roumeliotis

Carwiz

Παίκτης του Θρύλου ο Πίτερς (vid)

casino loutrakiou
redwell

Και με τη... βούλα παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Άλεκ Πίτερς καθώς οι νταμπλούχοι Ελλάδος ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ για τα επόμενα δυο χρόνια. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Το who is whο
 
Γεννήθηκε: 13/04/1995
Υπηκοότητα: Αμερικανική
Ύψος: 2.06μ.
Θέση: Power Forward

Προηγούμενες ομάδες:
Valparaiso (2013–2017)
Phoenix Suns (2017–2018)
Northern Arizona Suns (2017–2018)
CSKA Moscow (2018–2019)
Anadolu Efes (2019–2020)
Baskonia (2020–2022)

Οι περσινοί αριθμοί του...

Στην Ευρωλίγκα σε σύνολο 12 αγώνων είχε μέσο όρο 23:50 λεπτά συμμετοχής, 9.8 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ.

Στο Ισπανικό πρωτάθλημα σε σύνολο 23 αγώνων είχε μέσο όρο 26:28 λεπτά συμμετοχής, 10.4 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
 
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
 
Διασυλλογικές
Πρωταθλητής Ευρώπης (2019)
Πρωταθλητής Ρωσίας (2019)
 
Ατομικές
Horizon Παίκτης της χρονιάς (2017)
Μέλος της πρώτης 5άδας Horizon League (2015–2017)
Horizon League Tournament MVP (2015)".

Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο...

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

VIDEO

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

85 σχόλια

  • Andregon
    Andregon Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 22:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά μαθε πρώτα να καταλαβαίνεις τι γράφει ο άλλος και να μην διαστρεβλώνεις τα γραφόμενα του και τα ξαναλέμε.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 16:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Παίξε με Αγραβάνη/Martin εσύ στο fantasy..

    Ήδη ακούγεται Τσαλμπουρης, ήδη πήρε πόδι ο Μάρτιν. Μάλλον οι δικές μου αιτιάσεις ταιριάζουν περισσότερο στη λογική της ομάδας.

    Να σχολιάσω το "η ομάδα πέτυχε τους στόχους της", ε τότε να μείνουμε με Acy/Martin! Ότι' να ναι.. πρωταθλητές ΝΒΑ και προσπαθούν να βελτιωθούν, Ρεάλ/Μπάρτσα και Εφές.. όλοι καλύτερες ομάδες πάνε να παρουσιάσουν.

  • Andregon
    Andregon Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 16:12 Σύνδεσμος σχολίου

    @DeCoupePe,
    Oλοι οι παίκτες έχουν κάποιες αποκλίσεις στα ποσοστά τους ανα σεζόν. Γι'αυτό δεν κρίνονται από μερικούς αγώνες των play off αλλά διαχρονικά σε ένα μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Ο μ.ο. τριετίας στο τρίποντο είναι 31.6% και δεν το λες κακό.
    Για το σχεδιασμό τα ίδια έλεγες και πέρυσι και η ομάδα έφτασε μια ανάσα από τον τελικό. Ειτε συμφωνείς είτε όχι, ο σχεδιασμός του κόουτς Μπαρτζώκα προβλέπει 12 επαγγελματίες και 3 συμπληρωματικούς για τις προπονήσεις.
    Δεν έχουμε ανάγκη άλλο stretch 4 πάουερ φόργουορντ όπως ο Τσαλμπούρης, είμαι καλυμμένος. Θέλω έναν Ελληνα διεθνή που να μπορεί να σταθεί λίγο στο 5, να γνωρίζει το υψηλότερο επίπεδο, να έχει αγωνιστεί με επιτυχία έστω στο αμέσως χαμηλότερο και τέτοιος ο Τσαλμπούρης δεν είναι. Ο Αγραβάνης ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ από την στιγμή που έχουμε 6 ξένους, 5 Ελληνες και οι πρώτες επιλογές μας για την θέση δεσμεύονται με συμβόλαιο στις ομάδες τους.
    Τωρα τι σχέση έχει η καριέρα ενός υπάλληλου γραφείου με την βραχύβια καριέρα ενός αθλητή σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον απέναντι στους κορυφαίους της Ευρώπης μόνο εσύ ξέρεις. Στο κορυφαίο επίπεδο δεν πας για να μάθεις μπάσκετ, πας για να διαγωνιστείς με τους καλύτερους.Πρέπει να έχεις εμπειρίες από τα χαμηλότερα επίπεδα για να σου δώσουν την ευκαιρία στο υψηλότερο. Τι είμαστε εμείς δηλαδή του Κασίδι το κεφάλι για να δοκιμαστεί ο κάθε νουμπάς;
    Tον γνωρίζεις προσωπικά τον Δ.Αγραβάνη; Eγω όχι οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη θετική ή αρνητική για το ποιόν του.
    Αυτό όμως με το τι θεωρεί ο οπαδός πρόκληση θα πρέπει να σταματήσει. Τα ίδια έλεγαν κάποιοι και για τον Σλούκα.
    Οποιος δηλ. πανηγυρίζει τα καλάθια που πετυχαίνει ή διαμαρτύρεται στον διαιτητή συνιστά πρόκληση και πρέπει να δέχεται αδιαμαρτύρητα οχετό ύβρεων από την εξέδρα. Αυτό φίλε έχει να κάνει με την ηθική κάποιων οπαδών όχι του παίκτη.
    Για τον Μαρτίν συνεχίζεις να λες ανακρίβειες.Ο παίκτης ως ρούκι έκανε μια καλή σεζόν πέρυσι και μη έχοντας ξεπεράσει έγκαιρα τον τραυματισμό του μια πολύ αναιμική φέτος. Αποτέλεσμα ήταν να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του για 3η σεζόν και να πάμε σε μια ασφαλέστερη (υγιής), καλύτερη (πολυδιάστατος) και πιο ισορροπημένη (καλύτερος αμυντικός) λύση όπως αυτή του Μπολομπόϊ που βέβαια στοιχισε περισσότερα απο τα 300χιλ που αμοιβόταν ο Μαρτίν.
    Εσείς κρίνατε ότι δεν κάνει για το υψηλότερο επίπεδο αλλά τελικά θα παραμείνει σε αυτό αφού κάνει για τον Ερ.Αστέρα.
    Επανερχόμενος για τελευταία φορά στο θέμα του Ελληνα παίκτη που χρειαζόμαστε για την συμπλήρωση της 12άδας, αν δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ακριβώς αυτόν που θέλουμε, υποχρεωτικά θα αποκτήσουμε αυτόν που μπορούμε.
    Τα υπόλοιπα είναι αερολογίες και δεν επιθυμώ να συμμετέχω άλλο σε αυτές.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 07:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Μα αυτό ακριβώς, αντί να βελτιώνει το ποσοστό του το χαλάει, και κοίτα και την ποσότητα επίσης, 15 έβαλε, ο άλλος σχεδόν 45 με παρόμοιο ποσοστό, δηλαδή καμία σχέση.

    Αν ο 12ος παίχτης είναι Αγραβάνης/Τσαλμπουρης τότε κάτι έχει πάει πολύ λάθος στον σχεδιασμό. Λούντζης/Λαρεντζάκης και Τσαλμπουρης πρέπει να είναι 12-13-14. Πέρυσι είχαμε την καλύτερη χρονιά από άποψη τραυματισμών τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, δεν ξέρω αν θα έχουμε την ίδια τύχη του χρόνου, και ακόμη υπάρχει πανδημία. Αν λείπει ένα γκαρντ μπαίνει ο άλλος, αν λείπει κάποιο forward/center παίζει ο ψηλός. Η 12αδα δεν είναι αστείο, πρέπει να μπορεί να προσφέρει κάτι όποιος είναι.

    Επίσης δεν ακούς τι λέω για Τσαλμπουρη, θα βγάζεις έναν παίχτη 2.17 να βγαίνει να ρίχνει σουτακια, δηλαδή να ανοίγει άμυνες, δεν περιμένεις να σου κάνει τον Hakeem the Dream. Αυτό σημαίνει ρολιστας, και ο ρολιστας δέχεται τον ρόλο του. Επίσης υποτιμάς πολύ το θέμα τεχνογνωσίας, δηλαδή τον χαλάει τον Τσαλμπουρη να παίξει έστω και από σποντα από κάποιον τραυματισμό/πανδημία, 5 παιχνίδια Euroleague, και πληρώνεται και δουλεύει σε ομάδα που πήγε final 4 πέρυσι; Εγώ προσωπικά στην καριέρα μου ανέλαβα μικρότερους ρόλους σε μεγαλύτερες εταιρείες ή πρότζεκτ για να αποκτήσω τεχνογνωσία και εμπειρία σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

    Βέβαια, σε όλα αυτά, εσύ που δεν κάνεις επιλεκτική κριτική, ξεχνάς αυτά που αναφέρει και ο @Snake7, δηλαδή τον χαρακτήρα και την ηθική του παίχτη που ακόμη και φέτος προκάλεσε χωρίς κανέναν λόγο την ομάδα μας, επειδή μυριστηκε συμβόλαιο με τον βαζελακο. Είναι δυνατόν να σκέφτεσαι ότι μπορεί να μπει τέτοιο πράγμα στα αποδυτήριά μας;

    Που οφείλει παικτικα τον Ολυμπιακό ο Αγραβάνης; Δεν μου εξηγείς; Σε ποιο σύστημα θα χωρέσει, και να κάνει τι; Παρακολούθησες τον παίχτη φέτος; Χωράει αυτό το στυλ στην αρμάδα του Μπαρτζώκα;

    Και πέρυσι δίκιο είχα φυσικά για τον Μάρτιν, παρ' όλα τα κατεβατα σου, ο παίχτης ολοφάνερα δεν έκανε για τον ρόλο που τον χρειαζόμασταν. Το είδε και η ομάδα και πήρε Bolomboy για να καλύπτει και άμυνα, και θέλει και Αντετοκούνμπο για να πάρει περισσότερο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Πήρε πόδι και σε άλλες πολιτείες, με μικρότερους στόχους. Πάλι καλά που οριακά έμεινε Euroleague, σε ένα ρόστερ με πολύ λίγο ταλέντο μέχρι στιγμής βέβαια..

    Έτσι και ο Αγραβανακος, ας πάει αλλού να κουτουλαει..

  • Andregon
    Andregon Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 05:38 Σύνδεσμος σχολίου

    @Σπύρος Μανωλάκος,
    Σε γενικές γραμμές έτσι όπως το θέτεις είναι και πιο συγκεκριμένα μπορεί να μην τον έχουν αποδεσμεύσει ακόμη γιατί για να είναι νομικά καλυμμένοι θα πρέπει πρώτα να αποδειχθεί η υπαιτιότητά του και εν συνεχεία αφού του επιβληθεί η όποια ποινή να αποφασίσουν για το μέλλον του στο σύλλογο.
    Λογικά στα συμβόλαια των παικτών υπάρχουν ρήτρες τέτοιες που αν με υπαιτιότητά του κάποιος τις παραβεί (στην προκειμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών) όχι μόνο ο σύλλογος μπορεί να λύσει την συνεργασία του με τον παίκτη μονομερώς άνευ αποζημίωσης αλλά μπορεί αν θέλει να τον κυνηγήσει δικαστικά για την ζημιά που υπέστη.
    Αμα τιμωρηθεί για παραπάνω από ένα έτος η Αρμάνι θα επιδιώξει να απεμπλακεί από ένα υψηλό συμβόλαιο τουλάχιστον άνευ αποζημίωσης και ο παίκτης πλέον ελεύθερος αλλά χωρίς δικαιώμα συμμετοχής μεσομακροπροθεσμα σε διοργανώσεις δεν θα έχει καμία χρησιμότητα για κανέναν. Αντίθετα αν πέσει στα μαλακά με ποινή μικρότερη του έτους δεν βλέπω τον λόγο να μην τον κρατήσει η Αρμάνι ακόμη και με αναπροσαρμογή συμβολαίου λόγω υπαιτιότητας του.

  • Andregon
    Andregon Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 03:55 Σύνδεσμος σχολίου

    @ DeCoupePe,
    Mάλλον μπερδεύτηκες γιατί δεν μιλάμε για 13ο παίκτη (συμπληρωματικό για τις προπονήσεις) αλλά για παίκτη της 12άδας.
    Ο Τσαλμπούρης όχι μόνο δεν είναι έμπειρος στο υψηλότερο επίπεδο αλλά ούτε και στο χαμηλότερο για να το συζητάμε.
    Το έχω ξαναπεί ούτε εμείς παρκάρουμε χρήμα για συμπληρωματικούς παίκτες εκτός 12άδας ούτε και ο Τσαλμπούρης θα συμφωνήσει με ψίχουλα για ένα τέτοιο άχαρο ρόλο εκτός αν έχει αποφασίσει από τα 27 να αυτοκτονήσει επαγγελματικά σκουπίζοντας πάγκους και κουβαλώντας μπάλες ή νερά στις προπονήσεις.
    Το αν κάνει ή δεν κάνει για μεγάλη ομάδα ή για το σύγχρονο μπάσκετ ο Δ.Αγραβάνης θα το κρίνει καλύτερα ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος προπονητής. Για παράδειγμα στον Ιτούδη που πρόσφατα ανέλαβε την Εθνική (αλλά και τους προηγούμενους προπονητές της) μάλλον κάνει ελλείψει άλλων επιλογών Ελλήνων ψηλών και αυτό είναι το θέμα που συζητάμε.
    Οτι δηλ. χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν έμπειρο Ελληνα ψηλό (προφανώς με λογικές οικονομικές απαιτήσεις) και άπαντες από τον καλυτερο έως τον μετριότερο αυτήν την στιγμή δεσμεύονται με συμβόλαιο.
    Tρεις προσθήκες (2-3) είχε προαναγγείλει ο κόουτς Μπαρτζώκας και τόσες έγιναν ολοκληρώνοντας το βασικό ροτέϊσον.
    Για να πάρουμε παίκτη για το βασικό ροτέϊσον πχ. Μήτογλου (εφόσον μείνει ελεύθερος, δεν τιμωρηθεί, δεν ζητάει τα μαλλιοκέφαλά του, δεν μας γυρίσει την πλάτη για χάρη άλλων κλπ) αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που φύγει Σασα Βεζένκωφ κάτι που απευχόμαστε. Μακάρι ο Μήτογλου να αποκτηθεί επιπροσθέτως αλλά άμα τιμωρηθεί 8 μήνες ξέχασε τον, ακόμη και ελεύθερος να είναι εμείς δεν πληρώνουμε για παίκτες που δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
    Παρουσιάζεις μάλιστα ένα άστοχο παράδειγμα αθλητή (Χερμανσον) πού ήταν ήδη παίκτης της Βαλένθια όταν τραυματίστηκε και για λόγους ηθικής τον στηρίζει ο σύλλογος του όπως εμείς ορθά κάναμε το ίδιο με την περίπτωση του Μαρτιν.
    Επιλεκτικό στατιστικό σημαίνει να μου μιλάς για στατιστικά των play off (και μόνο) αγνοώντας αυτά όλης της σεζόν αλλά και των τελευταίων ετών. Στην κανονική περίοδο φέτος είχε 27,8% τρίποντο ενώ πέρυσι είχε 32,6% και πρόπερσι 34,6%.
    Αλλά εσύ θες να παρουσιάσεις έναν μέτριο σουτερ ως κακό για δικούς σου λόγους επιλέγοντας μόνο τα play off (22,7%).
    Το ίδιο έργο το έχω ξαναδεί με την διαφωνία μας για τα περυσινά στατιστικά του Χασάν Μαρτίν οπότε δεν επιθυμώ να ξαναρχίσουμε πάλι μια αντιπαράθεση αυτήν την φορά για παίκτη που δεν ανήκει καν στην ομάδα μας.
    Ουσιαστικά η ομάδα μας έχασε από το βασικό της ροτέϊσον 2 παίκτες (σε χρόνους 3ος ο Ντόρσει, 8ος ο Μαρτίν) και πρόσθεσε 3 ( Κανααν, Μπολομπόϊ και Πίτερς) με την παραδοχή ότι ο Λαρετζάκης (ηταν 9ος) θα είναι εκτός.
    Οι άλλοι που αποχώρησαν (Ζαν Σαρλ , Πριντεζης, Εϊσι) ήταν εκτός βασικού ροτέϊσον και συνεπώς με κλεισμένες θέσεις ξένων χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα ακόμη έμπειρο Ελληνα που μαζί με τον Λαρετζάκη και τον Λούτζη θα συμπληρώσουν την 12άδα. Εύχομαι να έρθει ο καλύτερος για εμάς και κυρίως αυτός που είναι αναγκαίος για τον κόουτς Μπαρτζώκα.
    Για μια καλοδουλεμένη ομάδα όπως εμείς, με τον ίδιο προπονητή και ροτέϊσον αλλαγμένο προς το καλύτερο κατά το 1/3 οι πιθανότητες να επιτύχει τους στόχους της είναι πολύ υψηλές. Πρέπει όμως να εξετάσουμε και τον ανταγωνισμό.
    Για μια άλλη (σιχαμένη) ομάδα, με παρανοϊκό πρόεδρο, που έδιωξε τον προπονητή της, έχασε τα πιο παραγωγικά της γκαρντ και αγοράζει ρετάλια με την ελπίδα να δέσουν γρήγορα ως σύνολο για να αποδώσουν οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

  • Snake7
    Snake7 Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 23:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Εμένα η διαφωνία μου με την προσθήκη Αγραβανη με την οποία είμαι κάθετα αντίθετος έχει να κάνει με τον κάκιστο χαρακτήρα και νοοτροπία του. Όχι ότι παικτικα με γεμίζει, αλλά 5 λεπτά στην ανάγκη στην Ευρωλιγκα και 15 στην Ελλάδα τα είχε σαν 13 παίκτης παρέα με Λουντζη. Αλλά να πάρεις για 13 παίκτη και να είναι ο χειρότερος μανουριάρης της ομάδας δεν φωνάζει υγεία. Οπότε μακριααα

    Εγώ το ξανσαπεταω στο τραπέζι, θα έδινα θέση στο ροστερ 13-14ου σε παλιές καραβάνες του 3 τύπου Χαρης Γιαννοπουλος ή Γιανκοβιτς (προτίμηση στον Ντατομε των φτωχών) δεδομένου ότι δεν βρίσκεται Έλληνας της προκοπής σε καλή ηλικία

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 19:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Διαφωνώ κάθετα με Αγραβάνη. Δεν κάνει για μεγάλη ομάδα και για σύγχρονο μπάσκετ και δεν θα πάρει ποτέ το ρόλο του 13ου παίχτη που μιλάμε. Εξήγησα γιατί θεωρώ καλύτερη τη φθηνότερη μεταγραφή Τσαλμπουρης. Ένας ρολιστας μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμος σε μία μεγάλη ομάδα και αυτό το βλέπουμε κάθε χρόνο στο ΝΒΑ που εντός από τους βασικούς και κάνα 2 ακόμη, οι υπόλοιποι στο ρόστερ είναι ρολιστες συγκεκριμένων ρόλων και σκοπών.

    Τι εννοείς επιλεκτικό στατιστικό; Τα φετινά τρίποντά τους σου είπα. Το ύψος και η ηλικία είναι επιλεκτικό επίσης; Γι'αυτό θα τον πάρεις τον Τσαλμπουρη, για spot up shooter από το 4-5 και 13ο παίχτη. Τον Αγραβάνη γιατί θα τον πάρεις; Να ηγηθεί της Ερυθρόλευκης επίθεσης και να θέλει μπάλα συνέχεια στα χέρια του και να γκρινιάζει; Τον είδες φέτος στην Α1; Παιχνίδι δεκαετίας 90 φάση..

    Τον Μήτογλου τον παίρνεις για την επόμενη 8ετια, όχι αν παίξει - δεν παίξει 6-8 μήνες. Η Βαλένθια έκλεισε Χερμανσσον με διετές πριν λίγες μέρες και ο παίχτης έχει χιαστούς και μάλλον χάνει ΟΛΗ τη σεζόν. Κανείς ότι μπορείς για να δελεάσεις αυτόν τον παίχτη και να μην τον αφήσεις κάβα στους απέναντι.

    Grigonis/Paris/Μποχωριδης/Καλαϊντζακης/Grigonis/μεταγραφή guard scorer/Παπαπέτρου/Μεταγραφη ξένου/Μήτογλου/Παπαγιάννης/Αντετοκούνμπο/ μεταγραφή ξένου.

    Με Μήτογλου/Αντετοκούνμπο απελευθερώνεις μία θέση στους γκαρντ για σκόρερ και μία θέση για όπου θέλει ο προπονητής για ψηλό ή 3αρι. Αν δεν πάρει κανέναν από τους 2, θα παίζει χωρίς ξένο σκόρερ στα guard, και με Χουγκαζ αναπληρωματικό 4..γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό που θα καταλήξουν αυτοί οι 2.

    Όπως η περίπτωση Καλάθη/Mitrou-Long. Αν είχε πάρει έναν από τους 2 θα είχε αρκετά πληρέστερη γραμμή guard, ο Mitrou-Long θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του combo scorer που θα χρειαστούν και τώρα, και Καλάθης θα την ανέβαζε αρκετά σε επίπεδο.

    Εμάς μας θεωρώ σίγουρους για 8αδα. Δεν θα είναι αποτυχία αν δεν μπούμε 8αδα του χρόνου;

  • Andregon
    Andregon Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 17:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε DeCoupePe,
    Δεκτό να μην σου αρέσει αλλά νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός με τον Δημήτρη Αγραβάνη.
    Ο Δ.Αγραβάνης λόγω ιθαγένειας (αυτό σημαίνει υπό συνθήκες) θα ερχόταν ως λύση ανάγκης για 4-5άρι έχοντας στο βιογραφικό του συμμετοχές με την ομάδα μας στην Euroleague, καλές εμφανίσεις στο Eurocup και το εγχώριο πρωτάθλημα με τον Προμηθέα και εξαιρετική παρουσία μέχρι στιγμής με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας.
    Που κολλάει αυτό το «επιλεκτικό» στατιστικό των φετινών play off; Την τελευταία τριετία έχει σουτάρει στην Basket League και με 34,6% (πέρυσι 32,6%). Αμα είναι έτσι και εγώ επιλέγω τον πρόσφατο αγώνα της Εθνικής (28/2/2022) που νικήσαμε μέσα στην Τουρκία (67-76) και ο Δ. Αγραβάνης έκανε τις "γαλοπούλες" να παραμιλάνε (22π.-11ριμπ.- 4/7 τρίποντα).
    Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για ενίσχυση με παίκτες που προορίζονται για ένα ρόλο συνήθως εκτός βασικού ροτέϊσον.
    Δηλαδή θα περιμένεις να αποδεσμευτεί ο (εξαιρετικός ομολογουμένως) Μήτογλου από την Αρμάνι, να πέσει στα μαλακά και να μην τιμωρηθεί και να έρθει στην ομάδα μας με 300-350χιλ.(η και 850χιλ-900χιλ.αφού δεν πληρώνω εγώ) για ένα ρόλο εκτός βασικού ροτέισον; Η θα τον πάρεις και θα τον πληρώνεις μέχρι να εκτίσει την ποινή του;
    Ασε που και να μείνει ελευθερος και να πέσει στα μαλακά πόσο σίγουρο είναι ότι θα μας προτιμήσει έναντι άλλων;
    Aς είμαστε ρεαλιστές και εγώ λάτρης του ιδανικού είμαι αλλά άλλο τι θέλω, άλλο τι πρέπει και άλλο το τι μπορώ....
    Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα η απόκτηση του Αντετοκούμπο μοιάζει μονόδρομος αλλά δεν είναι μόνο στο χέρι μας.
    Πρέπει να μείνει ελεύθερος κάτι που είναι αβέβαιο. Θα στο θέσω αλλιώς, έναν 24χρ. παίκτη με τον οποίο έχεις συμβόλαιο άλλη μια σεζόν με μόνο €150χιλ. (που δεν τα πήγε άσχημα ως ρούκι στην Euroleague) θα τον άφηνες ελεύθερο γνωρίζοντας ότι λόγω υπηκοότητας ψάχνεται ανταγωνίστρια ομάδα (μάλιστα επιπέδου F4) να τον αποκτήσει;
    Τον θέλουμε διακαώς όχι γιατί είναι ιδανική λύση αλλά γιατί είναι αναγκαία (Ελληνικό διαβατήριο, μέγεθος, αθλητικότητα).
    Πράγματι ο Κ.Αντετοκούμπο (μετά και την απόκτηση του Ογκαστ από την Μπουρσασπορ) μας ταιρίαζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο με Ελληνικό διαβατήριο αλλά μην ισοπεδώνουμε τους υπόλοιπους...
    Ο Τσαλμπούρης δεν είναι έτοιμος για αυτό το επίπεδο,χρειάζεται περισσότερες εμπειρίες αγωνιζόμενος όχι παρκαρισμένος.
    Τέλος αν το κριτήριο για την είσοδο στην οκτάδα της Euroleague μιας ομάδας (που τερμάτισε προσφάτως στον πάτο της βαθμολογίας με 1 νίκη περισσότερη από τον τελευταίο και έχασε τους καλύτερους παίκτες της) είναι η απόκτηση των Γκριγκόνις, Αντετοκούμπο και Μήτογλου, τότε για το δικό μας διαμορφωμένο ρόστερ η είσοδο στο F4 θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Ομως προφανως ούτε το ένα ισχύει αλλά ουτε και το άλλο...

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 08:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Αγραβάνης τι να έρθει να κάνει στον Ολυμπιακό του 22-23; Να σπρώχνει και να κουτουλαει στην ρακέτα 15δευτερολεπτα τον Poirier για να προσπαθήσει ένα δίποντο της απελπισίας; Ή να σουτάρει με το εκπληκτικό 22,73% που σουταρε τρίποντο στα play offs;

    Άντε και Μήτογλου πρέπει να είναι οι στόχοι από Έλληνες, και αν θέλουμε τελευταία αλλαγή στους ψηλούς, ο Τσαλμπουρης μου φαίνεται πολύ καλύτερη επιλογή, και από θέμα χαρακτήρα, και σαν ρολιστας. Είναι 10 πόντους ψηλότερος, 2 χρόνια μικρότερος, δεν έχει τσακωθεί με την μισή Α1 και έβαλε και 44 τρίποντα στην κανονική διάρκεια πέρυσι (Αγραβάνης 15, Βεζενκοφ 40, για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, με πολύ καλύτερο ποσοστό ο Βεζε φυσικά). Λογικά θα είναι και φθηνότερος..

    Θεωρώ ότι με Grigonis στους απέναντι, Άντε/Μήτογλου στην αγορά, και περιμένοντας την πρόταση των Kings, ακόμη δεν έχει κριθεί το πόσο καλή μεταγραφική περίοδο είχαμε. Σίγουρα είπαμε ότι έγιναν σωστές κινήσεις, αλλά μένει να δούμε την ολοκλήρωση και των υπολοίπων ομάδων. Αν αυτοί οι 3 πάνε βαζελο, τολμώ να πω ότι όχι μόνο μας κοντραρουν, μπορεί να φτιάξουν ομάδα για 8αδα Euroleague.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Διπλή τρέλα και... μπουρλότο στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει... φόκους στην τελική ευθεία της σεζόν...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον...