!!!!
    Ούτε καλοκαίρι στην Μογγολία με τον Ηττουδη.

    Γιώργος Ολυμπιακός.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.90 Παρί και combo Μπεσίκτας

Το κουπόνι της Τρίτης (07/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη...

Read more

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more
Διαβάστε επίσης

Οι... σφυρίχτρες στο Μπάρτσα-Ολυμπιακός

Γνωστούς έκανε η Ευρωλίγκα τους διαιτητές του κρίσιμου από κάθε...

Επιχείρηση... προσγείωση από Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός μετά τα ντόρτια στο Μπέρμιγχαμ έχει τον πρώτο...

Πινγκ-πονγκ με τον Έσε...

Ο Σαντιάγκο Έσε είναι ένας από τους παίκτες που τραβάνε...