roumeliotis

Carwiz

Ναυάγιο...Θρύλου ήττα 84-69 από Μακάμπι

casino loutrakiou
redwell

Βαριά ήττα για τον Θρύλο στο Τελ Αβίβ στην 22η ημέρα της Euroleague με 84-69 από μια Μακάμπι που μέτραγε 8 σερί ήττες στη διοργάνωση και είχε προσβληθεί από κορονοίό μια βδομάδα μετά τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα και είχε να παίξει τρεις εβδομάδες.

Μπλακ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο μετά το 40-38 της ανάπαυλας καθώς τόσο ο Coach-B όσο και οι παίκτες του ήταν σε άλλο γήπεδο ή πιο σωστά ήταν θεατές στο πάρτι που έστησαν ο Ζίζιτς και η παρέα του με τη διαφορά να φτάνει και στους 21 πόντους και τελικά η... μπίλια να κάθεται στο 84-69. Το μόνο... θετικό ήταν ότι δεν χάθηκε η διαφορά των 17 πόντων της νίκης στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο.

Ο Ζίζιτς με 23 πόντους "σκότωσε" τον Θρύλο καθώς έκανε ό,τι ήθελε μέσα στη ρακέτα, με τους Έβανς 14 και Ουίλμπεκιν 13 να ακολουθούν στο σκοράρισμα. Από τον Θρύλο διασώθηκε ο... Πρίντεζης με 13 πόντους και ο Ντόρσεϊ με 12 (σ.σ. με δυο γκολ φάουλ στα τελευταία λεπτά που όλα είχαν κριθεί) ενώ όλοι οι υπόλοιποι ήταν εκτός αγώνα.

Η υπεροχή του Άντε Ζίζιτς στη ρακέτα φάνηκε αμέσως μετά το τζάμπολ, με τον Κροάτη σέντερ να μετρά 5 πόντους στο 8-2 της Μακάμπι (συν τρίποντο του Ουίλμπεκιν). Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε 5 λεπτά για να πετύχει το επόμενο καλάθι του (8-4), με τον Παπανικολάου να είναι ο μόνος σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους». Αυτός και ο Βεζένκοφ με δύο διαδοχικά τρίποντα έκλεισαν την ψαλίδα της διαφοράς 12-10 κι ενώ ο Σλούκας πέρασε στη θέση του Ουόκαπ στην περιφέρεια.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να γυρνάει την μπάλα με περισσότερη υπομονή, ο αγώνας έγινε ντέρμπι, αλλά ο Φαλ που έμεινε 9:44 λεπτά στο «5» στην 1η περίοδο αδυνατούσε να σταματήσει τον Ζίζιτς. Τι κι αν ο Ολυμπιακός μάζεψε 11 ριμπάουντ έναντι τεσσάρων των Ισραηλινών στα πρώτα δέκα λεπτά; Η «ερυθρόλευκη» άμυνα δεν θύμιζε αυτήν την απροσπέλαστη που επιδεικνύει η ομάδα του Πειραιά στο ΣΕΦ.

Mε τον Ζίζιτς να μετρά 7 πόντους (7 ο Παπανικολάου για τον Ολυμπιακό), το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τη Μακάμπι στο +3, 19-16, αφού το καλάθι του Μάρτιν (μπήκε για τα 16 τελευταία δεύτερα) κρίθηκε εκπρόθεσμο από τους διαιτητές, αφού πρώτα είδαν το instant replay. 

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έκανε τη διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού στις αρχές της 2ης περιόδου, ενώ καταλυτικός ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης. Με πόντους, κλεψίματα και ένα κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ, ο Αμερικανός άλλαξε την εικόνα του αγώνα και οι Πειραιώτες ξέφυγαν με 23-28.

Όμως η άμυνα των «ερυθρόλευκων» συνέχισε να μη λειτουργεί, ειδικά απέναντι στον Ζίζιτς. Η Μακάμπι προσπέρασε με 31-30 από τρίποντο του Νάναλι, ο Μπαρτζώκας απέσυρε τον Μάρτιν και χαμήλωσε το σχήμα ρίχνοντας τον πιο γρήγορο Ζαν-Σαρλ στο «5», αλλά ούτε αυτή η κίνηση έφερε αποτέλεσμα.

Ο Λαρεντζάκης που έμεινε αρκετή ώρα με τον Ουόκαπ στην περιφέρεια δεν ήταν σε καλή ημέρα. Ακολούθησαν βιαστικές επιλογές και λάθη του Ολυμπιακού, ο Ζίζιτς έκανε πάρτι στη ρακέτα και μετά το 33-34, η Μακάμπι κατάφερε να πάει με προβάδισμα, έστω και με βραχεία κεφαλή, 40-38 στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. 

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε ξανά 40-41 με τρίποντο του Ουόκαπ με την επανέναρξη, για να δεχτεί επιμέρους σκορ 15-4 ο Ολυμπιακός (55-45). Εκτός από τον Άντε Ζίζιτς που είχε φτάσει τους 23 προσωπικούς πόντους, θύτης του Ολυμπιακού αποδείχτηκε ο Κίναν Έβανς με 8 πόντους έως τότε στην 3η περίοδο.

Ο Τζάλεν Ρέινολντς πέρασε στο παιχνίδι και με δικές του λύσεις η Μακάμπι διατήρησε το προβάδισμα, με το +11, 60-49, από τρίποντο του Νάναλι, να είναι η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Με τρίποντο του Σλούκα και δίποντο του Φαλ, ο Ολυμπιακός έριξε τη διαφορά στο -6, 60-54.

Οι Ουίλμπεκιν και Ουίλιαμς με συνοπτικές διαδικασίες επανέφεραν σε διψήφια τιμή τη διαφορά (64-54) και εν συνεχεία 66-56 (σκορ 3ης περιόδου), μετά από καλάθι στην εκπνοή του Ρέινολντς.

Πλέον, η ψυχολογία των παικτών του Μπαρτζώκα βρισκόταν στο ναδίρ και η εικόνα τους θύμιζε το β΄ μέρος με τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, όταν και τότε, πριν από μία εβδομάδα, πέταξαν λευκή πετσέτα.

Η κακή ψυχολογία αποτυπώθηκε στα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας και στα πολλά λάθη, αφού η ομάδα του Πειραιά είχε παρατήσει πια το παιχνίδι. O Άντε Ζίζιτς δεν χρειαζόταν πια... με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον αποσύρει στον πάγκο και να αφήνει τους υπόλοιπους παίκτες του να συνεχίσουν τη δουλειά... μέχρι το τελικό 84-69. 

Διαιτητές: Λάτισεβς (Λετονία), Πάντερ (Γερμανία), Τεπενιέρ (Γαλλία) 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-16, 40-38, 66-56, 84-69

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Ουίλμπεκιν 13 (3), Έβανς 14 (1), Κολοέιρο 8, Ουίλιαμς 4, Τέιλορ, Ρέινολντς 8, Σόρκιν, Ντιμπαρτολομέο 3 (1), Κοέν, Νάναλι 11 (3), Ζίζιτς 23, Ζιβ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 5 (1), Ντόρσεϊ 12, Λαρεντζάκης, Φαλ 8, Σλούκας 7 (1), Μάρτιν, Βεζένκοφ 6 (1), Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 7 (1), Ζαν-Σαρλ 2, ΜακΚίσικ 9 (1)

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

70 σχόλια

  • TED 7
    TED 7 Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 22:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγω παιδια βλεπω οτι στα guard ενουμε εναν παικτη κλασης, δυο εργαλεια, ενα σκορερ, το Λουτζη που δεν υπολογιζεται για το πιο πανω επιπεδο και το μακισικ που δεν ειναι ουτε g ουτε f , δεν κανει για το επιπεδο κι αν ειχε γινει του Λαιτι το καλοκαιρι θα ειχε χαιρετισει. Μιλωντας για το τωρα, οχι πως θα ηθελα να στηθει η ομαδα περυσι ή του χρονου, θα αλλαζα το μακισικ με ενα καλο g ακομα κ θα εφερνα τον Αλεξανδρο μονιμα στο 3. Σκεπτομενος οτι στα μεγαλα ματς αν ο Σλουκας δεν τραβηξει/λειψει κτλ θα εχουμε μεγαλο προβλημα. Επιπλεον ο Σλουκ δεν ειναι Μπιλης, και στον παγκο θα κατσει, κι οτι του πεις θα κανει. Ετσι θα πηγαιναμε για εναν ψηλο στη θεση του χασαναρου και τελος. Γενικα παντως βλεπουμε περιπου τα ιδια πραγματα, μακαρι ολα να πανε καλα στο τελος γιατι φετος ειναι μεγαλη ευκαιρια, εχουμε πολυ καλο κορμο. Βαθος δεν εχουμε κι αυτο λογικα καπου θα κοστισει

  • Andregon
    Andregon Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 17:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Φιλε TED 7,
    Εγω δεν στέκομαι στην θέση αλλά στον ρόλο και συνεπώς δεν βλέπω άσσους με εκτέλεση ή δυάρια με δημιουργία. Εγω βλέπω μόνο ποιοτικά γκαρντς με τέτοια skills που μπορούν να παίξουν πολύ καλά μια ή και παραπάνω θέσεις και ταυτόχρονα να υπηρετήσουν περισσότερους από έναν ρόλους.
    Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για έναν πολυσύνθετο/νευραλγικό ρόλο που έχει να κάνει με το δημιουργικό κομμάτι .
    Ως εκ τούτου ο Σλουκας που είναι σήμερα ένα υψηλού επιπέδου γκαρντ, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στην θέση του PG, επί σειρά ετών επιφορτισμένος με τον ρόλο του βασικού οργανωτή και επιλεγμένος από τον ίσως πιο απαιτητικό εν ενεργεία προπονητή της Euroleague (Oμπράντοβιτς).
    Αν με ρώταγες πέρυσι έτσι όπως είμασταν δομημένοι θα σου έλεγα ότι χρειαζόμασταν έναν PG - pass first αφού ούτε ο βετεράνος παικταράς Βασίλης Σπανούλης (που επί σειρά ετών κατείχε το playbook της ομάδας) αλλά ούτε και ο βοηθητικός του στα αμυντικά καθήκοντα (Τσαρλς Τζέκινς) μπορούσαν να βοηθήσουν επαρκώς στο δημιουργικό κομμάτι τον Σλούκα.
    Φέτος όμως οι γκάρντ που πήραμε μοιάζουν (γιατί ελλείψει pnr σέντερ δεν αποτυπώνεται μέχρι στιγμής στο παρκέ ) να αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά μεταξύ τους τόσο σε επίπεδο χαρακτηριστικών όσο και συνεργιών.
    Ενδεικτικά ο Σλούκας έχει πρωτίστως έφεση στο δημιουργικό κομμάτι και δευτερευόντως στο εκτελεστικό, ο Γουόκαπ πρωτίστως στο αμυντικό κομμάτι και δευτερευόντως δημιουργικό και ο Ντόρσευ πρωτίστως στο εκτελεστικό κομμάτι και δευτερευόντως στο δημιουργικό. Αν συνυπολογίσουμε ότι κανείς τους δεν θεωρείται κακός αμυντικός και ότι όλοι μπορούν διαβαθμισμένα να δημιουργήσουν παρουσιάζοντας ταυτόχρονα στο παρκέ περισσότερους του ενός πόλους δημιουργίας έχουμε «θεωρητικά» την τέλεια συνταγή επιτυχίας για πικ εν ρολ από παντού. Θεωρητικά γιατί πρακτικά δεν αρκεί μόνο η πετυχημένη συνταγή αλλά χρειάζεται πληρότητα και ποιότητα σε όλες τις άλλες γραμμές και ο κατάλληλος κόουτς.
    Η ομάδα σήμερα θα ωφελείτο περισσότερο από ένα combo γκάρντ που θα μπορεί να βοηθήσει και στο σκοράρισμα και στην δημιουργία. Από πλευράς χαρακτηριστικών (και πιθανού Ελληνικού διαβατηρίου) ο Ναζ Μητρου Λονγκ φαίνεται ιδανικός (φέτος στην Ιταλία 16.8π. με 44,9% διπ. 37,1% τριπ. 83,7% βολ., 5,2 ασιστ, 4,8 ριμπ. 1,1 κλεψ.) όμως αυτήν την χρονική στιγμή παρότι υπάρχει διαθέσιμος ρόλος δεν υπάρχει ανοιχτή θέση/αγωνιστικός χρόνος στο ρόστερ για αυτόν αλλά ούτε και εκείνος θα συμφωνούσε σε ένα περιορισμένο ρόλο 5ου-6ου τη τάξει γκαρντ στην ομάδα μας.
    Συνεπώς ενώ θα ήταν αρκετά χρήσιμος δεν μπορεί στην παρούσα φάση εκ των συνθηκών να αποτελέσει προτεραιότητα ενίσχυσης για την ομάδα μας. Εννοείται βέβαια ότι και να γινόταν, μεσούσης της σεζόν δεν θα έπαιρνες το playbook από τα χέρια ενός έμπειρου παίκτη που γνωρίζει καλά την θέση σε αυτό το υψηλό επίπεδο (Σλούκα) για να το δώσεις στον ταλαντούχο «ρούκι» ΕλληνοΚαναδο (θα ήταν επικουρικός ο ρόλος του) άλλως θα πλησιάζαμε μάλλον σύντομα βαθμολογικά τον αιώνιο αντίπαλο μας προς τον πάτο της Euroleague.
    Τώρα για το θέμα Βεζένκωφ, την θέση του SF την γνωρίζει πολύ καλά (εκεί πρωτοδιακρίθηκε) και μπορεί να αποδώσει ακόμη σε κάποια ψηλά σχήματα παρότι το κορμί του τείνει περισσότερο προς θέση και ρόλους PF. Μαλιστα έτσι όπως είμαστε δομημένοι στα γκάρντ είναι προτιμότερο να κατέβει αυτός λίγο περισσότερο στο 3 παρά να πάρουμε άλλον ένα παίκτη και να αυξήσουμε τους DNP μας. Γιατί πρακτικά ο μόνος αθλητικός γκάρντ που έχουμε (Μακίσικ) θα την πλήρωνε (δεν έχει αξιόπιστο σουτ και δεν ποστάρει) που δεν μπορει να ανταποκριθεί επαρκώς ως 2-3άρι γιατί απλά δεν είναι.
    Ετσι λοιπόν με εσωτερική μετακίνηση δεν διαταράσσεται η γραμμή των γκαρντ και παρέχεται η δυνατότητα να βρουν λίγο χρόνο στο 4 είτε ο Ζαν Σαρλ είτε ο Εϊσι που φαντάζομαι αποκτήθηκε κατόπιν σχεδίου και όχι για τα μάτια του κόσμου.
    Πρόκειται για μια συμβιβαστική λύση όπου βέβαια κάπου θα υπερτερούμε και κάπου αλλού θα υστερούμε.
    Αντίθετα με την συνεχιζόμενη αδυναμία του Χασάν Μαρτιν (για προφανείς ιατρικούς λόγους) να βρεθεί τουλάχιστον κοντά στα περυσινά επίπεδα και την ανυπαρξία έτερου κανονικού πικ εν ρολ σεντερ στο ρόστερ, η προτεραιότητα μας (αν και εφόσον γίνει κίνηση που δεν το βλέπω) παραμένει η απόκτηση ενός ικανού/υγιή πικ εν ρολ αθλητικού ψηλού που ιδανικά να έχει στο ρεπρετόριο του και το σουτ.
    Στην παρούσα φάση προέχει να διορθώσουμε την αγωνιστική μας εικόνα και αν είναι να γίνει κάποια κίνηση ενίσχυσης σε οποιαδήποτε θέση προσεχώς θα είναι καλοδεχούμενη. Την ομάδα μας πάντως θα την στηρίζουμε με ή χωρίς προσθήκες.
    Ιδωμεν λοιπόν.

  • Snake7
    Snake7 Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 21:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Ted7 επί της ουσίας συμφωνούμε. Το ζήτημα είναι ότι άπαξ και έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Σλουκας, όπου πάει (Φερέρ κσι Ολυμπιακό) κρατάει μπαγκέτα...
    Τον "εδιωξε" έμμεσα ο Σφαιρο όταν όπως ο ίδιος ο Σλουκας πολλάκις δήλωσε ήθελε να παίζει άσσος-κουμανταδορος (άσσος με σκορ) και ο Σφαιρο τον ήθελε backup του Σπανουλη (δυάρι με δημιουργία όπως όμορφα ειπες).

    Επιμένω ότι οι λύσεις στη θέση 1 που έχει η ομάδα είναι πολυσυνθετες και επαρκεστατες (αν έχεις στο μυαλό σου Έλληνα καλύτερο του Λουντζη για τρίτο μαζί σου να το συζητήσουμε).

    Ο Βεζενκοφ στο 3 είναι ένα θέμα. Δεν είμαι σίγουρος ότι αμυντικά μπορεί να ανταποκριθεί. Έχει τη δύναμη, το μήκος. Αλλά θεωρώ δεν έχει τα πόδια για να ακολουθήσει τους Κλαιμπερν, Lucia, Shields κτλ. Άσε που το πρότζεκτ δουλεύεται 2 Χρόνια ως τεσσάρι. Let's stick with that και ας ψάξουμε να βρούμε τριάρι με χαρακτηστικα απλα: Ύψος δύναμη εκρηκτικοτητα και αξιοπρεπές σουτ.

    Και συμφωνώ με τον Andregon. Αν ο φετινός Ολυμπιακός είχε ένα σοβαρό pnr ψηλό θα έγραφαν οι τρεις (Σλουκ Γουοκαπ Ντορσει κοντά 6 ασίστ εκαστος)...

  • TED 7
    TED 7 Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 18:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Φιλε Andregon συμφωνουμε στο 99%, οσων λες εννοειται. Η μονη μας "διαφωνια" ας το πουμε ετσι ειναι οτι εσυ βλεπεις το Σλουκα σας ασσο με εκτελεση ενω εγω σαν δυο με δημιουργια. Αλλα ετσι ειναι οι combo guards, σαν το μισοαδειο ή το μισογεματο ποτηρι, οπως θες το βλεπεις. Θα ηθελα τη γνωμη σου πανω στο θεμα μας, θελουμε εναν pg; Και ποια η αποψη σου για Βεζενκωφ στο 3

  • Andregon
    Andregon Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 18:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Αφού πρώτα ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο είναι η θέση και άλλο ο ρόλος, ο Σλουκας παίζει άσσος και ο ρόλος του είναι οργανωτής. Για την ακρίβεια είναι ένας σύγχρονος ισορροπημένος PG που άνετα από pass first pg μετατρέπεται σε scoring pg και τούμπαλιν ανάλογα με τις ανάγκες του προπονητή. Άλλωστε οι κλασσικοι άσσοι - pass first είναι είδος υπό εξαφάνιση, δεν ευδοκιμούν πλέον στο ΝΒΑ γιατί θεωρούνται αναχρονιστικοί και πολύ limited για τις συγχρονες ανάγκες του παιχνιδιού.
    Αυτός είναι και ο λόγος που αποτέλεσε το αγαπημένο παιδί του Ομπράντοβιτς γιατί εκτός από το δημιουργικό κομμάτι το οποίο του ανατέθηκε πλήρως (και το έφερε εις πέρας), επιπροσθέτως πρόσφερε μια έξτρα επιθετική λύση στο παρκέ όταν η αντίπαλη άμυνα προσαρμοζόταν στον σκόρερ Μπογκντανοβιτς και μετεγενέστερα στον σκορερ Ντε Κολό.
    Αλλωστε αν δεν ήταν ο βασικός δημιουργός των ομάδων που αγωνίστηκε από την περίοδο 2016-2017 και μετά τότε ποιός είναι; Από το 2016 έως το 2020 (4 έτη) στην Φενερ είναι με διαφορά ο παίκτης που έχει τις περισσότερες ασίστς (628) που βάσει μ.ο. αντιστοιχεί σε 5,2 ασιστ ανά αγώνα. Ομοίως στον Ολυμπιακό πέρυσι (2020-2021) είχε 204 ασιστς που αντιστοιχεί σε μ.ο. 6 ασίστ ανά αγώνα.
    Κάνω αυτήν την διευκρίνηση διότι όλοι οι άσοι δεν έχουν τα ίδια καθήκοντα (ούτε τα ίδια skills) αφού βάσει στρατηγικής και σχεδιασμού μπορούν να παίζουν τον ρόλο π.χ. ενός facilitator ή ενός δευτερεύοντα πόλου δημιουργίας ή ακόμη και defensive stopper (άσχετα αν συνήθως αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνουν 2-3άρια/3άρια). Τόσο ο Walkup (που ήταν SF στην Γερμανία και στα χέρια του αντιπαθητικού αλλα ικανού Γιασκεβίτσιους μετράπηκε αρχικά σε facilitator και εν συνεχεία σε βασικό οργανωτή) όσο και ο Ντόρσευ έχουν διαφορετικό ρόλο μέσα στην ομάδα μας αλλά κατέχουν οργανωτικές ικανότητες εφόσον αυτό απαιτηθεί. Eιναι παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά που δημιουργουν για τον εαυτό τους αλλά και για τους άλλους (κάτι που δεν μπορούσε ο Παντερ), βάζουν την μπάλα εύκολα στο παρκέ (κάτι που δεν μπορούσε ο Πωλ) και κατέχουν αξιόπιστη ντρίμπλα για καταστάσεις iso (κάτι που δεν μπορουσε ο Χαρισον).
    Για να έχει κάποιος οργανωτικά καθήκοντα δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο άσσος αφού ανάλογα τα plays και τις ικανότητες ενός παίκτη, ένας δευτερογενής πόλος δημιουργίας μπορεί να προκύπτει και από άλλες θέσεις. Π.χ ο PF/C Luke Sikma έχει υπερβολικό αρ. ασιστ (358) την τελευταία διετία με μ.ο. 4,15 όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κατέχει το playbook αλλά ότι είναι μέρος αυτού ως ένα σημαντικό γρανάζι του τρόπου ανάπτυξης και δημιουργίας της Αlba.
    Είναι καθαρά θέμα να έχει το απαραίτητο skill set ο παίκτης για να ανταποκριθεί στον εκάστοτε ρόλο. Παρόλα αυτά οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα αλλά δεν είναι ο κανόνας αφού συνήθως ο ρόλος έχει άμεση σχέση με την θέση.
    Εν κατακλείδι η ομάδα μας, πέραν του ότι φέτος έχει ψηλά γκάρντ (πλήν του Σλούκα) έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων να βρίσκονται στο ρόστερ της 3 γκάρντ με διαβαθμισμένες (άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο) οργανωτικές ικανότητες (Σλουκας, Γουόκαπ, Ντορσευ) που δεν μπορεί να τους αξιοποιήσει κατάλληλα διότι δεν έχει ούτε ένα αξιόπιστο πικ εν ρολ σεντερ. Ο καλυτερος περυσινός pnr σέντερ της ομάδας βάσει στατιστικών (Μαρτίν) είναι φέτος "κουτσός", ο καλύτερος φετινός σεντερ μας (Φαλ) δεινόσαυρος παλαιάς κοπής και ο τρίτος απλά δεν είναι σεντερ και κινδυνεύει σε κάθε επαφή στα σκρίν με το frame που έχει να πάθει κάτι χειρότερο από μια "κλειστή κάκωση αριστερού ημιθωράκιου".
    Συνεπώς η ομάδα όταν δυσκολεύεται να παίξει pnr αναγκάζεται να κάνει ακριβώς αυτό που έκανε και πέρυσι αλλά για διαφορετική αιτία δηλ. αλλεπάλληλες συνεργασίες με σκοπό να μπερδέψει - μετακινήσει την αντίπαλη άμυνα και αναλώνεται σε έναν προβλέψιμο φαύλο κύκλο επαναλήψεων στόχευσης της weak side. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο πέρυσι (γι’αυτό πάμε πολύ καλυτερα) καθώς φέτος έχουμε ικανότερους σουτέρ και iso παίκτες αλλά και έτερο ψηλό να χτυπήσει από το πόστ όμως το πρόβλημα συνέπειας στο πικ εν ρολ παραμένει εμφανές ελλείψει αξιόμαχου αθλητικού/ων σέντερ.

  • TED 7
    TED 7 Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 18:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Snake7
    Υπαρχει μια μικρη κατηγορια περιφερειακων που καποιοι τους λενε "ασσοτρια". Παικτες δηλ που εχουν χαρακτηριστικα κι απο τις τρεις θεσεις, λιγο απ ολα απο καθε θεση αλλα θεση δεν εχουν. Τετοιος ηταν ο Μπραντον Πολ λχ. Στο κολλεγιο προσπαθησαν να του βρουν συγκεκριμενη θεση, επαιξε πιο πολυ 2. Αλλα στα κολλεγια γινονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τα οποια δεν λεγονται σε λιγα λεπτα και λιγες γραμμες. Στη Λουντβισμπουργκ επαιξε 3 πριν την Ζαλγκιρις. Αλλα δε χρειαζεται να σου πει κανενας τιποτα, οποιος εχει ελαχιστο μπασκετικο ματι κανει φοκους σε πληρες ματς στον τροπο παιχνιδιου του και βλεπει τα αυτονοητα, οτι δηλ ο τυπος δεν εχει θεση αλλα χαρακτηριστικα.
    Ο Σφαιροπουλος δεν εδιωξε κανενα Σλουκα. Εξηγησε στο Σλουκα οτι ειναι "ιδιοι" παικτες με το Βασιλη κι οτι θα ηταν ο αναπληρωματικος του. Αναπληρωματικος εννοειται και στις αποφασεις μεσα στο παιχνιδι. Ο Σλουκας δεν το δεχτηκε και κατα τη γνωμη μου καλως. Ουτε χρηματικο ηταν το θεμα οπως ειχαν πει καποιοι. Τα υπολοιπα ειναι ιστορια.

  • TED 7
    TED 7 Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 15:52 Σύνδεσμος σχολίου

    RedV για την ηλικια σου καλη κι η ..ειρωνια σου. Αν και δε θυμαμαι να σε εβαλα στην κουβεντα.
    Φιλε DeCoupePe, για να απαντησω και στον εξυπνο απο πανω, συμφωνουμε απολυτα, το Βεζενκωφ στο 3 φετος δεν τον εχουμε δει. Ειδικα τωρα που εχει αλλαξει λιγο το στυλ του και ψαχνει πρωτα τη δημιουργια. Εκτος των αλλων εχει φοβερο παιχνιδι με πλατη, θα μπορουσε λοιπον να ποσταρει τα αντιπαλα 3αρια, χωρια φυσικα το σουτ που θα εδινε απο τη θεση. Με τον Παπανικολαου στο πιο αθλητικο στο 3 θα ειμασταν πολυ δυνατοι. Ειναι κριμα οπως ειπες να τον βαζεις να πλακωνεται με τους Γιαμπουσελεδες, τους Σενγκελια και τους Μιροτιτς του πλανητη στο 4. Στους ψηλους θελουμε ΔΥΟ. Οχι εναν. Εναν pnr που δεν το εχουμε δει φετος γιατι πολυ απλα δεν εχουμε τετοιο ψηλο, αρα ποιος θα το στησει. Κι εναν αμυντικο. Στο σημερινο μπασκετ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ στη 12αδα να μην εχεις 5 guard (ολων των ειδων) και 3 center. Για τους Tobey/Landale δεν μ'αρεσουν. Εχει πολυ καλυτερες περιπτωσεις η αγορα. Ακομα και τωρα
    Απλα η διαφορα ειναι οτι ψηλο αν βρεις με τα στοιχεια που θες δε χρειαζεται να πληρωσεις το Ντιβατς που λες κι εσυ για να σου κανει τη δουλεια. Ο χασαναρος εχει μονο ενα τελειωμα απο αριστερα γιατι βαζει σωστα το σωμα του. Ουτε σουτ, ουτε πνρ κ στην αμυνα τρυπας. Δεν επρεπε να εχει ερθει καν, απορω τι ειδαν.Ψηλοι υπαρχουν και καλοι και για ολα τα γουστα ακομα και τωρα ξαναλεω. Ο pg ομως κινει τα νηματα.
    Παμε στα του ασσου:
    Σπανουλης, Σλουκας, Ντιλεινι, Μητρου κτλ = combo guard (ο Μητρου μ αρεσει κι εμενα αλλα στην ευρωλιγκα θα ειχε πολλα προβληματα)
    Μπεβερλι, Γουεμπερ, Πειτον πατερας και γιος, Ματζαρης κτλ = defensive pg. Πιεση στη μπαλα, κυκλοφορια, αμυνα στον καλυτερο g του αντιπαλου κτλ. Ταιριαζουν πιο πολυ με τους combo. O Γουοκαπ αυτο το ρολο ηρθε να παιξει + οπως ειπαμε την αμυνα με τις αλλαγες. Γι αυτο ταιριαζει πιο πολυ με το Σλουκα. Εχει τα στοιχεια αλλα δεν ειναι. Το αν ΘΑ γινει θα το δειξει ο χρονος
    Τεοντοσιτς, Καλαθης, Ματζικ, Νας κτλ = pass first
    Τζειμς, Γουαναμεικερ, Ιρβινγκ κτλ = score first pg. Τον Γουαναμεικερ δεν τον ανεφερα τυχαια μιας κ με ρωτησες ποιον θα επαιρνα τωρα. Προτιμω κι εγω τους pass first αλλα ετσι οπως ειναι η δομη της ομαδας κατι τετοιο πιστευω οτι θελουμε. Εναν παικτη δηλ που οταν βαλτωσει η επιθεση να εκτελεσει. Και με την παρουσια του να ανοιξει το γηπεδο. Και να βαλει το Ντορσι σε σειρα που ειναι οπλο. Κ.α.
    (Απ οσο ξερω βεβαια τον συγκεκριμενο ο Ιτουδης τον πρεσσαρει απο το καλοκαιρι και το πορτοφολι των Ρωσων ειναι βαθυ. Ο Ιτουδης ο ασχετος που εχει Χακετ, Λιουνμπεργκ αλλα κ Σβεντ αλλα θελει κι αυτον. Να μας πει ο εξυπνακιας ο πιο πανω γιατι αραγε). Και για να ριξω λιγο ιντριγκα, ο Ουαναμεικερ εχει συνεργαστει με το Μπαρτζωκα.
    Παρακληση, ΟΧΙ αλλο Τσαλμπουρη, ελεος.. Ενα καλο τριποντο και τελος. Να βρασω τα 217 του, στα καλαθια τον βαζουν ολοι. Τον βλεπω απο τα 17-18 τοτε που πιστεψαμε (κι εγω) οτι ειναι περιπτωση Πορζιγκινς. Τριχες. Λιγο καλο μπασκετ επαιξε πριν 3 χρονια μ αυτο τον Ιταλο που ειχε η κουλα, δε θυμαμαι το ονομα, και μετα τζιφος. Ουτε για 16ος εκτος παικτης στη 15αδα δεν κανει.Ο Χουγκαζ μ αρεσει αλλα δεν ειναι παστα. Ο Μητογλου σαν πακετο ειχε λιγοτερα αλλα ειναι παστα, γι αυτο τον τσιμπησε ο Εκτωρας
    Γενικα μπορω να πω παντως οτι τα πραγματα τα βλεπουμε με το ιδιο ματι

  • Snake7
    Snake7 Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 09:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Άσχετο αλλά από πότε έγινε ο Γουοκαπ φόργουορντ δεν το κατάλαβα. Στο κολλέγιο έπαιζε κόμπο με ball handling, άρα κάτι σαν score first άσσος τύπου Τζέιμς με πολλούς πόντους και ριμπάουντ (λόγω υψους) και ασίστ. Όντως καθαρο άσσο τον βάπτισε ο Σάρας αλλά κάπου στην πορεία λογικά έχασε αυτοπεποίθηση στο σκορ με τον Σάρας (ευνουχιστηκε) όπως κάποτε ο αρχισκορερ Χατζηβρεττας από Ομπραντοβιτς.

    Ο Σλουκας είναι ένας μοντέρνος άσσος, απόλυτα επιδραστικος στο παιχνίδι μας που ο Σφαιροπουλος έδιωξε από τον Ολυμπιακό γιατί δεν μπορουσε με τον Σλουκ στον άσσο κσι τη μέτρια αμυντική του παρουσία να κρύψει τις αδυναμίες του Σπανουλη, οπότε τον έβαζε στο δύο προτιμώντας Μαντζαρη με συνέπεια να φύγει με ελαφριά. Στη Φερέρ ειχε τη μπαγκέτα.

    Δεν θα με έκαιγε άσσος εμένα. Είμαι ευχαριστημένος από την τριάδα μας (6ο γκαρντ ο Λουντζης). Αντίθετα ο Μακισικ ως 3ο δυάρι (4-5 γκαρντ) είναι μετριοτατος. Θα ήθελα κάτι πιο δυνατό κόμπο. Συμφωνώ με Μήτσου Λονγκ. Ο Κάρτερ λόγω σωματοδομης θα με προβληματιζε για Ευρωλιγκα.

    Αντίθετα στο 3 που μας ποσταεξ ο κάθε πικραμένος με καίει ένας διμετρος φόργουορντ. Πιο πολύ και από Μάρτιν.

    @DeCoupePe το έχουμε πολλάκις συζητήσει. Αν πάμε σε πιο συνθετο ψηλό τύπου Λαντειλ ή Τομπει δεν θα είναι για αντί Ζαν Σαρλ δυστυχώς (όσον αφορά μπατζετ) αλλά για αντί Μάρτιν. Οπότε πάει πάλι ο pnr ψηλός που τόσο μας λείπει.. πιστεύω ότι καλοκαίρι θα πάμε σε αλλαγή Μάρτιν με άλλο pnr ψηλό και ένα πιο συνθετο 4-5αρι στη θέση του Ζαν Σαρλ, αλλά όχι του ανώτερου επιπεδου

  • RedV
    RedV Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 02:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Σωστά, άσσο χρειαζόμαστε αφού ο Σλουκας έχει μόνο 6 ασσιστ περίπου μ.ο. άρα ειναι 2αρι που απλά τυγχάνει να παίζει στον άσσο. Γουοκαπ και Λουντζης ειναι αποτυχημενα 3αρια που κατέβηκαν στον άσσο επειδή δεν έχουν σουτ. Επίσης, κι ο Μακισικ δεν έχει σουτ άρα μήπως θα έπρεπε να τον παρκάρουμε κι αυτόν στον άσσο; Και εννοείται πως επιβάλλεται να αποκτηθεί playmaker αφού το εμφανέστατο πρόβλημα της ομάδας είναι στην θέση 1. Τι πάει να πει δεν έχουμε δεύτερο 3αρι; Τι εννοείτε ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη αλλαγή του Φαλ; Ενίσχυση στον άσσο χρειαζόμαστε, πάει και τελείωσε!

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 02:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Το έχω ξανα-διαβάσει το επιχείρημά σου! Έχει πολύ ενδιαφέρον. Έτσι είναι με τον Walkup, έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά αυτό δεν τον κάνει λιγότερο ικανό για την θέση από τον Perry (θα πέσει φωτιά να μας κάψει!), και αποδεδειγμένα πασάρει καλά ο Walkup, είναι 2ος σε ασσίστ και 6ος σε λάθη (οπότε πολύ καλό assist to turnover ratio) στην ομάδα, το τρίποντο δεν του έχει βγει φέτος και μας βάζει σε σκέψεις, ενώ και αμυντικά κάτι αγώνες μαρκάρει τα 5άρια καλύτερα από τον Μάρτιν. Σε πολλές ομάδες Euroleague θα ξεκίναγε βασικός. per 36minutes εν το μεταξύ είναι ακόμη καλύτερα τα στατιστικά του (πέφτει ακόμη περισσότερο σε λάθη γιατί ανεβαίνει ο Λούντζης).

    Ο Λούντζης επίσης όπως ακριβώς τα γράφεις είναι, γι' αυτό ζητάω για του χρόνου Mitrou-Long που είναι combo guard (scoring guard, αλλά πολύ περισσότερο playmaker από τον Carter) για να δώσει καλύτερο playmaking αλλά να είναι και επιθετικογενής και να περάσει και στο depth chart τον McKissic (επίσης να τον στερήσει από τους απέναντι, που θα δώσουν τα πάντα να τον φέρουν), αλλά και ο Λούντζης δείχνει να έχει κάνει δουλειά στο σούτ, και να παίζει άμυνα, γι' αυτό στο depth chart μου τον έχω στην 3άδα 13-15 από ότι βλέπεις. Δεν βλέπω καλύτερο γκάρντ Έλληνα που να έρθει να παίξει 13-15ος, ίσως Μουράτος σαν καθαρότερος άσσος, είναι λίγο κοντύτερος και λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία, μεταξύ αυτών των 2 θα επέλεγα για τελευταιό περιφεριακό. Όπως και να έχει, δεν είχε 3ο playmaker στα χαρτιά ο βάζελος μέχρι τώρα, οπότε πάλι συν ήταν για εμάς.

    Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο νέο 4 είναι ο Χουγκάζ, τον πήρε ο ΠΑΟ, οπότε το αμέσως επόμενο ενδιαφέρον πρότζεκτ είναι ο Τσαλμπουρης. Τα είπαμε και πριν.

    Επίσης ο Dorsey είναι καθαρό shooting guard, απλά έχει μάθει να παίζει με pick n roll ψηλούς, όπως ο Nedovic και ο Σπανούλης παλιότερα, όλοι οι πολλοί μεγάλοι σκόρερ το έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.

    Θα διαφωνήσω για τον Σλούκα όμως, είναι ένα κορυφαίο playmaker που αν δεν έπαιζε εδώ θα έπαιζε CSKA/Ρεαλ/Efes/Milano, και αν το καλοκαίρι που ήρθε σε εμάς ήθελε, μπορεί να κατέληγε Βαρκελώνη. Το μεγάλο πρόβλημα την πρώτη χρονιά είναι ότι όλοι περίμεναν να γίνει Σπανούλης, κάτι που δεν είναι, και ότι δεν υπήρχε 2ος "άσσος" (έστω ο Walkup!) ώστε να ξεκουράζεται, όπως επίσης δεν είχε κανέναν p n r παίχτη ( ο μόνος που έχουμε είναι ο αστείος Μάρτιν! εκεί να δεις κατάντια!). Άλλο να παίζεις με Derick Willimas, Vesely, Lauvergne, Udoh και άλλο με Martin και Ellis πέρυσι..και στο 4 και στο 5 θα έπρεπε να είχαμε 2 καλούς pick n roll παίχτες, θα ανέβαινε όλη η ομάδα κατακόρυφα. Εκεί που είχαμε ένα σωρό mobile ψηλούς και κάναν θαύματα με τον Σπανούλη, τώρα έχουμε ΜΟΝΟ Μάρτιν, οι οποίος ΔΕΝ μπορει να σταθεί στην Euroleauge σε σημαντικό ρόλο. Μακάμπι έχει Zizic και Reynolds, κάτι τέτοιο θέλαμε και εμείς, Fall και...σίγουρα όχι Μάρτιν! Για μένα ο Fall είναι ο δεινόσαυρος που έλειπε, αλλά ένας τέτοιος παίχτης είναι σχεδόν ειδικών συνθηκών, πρέπει να επενδύσουμε σε ένα πολύ καλό 2ο σέντερ του χρόνου, Tobey/Landale οι μόνιμες καψούρες μου (ο Landale παίζει άνετα και 4). Μιλάμε για τέτοιο επίπεδο, αν για 2ο σέντερ έχουμε Μάρτιν και σία, να μην χαλάμε τα δάχτυλά μας! Αν μπορούσε να έρθει Landale που παίζει και 4, θα κόλλαγε μία χαρά ο μικρός Αντε (και για τους 2 κάναμε κίνηση το καλοκαίρι, προς τιμήν της ομάδας), σούπερ ψηλή και αθλητική ομάδα και οι περισσότεροι σε καλές ηλικίες.

    Γι' αυτό φωνάζουν όλοι για 5, γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη ανάγκη της ομάδας σε άμυνα και επίθεση, με παιχνίδι πάνω από το καλάθι, κοψίματα, με hustle plays (put backs, steals, offensive rib) και αμυντική παρουσία στη ρακέτα και στις 2 πλευρές του παρκέ. Θα απελευθερωθεί η ομάδα στο σύνολό της και θα γίνουν αποδοτικότερα όλα τα guard (και ο Λαρεντζάκης από την Ισπανία ανέπτυξε το παιχνίδι του στο 2 on 2).

    Η άλλη τεράστια ανάγκη που προκύπτει, πέρα από το σοβαρό τραυματισμό του Παπ και την απουσία του για 9μηνο τουλάχιστον, είναι και η έλλειψη ενός κορμιού που μπορεί να κρατήσει στην 2η πεντάδα τη θέση 3. Eίναι αμαρτία και άδικο να βάζει τον Λαρε εκεί, μέχρι και ο Κασελάκης τον πόσταρε με εντολή Πρίφτη, δεν βγαίνουν τα μαρκαρίσματα με τίποτα, και χάνει και οποιαδήποτε πλεονέκτημα έχει ο guard που μαρκάρει εκεί (Λαρεντζάλης/McKissic), ενώ το τρικ με τον Βεζέ στο 3, που είναι πολύ λογικό και μπορεί να συμβεί σε κάποιες συνθήκες, και του έδωσε κάποιες νίκες πέρυσι, φέτος δεν το έχω δει σχεδόν καθόλου (π.χ με Ερυθρό είναι λογικό να μαρκάρει Kalinic, με Barcelona να κατέβαινε στο 3 για να κάτσει στον Mirotic o Livio, με Clyburn ίσως για να δημιουργήσουμε υπεροπλία σε ριμπαόυντ και ψηλά, αφού έπαιζαν χωρίς Μιλουτίνοφ/Σενγκέλια, κλπ). O Jarell Eddie πήγε από Strasbourg στην Bourgos! 2.01 με σχεδόν 50% στα τρίποντα και 90% στις βολές για καριέρα Ευρώπη, καλός ριμπάουντερ και όχι αδιάφορος στην άμυνα. Τέλοσπάντων, τα έχουμε αναλύσει μέχρι αηδίας για τα 3άρια και τα 5άρια.

    Θα ήθελα να ακούσω να προτείνεις μερικούς άσσους όπως τους ονειρεύεσαι πάντως, θα είχε ενδιαφέρον. Εντάξει, θα μου πεις Καλάθη, χαίρω πολύ, ένας είναι αυτή τη στιγμή, αλλά επιθετικά υστερεί από Σλούκα, αυτούς τους 2 τους έχω ακριβώς στην ίδια θέση στην Ευρώπη, ο ένας είναι περισσότερο αμυντικογενής, και ο άλλος επιθετικογενής, κάθε μεγάλη ομάδα θα τους ήθελε, και θα τους έδινε 2.2 μύρια.

    Εγώ είμαι λίγο old school, περίπου μέσα 90'ς φάση, δηλαδή ο άσσος να είναι pass first, το 2άρι να βάζει 20πόντους, το 3άρι να ρίχνει τρίποντα - άμυνα - ριμπάουντ, ο power forward να σπάει ρακέτες και κόκαλα, και το 5 να βγάζει πάσες (τον Divac δεν ανέφερες!).

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Διπλή τρέλα και... μπουρλότο στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει... φόκους στην τελική ευθεία της σεζόν...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον...