roumeliotis

Carwiz

Βγάζει... γούστα ο Θρύλος 71-68 τη Μακάμπι

casino loutrakiou
redwell

Με τους Πίτερς και Μιλουτίνοφ να κάνουν ξανά... πάρτι, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μακάμπι με 71-68 στην Κύπρο και κατέκτησε το τουρνουά "Νεόφυτος Χανδριώτης".

Ο Αμερικανός σκόραρε 4/7 τρίποντα για να κλείσει με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη, ο Σέρβος σέντερ στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε έκλεισε με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 μπλόκ, ενώ σταθερά σε όλο το ματς ήταν η άμυνα για τους Πειραιώτες.

Οι ερυθρόλευκοι για ακόμα μία μέρα δεν είχαν τους ΜακΚίσικ και Φαλ στη διάθεσή τους ενώ είναι σε αναμονή για την ενσωμάτωση του Μπραζντέικις ο οποίος θα ανακοινωθεί και θα μπει άμεσα στις προπονήσεις.

Παρά την απόλυτη κυριαρχία του Νίκολα Μιλουτίνοφ στην ρακέτα, ο αγώνας ήταν ισορροπημένος μέχρι το 6’ (15-15). Ωστόσο, με σούπερ άμυνα και σε καλές επιθετικές επιλογές που «μεταφράστηκαν» σε ένα επί μέρους σκορ 12-2, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +10 (27-17 στο 11’).

Με την ίδια «συνταγή», άμυνα για σεμινάριο και επιθετικούς πρωταγωνιστές τους Μιλουτίνοφ και Σίκμα, ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στους 16π. (45-29), με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Στην επανάληψη, οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να κάνουν το come back «χτυπώντας» από την γραμμή του τριπόντου (54-47 στο 27’), όμως, Λαρεντζάκης και Πίτερς κράτησαν σταθερά τις αποστάσεις για τον Ολυμπιακό (64-54) μέχρι το 33’.

Λάθη, κακές επιθετικές επιλογές και χαμένα λέι απ, έδωσαν στην Μακάμπι την ευκαιρία να μετατρέψει –με ένα επί μέρους σκορ 3-12- το σκορ σε ντέρμπι, μειώνοντας στο πόντο (67-66, 1:48 για το τέλος). Η... λύτρωση, ωστόσο, για τους ερυθρολεύκους ήρθε μέσα από την καλή τους άμυνα.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «έκοψαν» τον δρόμο προς το καλάθι και με ένα σερί 4-0 (71-66) «καθάρισαν» το ματς. Το 71-68 διαμόρφωσε ο Μπόνλντγουιν 3’’, όταν όλα πλέον είχαν κριθεί.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-17, 45-29, 59-50, 71-68

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ, Κάναν 9 (2), Παπανικολάου 6 (1), Πίτερς 21 (4), Μιλουτίνοβ 12, Γουίλιαμς-Γκος 7 (1), Λούντζης, Λαρεντζάκης 8 (1), Σίκμα 8

ΜΑΚΑΜΠΙ (Κάτας): Μπράουν 4, Μπόλντγουιν 6, Κοέν 3 (1), Νίμπο 8, Κόλσον 10 (2), Κλίβελαντ 4, Γουέμπ 15 (3), Μένκο 3 (1), Ντι'Μπαρτολομέο 3 (1), Ριβέρο 7, Μπλατ 5 (1)

Περισσότερα σε λίγο...

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

33 σχόλια

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 05:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Snake7 ααααααα μπράβο... όταν το μυαλό του ήταν καθαρό έφτασε 54%/6 προσπάθειες σε 10 αγωνες. Και μάλιστα μέσα τα 3 δίπλα στην Ισπανία. Μεγάλο και σαφές δείγμα. Μετά τα έκανε μουχτι. Όταν λοιπόν θα του κόψει τη φαντασίωση ότι μπορεί να κάνει παραπάνω απ' αυτά που μπορεί όπως σωστά λες κι εσύ, τότε θα δούμε μεγάλα πράγματα από τον Λάρι γιατί σουταρα έχει, αμυναρες βγάζει κι αυτό του δίνει ενέργεια, όταν λοιπόν κόψει τα μπιχλιμπιδια και παίρνει χωρίς σκέψη όλα μα όλα τα σουτ που του δίνουν (κοντινά ή μακρυά) τότε θα γίνει υπερόπλο. Όπως είπες ποιοτικός ιδιαίτερα δεν είναι, ας αφήσει τα πολλά για τους άλλους. Catch and shoot που λένε στο χωριό μου. Επί της ουσίας συμφωνούμε
    Και κάτι που με χαλάει. Έχει πολύ καλή προσποίηση που σε κάθε ματς την τρώνε κάπου 2-3 φορές μου στάνταρ. Ρε ΜΙΑ φορά να μην πάει για την επαφή να πάρει τις τρεις βολές (κι εκεί πολύ καλός)... ελεοςςςς...όλο αποφεύγει με μπασιμο, τον σταματάνε με φάουλ κτλ και φτου από την αρχή
    Για τον Ντόρσεϊ συμφωνώ κι επαυξάνω σε όλα.

  • Snake7
    Snake7 Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 23:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Ααα και για να μην παρεξηγηθώ. Κατεμε ο Ντορσει αν δεν είχε ελληνικό διαβατήριο δεν θα τον ήθελα ούτε έξω από το ΣΕΦ. Όχι λόγω ταλέντου. Λόγω νοοτροπίας. Ήταν πάμπολλα τα παιχνίδια που ή μας κόστισε τη νίκη, ή θα μπορούσε να την είχε κοστίσει. Κσι στη ζυγαριά με αυτά που κέρδισε ο Ντορσει βγαίνει χαμένος.

    Όμως όπως είπα έχει εξαιρετική πρώτη ύλη, έχει διαβατήριο και δεν τον πήραν τα χρόνια. Ελπίζεις ότι μπορεί να καλουπωθει από Μπαρτζι.

    Αυτά.

    ΥΓ: Δεν κοπτομαι και ιδιαίτερα να τον πάρουμε. Στην παρούσα φάση πρόβλημα στη χημεία θα εινσι. Τον θεωρώ όμως απαραίτητο του χρόνου όταν ξαναμοιραστει ή ομάδα και οι ρολόι, ώστε να βγουν πιο ορθολογικά τα διαβατήρια (εκτός αν δούμε κάνα Παπάς να κάνει breakthrough season φέτος- χλωμο)

  • Snake7
    Snake7 Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 23:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Θοδωρή Hoopfan συμφωνώ για τη σκυλίσια άμυνα του.

    Πάμε τώρα εκεί που διαφωνώ κάθετα. Το σουτ του.

    Ο Λαρρυ ήταν μια ζωή (κσι στον ΕΣΑΚΕ και BCL και Ευρωλιγκα) σταθερός Rock solid παίκτης του 31%. Κάθε χρόνο σε όλες τις διοργανώσεις. Μεταξύ 29-33%.

    Πέρυσι λοιπόν το καλοκαίρι δούλεψε σαν σκυλί με τον Οπενχαιμερ μαζί με Καλαθη στη μηχανική κσι το release του (ο οπενχαιμερ είναι ο shooting coach στους Μπακς που ακολούθησε Γιάννη περυσι).

    Αποτέλεσμα και οι δυο να κάνουν εξωπραγματικο ξεκίνημα στη σεζόν στο 3ποντο.

    Στους πρώτους 10 αγώνες λοιπόν ο Λαρρυ μέτρησε 54%. Με σχεδόν 6 προσπάθειες ανά αγώνα.

    Στους υπόλοιπους αγώνες ξέρεις πόσο πηγε; 28%. Evenly spread out αν κόψεις κομμάτια. Πήγε κοινώς στράφι ότι έχτισε, γύρισε στα παλιά, πες το όπως θες.

    Ο Λαρρυ θα είναι πάντα ένα εργαλείο, ένας glue guy, που με καμια σφαλιάρα θα μαζεύεται όταν τρελαίνεται. Μπορεί και νσ γίνει αρχηγός μας μια μέρα. Ποιοτικός πάντως παίκτης δεν ήταν, δεν εινσι, κσι δεν θα γίνει στα 30.

    Πείτε με κολλημένο. Αλλά κατεμέ αυτό εινσι το ταβάνι του.

    Αντίθετα ο Ντορσει έχει φοβερό potential. Δεν ξέρω αν έχει work ethic.

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 21:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Snake7 και Hoopfan σ'αυτο συμφωνώ με τον Hoopfan. Ο Ντόρσεϊ είναι κάθε χρόνο και χειρότερος. Ο Λάρι όχι μόνο δουλεύει, όχι μόνο γουστάρει, όχι μόνο σκυλιαζει, αλλά προσφέρει πολλά σε άμυνα , κυκλοφορία και σουτ.
    Πολυ πιο ολοκληρωμένος και χρησιμος
    Εάν μάλιστα ο Μπαρτζώκας του κόψει τις αποφάσεις, γιατί εκεί λίγο το ψιλοχανει, και τον βάλει να παίζει μόνο άμυνα του θανάτου και στην επίθεση να παίρνει όλα τα σουτ χωρίς δεύτερη σκέψη, ο παίκτης θα ανέβει δύο επίπεδα. Σουτ χωρίς δεύτερη σκέψη και άμυνα δίχως αύριο. Μόνο αυτό πρέπει να κάνει κατά τη γνώμη μου, γιατί είναι παίκτης ενστίκτου. Πιο ταλαντούχος ο Ντόρσεϊ, αλλά...

  • Snake7
    Snake7 Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 18:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε Hoopfan πολλές φορές συμφωνούμε κάποιες διαφωνούμε. However ρε φίλε μια φιλικη συμβουλη, σε κόκκινο site γράφεις, μεταξύ γαυρων. Βγάλε ρε φίλε τα κόκκινα γυαλιά. Δεν χρειάζεται να μας πείσεις πόσο υπερτέλεια είναι όλα στην ομάδα (Αφορμη αλλα οχι αιτια το Λαρρυ-Ντορσει σχόλιο). Δεν έχει καμία σχέση ο ένας παίκτης με τον άλλον. Ο Λαρρυ (απίστευτο αμυντικο παθος), ακόμα και στο μπάσκετ 90+ πόντων Μπαρτζι, ακόμα και μετά από 3 χρόνια Μπαρτζι, και πάλι είναι ένας ρολιστας που στην καλή του μερα επιθετικά δεν είναι αρνητικός. Δεν θα είναι ποτέ επιθετικός παράγοντας, ούτε καν στα 30του. Ο Ντορσει έχει αποδείξει ότι στο οργανωμένο μπασκετ ρόλων Μπαρτζι μπορεί να είναι σοβαρός επιθετικός πόλος και αποτελεί μια σταθερή απειλή δημιουργώντας για τον εαυτό του.

  • Hoopfan
    Hoopfan Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 17:18 Σύνδεσμος σχολίου

    φιλε GEO ο Λαρεντζακης αυτη τη στιγμη ( ηδη απο περυσι ) ειναι μια κλαση καλυτερος και πολυ πιο ολοκληρωμενος παικτης απο τον Ντορσευ που ουσιατικα εχει κανει μια καλη σεζον στην καριερα του μεσα απο το συστημα Μπαρτζωκα ... απο τη στιγμη που ανανεωσε ο Λαρυ ( πολυ ορθα ) μπορεις να ξεχασεις τον Ντορσευ και τωρα και στο μελλον ....

  • GEO
    GEO Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 15:20 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΑΚΗΣ συμφωνω σε μεγάλο βαθμο σε οσα έγραψες πιστεύω πάντως οτι στο θέμα των ριμπάουντ θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμο και ο Σικμα

  • GEO
    GEO Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 14:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Αμερικανός μάλλον θα μείνει Αμερική Ο ελληνοαμερκανος Ντορσει ίσως

  •   GEO
    GEO Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 14:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Οκ δώδεκα παιχταράδες δεν έχουμε άλλα με την τελευταία προσθήκη έχουμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις και βάθος και μάλιστα σε μια θέση που πονούσε η ομάδα ειδικά πέρσι δηλαδή στο 3 . Εάν παρελπιδα επιστρέψει και ο Ντορσει τότε θα μιλάμε από εντελώς άλλο πρίσμα (οπτική)

  • GEO
    GEO Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 13:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Μιλουντινοφ είναι λογικό να μπήκε λίγο νωθρα στην αρχή ξεχνάς μάλλον ότι έπαιζε τελικό mountobasket λίγες μέρες πριν με την εθνική του Ανάσα δεν έχει πάρει χρειάζεται ειδική μεταχείριση μετά από τόσους και δύσκολους αγώνες μέσα στο καλοκαίρι

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Διπλή τρέλα και... μπουρλότο στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει... φόκους στην τελική ευθεία της σεζόν...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον...