roumeliotis

Carwiz

Κλώτσησε...ευκαιρία ήττα 90-75 από Άλμπα

casino loutrakiou
redwell

Κακός και εντελώς... χαλαρός αμυντικά εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο Βερολίνο, τυχερή πολύ η Άλμπα και με κάποια σφυρίγματα υπέρ της και η ήττα για τους Πειραιώτες στη Γερμανία με 90-75 ήρθε μάλλον φυσιολογικά και πλέον ο στόχος της 3ης θέσης είναι λίγο πιο μακριά.

Ξεκάθαρα το ματς χάθηκε από την άμυνα καθώς οι 33 πόντοι παθητικό στην τελευταία περίοδο "μιλάνε" από μόνοι τους και καθρεφτίζουν το πώς κύλησε το παιχνιδι στο μυαλό των ερυθρολεύκων μετά το πρώτο δεκάλεπτο που κανείς δεν σκεφτόταν το πίσω και όλοι είχαν στο νου τους μόνο το πώς θα πάνε στο καλάθι.

Οι Βεζένκοφ (19 πόντοι και 9 ριμπάουντ), Χασάν Μάρτιν (17 πόντοι) και Τάιλερ Ντόρσεϊ (11 πόντοι) ήταν οι τρεις διψήφιοι του Ολυμπιακού, ενώ 6 πόντους και 10 ασίστ είχε ο Κώστας Σλούκας. Ο MVP του αγώνα, Μαοντό Λο, πέτυχε 27 πόντους (με 5/6 τρίποντα), μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ για τους νικητές.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 5π. (11-6) στο 6’, όμως, με καλή άμυνα, τον Μουστάφα Φαλ να κυριαρχεί στην ρακέτα και τον Σάσα Βεζένκοφ να εκτελεί από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός «απάντησε» με ένα σερί 8-0 και πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ (11-14).

Ο Χασάν Μάρτιν συνέχισε την εξαιρετική δουλειά κάτω από τα καλάθια και οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν σταθερά σε θέση οδηγού (22-26) μέχρι το 15’. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη... Κακές επιθετικές επιλογές και αμυντικά κενά, επέτρεψαν στους Γερμανούς να βρουν ρυθμό και με ένα επί μέρους σκορ 15-4 να κλείσουν το πρώτο εικοσάλεπτο στο +7 (37-30).

Στην επανάληψη ο Γιώργος Μπαρτζώκας επανέφερε στο παρκέ την αρχική 5άδα (Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Φαλ) και ο Ολυμπιακός με ένα επί μέρους σκορ 10-2 έφερε άμεσα τα πάνω κάτω (39-40). Κάπου εκεί, όμως, η ομάδα του Πειραιά φρέναρε.

Κακή κυκλοφορία της μπάλας και κακές επιθετικές επιλογές, είχαν ως αποτέλεσμα να περάσει και πάλι η Άλμπα στην αντεπίθεση και να «χτίσει» μια διαφορά 9π. (55-46) στο 28’. Με επιθετικές αιχμές τους Βεζένκοφ και Μάρτιν ο Ολυμπιακός μείωσε στους 4π. (59-54), οι γηπεδούχοι ανέκτησαν την διαφορά χάρη στην περιφερειακή τους ευστοχία (68-59), η ομάδα του Coach-B πλησίασε ξανά στους 4π. (70-66 στο 36’), όμως, η Άλμπα ήταν αυτή που «είπε» την τελευταία λέξη...

Με όπλο της τα εξαιρετικά της ποσοστά η Γερμανική ομάδα απάντησε με ένα επί μέρους σκορ 15-3, εκτόξευσε την διαφορά στους 16π. (85-69) και «καθάρισε» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-17, 37-30, 57-51, 90-75

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Γκονθάλεθ): Λο 27 (5/6 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ντα Σίλβα 10 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σμιθ 15 (3/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα), Ντέλοου 5 (1), Μάτισεκ, Σνάιντερ 5 (1), Κουμάτζε 4, Τίμαν 6, Σίκμα 5 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπλατ 5 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Λάμερς 8 (4/6 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1 τρίποντο, 0 ασίστ, 4 λάθη), Ντόρσεϊ 11 (4/8 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Λαρεντζάκης, Φαλ 8 (3/6 δίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σλούκας 6 (2/7 σουτ, 10 ασίστ, 1 λάθος), Μάρτιν 17 (8/10 δίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 19 (6/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 9 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Πρίντεζης 3 (1), Παπανικολάου 2 (1/5 σουτ, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ζαν-Σαρλ 2, ΜακΚίσικ 4 (0/6 σουτ, 4/4 βολές)

Τα ομαδικά στατιστικά της Άλμπα Βερολίνου: 23/37 δίποντα, 13/21 τρίποντα, 5/5 βολές, 31 ριμπάουντ (27 αμυντικά - 4 επιθετικά), 24 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 14 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 24/47 δίποντα, 4/15 τρίποντα, 15/20 βολές, 28 ριμπάουντ (17 αμυντικά - 11 επιθετικά), 18 ασίστ, 8 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 9 λάθη

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 30η αγωνιστική η Άλμπα θα παίξει με την Μπασκόνια στη Βιτόρια (18/3 στις 21:30), ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό (17/3 στις 21:00). Προηγουμένως θα πάει στο Κάουνας για να παλέψει με την Ζάλγκιρις (15/3 στις 20:00).

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

30 σχόλια

  • Andregon
    Andregon Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022 02:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Ζαν Σαρλ από την στιγμή που δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του φέτος για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της ομάδας μας όταν αυτή αποτυγχάνει. Ενας παίκτης με πολυ μικρό χρόνο συμμετοχής (δεν προλαβαίνει να βρεί ρυθμό) δεν μπορεί να είναι ανα πάσα στιγμή έτοιμος για να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα του και στην τελική οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητούνται σε αυτούς που παίζουν συνέχεια και όχι σε αυτούς που παίζουν στην χαση και στην φέξη.
    Αν υπάρχει κάτι μεμπτό αυτό έχει να κάνει με την Τεχνική Ηγεσία που για 2η συνεχόμενη σεζόν αποφάσισε να αγωνίζεται ένας παίκτης με χαρακτηριστικά αμυντικού 3-4αριού στην ομάδα μας ως 4-5άρι. Προσπάθησε να το αποφύγει κοιτώντας είτε προς τον Λαντέϊλ είτε προς τον Μητογλου αλλά στο τέλος ανανέωσε με τον Γαλλο.
    Εχουμε ξαναπεί πως αν την 11η θέση στο ρόστερ βάσει χρόνου συμμετοχής την καταλαμβάνει ξένος παίκτης που κοστίζει 400χιλ. (βέβαια εδώ έχουμε και άλλο ξένο παίκτη εκτός 12άδας τον Κουινσι Eϊσι) τότε μάλλον κάτι δεν βγήκε καλά στον σχεδιασμό. Ομως καλώς ή κακώς ο παίκτης αυτός παραμένει ο μοναδικός αθλητικός παίκτης μας που μπορεί να παίξει στο 4 και η απουσία του από τα παιχνίδια έχει αντίκτυπο ανεξαρτήτως της σημερινής πενιχρής απόδοσής του.
    Το ακόμη χειρότερο είναι ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει επαρκώς ούτε σέντερ αλλά ούτε και τον βετεράνο Γιωργο Πρίντεζη που παραπαίει (να μην ξεχνάμε ότι αποκτήθηκε να συμπληρώνει και όχι να αντικαθιστά) αφού δεν έχει τα fundamentals ενός παλαιάς κοπής PF (δεν έχει καν το frame για παιχνίδι από το πόστ) αλλά ούτε και ενός σύγχρονου (γιατί μπορεί να έχει ένα χρήσιμο μέτριο σουτάκι όμως απέχει παρασαγγας από το να λογιστεί ως spacer). Ουτε και σαν πικ εν ρολ ψηλός μπορεί να αποδόσει καλά γιατί πολύ απλά λόγω frame δεν μπορεί να σκρινάρει σωστά, μετακινείται για να αποφύγει την επαφή και χρεώνεται συχνά με επιθετικά φάουλ.
    Εχει όμως άλλα χαρίσματα (π.χ. mobile σε καταστάσεις τρανζισιον / mid-range jumper defender χρήσιμος σε άμυνα με αλλαγές / μακρύς για προβληματίσει undersized centers κ.λ.π.) για να αξιοποιηθούν από τον κόουτς, δηλαδή παραμένει χρήσιμο εργαλείο αλλά λίγο limited στην χρήση του.
    Στο ερώτημα που μας ταλανίζει από πέρυσι για το ποιά είναι η θέση που του ταιριάζει περισσότερο σήμερα (έχει βάλει πλέον και κάποια κιλά εμφανώς), η απάντησή μου είναι "λίγο από όλα και τίποτε εις ολόκληρο".
    Η ανωτέρω απάντηση μου βασίζεται σε ένα μπασκετικό (και όχι μόνο) χαρακτηρισμό, αυτόν του "tweener" που χρησιμοποιείται συχνά για να προσδιορίσει τέτοιους και καλά "διπλοθεσίτες" παίκτες.To θέμα όμως είναι πως ακριβώς ερμηνεύει ο καθένας τον χαρακτηρισμό "tweener" αφού οι απόψεις διίστανται.
    Για κάποιους είναι αυτός που παίζει σε 2 διαφορετικές θέσεις (δηλαδή προέρχεται από το twin) για άλλους όμως (κυρίως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού) είναι αυτός που βρίσκεται κάπου μεταξύ 2 θέσεων (δηλαδή προέρχεται από το between). Σημαντική η διαφορά διότι άλλο να παίζεις κανονικά 2 θέσεις και άλλο λίγο από την μια θέση και λίγο από την άλλη.
    Θεωρώ λοιπόν ότι στην 2η εκδοχή είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια για το τι ακριβώς είναι ο Ζαν Σαρλ αφού κάνει αποδεδειγμένα κάποια πραγματάκια καλούτσικα στις 2 θέσεις (και σε άλλα είναι ανεπαρκής) που του έχουν αναθέσει ως ρόλο (4-5άρι) αλλά δεν μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένα σε καμία θέση. Δηλαδή ένας χρήσιμος αλλά για κάποιες καταστάσεις ρολίστας και ως εκ τούτου δικαιολογημένα έχει περιορισμένο ρόλο και χρόνο στο παρκέ.
    Πάντως για μένα θα ήταν περισσότερο χρήσιμος για εμάς σήμερα στο 4 (ως μοναδικός αθλητικός PF και λόγω του ότι Πρίντεζης είναι στην δύση της τεράστιας καριέρας του) και λιγότερο στο 5 (αφού όσοι undersized centers υπάρχουν σήμερα στην Euroleague είναι εμφανώς πολύ δυνατοί για τον Γάλλο).
    Tέλος αυτή είναι η ομάδα που έχουμε φέτος με τα προτερήματα και τα ελαττώματά της. Από την στιγμή που δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα μεταγραφών για διορθωτικές κινήσεις (να ησυχάσουμε επιτέλους) οφείλουμε να στηρίξουμε άπαντες στην ομάδα μας με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή ακόμη και αυτοί που έχουν μείνει αρκετά πίσω θα μας φανούν χρήσιμοι κάποια στιγμή στην συνέχεια. Αρχισε να ανεβαίνει ο Μαρτιν, ευελπιστώ ότι κάπου παρακάτω θα ανέβει και ο Ζαν Σαρλ και για τον μόνο που αμφιβάλλω είναι ο Κουϊνσι Εϊσι για λόγους που έχουν χιλιοειπωθεί.

  • Xero-las
    Xero-las Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 11:46 Σύνδεσμος σχολίου

    To πρόβλημα δεν είναι μόνο οι 2 ξένοι Αcy, Sarl αλλά οι 3 Έλληνες κυρίως που είναι αρνητικοί εδώ και καιρό. Απ αυτή την 5αδα αν δεν συνέλθουν 2 δεν πάμε πουθενά και δεν έχει σημασία αν θα παίξουμε με την Εφές την Αρμανι τη Μακαμπί ή τη Μονακό η τη Ρεαλ. Και τις 5 μπορουμε να τις νικήσουμε ή να την φάμε στα πλειοφς ανεξάρτητα έδρας. Ας ελπίσουμε να αναστηθούν οι Λαρι, Παπ, ή τουλαχιστον να παιζουν αμυνα και να βαζουν κανένα τρίποντο.
    Του χρόνου είναι ευκολο να φτιάξει η ομάδα τελειώνει ο μεγάλος αρχηγός διώχνεις και Acy, Sarl και παιρνεις 3,4,5 με Παπ, Λαρι να ειναι πια συμπληρώματα 11,12 θέσης. Mε τρεις λογικές μεταγραφές σαν τις φετινές φτιάχνεις υπερομάδα.

  • ΧρήστοΣ
    ΧρήστοΣ Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 10:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Κακό παιχνίδι και αμυντικά και επιθετικά.

    Ο στόχος των πλέι οφ έχει κλειδώσει εδώ και 2-3 αγωνιστικές και ο στόχος του πλεονεκτήματος είναι πολύ κοντά πλέον μετά τα χθεσινά αποτελέσματα.

    Ο στόχος της τρίτης θέσης προς το παρόν δεν λέει κάτι γιατί είναι ασαφές ποιον θα αντιμετωπίσουμε ως τρίτοι ή ως τέταρτοι.

    Η ομάδα είναι οκ εκτός από το προφανές πρόβλημα με τα 4σαρια .

    Αν μπει ο Έισυ θα είμαστε κομπλέ και εκεί.
    Νομίζω δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα πλέι οφ εκτός αν μας βρει καμία καταστροφή πάλι όπως με τα μαζεμένα κρούσματα προ διμήνου.

    Άλλωστε έχουμε μάλλον τον καλύτερο κοουτς της Γιουρολιγκ

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 09:52 Σύνδεσμος σχολίου

    "Τον συμβουλεύω συχνά αλλά όχι τόσο στο τεχνικό κομμάτι όσο στο ψυχολογικό. Πολλές φορές τον παροτρύνω να πάρει τα σουτ. Ο Λιβιό παίζει για την ομάδα, βάζει το καλό της ομάδας πάνω απ όλα και πολλές φορές του λέω ‘παίξε για εσένα’. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και αν δεν αρπάξει τις ευκαιρίες που του δίνονται δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει παραπάνω χρόνο".

    Αυτά είπε η σύζυγός του, μπασκετμπολίστρια και αυτή, για τον Jean-Charles.

    Νομίζω αυτό είναι το πρόβλημά του, παρά έκανε ότι του ζήτησε η ομάδα και έχασε τον εαυτό του.

    Αντί να τον βάζει να μαρκάρει ψηλά 4αρια, όπως σωστά ανέφερε ο @Τσάντας, και στο 5 μόνο όταν είχε να αντιμετωπίσει αντίστοιχα 4-5αρια, τον έχει μόνιμα σαν 3ο 5αρι. Το σουτ του δεν είναι ανύπαρκτο, αλλά μετά τα 20λεπτα που πήρε με τη Μονακό και τους 18π.που έβαλε, δεν ξαναεπαιξε με καλή συχνότητα, που να βρει ρυθμό ο έρμος;

    9/20 και 40% έχει Ελλάδα στο τρίποντο, άνετα γίνεται ένας σταθερός σουτέρ τών 34-35% που είναι καλό ποσοστό για ψηλό. Σούπερ σουτέρ σαν Βεζε και Wiljer δεν είναι, αλλά δεν είναι και πολλοί τέτοιοι.

  • Andregon
    Andregon Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 22:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ήττα της Αρμάνι Μιλάνο από την Ρεαλ μετρίαζει τις αρνητικές επιπτώσεις από το χθεσινή μας ήττα στο Βερολίνο. Αν μάλιστα χάσει και η Αναντολού στο Μονακό τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα μιας και το προσεχές πρόγραμμά τους είναι φωτιά. Βέβαια θα πρέπει να βασιζόμαστε περισσότερο σε εμάς και λιγότερο στο τι θα κάνουν εφεξής οι άμεσοι ανταγωνιστές μας.
    Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει εύκολος αγώνας διότι δεν υπάρχει ομάδα που να έχει έλλειψη κινητρου. Οσοι διεκδικούν την είσοδό τους στην οκτάδα έχουν υψηλό κίνητρο να κερδίσουν το αντίπαλό τους (ειδικά παίζοντας στην έδρα τους) και όσοι βρίσκονται εκτός στόχου θέλουν να αποδείξουν ότι άξιζαν κάτι καλύτερο από μία κατάταξή τους σε χαμηλή βαθμολογική θέση. Πόσο μάλλον τώρα που έχει ανακατευτεί η τράπουλα για κάποιους μετά τον αποκλεισμό των Ρωσικών ομάδων από την διοργάνωση.
    Οπως είχα αναφέρει μετά την νίκη μας με την Μπάγερν, σε όλους μας αρέσει να παίζεται αυτού του είδους το μπάσκετ. Ομως επειδή θα υπάρξουν βραδιές που κάποια σχέδια επί χάρτου δεν θα βγαίνουν όπως πρέπει στο παρκέ θα πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στις βασικές μας αρχές. Πρέπει δηλαδή να βασιζόμαστε (να βρίσκουμε ρυθμό) περισσότερο μέσα από την αμυντική μας λειτουργία και λιγότερο μέσα από την επιθεσή μας. Η ομάδα μας διαθέτει καλούς αλλά μονοδιάστατους finishers ενώ πλην εξαιρέσεων διαθέτει ικανούς shooters αλλά streaky κάτι που εμφαίνεται από την αστάθεια που παρουσιάζουμε στα συνολικά ποσοστά 3ων πόντων από αγώνα σε αγώνα.
    Συνεπώς βασιζόμενοι τελευταία κυρίως στην επίθεσή μας (ενώ υπάρχουν αρκετές ομάδες με περισσότερο επιθετικό ταλέντο από εμας) και όχι στην άμυνά μας (που παραδοσιακά είναι το δυνατό μας σημείο) τζογάρουμε επικίνδυνα. Τα όσα είπε στο ταϊμ άουτ ο κόουτς στους παίκτες μας σε πολύ αυστηρό τόνο δείχνουν ότι το προβληματάκι αυτό έχει εντοπιστεί και θα ρυθμιστεί προσεχώς.
    Τέλος δεν υπάρχουν μόνο οι επιτυχίες στο παιχνίδι, υπάρχουν και οι αποτυχίες. Στις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν προσεχώς χρειάζεται η ομάδα τους οπαδούς της και όχι μόνο στις χαρές και τα πανηγύρια. Επειδή δεν μπορούμε να άλλαξουμε το χθεσινό αρνητικό αποτέλεσμα προχωράμε γερά παρακάτω για να επιτυχουμε τον τελικό στόχο μας.

  • ZXR
    ZXR Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 16:49 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΤΟΙΜΗ,ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ,ΜΕ ΜΕΙΟΝ 3 ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΣΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ!

  • Τσαντας
    Τσαντας Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 14:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Κομβικό σημείο στην οικονομία του παιχνιδιού ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο, στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου έπαιξε ο αποκαρδιωτικος πραγματικά Γιώργος Πρίντεζης. Τραγικός πραγματικά ο Γιώργης, μόνιμο μις ματς σε κάθε φάση που ενεπλάκησε, σε άμυνα και επιθεση (πλην ενός τρίποντου που εβαλε). Εκτός των ριμπάουντ που έχασε, εκτός του ότι έριξε το επίπεδο της αθλητικοτητας και της σκληραδας της πεντάδας στα τάρταρα, εκτος του ότι ο Τιμάν τον πήρε αμπαριζα σε 2 συνεχόμενες φάσεις, βοήθησε και τον Λο να βρει ρυθμό, αφήνοντας τον να σκοραρει 7 ευκολους πόντους, απομονωνοντας τον στις αλλαγές, και κλέβοντας εκκλησία απέναντι στην ανεμική του άμυνα.
    Αγαπητέ μου κύριε Μπαρτζώκα πρέπει να είσαι αξιοκρατικος στον τρόπο διαχείρισης των παικτών σου, ότι ιστορία και να έχουν. Να το πω απλά: Ο Πρίντεζης πρέπει να μείνει εκτός ροτεισον. Δεν ξέρω φυσικά τι διεργασίες συμβαίνουν στο εσωτερικό της ομάδας, προφανώς αυτό που λέω το βλέπεις και το ξέρεις εσύ καλύτερα από εμένα . Διαχειρίζεσαι την ομάδα όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σε επίπεδο κλίματος και αποδυτήριων. Μια φορά δεν είναι κατάσταση αυτή. Επίσης δεν γίνεται να βγάζεις τον καλύτερο σου παίκτη στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου, τον παίκτη που αναδεικνύει το πικ εν ρολ του Σλούκα σε συνεχόμενες φάσεις, τον Μάρτιν, για να βάλεις τον επίσης τραγικο Ζαν Σαρλ στην θέση του σέντερ και να αφήσεις και τον Πρίντεζη μέσα. Έτσι, από εκεί που ήσουν μπροστά στο σκορ, με Πρίντεζη και Ζαν Σαρλ ταυτόχρονα μεσα, βρέθηκες να χάνεις 7 πόντους στο ημίχρονο και να κυνηγάς σε όλο το παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα, που είναι ομαδα με όλη την σημασία της λέξεως, που όταν έχει βρισκει ρυθμό κάνει κηδείες σε κάθε αντίπαλο και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια.
    Εξ αρχής είχαμε πει όσοι ξέρουμε 5 δραμμια μπάσκετ, ότι ο Ζαν Σαρλ δεν είναι ένα σύγχρονο τεσσαρι, μιας και δεν απειλεί από την περιφέρεια, έχει κακό σουτ απο το τρίποντο και ανύπαρκτο close out επιθετικό παιχνίδι. Όταν βγαίνει στην περιφέρεια είναι ένα όρθιο αγγούρι. Ο ρόλος για τον οποίο προοριζόταν από την αρχή της χρονιάς ήταν αυτός του 5 ψηλου- του τεσσάροπενταριου που θα κάλυπτε κενά και στις 2 θέσεις. Επίσης θα μπορούσε να αποτελέσει ένα αμυντικό εργαλείο κοντρα σε καλά επιθετικά τεσσαρια (πχ Μιροτιτς, Ράντολφ, σεγκελια, κλαιμπερν κλπ) ενώ θεωρητικά είναι και καλός στις αλλαγές (φέτος ούτε σε αυτό είναι καλός). Δεν προβλεπόταν ότι ο Πρίντεζης θα είναι τόσο τραγικός (δεν έχει καμμία σχέση με το πώς ήταν πέρσι πέρσι). Από την στιγμή που ο Πρίντεζης είναι έτσι, πρέπει να μείνει εκτός ροτεισον και Ζαν Σαρλ να παίρνει αυτόν τον χρόνο σταθερά.

  • Βασιλης
    Βασιλης Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 12:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Ηρεμήστε με Μπαρτζωκας και μεταγραφές. Ο Μπαρτζωκας έφτιαξε αυτή την ομάδα και την εφτασε να είναι σε αυτή τη θέση, ακόμα και με τις ρωσικές εντός της Ευρωλιγκα. Μεγάλη επιτυχία μέχρι τώρα. Οι μεταγραφές, εκτός Εισι, τις έχει ενσωματώσει πολύ καλά και αποδίδουν. Ο Ντορσει δεν αξιοποιηθηκε στην Μακαμπι και είναι καταλυτικός για Ολυμπιακό, ο Φαλ ποιος πίστευε ότι θα ήταν τόσο καλός και θα είναι από τα σημαντικότερα πεντάρια της Ευρωλιγκα, η επιλογή του Γουοκαπ που έχεις ένα εργαλείο στην ομάδα. Η μεταμόρφωση του Βεζενκοφ τα τελευταία 2 χρόνια, που είναι στους ΜVP της φετινής ευρώ λίγκας δεν πρέπει να πιστωθεί και στον Μπαρτζωκα. Ο κοουτσ είχε και έχει να πλάνο και σε αυτό πιστεύει και αυτό οδηγεί την ομάδα στις επιτυχίες που έχει η ομάδα μέχρι τώρα. Διαφωνούμε σε κάποια πράγματα με τον κοουτσ, αλλά αυτός έχει δικαιωθεί. Τώρα για χθες, ομάδα που σουτάρει με τέτοια ποσοστά 60% πάντα κερδίζει. Η Άλμπα έτσι και σουτάρει καλά σε κερδίζει. Χρήσιμη ήττα για όλους. Την ομάδα για να προσγειωθεί, γιατί όλοι μιλάγαμε για 2η θέση, να αποφύγουμε Εφες και να έχουμε εύκολο αντίπαλο στην Οκτάδα, εμάς τους Φιλάθλους, δημοσιογράφους κλπ. Το ροστερ των Ρεαλ, Αρμάνι, Εφες κλπ τα λαμβάνουμε υπόψη, τα μπάτζετ τους. Ότι έχει κάνει η ομάδα είναι πάνω από τις προσδοκίες μας. Υ.Γ.1 Εγώ θεωρώ ότι η Εφες θα θέλει και θα διαλέξει εμάς ως αντίπαλο. Το ίδιο θα επιθυμούν και οι άλλες ομάδες που θα συμπληρώσουν την Οκτάδα. Υ. Γ. 2 Στα πλέι οφ δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Όλα είναι ανοικτά. Το πλεονέκτημα έδρας είναι μια σημαντική βοήθεια. Θυμίζω πέρυσι που λέγαν όλοι ότι η Μπαρτσα θα σκουπίζει τη Ζενιτ και για ένα σουτ που δεν μπήκε + διαιτησία δεν αποκλείστηκε. Υ. Γ. 3 Να είμαστε ευχαριστημένοι με την πορεία της ομάδας, βάσει μπάτζετ και των ρεαλιστικων της δυνατοτήτων της, και να μην έχουμε το ανικανοποιητο. Υ. Γ. 4 Μην ξεχνάμε και την απόφαση του Μπαρτζωκα σε σχέση με Σπανουλη, που οδήγησε στο να σταματήσει ο Kill Bill. Απόφαση οφελιμη για την ομάδα. Δεν ήθελε ο Μπαρτζωκας να την πατήσει όπως με Ναβαρο σε Μπαρτσα. Υ. Γ. 5 Απολαύστε και χειροκροτηστε τον Πριντεζη για όσα πρόσφερε κ για τον χαρακτήρα του. Είναι η τελευταία του χρόνια στην ομάδα. Σταματάει μετά το Ευρώ μπάσκετ.

  • Agent777
    Agent777 Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 12:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ομάδα έχει πολύ καλό απόθεμα νικών και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ήττες από τέτοιες ομάδες και ειδικά εκτός έδρας κάνουν όλοι. Η Ρεάλ έχασε από Ερυθρό και η Εφές από Μπασκόνια. Τα playoffs έχουν ουσιαστικά εξασφαλιστεί και υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες για τετράδα με το πρόγραμμα που έχουμε. Εγώ έχω να κάνω μόνο 2 παρατηρήσεις.
    1) Γιατί ο Λιβιό αντιμετωπίζεται σαν ξένο σώμα και όταν μάλιστα παίζει (ελάχιστες φορές), χρησιμοποιείται σαν πεντάρι, ενώ είναι 4άρι; Αυτό γινόταν (και σωστά) όταν ο Μάρτιν έπαιζε άθλια. Πλέον εφόσον έχει επανέλθει, πρέπει ξεκάθαρα να ξεκουράζει ο Λιβιό τον Βεζένκοφ και όχι να επιστρατεύεται ο Πρίντεζης που είναι παιχταράς, αλλά πλέον είναι 37 ετών και δεν μπορεί να ακολουθήσει.
    2) Όπως ανέφεραν και άλλοι φίλοι γιατί δεν χρησιμοποιείται ο Έισι καθόλου. Η μόνη δικαιολογία είναι ότι ο Μπαρτζώκας το μετάνιωσε και θέλει να τον διώξει στο τέλος της σεζόν. Και πάλι όμως δεν νομίζω ότι είναι κακός παίκτης και θεωρώ ότι χρειαζόμαστε ένα έξτρα κορμί (όχι διακοσμητικό) στις θέσεις 4-5. Άρα η μη χρησιμοποίησή του καθόλου (κι ενώ ταυτόχρονα δεν χρησιμοποιεί και τον Λιβιό) είναι παράλογη. Ουσιαστικά τη βγάζει με 3 ψηλούς συν τον 37χρονο Πρίντεζη και 2 αθλητικά κορμιά κάνουν τις γλάστρες.

    Υ.Γ. : @REDGOAL, υπάρχει περίπτωση αποχώρησης του Λιβιό το καλοκαίρι και γι'αυτό δεν παίζει; Συζητιέται τίποτα σχετικά με την περίπτωση του;

    REDGOAL: Λήγει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι και εφόσον τον βάζει τρίλεπτα, δεν θα παραμείνει

  • Κόρινθος - Red or Dead
    Κόρινθος - Red or Dead Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 10:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Θρυλάρα γερά και τίγκα τσαμπουκά. ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ προχωράμε... Το παιγνίδι ήταν καθαρά θέμα υποτιμήσεως και φάρδους αμέτρητου...

    Αλλά ρε μάγκες μου, ρίξτε καμιά πελεκιά επαγγελματική στα χέρια τους να την ΑΚΟΥΣΟΥΝ... ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΒΗΧΑ

    ACY ALERT.... Tι θα γίνει ρε μόρτες;;

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...