roumeliotis

Carwiz

Ηρεμία-αναμονή για... κερασάκι Κώστα

casino loutrakiou
redwell

Ο Θρύλος σχεδόν έκλεισε το παζλ του ρόστερ για τη σεζόν 2022-23 και μένει μόνο μια προσθήκη για το βασικό ροτέισον των 12 παικτών προκειμένου να συμπληρωθεί και το τελευταίο... κουτάκι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκάθαρα θέλει τον Κώστα Αντετοκούνμπο και εκεί έχει πέσει το βάρος, όμως δεν θα τα βάψει και... μαύρα αν δεν έχει ευτυχή κατάληξη το θέμα καθώς υπάρχει πάντα η δυνατότητα του 7ου ξένου.

Πριν φτάσουμε ομως στον 7ο ξένο, ο Coach-B ο οποίος τα έχει πει με τον 24χρονο διεθνή σέντερ, περιμένει από μέρα σε μέρα να ακούσει θετικά νέα και να κλείσει ο παίκτης στον Ολυμπιακό για να ολοκληρωθεί και το ρόστερ για την επόμενη εξαιρετικά απαιτητική σεζόν.

Μάλιστα, από τον Πειραιά υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα τελειώσουν εντός της εβδομάδας και θα γίνει εν τέλει ο... γάμος. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν με τις εναλλακτικές για τη συμπλήρωση του ρόστερ...

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

50 σχόλια

  • antartis_8
    antartis_8 Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 12:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Απο τους 3 πιο αξιόλογους Ελληνες , Τσαλμπούρη-Ρογκαβόπουλο-Ταννούλη , , ο ποιό έτοιμος είναι ο Ρογκαβόπουλος , αλλα αυτός που έχει ανάγκη περισσότερο η ομάδα είναι ο Τσαλμπούρης κατα την γνώμη μου . Μην ξεχνάμε ότι με τον Μπολομπόϊ πάντα υπάρχει ο φόβος του τραυματισμου

  • Red7
    Red7 Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 12:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλημέρα! Redgoal διάβασα ότι το θέμα του Κώστα Αντετοκουμπο τελείωσε και ότι πάμε για τον Μόρις εντουρ αληθεύει;

    REDGOAL: Ακόμα ανοιχτό είναι του Κώστα

  • νασος
    νασος Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 11:11 Σύνδεσμος σχολίου

    εχω την εντυπωση οτι η βιλερμπαν θα τον κρατησει τον κωστα

  • Dante
    Dante Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 19:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο άλλος λέει ότι ο Acy δεν ήταν επιλογή του Μπαρτζώκα(και μάλιστα ξεκάθαρα!!!) ενώ όλα τα sites είχαν γράψει τότε πως ο ίδιος ο κοουτς είχε ακυρώσει την μεταγραφή του Johny O'Bryan για να φέρει τον Quincy.
    Έλεος πια με την Μπαρτζωκολαγνια ρε παιδιά!! Είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτείτε μερικοί ότι ο Μπαρτζώκας έκανε λάθος επιλογή; Είπαμε, καλός και χρυσός ο κοουτς αλλά ημαρτον πια με το αλάθητο!!!!

  • Alex
    Alex Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 15:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπημένο RedGoal μιας και μόνο εσύ έχεις πληροφόρηση για την υπόθεση, έχει προκύψει κάτι νεότερο στην υπόθεση Κώστα Αντετοκούμπο ? Υπάρχει κάποια εκτίμηση για το πότε περίπου θα μείνει ελεύθερος ? Eυχαριστώ !

    REDGOAL: Φίλε δεν ξέρουμε

  • gp77
    gp77 Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 12:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε @kasavetis σε θεωρητικό επίπεδο είναι όπως ακριβώς τα γράφεις. Ο Κάνααν μπορεί να είναι περισσότερο κόμπο σε σχέση με το καθαρό δυάρι Ντόρσει αλλά από όσο είχα παρατηρήσει την Ούνιξ πέρυσι έπαιζε συνήθως μαζί με τον Μπράουν που είναι παρόμοιο στυλ με τον Γουόκαπ και ήταν πολύ αποτελεσματικός.
    Μακίσικ μετά τις εμφανίσεις στο δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν θεωρώ πως θα αγωνίζεται αποκλειστικό στο 2 και θα έχει τον ρόλο του game changer.
    Στο 3 πέρα από τον Παπ που λογικά προορίζεται να παίρνει πάλι 22-25 λεπτά θα κατεβαίνει είτε ο Πίτερς είτε ο Βέζε. Θα δούμε σίγουρα και σχήματα με τρία γκαρντ με τον ρόλο του τριαριού να έχει και πάλι ο Λαρετζάκης. Ίσως αυτό τον ρόλο στην άμυνα μπορεί να τον εξυπηρετήσει ο Λούντζης λόγω σωματοδομής και δεδομένου ότι θα έχει περισσότερο χρόνο φέτος. Βλέπουμε εξάλλου ότι τα τελευταία χρόνια λίγες είναι οι ομάδες που πάνε με παραπάνω από έναν δίμετρο παίχτη στο 3. Για να ματσάρεις τέτοιους παίχτες έχει τον Παπ και ένα από τα δύο σου τεσσάρια.
    Η αρχική πεντάδα δύσκολα θα αλλάξει οπότε θα έχουμε: Γουόκαπ-Κανααν-Παπ-Βέζε-Φολ και από πίσω τους Σλούκα-Μακίσικ-Λαρετζάκη-Πίτερς-Μπολομπόι όπου στους ψηλούς είσαι σαφώς αναβαθμισμένος σε σχέση με φέτος και παραμένει ερωτηματικό η απόδοση του Λάρε στο 3, ο οποίος κατά τη γνώμη μου για να μπορέσει να σταθεί καλύτερα σε αυτή τη θέση θα πρέπει να ανεβάσει το ποσοστό του σουτ του και να ξαναβρεί την συγκέντρωση του στην άμυνα.
    Με Κώστα για πέμπτο ψηλό και Λούντζη σαν συμπλήρωμα στην περιφέρεια μια χαρά δωδεκάδα έχεις.
    Μπορεί ποσοτικά στους ψηλούς να είσαι -1 παίχτης αλλά ποιοτικά είσαι καλύτερος οπότε κατά κάποιο τρόπο καλύπτεις αυτό το κενό και προσθέτεις έναν ακόμα παίχτη στην περιφέρεια που αν μιλήσουμε μεταφορικά θα είναι ο 'περιφερειακός Πρίντεζης' δηλαδή με χρόνο συμμετοχής γύρω στα 7-8 λεπτά και συγκεκριμένο ρόλο κυρίως στην άμυνα.
    Με τους παίχτες που έχει φέτος το ρόστερ δεν βρίσκω λόγο να αποκτήσεις 7ο ξένο, εκτός και αν χτύπα ξύλο προκύψει κάποιος τραυματισμός. Εκτός και αν βέβαια περάσει η πρόταση για 7 ξένους στο πρωτάθλημα οπότε πας και παίρνεις ένα τριάρι με 400-500χιλ να σου σουτάρει με 40% στο τρίποντο και είσαι υπερπλήρης.

  • νασος
    νασος Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 11:27 Σύνδεσμος σχολίου

    μαγκες εγω το εχω εντελως σιγουρο οτι ο κοουτς δεν θα παρει 7ο ξενο......θα κρατησει αυτη την δυνατοτητα για μεσα στην χρονια αν παρουσιαστει καποιο προβλημα και ενας ακομα λογος ειναι οτι δεν θελει να δουλευει με παικτη μονο για την ευρωλιγκα.
    απο εκει και περα δεν εχει κανενα κενο το ροστερ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ αν αποκτηθει ο κωστας.
    δεν υπαρχει κανενα κενο ουτε στο 3 καθως υπαρχει ο παπ και ο σακ εκει ενω μπορει ανετα να κατεβει και ο σασα στο 3 σε ορισμενα σχηματα.
    για μενα αν ερθει ο κωστας ο ολυμπιακος θα εχει απο τα πιο πληρη και ορθολογικα ροστερ που ειχε ποτε.

  • kasavetis
    kasavetis Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 18:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Andergon, και Νικος 76,

    σωστές οι παρατηρήσεις σας. Σίγουρα έχει αλλάξει ο σχεδιασμός φέτος και ίσως είναι άσκοπο να μιλάμε ποιος ήρθε στη θέση ποιανού. Αλλά και όλες τις μεταγραφές ως σύνολο να τις δούμε πάλι καλύτεροι είμαστε. Βέβαια δυνάμωσαν πολύ κι άλλες ομάδες στην ευρωλίγκα οπότε πάμε με χαμηλά το κεφάλι, σεμνά και ταπεινά κι όπου μας βγάλει.

    Πάντως, αναλογιζόμενος τα τελευταία 2 χρόνια της ομάδας καταλήγω σε ένα συμπέρασμα: ότι πριν 2 χρόνια έγιναν εντελώς λάθος επιλογές ξένων παικτών και αλλάζοντας κάποιους από αυτούς γύρισε και το κουμπί στην ομάδα. Κι εξηγούμαι:

    Χρονιά 2020-2021 Ξένοι: Έλις, Χαρισον, Τζένκινς, Ζαν Σαρλ, Μάρτιν, ΜακΚισικ
    Χρονιά 2021-2022 Ξένοι: Φαλ, Γουόκαπ, Σαν Σαρλ, Μάρτιον, ΜακΚισικ συν Ντόρσει με ελληνικό διαβατήριο συν Έισι.
    Χρονιά 2022-2023 Ξένοι: Φαλ, Γουόκαπ, Κάναν, Πιτερς, Μπολομπόι, ΜακΚισικ

    Με απλά λόγια από τους 6 ξένους της περιόδου 2020-2021 έφυγαν οι 3, μετά από την περίοδο 2021-2022 έφυγαν άλλοι δύο και φέτος μόνο ο ΜακΚισικ έχει διατηρηθεί. Θα μου πείτε παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο όπως τραυματισμοί, κορωνοϊός κλπ (π.χ. ο Παπ έχασε τη μισή χρονιά λόγω σοβαρού τραυματισμού και η ομάδα κατέρρευσε τη χρονιά 2020-2021.

    Πάντως φέτος, το ρόστερ στα δικά μου μάτια φαίνεται πιο ορθολογικό από ποτέ με μια μικρή τρύπα στη θέση 3 μόνο. Ίσως να την καλύψει ο Βεζένκοφ, θα δούμε. Πάντως οι Λάρι και ΜακΚισικ 3άρια δεν είναι. Θα δούμε, ας κλείσει το ρόστερ με τον Αντετοκούμπο και μετά μπορεί η ομάδα να κινηθεί για 7ο ξένο κάποια στιγμή.

  • Νίκος 76
    Νίκος 76 Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 13:46 Σύνδεσμος σχολίου

    @Σάκης ο Πίτερς δεν ήρθε στη θέση του Λιβιό. Ο Μπαρτζώκας αλλάζει φέτος τον σχεδιασμό της ομάδας, οπότε πήρε και παίκτες με άλλα χαρακτηριστικά. Δεν έχει νόημα να λέμε ποιος πήρε τη θέση ποιού, αφού η ομάδα θα είναι διαφορετικά δομημένη. Ο Μπαρτζώκας πλέον καθαρά θα παίζει στο 4 40 λεπτά με δύο παίκτες που έχουν τρίποντο με ποσοστό 40%. Η αντίπαλη άμυνα θα ανοίγει και ο Μπόλο θα είναι ο pnr ψηλός που δεν είχαμε, οπότε και δεν παίζαμε pnr. Τον Μπόλο δε θα τον δούμε ποτέ στο 4, εκτός και αν υπάρξει τραυματισμός παίκτη. Τον Πίτερς δεν θα τον δούμε ποτέ στο 3 (δεν την έχει τη θέση στην άμυνα) ακόμα και με τραυματισμό παίκτη. Ο Βεζέ στο 3 είναι καλύτερος. Ο Κωστακουμπο είναι ο τρίτος ψηλός μας που παίζει μόνο στο 5, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν απουσίες οπότε θα τον βρεί τον χρόνο του. Σε σχέση με πέρσι έχουμε έναν παίκτη λιγότερο στο 4-5. Ο Εισί ήρθε όταν είχε τραυματιστεί ο Χασαν, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να παίξει. Προφανώς δεν ήταν επιλογή του Μπαρτζώκα και γι αυτό και δεν τον έβαζε ακόμα και όταν ήταν πλέον έτοιμος. Έχουμε λοιπόν έναν λιγότερο ψηλό στο 4-5 (δύο αν δε κλείσει ο Κώστας) και έχουμε ακόμα την μόνιμη τρύπα στο 3 που θα καλυφθεί με τον τρόπο που είδαμε και την προηγούμενη χρονιά και σε περίπτωση τραυματισμού του Παπ με την μετακίνηση του Βεζε στο 3 (με ότι αυτό συνεπάγεται- Μπολο στο 4 Κώστας δεύτερο 5αρι).
    Αν η μετακίνσηση του Βεζέ στο 3 για αρκετά λεπτά είναι απαίτηση του παίκτη (για να μπορέσει να πάει ΝΒΑ διαφορετικά δεν το βλέπω) τότε πάλι έχουμε άλλον σχεδιασμό. Ο Μπαρτζώκας ξέρει... (3αρι δεν θα πάρουμε γιατί ακυρώνουμε τελείως τον Μακ, πράγμα που δεν θέλουμε). Παντως νομίζω ότι θα περιμένουμε για 7ο ξένο μέχρι να δημιουργηθεί το πρόβλημα (μακάρι να μην δημιουργηθεί). Στο 2 τώρα ο Κανααν είναι καλύτερος από Ντόρσει με περισσότερες παραστάσεις και με καλύτερο σουτ. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δε βγαίνει καλά η 5αδα στην άμυνα αν παίξει μαζί με σλούκα (είναι κοντοί και οι δύο).

  • Andregon
    Andregon Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 03:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Φιλε kasavetis,
    Συμφωνώ επί της ουσίας (αναβαθμιστήκαμε) θα μου επιτρέψεις όμως να διαφωνίσω λιγάκι στο τρόπο με τον οποίο αποκωδικοποιείς τις προσθήκες μας. Πιο συγκεκριμένα:
    Ο Μπολομπόϊ ως 4-5άρι ήρθε για να αναλάβει τον ρόλο του Ζαν Σαρλ αλλά θα απολαμβάνει τον αγωνιστικό χρόνο του Χασάν Μαρτίν (μ.o.14:08 min) εντός βασικού ροτέϊσον. Το ότι ο Ζαν Σαρλ χρησιμοποιήθηκε λίγο και βγήκε εκτός βασικού ροτέϊσον δεν σημαίνει ότι ο ρόλος του δεν ήταν σημαντικός αλλά ότι απλά κρίθηκε ανεπαρκής και εφόσον είχε θέματα στο 5, ο κοουτς Μπαρτζώκας προτιμούσε να δίνει χρόνο στον Μαρτίν ακόμη και κουτσό.
    Αν αποκτηθεί ο Κώστας Αντετοκούμπο είναι φυσικό και επόμενο πως θα πάρει τον μονοδιάστατο ρόλο του Χασαν Μαρτίν αλλά με τον αγωνιστικό χρόνο του Ζαν Σαρλ (μ.ο.10:40 min) εκτός βασικού ροτέϊσον. Είναι και λογικό αφού δεν μπορεί ως PF (lack o fundamentals), είναι καθαρά ένας ετερόφωτος (και άγουρος) αθλητικός πικ εν ρολ ψηλός για να τον ταϊζουν τα γκάρντ περί της στεφάνης. Υπό αυτήν την έννοια θα δούμε συχνότερα στο 5 τον Μπολομπόϊ και ενώ θεωρητικά ο 2ος "κανονικός" σέντερ μας θα είναι ο Αντετοκούμπο (εφόσον αποκτηθεί) πρακτικά θα αγωνίζεται ως 3ος.
    Ο Εϊσι ήταν ο μοναδικός ξένος που αποκτήθηκε κυρίως για να μας βοηθάει στις προπονήσεις και τα εκπαιδευτικά διπλά. Συνεπώς αν θα μιλούσαμε για αντικατάσταση του παίκτη (καθαρά αριθμητικά) που ήταν συνήθως εκτός 12άδας (13oς με μ.ο. 2:31 min) αυτή θα γινόταν στην καλύτερη από έναν φερέλπι Ελληνα της Basket League.
    Συνεπώς ο Πίτερς ήρθε για να αντικαταστήσει ξεκάθαρα τον Γιώργο Πρίντεζη (είναι εξαιρετικός stretch 4 και συνάμα έχει καλό παιχνίδι με πλάτη) λαμβάνοντας σε αντίθεση με αυτόν θέση εντός βασικού ροτέϊσον και μεγαλύτερο αγωνιστικό χρόνο.
    Από εκεί και πέρα ο Ντόρσει αντικαταστήθηκε από παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά (πέραν του μεγέθους) και mentality. Ο Κανααν αποκτήθηκε κυρίως για το εκτελεστικό κομμάτι όπως ο προκάτοχός του διότι είναι και αυτός φονιάς από το τρίποντο. Αμφότεροι έχουν κάποιες διαβαθμισμένες δημιουργικές ικανότητες (είναι επίσης καλοί χειριστές) αλλά δεν είναι οργανωτικός ο βασικός ρόλος τους για να αναδειχθούν εκεί. Συνεπώς η συνεισφορά τους είναι επικουρική.
    Κατά τα φαινόμενα εκτός βασικού ροτέϊσον θα είναι ο Γιαννούλης (ήταν 9ος με μ.ο. 11:25 min) και ο όποιος αντικαταστάτης του Χασάν Μαρτίν (π.χ.Αντετοκούμπο). To ποιός από τους 2 θα λογίζεται 10ος και ποιός 11ος θα το δούμε στην πορεία γιατί μέσα σε μια σεζόν και κατόπιν σκληρής δουλειάς όλα αυτά ανατρέπονται. Αλλωστε οι αγωνιστικοί χρόνοι που αναφέρω είναι εντελώς ενδεικτικοί και τίποτε περισσότερο διότι είναι στο χέρι κάθε παίκτη μέσα από σκληρή δουλειά να αποδείξει στον Μπαρτζώκα αν αξίζει κάτι παραπάνω (περισσότερο αγωνιστικό χρόνο, αναβαθμισμένο ρόλο κ.α.) ή το αντίθετο και το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόουτς είναι δίκαιος. Θα τα δούμε όλα στο παρκέ.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more

Με 1.70 στην Τούμπα, Ρέιντζερς και G/G

Το κουπόνι της Κυριακής (28/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Αποκάλυψη... Έβανς για Ολυμπιακό (vids)

Είναι... κοινό μυστικό ότι ο Κίναν Έβανς, εκτός σοβαρού απροόπτου...

Ελεεινό... σφάξιμο Θρύλου 80-82 η Μπάρτσα

Μετά από ματς-θρίλερ που έσπασε... καρδιές, κρίθηκε στην παράταση με...

Νίκη στο ματς της χρονιάς με Μπάρτσα

Το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς -μέχρι το επόμενο- είναι...