roumeliotis

Carwiz

«Δύσκολη περίοδος αλλά θα επανέλθουμε»

casino loutrakiou
redwell

Παρά τις απουσίες του και την συνολικά κακή εμφάνιση, ο Θρύλος κατάφερε να επιστρέψει από το -16 και να πάρει σπουδαίο διπλό επί της ΑΕΚ με 74-89 στο πλαίσιο της 14ης ημέρας της Basket League, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει μετα το τέλος του ματς:

«Είναι μία δύσκολη περίοδος για εμάς λόγω απουσιών. Δεν είχαμε στην διάθεσή μας και τον Σάσα Βεζένκοφ αλλά θα επανέλθουμε. Μας έβαλαν μεγάλη πίεση αλλά αντέξαμε.

Η ΑΕΚ δούλευε όλη την εβδομάδα γι αυτό το ματς αλλά εμείς όχι. Έχουν ποιότητα, πήγαν το ματς εκεί που έπρεπε αλλά εμείς ανταποκριθήκαμε», είπε αρχικά στην ΕΡΤ.

Όταν ρωτήθηκε για την μεγάλη βραδιά του Κώστα Σλούκα και την ηγετική του εμφάνιση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε: «Αυτά είναι δημοσιογραφικά κόλπα. Είναι τρομερός παίκτης και έπαιξε εξαιρετικά, μας βοήθησε να κερδίσουμε».

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

52 σχόλια

  • Snake7
    Snake7 Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 07:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Andregon,

    Βλέπεις ότι όταν είσαι προκατειλημμενος σε κάποια πράγματα δεν διαβάζεις σωστα;

    Λέει ο Djredbull δύο μέτρα και ένα μικρό. Και λέω εγώ "αδικείς το μιλκο" γιατί ένα μιλκο είναι 20ποντσκια ενω ο Χασαν είναι δύο μέτρα και μια τσίχλα (2.01). Αυτά για την ιστορία...

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 02:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Μα πολλές φορές έδωσα συγχαρητήρια για τις διορθωτικές κινήσεις του καλοκαιριού, και για τα συμβόλαια που ήταν όλα πολύ φιλικά προς την ομάδα. 2 ακόμη θέλαμε και θα πηγαίναμε για μεγάλα πράγματα. Οι Τούρκοι έρχονται με μεγάλη φόρα και θα πετάξουν κάποιους από την 8αδα, δεν θα ήθελα να είμαστε εμείς αυτοί.

    Όταν ήρθε δεν πήρε, ανεξαρτήτως πότε σταμάτησε, αλλά ούτε και το καλοκαίρι, νομίζω μαζί δεν φωνάζαμε να φέρει τουλάχιστον τον Κουφό, ή κάποιο άλλο μεγάλο κορμί; Μετά είπαν ότι υπήρχαν λεφτά για τον Δεκέμβριο, στο εν το μεταξύ πήραμε και το μυριο του Ποκουσεφσκι.. ποτέ δεν έγινε καμία βελτίωση..Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει play off πέρυσι, και για το κάτι παραπάνω φέτος, τώρα θα πάμε για play off φέτος, και το κάτι παραπάνω από του χρόνου, και βλέπουμε..

    Σου εξήγησα για τον Μάρτιν, έχει καλές κινήσεις κοντά στο καλάθι, αλλά ποτέ δεν θα γινόταν ο σέντερ που χρειαζόμασταν. Το ίδιο πράγμα ήταν και πέρυσι, τι να τα κάνω τα στατιστικά αφού όταν έπαιζε, αμυντικά ήταν σχεδόν ανύπαρκτος; Καταλαβαίνω τι λες, αλλά αυτές είναι πεταμένες χρονιές, έχεις έναν Έλληνα τοπ παίχτη Euroleague (Σλούκα) και χαραμίζεις τα τελευταία καλά του χρόνια με τον καλύτερο p n r παίχτη σου να είναι ο Martin.. κανονικά θέλει 3 καλούς p n r παίχτες, o Cordinier υπέγραψε στην Virtus αρχές Οκτωβρίου, δεν μπορούσαμε να τον κλείσουμε Αύγουστο; Bonzie των παίρνεις για βασικό, δεν είχαμε ούτε το budget ούτε ανοιχτή θέση..Μετά υπήρχαν τόσοι veterans, Tyus/Hunter..και καμία άλλη 40αρια παίχτες που πεταγαμε όλο το καλοκαίρι από εδώ και από εκεί..

    Για τα υπόλοιπα, εγώ τα επεξεργάστηκα διαφορετικά. 1ον όταν ο Landale είπε ότι θα πάει ΝΒΑ υπέγραψαν τον Fall και του έδωσαν τα λεφτά του (650.000€). Ο Μήτογλου θα έπαιρνε 900.000, δεν το σκέφτηκε καν ο παίχτης, αλλά αν έχεις να πάρεις Landale/Μήτογλου, μετά κρατάς τον Livio με το μικρότερο συμβόλαιο ξένου; Δεν υπήρχαν παίχτες δηλαδή μεταξύ Landale-Μητογλου ώστε να αντικαταστήσουμε τον Livio; Φυσικά και υπήρχαν παίχτες, budget δεν υπήρχε!

    Επίσης ο Lighty θα ερχόταν για βασικό 2, μάλιστα θα έδιναν χρήματα και στην ASVEL, που συνολικά θα έφτανε τα 650-700.000 (τα λεφτά ακριβώς που πήρε ο Dorsey, 645.000€ από ότι ακούστηκε, γιατί τα παίρνει σε $). Ένας παίχτης στο ύψος και στα χαρακτηριστικά του McKissic, που θέλει μπάλα στα χέρια και δεν είναι και σπουδαίος σουτέρ 3π. Και στη λάθος μερια των 30.. αλλά μου λες ότι θα ερχόταν ο Lighty, και επειδή δεν ήρθε, και δεν ήρθε και ο Bozie, δεν πήραμε κανέναν;?! Υπήρχαν τουλάχιστον 200 άτομα να διαλέξεις τότε για τη θέση, δηλαδή ήταν καλύτερο το απόλυτο τίποτα που έχουμε τώρα;

    Φυσικά και όχι, απλά είχαμε συγκεκριμένο budget, και του χρόνου που θα πρέπει να ανανεώσουμε Dorsey, και θα θέλει 900.000€ περίπου, πάλι δεν θα υπάρχουν χρήματα για τις αναβαθμίσεις που ονειρευόμαστε.

    Ο Walkup ήταν ευχάριστη έκπληξη, αλλά χρειαζόμαστε παίχτες του budget του για να γεμίσουμε καλά τις θέσεις. Δεν θα έπρεπε να είναι έκπληξη, αλλά ο κανένας, έχεις τους πρωτοκλασάτους με τα μεγάλα συμβόλαια, και μετά μία 5αδα με "Walkup".

    Να θυμίσω ότι ο Walkup στατιστικά είναι ο 5ος καλύτερος παίχτης της ομάδας, και από θέμα κόστους ο 6ος.

    Μεγάλη διαφορά υπάρχει στην απόδοση σε σχέση με το συμβόλαιο του Παπανικολάου φυσικά που έχει ένα από τα top συμβόλαια στην ομάδα.

  • Andregon
    Andregon Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 19:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε DeCoupePe,
    Κατανοώ τα παράπονα σου και τα περισσότερα με βρίσκουν σύμφωνο για τις αμυντικές αδυναμίες του Μαρτιν και τα κολλήματα του Μπαρτζώκα όμως ότι αναφέρεις είναι ΜΟΝΟ η μια πλευρά του νομίσματος. Υπάρχει και η ΑΛΛΗ πλευρά του νομίσματος που δεν περίμενα να την αγνοείς επιδεικτικά.
    Μια κριτική έχει νόημα όταν λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των πεπραγμένων και όχι επιλεκτικά ότι δεν μας αρέσει άλλως αποκτά εμμονικό χαρακτήρα. Δεν υπάρχουν μόνο αδυναμίες και κολλήματα...
    Ο Χασαν Μαρτίν έχει πρόβλημα στα γόνατα. Αν αυτό που ήθελες να δεις από τον Μαρτίν δεν το είδες πέρυσι που ήταν υγιής πως περιμένεις να το δεις φέτος που είναι τραυματίας;
    Μην το κάνουμε σαν το ανέκδοτο με το βατραχάκι που αφού του έκοψαν όλα τα άκρα, επειδή του ζητούσαν να πηδήσει και δεν πήδαγε αποφάνθηκαν ότι είναι κουφό. Ο παίκτης θα φύγει το καλοκαίρι γιατί μετά τον τραυματισμό του δεν επανήλθε ξανά σε νορμάλ επίπεδα και όχι γιατί πέρυσι δεν ήταν καλός.
    Τα στατιστικά του τα είδες καθόλου πέρυσι που απορείς γιατί τον ανανέωσαν αφου δεν κάνει αυτά που EΣΥ ΘΕΣ στον παρκέ; Θυμάσαι πως ξεκίνησε την προηγούμενη σεζον απέναντι σε κορυφαίες ομάδες και σέντερ και από πότε και μετά άρχισε να χάνεται; Θυμάσαι ότι αγωνίστηκε μόλις στα 2/3 της διοργάνωσης και στους μισούς αγώνες είχε υψηλότατα PIR;
    Ετσι εξηγείται γιατί παρότι είχε σοβαρό τραυματισμό και πέρναγε την πόρτα του χειρουργείου οι ιθύνοντες αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο. Και έσυ θα το έπαιρνες το ρίσκο (που δεν βγήκε) και ας γκρινιάζεις σήμερα.
    Γιατί ναι μεν έκαναν ένα λάθος που κρατήσαν τον Ζαν Σαρλ (παίκτη που για άλλο αποκτήθηκε και άλλο τους βγήκε στην πορεία) όμως πριν συμβεί αυτό παλέψανε φέτος να το αποφύγουνε με τις περιπτώσεις Τζοκ Λαντέιλ και Ντίνου Μήτογλου αλλά δυστυχώς δεν τους βγήκε καμία και ανανεωσανε στο τέλος με τον Γαλλο.
    Γιατί προσπάθησαν να καλύψουν το πρόβλημα στο 3 αρχικά με ένα 2-3άρι τον David Lighty και όταν τελικά υπαναχώρησε η Βιλερμπαν και αποκτήθηκε ο Ντόρσευ αργοπορημένα (όχι με υπαιτιότητά μας), έγινε μια τελευταία προσπάθεια να πάρει τον Bonzie Colson για 3 - 4 (δεν έβρισκε Ευρωλιγκάτο τότε) αλλά ήταν πολύ αργά και η Καρσίγιακα προφανώς δεν τον έδινε.
    Και είδες τι κάνει σήμερα αυτός ο παίκτης στο Τουρκικό πρωτάθλημα (ξέρω ότι ενημερώνεσαι).
    Γιατί μια μόνο ολοκληρωμένη σεζόν ήταν χωρίς δεινόσαυρο ο Ολυμπιακός επί Μπαρτζώκα και ΟΧΙ ΧΡΟΝΙΑ οπως ΕΣΥ ΛΕΣ αφού όταν πρωτοήρθε (12/1/2020) δεν κράτησε για πολύ η διοργάνωση (έως 12/3/2020) και διακόπηκε. Αν μάλιστα γυρίσεις πιο παλιά στον χρόνο πάλι έφερε δεινόσαυρο τον Μιρζα Μπέγκιτς οπότε δεν είχε ποτε πρόβλημα με τέτοιου είδους σεντερ.
    Και στην τελική ποιός έφερε τον Σλούκα με κάθε κόστος, ποιός επέμεινε μέχρι το τέλος για τον Ντόρσευ, ποιός σου έφερε τον Γουόκαπ (που δεν πιστεύαμε ότι θα δώθουν αυτά τα λεφτά για την θέση του) και ποιός έφερε τον Φάλ; Είδαν φως και μπήκανε στον σύλλογο ή τους έφερε αυτός διαχειριζόμενος το μπάτζετ που του παραχώρησε η ΚΑΕ;
    Mέχρι και για τον Goss κινήθηκε φέτος άσχετα αν δεν του έκατσε λόγω Ρεαλ, αυτόν που αν εξαιρέσεις λίγους οπαδούς (όπως εγω και εσύ) οι περισσότεροι τον έλεγαν παλτό .
    Συνεπώς δεν μιλάμε για μόνο για τον Μπαρτζώκα που παρουσιάζεις εσύ αλλά και για αυτόν που παρουσιάζω εγώ.
    Εχει κάνει τα λάθη του ο Μπαρτζώκας, δεν διαφωνώ αλλά όλοι κάνουν λάθη και στην τελική την αληθινή εικόνα την έχει μόνο αυτός που συνεργάζεται με την Διοίκηση και τους πάικτες και όχι οι οπαδοι από τον καναπέ που το μόνο που κάνουν είναι υποθέσεις επί υποθέσεων.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 20:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ μιλάω για πέρυσι που τα έλεγα, όχι για φέτος, η μόνη ελπίδα που του έδινα στην αρχή της χρονιάς ήταν ότι θα κατανοούσε το παιχνίδι Euroleague και θα μάρκαρε με το δυνατό κορμό που διαθέτει. Ακόμη περιμένω να το δω αυτό..

    Τον Μπαρτζώκα τι τον αναφέρεις; Εδώ 2 χρόνια δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν υπάρχει αναπληρωματικό small forward στην ομάδα, και βάφτισε τον Λαρεντζάκη forward.. άργησε μερικά χρόνια να καταλάβει ότι πλέον χρειάζεται παίχτης δεινόσαυρος, θα του πάρει μία χρονιά ακόμη να αλλάξει τον Μάρτιν, και θα περιμένουν στην Euroleague σε 2-3 χρόνια να έχει πλήρης ομάδα, μπας και πάει κάνα final 4.. από πέρυσι τον Δεκέμβριο διορθώνονταν τα περισσότερα, ένα 3 δεν πήρε ποτέ, πάμε για σεζόν 22-23, αλλά και να μην πάρει, υπάρχει και η σεζόν 23-24, νεοι είμαστε ακόμη, πίσω και μαζί με Σλούκα είχε Jenkins.. προτάθηκε Goss και δεν ενδιαφερθηκαμε, Κουφός ελεύθερος όλη την χρονιά, τον πήρε τον τελευταίο μήνα που είχαν κριθεί τα πάντα. Φέτος είχε να κάνει μεταγραφή και πήρε παίχτη στην μοναδική θέση που είχαμε 3 Ευρωλιγκατους, και τελικά δεν βάζει κανέναν να παίζει.. αυτόν τον Μπαρτζώκα λες;

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 02:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Νομίζω πρέπει να αλλάξει μορφή το site, με παρόμοιο τρόπο να γίνει κάπως περισσότερο forum, και ας κρατήσει και όσους θέλουν να σχολιάσουν, όπως τώρα, χωρίς εγγραφή, αλλά κάπως πρέπει να βλέπουμε αν μας μιλάνε/απαντάνε, και κάνα upvote/smiley κάτι.

    @Andregon. Εγώ έχω τρελό κόλλημα με τα analytics, και γενικά τρώω πολύ ώρα στους πίνακες και τα boxscores.

    Απλά εγώ έλεγα από πέρυσι ότι δεν κάνει, και εσύ υποστηριζες ότι έχει καλά στοιχεία και μπλα μπλα μπλα. Δεν κάνει το παιδί, δεν έχει φιλοδοξία, ικανότητα, δεν μπορεί να κατανοήσει τακτικά το επίπεδο Euroleague, και σίγουρα δεν κολλάει με τους παίχτες μας, και τον τρόπο παιχνιδιού που χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε.

    Μπορεί σε κάποια άλλη ομάδα να προσφέρει περισσότερο, ή να παίζει σαν 3ος σέντερ, ή να επαναεφευρουν το παιχνίδι του ως old school power forward όπως είχα προτείνει επίσης να δοκιμάσουμε, ή να κατέβει επίπεδο (π.χ Eurocup).

    Τώρα παίχτη pick n roll και με σουτακι όλοι θέλουμε, αλλά αυτοί είναι ακριβοί!

    Ο Άντε θα ήταν πολύ χρήσιμος σε αυτή την ομάδα, 3-4 alley hoop θα είχε σε κάθε παιχνίδι, με Σλούκα/Dorsey/Λαρεντζάκη/Walkup. Επίσης σου έχω εξηγήσει πολλές φορές, δεν το λέω για το θέαμα, το αναφέρω σαν επιθετική εναλλακτική των γκαρντ που μπορεί να αποφέρει εύκολα καλάθια χωρίς πολλά πολλά, και σε καταστάσεις που χρειάζεσαι γρήγορα κάποιο καλάθι. Ο Παπαγιάννης παίζει σχεδόν αποκλειστικά με αυτόν τον τρόπο επίθεση, και πολύ καλά τον εκμεταλλεύεται ο Nedovic (που ξέρει τόνους μπάσκετ).

  • Andregon
    Andregon Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022 21:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε DeCoupePe,
    Δεν υπάρχουν στατιστικά που ψεύδονται (εκούσια ή ακούσια) αφού δεν βασίζονται σε υποκειμενικά κριτήρια αλλά μόνο σε αριθμούς. Mπορεί το Pir να μην συμπεριλαμβάνει κάποιες παραμέτρους (όποτε θές μπορούμε να το συζητήσουμε αναλυτικά ποιές είναι αυτές) ώστε το νούμερο που προκύπτει να είναι απόλυτο όμως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει την ουσία.
    Ενα θετικό διψήφιο Pir, ότι άποψη και να έχεις εσύ ή εγώ για τον παίκτη δείχνει έναν καλό μπασκετμπολίστα. Γι’ αυτό στην Ευρώπη το Performance Index Rating παραμένει o κύριος τρόπος αξιολόγησης της αποδοτικότητας των μπασκετμπολιστών.
    Τωρα αν ο παίκτης δεν σκοράρει συχνά με κάρφωμα, πάνω από την στεφάνη με άλλευ ουπ και διάφορους άλλους τρόπους εμένα δεν με ενδιαφέρει. Ναι γουστάρω το θέαμα αλλά πρωτίστως με ενδιαφέρει η ουσία. Είδα και τον Φαλ που πήγε να γκρεμίσει την μπασκέτα αντί να αφήσει την μπάλα στο καλάθι τι πέτυχε προχθές.
    Δεν θέλω να ξαναρχίσουμε μια άγονη συζήτηση με θέμα "ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΡΤΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ".
    Οπως είπα και στον άλλο φίλο ο Μαρτίν σήμερα παραμένει ανεπαρκής για να υπηρετήσει τον ρόλο του 2ου σέντερ της ομάδας. Αν θες την άποψη μου εγώ δεν θα είχα ποτέ βασικό σεντερ έναν δεινόσαυρο σε μια ομάδα που είναι στημένη έξυπνα με γκάρντ για να παίζει πικ εν ρολ από παντού. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα μην ξύνουμε πληγές.
    Ομως ακόμη και κουτσός παραμένει ο μοναδικός πικ εν ρολ ψηλός της ομάδας ότι άποψη και να υπάρχει για αυτόν.
    Εγω λοιπόν ήθελα ανέκαθεν έναν υγιή αθλητικό ψηλό για να κάνει τουλάχιστον αυτό που έπρεπε να κάνει ο Ζαν Σαρλ ως 4-5άρι. Πήραν τα μυαλά μου αέρα όταν ακούστηκε για Jordan Μickey, γούρλωσα τα μάτια όταν μιλάγαμε με Tζοκ Λαντέϊλ, θεώρησα δεδομενη την απόκτηση έστω του Μήτογλου και κάποια στιγμή που άλλαξα πλευρό ξύπνησα, επανήλθα στην σκληρή πραγματικότητα και συνειδητοποίησα ότι στο 5 θα παίζει για 2η συνεχόμενη σεζόν ο Γαλλος Ζαν Σαρλ που μέχρι τελευταία στιγμή δεν ήξεραν αν ήθελαν να τον κρατήσουν στο ρόστερ ή να τον αφήσουν ελεύθερο.
    Πλέον λοιπόν με την έλευση του Eϊσι και τον συνωστισμό στα πάουερ φόργουορντς είναι πολύ προτιμότερο να πάρουμε εναν καθαρό πικ εν ρολ αθλητικό σεντερ (αν είναι δυνατον με σουτάκι) και να στείλουμε 3ο τον Μαρτίν για παν ενδεχόμενο.
    Ο Γάλλος ας παει στο 4 να βγάλει άκρη για τους χρόνους του με τα άλλα PF όπου με την κατάλληλη χρήση μπορεί να αποδώσει. Για το τι θα γίνει με τον συμπαθή Εϊσι δεν ξέρω. Μακάρι να τους ξεπεράσει όλους και να τους φάει την θέση. Απωθημένο του Μπαρτζώκα (από όταν ήταν στην Μπαρτσελόνα προπονητής) δεν είναι; E ας βρει αυτός τι θα τον κάνει, άλλωστε όπως είπε "ότι θέση και να έπαιζε πάλι αυτόν θα διάλεγε..."
    Τωρα για Χαντερ δεν το συζητάω αφού παρά την ηλικία του (παλάιμαχος) παραμένει αξιόπιστος και για τις 2 πλευρές του παρκέ. Για τον Αντετοκούμπο επέτρεψε μου να μην επεκταθώ περαιτέρω πολύ ευχαρίστως να μιλήσουμε για άλλους μπασκετμπολίστες που γνωρίζουν τα βασικά του αθλήματος. Τα λέμε φίλε και δεν τρέχει τίποτε που διαφωνούμε.

  • Snake7
    Snake7 Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022 02:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Andregon όλα κι όλα μλκμπουκαλο δεν νομίζω ότι έχω πει ούτε τον Κωστάκη που βάζαμε πενταρι στο σχολείο να στέκεται κάτω από τη ρακέτα επειδή δεν άντεχε να τρέχει το φξπεδο πάνω κάτω.

    Ο Χασαν στην άμυνα, στα πόδια, στην προσήλωση ισοδυναμεί με κώνο. Και πέρυσι και φέτος. Έχει συμπαθητικές κινήσεις στη Στεφανή που όμως φέτος τα γόνατα δεν τον πολυβοηθπυν (πέραν του ύψους του) και προσπαθεί στα ριμπάουντ. Φαίνεται ότι δεν βαριέται, απλώς τακτικά είναι πολύ μέτριος.

    Ο Λιβιο για το ρόλο που το χρησιμοποιούμε είναι χειρότερος παίκτης από χασαν. Η σοβαρή διαφορα είναι ότι ο Λιβιο έχει (ειχε) το potential να γίνει επαρκές δεύτερο τεσσαρι και εμείς τον κάψαμε σε αυτό το ρόλο που απλώς δεν μπορεί.

    Για τον Κώστα συμφωνώ 100% με τα γραφόμενα σου.

    Πάντως για εμένα ακόμα και στα χάλια του Χασαν έχω πλέον κατασταλάξει ότι αν ψωνιζα για φετος μια προσθήκη αυτή θα ήταν τριαριου διμετρου με 45% τριποντο. Μας λείπει ακόμα και όταν είμαστε πλήρεις. Ενώ κουτσά κουτσά με Χασαν θα βγει η χρονιά και ας δουν για του χρόνου. Εγώ δεν θα χαραμίζεται θέση ξένου για να τον έχω φια τρίτο μονοδιάστατο πενταρι...

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022 01:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Μα τα στατιστικά δεν λένε πάντα την αλήθεια. Τα έχω αναλύσει εκτενώς για τον Μάρτιν. Απλά δεν κάνει, και ακόμη σημαντικότερο, δεν ΜΑΣ κάνει.

    Προφανώς στον Άντε παίζει ρόλο και το διαβατήριο, πάντα δίνουμε ένα μικρό ή μεγαλύτερο αβαντάζ λόγω αυτού, μακάρι να είχαμε και τους 2 Άντε στην ομάδα. Αστειεύεσαι;! Η ενέργειά τους θα ήταν κρίσιμη σε επίπεδο Euroleague. Φυσικά δεν είναι καλοί στα fundamentals, αλλά προσφέρουν αυτό που δεν έχουμε, high motor και full energy.

    Αυτό το "χείλος της στεφάνης" που λες, είναι ακριβώς αυτό που δεν έχουμε και μας λείπει! Παπαγιάννης μας έβαλε στα καλάθια προχθές, σήμερα πάλι έβαλε τόσα alley hoop, με put back dunk o Ante έχει δώσει παιχνίδια στην ASVEL

    Τον Hunter μπορούσαμε να τον πάρουμε; Ιδανικός θα ήταν.. παίχτες υπήρχαν άπειροι

    Επίσης φαίνεται από

  • Andregon
    Andregon Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 23:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Φιλε δεν έχει καμία σημασία για πότε αναφέρεσαι (τώρα ή την επόμενη σεζόν) από την στιγμή που τον θεωρείς παίκτη για να υπηρετήσει βοηθητικούς ρόλους εκτός 12άδας. Ο παίκτης αυτός με την μέχρι στιγμής αγωνιστική παρουσία του ως "αποκάλυψη" του Ελληνικού πρωταθλήματος είναι αδύνατον να δεχτεί να πάει σε ομάδα για να κουβαλάει τις μπάλες.
    Εκει πάνε παίκτες με συνηθισμένα χαρακτηριστικά και δεξιότητες για τους οποίους υπάρχει ελάχιστη ζήτηση και συνεπώς το να βρίσκονται παρκαρισμένοι στο ρόστερ και να πληρώνονται από το τίποτε είναι κάτι.
    Αλλωστε ο Ολυμπιακος δεν θα δώσει ΠΟΤΈ λεφτά σε ομάδα και παίκτη για να καλύψει ρόλο βοηθητικού εκτός 12άδας.
    Μόνο αν και εφόσον είναι στα πλάνα του κόουτς. Συμφωνείς ή διαφωνείς ο χρόνος θα δείξει.
    Ποτέ δεν διαφώνησα με την ανάγκη απόκτησης αθλητικού ψηλού, πάντα συμφωνούσα μαζί σου σε αυτό (προσθέτωντας και την ικανότητα να σουτάρει που μας λείπει) και όχι τώρα τελευταία όπως παραδόξως ισχυρίζεσαι.
    Η διαφωνία μας για τον Μαρτίν ήταν στο θέμα ότι την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΙΚΤΗΣ βάσει στατιστικών και κάποιοι τον βγαζατε παλτό (μλκμπουκαλο τον έλεγε ο Snake7). Aπό την αρχή ήμουν ξεκάθαρος ότι δεν ξεκινάς με τραυματία σέντερ (που τον κρατάς ενεργό με παρακεντήσεις στα γόνατα), τον οποίο έχεις σκοπό να τον βάλεις στο βασικό σου ροτέϊσον και που θα είναι ο μοναδικός πικ εν ρολ στον ρόστερ σου. Γιατί η 3η επιλογή μας (Ζαν Σαρλ) πέραν του ότι δεν είναι σεντερ δεν μπορεί να παίξει πικ εν ρολ γιατί δεν έχει το frame (είναι 3-4άρι) να κάνει ένα σωστό σκρίν και φοβούμενος μην τον τραυματίσουν μετακινείται και χρεώνεται μονίμως επιθετικά φάουλ.
    Κατεβατά από στατιστικά παλαιότερων σέντερ του Ολυμπιακού είχα παραθέσει για να αποδείξω σε σένα (άλλα και σε άλλους) ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΛΤΟ ΠΕΡΥΣΙ και νόμιζα ότι καταλαβαινόμασταν τότε όμως με αυτά που λες τώρα μάλλον όχι. Ελπίζω έστω και αργοπορημένα μετά τις επιπλέον διευκρινήσεις μου να κατάλαβες ποιά ήταν η διαφωνία μας τότε, την οποία μάλιστα σχετικά πρόσφατα χαρακτήρισα "άνευ ουσίας" γιατί αναφερόμασταν στο παρελθόν και όχι στο παρόν όπου ο Χασαν Μαρτίν (για ιατρικούς λόγους) παραμένει ανεπαρκής.
    Εχεις κάθε δικαίωμα να προτιμάς τον υγιή Ζαν Σαρλ από τον κουτσό Μαρτίν. Για μένα όμως αυτός που αποκτήθηκε για συγκεκριμένη θέση/ρόλο και δεν ανταποκρίνεται από πέρυσι είναι αχρείαστος. Με 400χιλ. καταλαμβάνει την θέση του 11ου παίκτη στο ρόστερ (βάσει αγωνιστικού χρόνου), εκεί που με 200χιλ. θα είχες ένα Αγραβάνη ή έναν Τσαλμπούρη για μόλις ένα 10λεπτό συμμετοχής. Σε διαβεβαιώνω ότι χειρότερα στατιστικά από αυτόν δεν θα είχανε (10:46 min, 4.1π, 60% διπ., 22.2% τριπ, 81.8% βολ, 2.5 ριμπ, 0.5 μπλ, 4.6 pir.) τα οποία είναι σαφώς χειρότερα από αυτά του "κουτσού" φέτος Μαρτιν.
    Εν πάσει περιπτώσει εγώ δεν θα σπαταλούσα θέση ξένου και τόσα λεφτά για κάποιον εκτός βασικού ροτέϊσον.
    Είτε το δεις από την μέχρι σήμερα χρήσιμοποίηση του είτε το δεις σε σχέση με τις καλοκαιρινές αποτυχημένες προσπάθειες απόκτησης Λαντέιλ ή ο Μήτογλου, το ποιος θεωρείται ο πιο αδύναμος κρίκος στην ομάδα είναι φανερό.
    Τέλος με όλο τον σεβασμό θα πρέπει να αποφασίσεις ποιά είναι τα κριτήρια σου για έναν σεντερ.
    Ειναι δηλαδή καλός σέντερ για 3ος ο υγιής Αντετοκούμπο (13:08min) με μ.ο. 2,8 ριμπάουντς ή ο Ζαν Σαρλ (10:46min) με μ.ο. 2,5 ριμπάουντς και δεν είναι ο "κουτσός" φέτος Μαρτίν (13:16min) με μ.ο. 3,4 ριμπάουντς; Γιατί πλέον σε αυτήν την αγωνιστική κατάσταση για 2ος δεν είναι, το ξέρουμε αμφότεροι και γι'αυτό άλλωστε συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε άλλο ένα αθλητικό σέντερ.
    Σε αυτήν την φάση δεν αποδεσμεύεις παίκτη όμως για μένα οι Ζαν Σαρλ και Μαρτίν θα φύγουν πακέτο το καλοκαίρι, απλά κρατάω μια επιφύλαξη γιατί ο Μαρτίν είναι σέντερ (που έδειξε καλά στοιχεία προ τραυματισμού), κοστίζει αρκετά λιγότερα (300χιλ) και ακόμη και τραυματίας έχει σήμερα καλύτερα στατιστικά από τον Γάλλο.
    Τέλος γιατί έχεις κολλήσει στην περίπτωση του Αντετοκούμπο και τα μόλις € 125χιλ. που στοίχισε ΤΟΤΕ ως μπασκετμπολίστας που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ επαγγελματικά. Πάει τελείωσε αυτός.
    Για πήγαινε τώρα και πέστου αν έρχεται με 250χιλ (το διπλάσιο) στον Ολυμπιακό για 3ος, θα δεχτεί; Aυτός λόγω επώνυμου είχε παράλογες απαιτήσεις για εγγυημένους χρόνους χωρίς επαγγελματικούς αγώνες στα πόδια του, τώρα που έχει κάνει κάποια παιχνίδια θα έρθει με μίνιμουμ απολαβές; Ξέρεις ποιά είναι η άποψη για τον αδερφό του τον Θανάση (που είναι πολλάκις πιο παιγμένος παίκτης) στο ΝΒΑ; Oτι δεν γνωρίζει καλά καν τα βασικά (lack of fundamentals), δηλαδή έμμεσα ότι παίζει με βύσμα και μιλάμε τώρα για τον μικρό που λόγο θέσης και αθλητικών προσόντων του δίνουν την μπάλα στο χείλος της στεφάνης για να την καρφώσει και κάτι έγινε;

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 01:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτά τα λέω για του ΧΡΌΝΟΥ, όχι για φέτος, το έχω κάνει ξεκάθαρο για την 15αδα. Που νομίζεις ότι θα πάει ο Τσαλμπουρης; Ρογκαβοπουλος ήδη έχει εμπειρία Eurocup, είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα, αν και όχι τόσο εντυπωσιακός. Θα καλύψει τις ανάγκες της ομάδας στο 3; (Ομάδα στο top 10 της λίγκας, που ελπίζουμε πως είμαστε). Μπορεί και να μην αρκεί, και να θέλουμε καλύτερο παίχτη εκεί.

    Για φέτος θέλουμε 3αρι και 5, και το έλεγα ξεκάθαρα και σε πολλά ποστ ακόμη και όταν υπερασπιζοσουν τον Μάρτιν με στατιστικά και άλλα ποσταρισματα. Καλός - χρυσός, δεν μας κάνει, και τέλος, τελευταία βλέπω ενστερνίζεσαι ξεκάθαρα τη άποψή μου ότι λείπει αθλητικός p n r ψηλός.

    Και εγώ συμφωνώ ότι δεν μπορείς να υποσχεθείς σε έναν παίχτη συγκεκριμένο χρόνο, σε οποιονδήποτε παίχτη, ακόμη και στον Σπανούλη δεν ήμουν σύμφωνος ότι πρέπει πάντα να παίρνει τα λεπτά του, σε κάποια παιχνίδια στα τελευταία του δεν βοηθούσε καθόλου, και τέλος πάντως είναι θέμα προπονητή, αυτός αποφασίζει.

    Όμως όταναν ο Άντε κοστίζει 125.000 σε ομάδα Euroleague ο Τσαλμπουρης θα πάρει 250.000 από ομάδα στην Ελλάδα;!

    300-350.000 (αγωνιστικό) μπάτζετ είχε το Λαύριο πέρυσι, πόσο νομίζετε παίρνουν οι παίχτες; Εκτός από Euroleague και 4-5 ομάδες Eurocup τα υπόλοιπα συμβόλαιο είναι απίστευτα χαμηλά στην Ευρώπη.

    Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ο παίχτης ή τι σκέφτεται, πάντως να πάρεις ένα συμβόλαιο σε ομάδα Euroleague είναι μεγάλο δέλεαρ.

    Τώρα πως θα τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής και τι και πως, δεν τα εξετάζω. Η γνώμη μου είναι ότι αυτά τα παιδιά των θέσεων 12-15, πρέπει να παίζουν 20-25 λεπτά σε ΚΑΘΕ αγώνα Ελλάδα, και να αξιολογούνται καταλλήλως, και να καλύπτουν τα κενά σε τραυματισμούς/αρρώστιες στην Euroleague ουσιαστικά, και να κατεβάζουμε αληθινή 12αδα, όχι 8-9 παίχτες σε κάθε αγώνα, για 70 αγώνες..

    Επίσης για τους πιτσιρικάδες έχω ξεκάθαρη θέση εδώ και χρόνια, αναθάρρησα με την Αναπτυξιακή, γιατί την είδα σαν ευκαιρία, τελικά ήταν μια μεγάλη μουφα και απίστευτη αποτυχία. Καμία ανάπτυξη. Πρέπει να υπάρχει Ολυμπιακός Β, και ας παίζει όπου να' ναι, καλύτερα Οικονομόπουλος/Muosa να έπαιζαν ΕΣΚΑ και να χτυπιοντουσαν με τους 35αρηδες παρά να κοιτάνε από την εξέδρα για μια χρονιά που δεν τους προχωράει καθόλου στην Ανάπτυξή τους.

    Επίσης, όταν βάζεις τον Λίβιο να μαρκάρει τον Ταβαρες, συγνώμη, δεν φταίει ο παίχτης, δηλαδή αν πήρες τον συγκεκριμένο γι' αυτή τη δουλειά, κάτι έχει πάει πολύ λάθος. Κατά τη γνώμη μου, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, ο Λίβιο έχει μέλλον στην ομάδα, και είναι ξεκάθαρα 4αρι επιπέδου Euroleague, o Martin είναι Eurocup.

    Για το αν πρέπει να πάνε παίχτες που δεν αποδίδουν πίσω στο ρόστερ, συγνώμη, αλλά αυτή είναι δική μου θέση επίσης! Το "κόλπο" ύπαρξης 3ου σέντερ (Bako, Ante που έλεγα τότε) ήταν επειδή έβλεπα ότι κρατάνε Μάρτιν για 2ο, οπότε ήλπιζα ότι αν ερχόταν και 3ο σέντερ, που σύντομα θα γινόταν 2ο!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more

Με 1.70 στην Τούμπα, Ρέιντζερς και G/G

Το κουπόνι της Κυριακής (28/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Ελεεινό... σφάξιμο Θρύλου 80-82 η Μπάρτσα

Μετά από ματς-θρίλερ που έσπασε... καρδιές, κρίθηκε στην παράταση με...

Τελείωσαν όλα γιατί ξεκάθαρα δεν σε αφήνουν...

Εμείς πρώτοι πρώτοι εδώ έχουμε γράψει 1.000 φορές για την...

Συγχαρητήρια στη Μπάρτσα, όντως τώρα;

Την ήττα την αντέχω όταν ο αντίπαλος είναι ανώτερος και...