roumeliotis

Carwiz

«Κυριαρχική η εμφάνισή μας στην 3η περίοδο»

casino loutrakiou
redwell

Ο Ολυμπιακός με τρομακτικό μπασκετ στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού με τη Μονακό, πήρε την νίκη 76-62 και μαζί την πρόκριση στον τελικό της Euroleague, με στόχο την τέταρτη κούλα της ιστορίας του, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει:

«Δεν έχω πολλά να πω για αυτό το ματς. Είναι προφανές τι συνέβη. Χάσαμε 9β. στο πρώτο ημίχρονο, χάσαμε 3-4 λέι απ και ανοιχτά σουτ. Κάποιες φορές βιαστήκαμε και δεν διαβάσαμε τις καταστάσεις όπως θα έπρεπε.

Η Μονακό επιτέθηκε στη ρακέτα μας, κάναμε το ίδιο λάθος πολλές φορές. Στην ανάπαυλα συζητήσαμε στα αποδυτήρια, κάναμε κάποιες αλλαγές, είπαμε πως πρέπει να ηρεμήσουμε.

Είπα στους παίκτες ότι πρέπει να κλείσουμε το σκορ στην 3η περίοδο για να έχουμε ελπίδες στο 4ο δεκάλεπτο. Όμως, ήταν κυρίαρχη η εμφάνισή μας, με σκορ 27-2. Δεν επιτρέψαμε τίποτα εύκολο στην Μονακό.

Πήραμε τα ριμπάουντ, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και βρήκαμε τον ελεύθερο παίκτη. Μόλις βάλαμε 2-3 σουτ βάλαμε την πίεση στην Μονακό. Κάναμε όσα έπρεπε για να κερδίσουμε ένα τόσο δύσκολο ματς και προκριθήκαμε στον τελικό.

Η στήριξη του κόσμου ήταν φανταστική και θέλω να τον ευχαριστήσω. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους στον τελικό. Επίσης, συγχαρητήρια στην Μονακό, ήταν δύσκολο να την κερδίσουμε».

Για αυτά που άλλαξε ο Ολυμπιακός αμυντικά στην επανάληψη: «Βασικά, τίποτα. Για εμάς είναι σημαντική η παρουσία του Τόμας Γουόκαπ. Βάζει πίεση στους αντίπαλους χειριστές. Έκανε 2 φαουλ και βγήκε εκτός στο πρώτο ημίχρονο, τον προστατεύσαμε. Ήταν "φρέσκος" και έτοιμος στην 3η περίοδο.

Επίσης, ο Φαλ προστάτευσε το στεφάνι. Ο Παπανικολάου, ο Κάνααν και ο Βεζένκοφ έκαναν όσα έπρεπε να κάνουν για να κυριαρχήσουν αμυντικά. Στην επίθεση έχουμε μια καλή ομάδα, το ξέρετε αυτό. Θέλαμε να μην αφήσουμε τους αντίπαλους χειριστές να πατήσουν το ζωγραφιστό. Βρίσκουν καλές επιλογές από εκεί. Αυτή ήταν η βασική οδηγία».

Για το αν αυτή η 3η περίοδος ήταν η καλύτερη στην πορεία του με τους «ερυθρόλευκους»: «Θα πρέπει να σκεφτώ. Αν συνυπολογίσουμε τη σημασία αυτού του αγώνα, αυτό το 3ο δεκάλεπτο ήταν από τα καλύτερα, γιατί ήταν αποδοτικό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Θυμάμαι και τον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2013. Είναι δύσκολο να κάνεις συγκρίσεις, το μπάσκετ αλλάζει κάθε μέρα. Είναι διαφορετικό το μπάσκετ σήμερα σε σύγκριση με 10 χρόνια πριν».
Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στην επίθεση όταν έπαιξε καλή άμυνα: «Είναι σωστό αυτό, 100%. Πάντα πιστεύω πως ό,τι κάνεις στο ένα μέρος του παρκέ επηρεάζει και το άλλο. Αν δεν είσαι καλός στην άμυνα, δεν βρίσκεις ρυθμό στην επίθεση. Παίρνεις αυτοπεποίθηση σε κάθε κατοχή. Σε αυτά τα ματς πρέπει να είσαι παραπάνω από συνεπής και στις δύο πλευρές. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί και στην άμυνα και στην επίθεση».

Για τον Τόμας Γουόκαπ και το κατά πόσο είναι ο παίκτης που θέλει κάθε προπονητής στην ομάδα του: «Είναι ο ιδανικός παίκτης για κάθε προπονητή, 100%. Κάνει αυτά που χρειάζεται η ομάδα και αυτά που του ζητάει ο προπονητής του».

Για το γεγονός πως ο Σάσα Ομπράντοβιτς αποθέωσε τον Γουόκαπ, λέγοντας πως ήταν κυρίαρχος, παρά το γεγονός πως τελείωσε το ματς άποντος.: «Συμφωνώ απόλυτα, ήταν ένας από τους λόγους που γυρίσαμε το ματς.

Ήταν εξαιρετικός στην άμυνα. Επίσης, πάντα βρίσκει τον κατάλληλο παίκτη στην επίθεση. Είναι ο ιδανικός πόιντ γκαρντ, όταν βλέπει πως κάποιος συμπαίκτης του δεν έχει ρυθμό τον βάζει στο ματς».

Για τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου: «Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Άλλος είναι πιο vocal, άλλος δίνει το παράδειγμα με τον τρόπο που αγωνίζεται. Σε γενικές γραμμές, ο Κώστας μεγάλωσε δίπλα στον Σπανούλη για χρόνια. Τώρα είναι 33 ετών. Κατά την άποψή μου κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Όποτε παίζει καλά, νικάμε. Είναι ηγετικός, βοηθάει όποιον δεν νιώθει καλά».

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

8 σχόλια

  • Νικη
    Νικη Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 18:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Red Goal καμια φωτο απο Σφαιροπουλο στο Καουνας υπαρχει; Λατρεια ο Μπαρτσωκαρος , αλλα αδυναμια κι ο Σφαιρο..

    REDGOAL: Εννοείται ότι υπάρχει. Ο Σφαιρόπουλος πάντα θα είναι αγαπημένος αλλά καμία σχέση με Μπαρτζώκα. Ο Coach-B είναι πλέον μια Σχολή Μπάσκετ μόνος του. Ο Bullet είχε θέματα με τη σκληρή προπόνηση και καταπόνηση των παικτών και γι' αυτό έβγαζε τουλάχιστον 3-4 δυνατούς τραυματισμούς κάθε χρόνο η ομάδα

  • Red7arrow
    Red7arrow Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 14:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά τα πανηγύρια.... Αλλά τα γούρια είναι γούρια.... Και ελπίζω αύριο να παίξουμε με συγκέντρωση γιατί Η Ρεαλ δεν είναι καλύτερη ομάδα. Θεωρώ την Μονακό πολύ πιο επικίνδυνη ομάδα. Όμως η Ρεαλ έχει ψυχολογια με τη πρόκριση από Παρτιζαν έτσι όπως ήρθε με ανατροπή και με τη νίκη τη χθεσινή.
    Γενικά οι δύο ομάδες πάνε με καλή ψυχολογία αλλά η Ρεαλ έχει αδυναμίες πολλές. Η Μπαρτσελονα το ίδιο. Δεν τη φοβάμαι την Ρεαλ. Όσο καλά κι αν παίξει ο ταβαρες αν έχουμε διάρκεια και σταθερή καλή απόδοση τους νικάμε. Είναι ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΊΑ.
    Δεν θα επιτραπουν λάθη σαν αυτά χθες στη 1η περίοδο ειδικά.

  • Μίλος 7
    Μίλος 7 Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 12:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν είπα ότι είναι κακός προπονητής ο Μπαρτζώκας, ίσα ίσα είναι ο καλύτερος έλληνας προπονητής με μεγάλη διαφορά από ηττούδη και σφαιρό (που είχανε τρελά ρόστερ σε εθνική και θρύλο και δεν τα κατάφεραν) και μας έφτιαξε ξανά ομάδα που σχεδόν δε βλεπόμασταν, έπρεπε να πάρει όμως πύργο πολύ νωρίτερα, κι επιμένω ότι πέρυσι στον ημιτελικό έκανε βλακείες όπως και ο σλούκας, δεν πειράζει περασμένα αυτά, πάμε δυνατά στον τελικό.
    Παπανικολάου άξιος αρχηγός του θρύλου.

  • Μίλαν 7
    Μίλαν 7 Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 12:04 Σύνδεσμος σχολίου

    "Ευτυχώς ξύπνησε ο Μπαρτζώκας" λέει ο άλλος που αν του πας μπάλα του μπάσκετ θα την πάει στο τμήμα για βόμβα.

    Σεβαστείτε επιτέλους ρε αχάριστοι τον 3 φορές καλύτερο προπονητή της Ευρωλίγκα. Στη δουλειά σας ή στο σχολείο σας ούτε 20οι καλύτεροι δε θα είστε κακομαθημένοι.

  • bar-jokas
    bar-jokas Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 02:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Ευτυχώς ξύπνησε ο μπαρτζώκας και σε αυτό τον ημιτελικό έβαλε 27 λεπτά τον φαλ, πέρυσι τον έβαλε 20 λεπτά, και τα υπόλοιπα 20 οι τουρκαλέοντες της εφες κάνανε πάρτι με αντίπαλο σέντερ τον χασάν μάρτιν που είναι 4άρι και πήρε 2 ριμπάουντ χαχα, όταν λέγαμε ο γαύρος θέλει ψηλό και μπαρτζώκα για χριστοπαναγίες στο πάγκο, οι άλλοι θέλανε να παίξει κι άλλο ο σπανούλης ο κάνω ερμπολ σε λέι απ και συναντιέμαι με τον πρωθυπουργό για τη γιορτή της δημοκρατίας

  • Νικη
    Νικη Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 00:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Βρε ΜΠΑΡΤΣΩΚΑΡΕ τι μαγικα εκανες παλι;;;;;

  • Τάσος Β
    Τάσος Β Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 00:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολλά συγχαρητήρια κοουτς..
    Σ ευχαριστώ για ότι βλέπω
    Διαπίστωση Νο 1
    Η Μονακό είναι πελάτης κ όχι κρυπτονιτης
    Διαπίστωση Νο 2
    Το ολοκληρωτικό μπάσκετ η το μπάσκετ Ολυμπιακού μπορούμε μόνο όταν ο γουοκαπ παίζει καλά κ στην άμυνα κ στην επίθεση...όχι απλά καλά βέβαια αλλά συγκλονιστικα
    Διαπίστωση Νο 3
    Η ομάδα είναι σαν να διαβάζει κ να γράφει άριστα μετά το πρώτο κακό ημίχρονο..το έχουμε κάνει φέτος πολλές φορές όπως με Βαλένθια Παναθηναϊκό κτλ.
    Εάν με το καλό πάρουμε το κύπελλο απευθείας είμαστε κ το μεγάλο φαβορί για του χρόνου.
    Σκέφτομαι εάν δεν είχε φύγει ο Μπαρτζώκας το 2014 τι θα είχαμε δει αλλά κ τι θα είχαμε κερδίσει μέχρι σήμερα..

  • Greg07
    Greg07 Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 23:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Έλα ρε Γιώργο!!! Ξέρεις εσύ από μπάσκετ , αποτυχημένος όπου και να πας , να δω πως θα αντιμετωπίσεις τα καλαιτζακια και τον μπέικον ο οποίος το είχε δηλώσει 'με εμένα ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει τον Ολυμπιακό' ήταν και σίγουρος ,άσχετα που μετά του έβαζαν έξω από το σπίτι σεκιούριτι, στα σοβαρά τώρα , συγαυροι ο Ολυμπιακός του μπάσκετ είναι οδηγός και για τον Ολυμπιακό μας στο ποδσφαιρο, τα κλειδιά σε έναν καταξιωμένο άνθρωπο τεχνικό διευθυντή ή προπονητή να κάνουν επιλογές και τέλος ,redgoal ευχαριστώ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...