roumeliotis

Carwiz

Τρομάζει... ο ΜακΚίσικ

casino loutrakiou
redwell

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ εμφανίστηκε στον Πειραιά ως ένας μη δοκιμασμένος στο τοπ επίπεδο γκσρντ με κύριο προσόν την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα αλλά τακτικά ήταν ακόμα σε... νηπιακό στάδιο. Μια διετία μετά την άφιξή του στον Ολυμπιακό, μιλάμε πλέον για παίκτη-πρότυπο.

Γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός; Μα είναι ξεκάθαρο. Ο... μπουκαδόρος Σακ-Ατάκ έχει παραχωρησει τη θέση του σε έναν πολυσύνθετο παίκτη με βελτίωση σε όλες τις παραμέτρους του παιχνιδιού του. Βελτίωση που... τρομάζει πραγματικά.

Ο τύπος δουλεύει πολύ και αυτό φαίνεται στο παρκέ. Πλέον είναι σκεπτόμενος και με το παραπάνω, διαβάζει την αντίπαλη άμυνα, μοιράζει ασίστ, έχει βελτιώσει το τρίποντό του και γενικώς είναι ένας εγκεφαλικός παίκτης και πλέον υπερπολύτιμη μονάδα για τον Θρύλο. Όλα τα μπράβο είναι δικά του...

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

37 σχόλια

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 23:06 Σύνδεσμος σχολίου

    @Andregon, αυτό με τους ρόλους και τα λεπτά απορώ γιατί το επαναφέρεις ενώ αποδεδειγμένα γνωρίζεις καλά το άθλημα. Αν έχεις καλή ομάδα και στοχεύεις ψηλά (και προσφέρεις το παραδακι) χρειάζεσαι παραπάνω από έναν καλό παίκτη σε κάθε θέση, και εκεί φαίνονται οι υπερπλήρεις και πολύ καλές ομάδες.

    Τώρα, αν ο Ολυμπιακός θέλει τον Τσαλμπουρη/Ρογκαβοπουλο, νομίζεις έχουν πολλές ευκαιρίες να παίξουν σε ομάδα play off και τετράδας Euroleague σε regular season; Αν πάρουν διπλάσια λεφτά από ότι φέτος για να το κάνουν αυτό, τους χαλάει; Αυτές είναι ευκαιρίες που έρχονται λίγες φορές στη ζωή..

    Για τις υπόλοιπες θέσεις έχω εκφραστεί άπειρες φορές, θες 12αδα Euroleague και Τσαλμπουρη/Ρογκα/Λούντζη για τις 13-15, και ας παίζουν 30 λεπτά στην Ελλάδα, και ας ανέβουν από εκεί.

    Θες ένα καλύτερο combo guard μπροστά από Λαρε/McKissic, ένα αναπληρωματικό small forward και έναν ισάξιο, αλλά διαφορετικού στυλ, σέντερ με τον Fall.

    Πέρα από τους 2 προαναφερθέντες, που θα πρέπει να αποδείξουν κάθε λεπτό συμμετοχής, άλλες 2 περιπτώσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον, o Ante και ο Mitrou-Long (και μόνο αν πάρει διαβατήριο ο Mitrou-Long). Προσπαθείς να τους χτυπήσεις αυτούς, και για να ΜΗΝ τους πάρει ο αντίπαλος.

    Για Mitrou-Long τα είπα, μπορεί να προτιμήσει όντως τα λιγότερα λεφτά και την τελευταία θέση του Παναθηναϊκού, αν του τάξουν φανέλα βασικού. Τα πάει καλά με τον Della Valle φέτος, οπότε ένα δίδυμο με Νεντοβιτς φαντάζει λογικό για του χρόνου, με Macon/Jovic αναπληρωματικούς. Καλή και ανταγωνιστική τετράδα για το - μικρό πλέον - μέγεθος του βαζελιακου. Αρκετά καλύτερο από ότι με Frankamp που ονειρεύονται αυτή τη στιγμή (καλύτερος αμυντικός ο Mitrou-Long).

    Να δούμε πως θα τελειώσουν όλα, και τα ξαναλέμε. Διαφορετική απόφαση θα πάρει π.χ ο Dorsey με ομάδα, έστω απλά με συμμετοχή, στο final 4 και πρωταθλητή Ελλάδος, και διαφορετική με σκούπα από Εφές και όχι πρωτάθλημα.. Όλα αυτά παίζουν απίστευτο ρόλο. Άλλο ένας Ολυμπιακός εσωστρέφειας, και 12-14η θέση Euroleague, και άλλο ο φετινός που αγγίζει πλεονέκτημα έδρας. Νομίζετε δεν βλέπουν μπάσκετ οι υπόλοιποι άνθρωποι;! Βλέπουν ότι κάτι καλό συμβαίνει/πάει να γίνει. Κυπελλούχος, 28 στον βαζελο, πάει για πλεονέκτημα έδρας, αν πάρει και το πρωτάθλημα γίνεται από τις ελκυστικότερες ομάδες Β' ταχύτητας (λόγω μπάτζετ το Β) που υπάρχουν στην Ευρώπη. Με την πιθανότητα των χαμηλότερων μπάτζετ του χρόνου, σε βάζει για τα καλά στη διεκδίκηση 8αδας, και εν δυνάμει final 4, για την επόμενη εξαετία..

    McKissic/Livio τους ξαναβλέπω στην ομάδα του χρόνου. Acy δεν τον έχουμε δει ούτε φέτος, δεν φταίει μόνο ο παίχτης γι' αυτό, αλλά να τον κρατήσεις να κάνει τι; Και Μάρτιν ας πάει σε μία καλή ομάδα Eurocup γιατί εμείς θέλουμε πολύ σπουδαίο σέντερ. Εκτός αν μοιραστούν τα λεπτά του 2ου σέντερ με Άντε, και ξεκουράζουν και τον κροκόδειλο, γιατί θα μας μείνει στα χέρια φέτος.. αλλιώς θέλω Tobey/Landale (δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει μεγαλύτερο ρόλο του χρόνου στους Spurs).

    Για τον Αγραβάνη είπαν ότι χτύπησε τον Ρογκαβοπουλο, και ότι το επιτελείο έκανε την πάπια επειδή είναι ο καλύτερος παίχτης τους..το μπάσκετ του είναι ξεπερασμένο και ποτέ δεν βελτίωσε το 3ποντο του και ποτέ την ταχύτητά του.

    Τσαλμπουρης μπορεί να γίνει χρήσιμος ρολιστας, μπορεί να παίζει όλα τα pick n pop συστήματα του Βεζενκοφ (κάτι αντίστοιχο πάει να κάνει με Acy/Livio ο Μπαρτζώκας όταν βγαίνει ο Βεζενκοφ) και να τραβάει μόνιμα ένα ψηλό 4αρι από τη ρακέτα για να δίνει χώρο για τις μπούκες του McKissic, ή τα one on one του Fall, και σε περίπτωση βοήθειας μπορεί να κάθεται στα φτερά να δέχεται τις πάσες του Fall και των υπολοίπων. Δεν θες πολλά από τον παίχτη, να βάζει που και που κάνα τρίποντο, ώστε να κρατάει αληθινό το 3ποντο του (οπότε πάντα κάποιος να τον μαρκάρει έξω). Ενδεικτικά να αναφέρω ότι έχουν 30% στα τρίποντα (τελευταία τα σπάει ο Τσαλμπ) αλλά ο Αγραβάνης έχει βάλει 10 όλη τη χρονιά, ο Τσαλμπουρης 30..τα 3πλασια. Πιστεύω ένα 38% σαν spot up shooter το έχει στην ομάδα μας.

    Ειδικά από παίχτες που έρχονται αρκετά πίσω στο ρόστερ, θες σπεσιαλίστες, όχι all around jack of all trades master of none..

    O Ante πήγε με 120.000€ στην ASVEL και εμείς του δίναμε 250.000€. Φέτος πάλι 120.000 θα πάρει αν μείνει ASVEL. Σιγά το συμβόλαιο που έχει..αν προτιμηθεί, και μείνει και Μάρτιν, μαζί δεν κάνουν ένα συμβόλαιο καλού σέντερ πάντως (450 Μάρτιν+150 Άντε δεν φτάνουν καν τα 800-900.000 που θα χρειαστούν για Tobey!).

  • Andregon
    Andregon Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 21:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Φιλε RedV,
    Το αρχικό σχόλιο μου έγινε γιατί κάποιοι συνοπαδοί μας φαίνεται πως έχουν ήδη κατασταλάξει από τώρα σχετικά με το ποιός ή ποιοί θα πρέπει να φύγουν από την ομάδα μας. Bεβαίως δικαίωμά τους αλλά εγώ πάλι λέω ότι επειδή υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για την ομάδα μας (σε Euroleague και Basket League), καλύτερα θα είναι να περιμένουμε μέχρι το τέλος της σεζόν (στα κρίσιμα) και μετά ας κριθούν άπαντες.
    Κατά τα λοιπά απλώς την άποψη μου καταθέτω στην μπασκετοκουβέντα σχετικά με τα ονόματα Eλλήνων παικτών που συζητήθηκαν, δηλαδή μια προσωπική εκτίμηση και τίποτε περισσότερο.
    Τώρα για το θέμα του Αγραβάνη το μόνο που διάβασα πριν λίγο είναι ότι σε μια προπόνηση έπαιζε σκληρά (κατ' εξακολούθηση) τον Ρογκαβόπουλο, ο οποίος έκανε πράξη την προειδοποιήση του προς τον κόουτς Ζούρο ότι θα αποχωρήσει. Αποχωρώντας τον ακολούθησε ο Αγραβάνης και λένε ότι πιαστηκαν στα χέρια.
    Τι μπορεί να σημαίνει αυτό εγώ δεν μπορώ να ξέρω αφού πολλές φορές ο Τύπος κάνει την τρίχα τριχιά. Αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι τόσο ο Αγραβάνης όσο και ο Ρογκαβόπουλος αγωνίστηκαν σήμερα κανονικά με τον Προμηθέα απέναντι στην Βιρτους Μπολόνια, δηλαδή προφανώς το επεισόδιο θεωρήθηκε ήσσονος σημασίας και λήξαν.
    Αλλα ξέρεις και κάτι; Eίναι και λίγο υποκριτικό να στοχοποιείται διαρκώς ο Αγραβάνης (με το παραμικρό) όταν στο παρελθόν κάποια άλλα πολύ πιο διάσημα καλόπαιδα που αγωνίζονταν στον ακατανόμαστο έφτυναν (π.χ. Διαμαντίδης ή Φωτσης τον Τεόντοσιτς), άλλοι επιχειρούσαν να χτυπήσουν παίκτες (π.χ. Τσαρτσαρής τον Κεσελι) και άλλοι πάταγαν στον κεφάλι πεσμένους παίκτες σκόπιμα (π.χ. Μπατιστ τον Οζμπολτ) και όλοι τους να παρουσιάζονται μέχρι και σήμερα ως πρότυπα αθλητικού ήθους στα ΜΜΕ από συγκεκριμένους δημοσιογράφους που γνωρίζουν άριστα την τέχνη του να κάνουν το μάυρο άσπρο και τούμπαλιν κατά το δοκούν.
    Συνεπώς εάν και εφόσον ο Αγραβάνης κάνει στον κόουτς Μπαρτζώκα (γιατί μπορεί και να μην του κάνει), δεσμευτικές ρήτρες στο όποιο συμβόλαιο του και από δήθεν "κακός" λύκος γίνεται εύκολα αρνάκι.

  • RedV
    RedV Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 18:35 Σύνδεσμος σχολίου

    @Andregon, αν προσέξεις τα σχόλια μας, ουσιαστικα κάνουμε λόγο για "μικροεπεμβασεις" όπως λες και όχι για σημαντικές αλλαγές. Ίσως να θεωρηθεί ως τέτοια η περίπτωση του Αντετοκουμπο αλλά οι Ρογκαβοπουλος και Τσαλμπουρης είναι ξεκάθαρα συμπληρωματικες προσθήκες. Αυτή τη στιγμή, το μόνο που χρειάζεται η ομάδα είναι καλύτερη αξιοποίηση των Λιβιο και Εισι(μιας και ο Μάρτιν έχει ήδη αρχίσει να ανεβαζει την απόδοση του) ώστε να μην υστερεί πουθενά ή τέλος πάντων να πάψουν τα συνεχόμενα DNP στο φύλλο αγώνα.
    Όσον αφορά τον Αγραβανη, πρόσφατα τσακώθηκε με τον Ρογκαβοπουλο(ήρθαν στα χέρια) σε προπόνηση του Προμηθέα. Δεν γνωρίζω ποιος το ξεκίνησε αλλά ο Αγραβανης έχει ιστορικο με περίεργες συμπεριφορές. Ήμουν υπέρ στην επιστροφή του αλλά αν είναι να γυρίσει και να δημιουργεί προβλήματα με την συμπεριφορά του, καλύτερα ο Τσαλμπουρης.

  • Andregon
    Andregon Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 22:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Από την στιγμή που η υφιστάμενη ομάδα δείχνει μεγάλες δυνατότητες (πλέον κοντά στην κατοχύρωση του πλεονεκτήματος έδρας) θεωρώ αδόκιμο να μιλάμε πρόωρα για πιθανές αποχωρήσεις παικτών την επόμενη σεζόν. Αν δηλαδή καταφέρουμε να φτάσουμε στον τελικό της διοργάνωσης με αυτούς τους παίκτες που έχουμε σήμερα (με διακριθέντες τον Μαρτίν, τον Ζαν Σαρλ ή οποιοσδήποτε άλλο αυστηρά κρινόμενο παίκτη) είναι δυνατόν να γίνουν μετά σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ;
    Aσφαλώς και όχι, κάτι "μικροεπεμβάσεις" θα γίνουν για του χρόνου αφού όλο το βάρος θα πέσει στις ανανεώσεις παικτών και όχι στις αποχωρήσεις. Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια πιθανή συμμετοχή στο Final 4 δεν ανεβάζει μόνο το πρεστίζ της ομάδας αλλά και το ύψος των συμβολαίων των υφιστάμενων παικτών που λήγουν προσεχώς.
    Αν υπάρχει παίκτης που για άλλο λόγο αποκτήθηκε και σε άλλη θέση αποδίδει σωστά αυτός είναι ο Ζαν Σαρλ. Αποκτήθηκε για λόγους οικονομίας (αντί Πουθρες και Γκιλ σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα) προκειμένου να εξυπηρετήσει ένα διττό ρόλο (για το 5 και για το 4 αλλά μπορεί επαρκώς μόνο σε μια θέση) για να συμπληρώσει τους power forwards (και όχι να αντικαταστήσει προσεχώς τον τεράστιο Πρίντεζη). Παρόλα αυτά όσο ο Βεζένκωφ βελτιώνει το παιχνίδι του από το πόστ τόσο αυξάνει την αξία της παραμονής του Γάλλου ως ένα αθλητικό τεσσάρι. Για τον σημερινό Κουϊνσι Εϊσι ουδεν σχόλιο.
    Aπό τα ονόματα που αναφέρετε μόνο ο Αγραβάνης είναι δοκιμασμένος στο υψηλότερο επίπεδο και σήμερα είναι καλύτερος από τότε που είχε δοκιμαστεί. Δεν γνωρίζω το πρόσφατο ατόπημά του αλλά γι'αυτό υπάρχουν οι ρήτρες στα συμβόλαια.
    Ο Μήτρου Λόνγκ είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης από όλους αυτούς όμως είναι πολύ δύσκολο να έρθει σε μια ομάδα που θα τον χρησιμοποιήσει σε ρόλους 4-5ου γκάρντ. Να μην ξεχναμε ότι τέτοιο ρόλο έχει ο Σακίλ Μακίσικ που κάνει πολύ μεστες εμφανίσεις και παραμένει ο μοναδικός αθλητικός γκάρντ της ομάδας μας. Ομως δεν πρέπει να πάει στον Ακατανόμαστο.
    Ο Ρογκαβόπουλος μοιάζει η πιο εύκολη περίπτωση για να αποκτηθεί ως παίκτης για την ενίσχυση στο βάθος του πάγκου και αυτό όχι γιατί δεν είναι ταλαντούχος παίκτης αλλά γιατί στην θέση 3 παίκτες με τα χαρακτηριστικά του υπάρχουν αρκετοί στην διεθνή αγορά ενώ και ο άμεσος εγχώριος ανταγωνιστής μας σε αυτήν την θέση δεν καίγεται για Ελληνα παίκτη. Με άλλα λόγια θα έχει μικρή ζήτηση (εξωτερικό/εσωτερικό) άρα χαμηλές απαιτήσεις σε χρήμα, ρόλο και χρόνο.
    Ο Τσαλμπούρης ως παίκτης αποκάλυψη του Ελληνικού πρωταθλήματος με σπάνιο συνδυασμό χαρακτηριστικών (2,16cm σουτερ 3ων πόντων) είναι για μένα απίθανο να δεχτεί συμπληρωματικούς ρόλους εκτός 12άδας. Ομάδες επιπέδου Eurocup ή CL χαλαρά θα πλήρωναν καλά για ένα ψηλό με τέτοια χαρακτηριστικά ακόμη και αν το σημερινό παιχνίδι του δεν βρίσκεται ακόμη σε ώριμο στάδιο. Πιστεύω ότι για να συμφωνήσει ο εν λόγω παίκτης με επαχθείς όρους για την όποια εξελικτική του πορεία θα πρέπει να πληρωθεί αδρά και δεν νομίζω ότι εμείς θα παρκάρουμε σημαντικά ποσά στο βάθος του πάγκου.
    Για τον Αντετοκούμπο αντιλαμβάνομαι το όλο διακύβευμα (Ελληνικό διαβατήριο, αθλητικός ψηλός, πρεστιζ και καλά λόγω ονόματος) όμως θεωρώ ότι ο παίκτης έχει μεγάλη έλλειψη από τα βασικά του αθλήματος (fundamentals). Θεωρώ ακόμη και την 12ατη θέση στο ρόστερ της ομάδας μας χαριστική (για να καταλάβετε εκεί κοντά βρίσκεται σήμερα ο έμπειρος Ζαν Σαρλ που είναι κανονικός επαγγελματίας μπασκετμπολίστας) και δεν νομίζω ότι θα συμφωνούσε ποτέ να δουλέψει 1-1,5 χρόνια ως prospect για να πάρει έναν ακόμη πιο ενεργό ρόλο / χρόνο κάποια στιγμή αργότερα στο ρόστερ της ομάδας μας.
    Αυτός θέλει μια ομάδα για stepping stone ώστε να βρει πάτημα (με την βοήθεια του αδερφού του) να ξαναβρεθεί το συντομότερο στην Αμερική, θέλει δηλαδή τον πιο εύκολο δρόμο χρησιμοποιώντας το βαρύ επώνυμο του και να μην ξεχνάμε ότι άλλα χρήματα κόστισε στην Asvel ως άπειρος παίκτης της G-League (βάσει βιογραφικού σχεδόν ερασιτέχνης μπασκετμπολίστας) και άλλα χρήματα προφανώς θα ζητήσει μετά από ένα έτος ως παίκτης ομάδας επιπέδου Euroleague.
    Με άλλα λόγια πιστεύω πως θα ενδιαφερθούμε λόγω σωματικών προσόντων να τον εντάξουμε με τους όρους μας και θα μας απορρίψει για τα θέλω του.

  • gp77
    gp77 Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 19:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Αντικειμενικά ανάμεσα στους δυο που αναφέρετε πιο χρήσιμος και ταιριαστός στην ομάδα αυτή την στιγμή είναι ο Κώστας. Με μητρου Λονγκ νομίζω θα ασχοληθούμε μόνο αν αποχωρήσει ο ντορσει και δημιουργηθεί θέμα με τον αριθμό των ξένων. Αν και νομίζω στο τέλος πως θα ανανεώσει και αυτός ειδικά μετά την πρόκριση μας στα play off όπου δυο χρόνια δεν είχε αγωνιστεί και ακόμα περισσότερο αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.
    Με άντε-Φολ-Βεζενκοφ-Λιβιο (σαν 4 μόνο)-Τσαλμπουρη και ίσως Μαρτιν ή κάποιο 4-5 συν τον εισι σαν επιπλέον λύση στο 3-4 θα είμαστε υπερπληρης. Αν δεν επιθυμούν την απόκτηση κάποιου άλλου παίχτη στο 3 ας καλυφθεί έτσι η θέση μαζί με ρογκαβοπουλο για το πρωτάθλημα.
    Με Μακισικ λαρετζακη μόνιμα στα Γκαρντ έχουμε και εκεί υπεροπλία και δημιουργείς ένα πλήρες ρόστερ με μια μηδαμινή αυξηση

  • RedV
    RedV Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 15:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Συμφωνω για τον Αγραβανη, η ενεργεια του ηταν το λιγοτερο απαραδεκτη. Ισως ο Τσαλμπουρης ειναι καλυτερη επιλογη, οσον αφορα τουλαχιστον την διατηρηση του κλιματος της ομαδας. Οταν ο Αγραβανης ηταν ακομα στην ομαδα ειχε ηδη τα ψυχολογικα του τα οποια και φαινεται οτι τα διατηρει. Θυμαμαι επισης τον καβγα του με τον Καββαδα σε ενα τουρνουα, τωρα ηρθε να προστεθει και το συμβαν με τον Ρογκαβο. Γενικα ο παικτης ειναι κομματακι ανισσοροπος.

    Χαιρομαι που υπαρχουν κι αλλοι που βλεπουν οτι οι Λιβιο και Εισι δεν ειναι καμμενα χαρτια αλλα χρειαζονται σωστη μεταχειριση για να δειξουν αυτα που ξερουν. Ας ελπισουμε οτι θα το αντιληφθει εγκαιρα και αυτος που πρεπει.

    Το να παει ο Μητρου-Λονγκ στον βαζελο το καλοκαιρι δεν θα ειναι και μεγαλη απωλεια αγωνιστικα αλλα θα περασει ως αλλη μια μεταγραφικη νικη μετα τις περιπτωσεις Μαντζουκα, Χουγκαζ και Σαμοντουροφ. Αν μεινει ο Ντορσει δεν βλεπω τον λογο να ασχοληθουμε γιατι ετσι διαταρρασονται και οι ισορροπιες(ποιος θα μενει εξω στα παιχνιδια της Ευρωλιγκας?). Καλυτερα να δωσουμε χρονο στον Λουντζη που εχει και καποιες προοπτικες εξελιξης. Ισως βεβαια ο Μητρου-Λονγκ να μπορει να χρησιμοποιηθει στο 2 αλλα μετα περισσευει ενας εκ των Μακισικ, Λαρεντζακη εκτος κι αν ο προπονητης αποφασισει να ανεβασει μονιμα τον Μακισικ στο 3 που δεν ειναι και πολυ καλη ιδεα. Παντως, για τον βαζελο, πιθανοτερο θεωρω οτι θα ασχοληθει με τον Μουρατο παρα με τον Μητρου-Λονγκ για οικονομικους λογους.

    Ο Κωστας Αντετοκουμπο δεν νομιζω να ανανεωσει με του γαλλους μιας και δεν εχει τον χρονο που ηθελε. Λογικα θα ασχοληθουμε με την περιπτωση του και πιστευω πως εχουμε σοβαρες πιθανοτητες γιατι, οσο να ναι ενα τουπε το εχει και δεν πιστευω οτι θα θελει να παιξει στην τελευταια ομαδα της Ευρωλιγκας, ειδικα απο την στιγμη που ο βαζελος δεν εχει ουτε λεφτα αλλα ουτε και καποιο σοβαρο πλανο. Με λιγα λογια, το βλεπω δυσκολο να ρισκαρει ο παικτης να παρασυρθει απο την ασχημη κατασταση στην οποια βρισκεται ο Παναθηναικος, ειδικα οταν θελει τοσο πολυ να διακριθει για να επιστρεψει στο ΝΒΑ.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 11:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Mitrou-Long και Αντετοκούνμπο θα είναι πρώτοι στόχοι του Παναθηναϊκού για φέτος γιατί του λείπουν ποιοτικοί Έλληνες. Θεωρώ ότι Mitrou-Long θα πάει βαζελο γιατί θα του υποσχεθούν φανέλα βασικού, αλλά θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τον Άντε, ώστε να αποκτήσουμε και τον υπεραθλητικο ψηλό που μας λείπει, και μάλιστα Έλληνα. Δεν νομίζω να είναι ευχαριστημένος με τους Γάλλους, πολύ πίσω στο ρόστερ πήγε τελικά..

    Τσαλμπουρης/Ρογκαβοπουλος θεωρώ ότι πρέπει να έρθουν 100%. Μετά το απαράδεκτο περιστατικό χειροδικίες του Αγραβάνη προς τον Ρογκαβοπουλο δεν χωράνε στην ίδια ομάδα. 100% Τσαλμπουρης για 4 και μάλιστα θα είναι ο καλύτερος σουτέρ μας μετά από Βεζενκοφ. Το στυλ του Αγραβάνη καλύτερο για μικρή ομάδα, και λίγο ξεπερασμένο.

    Θεωρώ ότι αν του δοθούν ευκαιρίες του Livio θα είναι αποκάλυψη. Ίσως καλύτερα για τον παίκτη να επιστρέψει Γαλλία, ή να πάει Ερυθρό/Μπάγερν/Άλμπα/Ζαλγκίρις/Μπασκόνια. Χαραμιζεται σε εμάς και είναι στα καλύτερα μπασκετικά του χρόνια.

    Acy θα ήταν πολύ καλή λύση για 3-4, απορώ γιατί δεν τον δοκιμάζει καθόλου εκεί ο Μπαρτζώ, ενώ δεν έχουμε παίχτη.

    Τα έχουμε πει για Λαρεντζάκη/McKissic, Euroleague αποδίδουν ΜΟΝΟ σαν 2, στο 3 χάνουν τα πλεονεκτήματά τους σε άμυνα/επίθεση και συνήθως χάνονται.

  • RedV
    RedV Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 06:02 Σύνδεσμος σχολίου

    @gp77, κι όμως φίλε αν ο Λιβιο πάρει χρόνο στο 4(που είναι η θέση στην οποία αποδίδει καλύτερα)και κάνει εμφανίσεις όπως στην αρχή της σεζόν, δεν υπάρχει λογος να αποχωρήσει για να έρθει άλλο 4-5αρι(ακόμα κι αν μείνει ο Μάρτιν) αφού καλύπτει την θέση μια χαρα.
    Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για τον Εισι στην περίπτωση που παρει χρόνο στο 3 κι αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί επάξια πίσω από τον Παπ.
    Μ' αυτόν τον τροπο καλύπτουμε και το κενό στο 3, άρα πάμε για 2+1 προσθήκες, ένα 5αρι(πχ Κώστας Άντε), ένα τριτο 4αρι(Τσαλμπουρης ή Αγραβάνης) δεδομένου ότι ο Πρίντεζης δεν μπορεί άλλο άρα σταματάει στο τέλος της σεζον, και ο Ρογκαβοπουλος ως συμπληρωματικό 3αρι. Έτσι φτιάχνουμε ομάδα με ταλέντο, βάθος παγκου και δεν διαταράσσονται οι ισορροπίες αφού, οι παίκτες που θα μένουν εκτός 15αδας για την ευρωλιγκα θα είναι οι Λούντζης, Ρογκαβοπουλος και το τρίτο 4αρι.
    Διαφορετικά, αν κάποιος ή καποιοι εκ των Μάρτιν, Λιβιο, Εισι αποχωρήσει, πάμε για επιπλέον προσθήκες για να καλύψουμε τα κενα στις θέσεις τους.

  • gp77
    gp77 Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 17:40 Σύνδεσμος σχολίου

    @RedV το σενάριο που αναφέρεις είναι ιδανικό καθώς θα μιλάμε στην ουσία για μια μόνο προσθήκη, με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέμα ομοιογενειας, χημείας και ρόλων.
    Να παραμείνουν και οι τρεις από αυτούς που αναφέρεις το βρίσκω δύσκολο. Μέχρι πριν ένα μήνα έμοιαζε σίγουρο ότι θα αποχωρήσει ο Μάρτιν και ένας εκ των άλλων δύο. Τώρα ίσως υπάρξουν σκέψεις να παραμείνει ως τρίτος. Σε αυτή την περίπτωση λογικά θα αποχωρήσει ο Ζαν Σαρλ για να έρθει κάποιο πιο ικανό 4-5.

  • RedV
    RedV Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 00:03 Σύνδεσμος σχολίου

    @gp77, συμφωνούμε σε όλα. Έχω αναφέρει πολλές φορές εδώ μέσα ότι ο Εισι είναι πρώτα 3αρι και μετά 4αρι(5αρι ούτε για αστείο). Στον αγώνα με τον βαζελο, ο Μπαρτζωκας τον χρησιμοποίησε στο 5(έστω και για λίγο) και ο Αμερικανός ήταν εντελώς έξω από τα νερά του. Ίσως μάλιστα, το γεγονός ότι δεν μπορεί να σταθεί καλά κάτω από την ρακέτα να είναι ο λόγος που δεν τον εμπιστεύεται πλέον. Το συμπέρασμα που βγαίνει ειναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρήσει το καλοκαίρι εκτός κι αν αλλάξει γνώμη ο Μπαρτζωκας κι αρχίσει να τον χρησιμοποιεί στο 3 για το υπόλοιπο της σεζόν.
    Όσον αφορά τον Λιβιο, θα είναι μέγα σφάλμα αν αφεθεί ελεύθερος το καλοκαιρι(τους λόγους τους είπαμε ήδη). Παίκτη με την προσφορά του(όταν παίζει αποκλειστικά στο 4), οικονομικό και καθόλου εγωιστή πολύ δύσκολα θα βρούμε.
    Ο Μάρτιν, όσο ανεβαίνει η απόδοση του τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ανανεώσει. Σ αυτή την περίπτωση, βλέπω να ασχολούμαστε το καλοκαίρι πάλι με Κώστα Αντε ώστε να φτιάξουμε μια τριάδα ψηλών με Φαλ-Αντετοκουμπο-Μαρτιν. Ετσι, δεν χρειάζεσαι και το 4-5αρι καθώς συμπληρώνεις πολύ ωραία μια τριάδα σέντερ και με μια προσθήκη στο 4 στην θέση του Πριντεζη(Τσαλμπουρης ή Αγραβανης) κλείνεις ιδανικά τις θέσεις των ψηλών.
    Αν επίσης, αλλάξει γνώμη ο Μπαρτζωκας και δώσει χρόνο στον Εισι στην θέση 3 κι ο παικτης αποδείξει ότι αξίζει να παραμείνει ως μπακ απ του Παπ, τότε η μόνη μας μέριμνα είναι η ανανέωση Ντορσει.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.90 Παρί και combo Μπεσίκτας

Το κουπόνι της Τρίτης (07/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη...

Read more

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more
Διαβάστε επίσης

Οι... σφυρίχτρες στο Μπάρτσα-Ολυμπιακός

Γνωστούς έκανε η Ευρωλίγκα τους διαιτητές του κρίσιμου από κάθε...

Επιχείρηση... προσγείωση από Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός μετά τα ντόρτια στο Μπέρμιγχαμ έχει τον πρώτο...

Πινγκ-πονγκ με τον Έσε...

Ο Σαντιάγκο Έσε είναι ένας από τους παίκτες που τραβάνε...