roumeliotis

Carwiz

Το προφίλ της Ντουντελάνζ

casino loutrakiou
redwell

Μετά τις Μίλαν και Μπέτις, η κληρωτίδα έβγαλε και μια εύκολη αντίπαλο για τον Ολυμπιακό, όπως θεωρητικά είναι η Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούρο. Η 14 φορές πρωταθλήτρια και μόνιμη την τελευταία τριετία, για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετέχει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League από τη Βίντι με ισοπαλία εντός (1-1) και ήττα (1-2) στην Ουγγαρία, αλλά στη συνέχεια πέρασε τρεις γύρους στο Europa League. Κατά σειρά πέταξε έξω την Ντρίτα από το Κόσοβο με 2-1 και 1-1, στον τρίτο γύρο τη Λέγκια Βαρσοβίας παρά το 2-2 στο Λουξεμβούργο κερδίζοντας με 2-1 στην Πολωνία, ενώ τα κατάφερε και στα πλέι-οφ κόντρα στην Κλουζ με δύο νίκες (2-0, 2-3).

Στην Ευρώπη χρησιμοποιεί ως έδρα το "Stade Josy Barthel" χωρητικότητας 8.125 θεατών ενώ η φανέλα της έχει χρώματα το κίτρινο και το άσπρο με δεύτερη εμφάνιση το γαλάζιο και μαύρο. Στο πρωτάθλημα Λουξεμβούργου που έχει ξεκινήσει ήδη δεν πάει καλά έχοντας μόλις 3 βαθμούς σε 3 αγώνες (1 νίκη και 2 ήττες), ενώ η πρωτοπόρος Ζενές Ες έχει σε τέσσερις αγώνες 12 βαθμούς.

Προπονητής της είναι ο Γερμανός Ντίνο Τοπμέλερ, γιος του Κλάους Τοπμέλερ τον οποίο όλοι θυμόμαστε από τις επιτυχίες του κυρίως με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Αρχηγός της είναι ο γκολκίπερ της εθνικής Λουξεμβούργου, Τζόναθαν Ζουμπέρ, ενώ ο πιο γνωστός της παίκτης είναι ο Σέρβος στόπερ Μίλαν Μπίσεβατς.

Ο Ντίνο Τομπλέλερ είναι μόλις 37 ετών, αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος σε ομάδες της χώρας του Γερμανίας χαμηλότερης κατηγορίας. Κορυφαίες στιγμές της καριέρας του η θητεία στην Μπόχουμ, ενώ έχει και ένα πέρασμα χωρίς συμμετοχές στην Μάντσεστερ Σίτι το 2001. Ξεκίνησε την προπονητική του θητεία μόλις στα 34 του χρόνια στην ομάδα του Λουξεμβούργου, Χαμ Μπενφίκα. Από τον Ιούλιο του 2016 είναι στην Ντουντελάντζ έχοντας κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο.

Συνολικά 15 μεταγραφές πραγματοποίησε η Ντουντελάνζ το φετινό καλοκαίρι και φυσικά ξεχωρίζει η απόκτηση του πολύπειρου κεντρικού αμυντικού, Μίλαν Μπίσεβατς, με θητεία στις Παρί Σεν Ζερμέν, Λάτσιο, Μετς, Λιόν μεταξύ άλλων. Άσημες οι υπόλοιπες προσθήκες για τους πρωταθλητές Λουξεμβούργου που κίνηθηκαν για προσθήκες παικτών από χαμηλότερες ευρωπαϊκές κατηγορίες. Στον αντίποδα, αποχώρησαν 16 ποδοσφαιριστές σύν έναν που αποσύρθηκε, με σημαντικότερη απώλεια εκείνη του Ομάρ Ερ Φαρίκ που σκόραρε επτά φορές την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

ΗΡΘΑΝ: Νίκολας Πέρεζ (Επιθετικός από Ντιφερντάνζ), Μαρκ-Αντρέ Κρούσκα (Mέσος από Βέρντερ Β΄), Κουλτιριέ (Μεσοεπιθετικός από Ερμπιέ), Ντραμέ (Στόπερ από Λεγανιές), Στουμπφ (φορ από Ζενές Ες), Μπονεφουά (Τερματοφύλας από Στρασμπούρ), Γιένσεν (Μεσοεπιθετικός από Βέρντερ Β΄), Κακόκο (Αμυντικός Μέσος από Άρκα Γκντίνια), Γιεγιέ (αριστερός εξτρέμ από Ντιφερντάνζ).

ΕΦΥΓΑΝ: Κάι Γουάνγκ (Χόστερτ), Μουράτοβιτς (Ντιφερντάνζ), Λοριέντ (Βιρτόν), Τεϊσέιρα (Τίτους Πετάνζ), Νίκος Ντόμπρος (Βορμάτια), Μοχάμεντ Σουμαρέ (Αβελίνο).

ΧΡΩΜΑΤΑ: Το κίτρινο και το κόκκινο με... βοηθιτικό το άσπρο είναι τα βασικά χρώματα της ομάδας από το Λουξεμβούργο.

ΠΑΛΜΑΡΕ: Ιδρύθηκε μόλις πριν από 27 χρόνια (σ.σ. το 1991) και από τότε αποτέλεσε την απόλυτη κυρίαρχο στη χώρα της. Έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής 14 πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα, ενώ μόνο η συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League αποτελεί τεράστια επιτυχία για το οικοδόμημά της.

ΕΔΡΑ: Το γήπεδό της είναι το "Stade Jos Nosbaum", το οποίο χωράει μόλις 2558 θεατές γι' αυτό και στα ευρωπαϊκά ματς παίζει στο "Stade Josy Barthel" των 8.125 θέσεων.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Εσπόσιτο, Φρίσινγκ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μπίσεβατς, Μαλγκέτ, Σχνελ, Πρέμπεχ, Μελίς, Γκονσάλβες, Ελ Χρίτι, Σκεντέροβιτς

ΜΕΣΟΙ

Κρούσκα, Πόκαρ, Σιναμί, Στολζ, Κλεμέντ, Γιένσεν, Ντα Κρουζ, Γιορντάνοφ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Στουμπφ, Άγκονιτς, Πέρεζ, Τουρπέλ

TAYTOTHTA

Έτος ίδρυσης: 1991
Χώρα: Λουξεμβούργο
Πόλη: Ντουντελάνζ
Έδρα: Stade Jos Nosbaum
Χωρητικότητα Γηπέδου: 2.558
Πρόεδρος: Φλάβιο Μπέτσα
Προπονητής: Ντίνο Τόπμελερ
Εγχώριοι τίτλοι: 14 Πρωταθλήματα Λουξεμβούργου, 7 Κύπελλα Λουξεμβούργου, 2 Λιγκ Καπ Λουξεμβούργου

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Αφιερώματα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more

Με 1.70 στην Τούμπα, Ρέιντζερς και G/G

Το κουπόνι της Κυριακής (28/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Ελεεινό... σφάξιμο Θρύλου 80-82 η Μπάρτσα

Μετά από ματς-θρίλερ που έσπασε... καρδιές, κρίθηκε στην παράταση με...

Αποκάλυψη... Έβανς για Ολυμπιακό (vids)

Είναι... κοινό μυστικό ότι ο Κίναν Έβανς, εκτός σοβαρού απροόπτου...

Νίκη στο ματς της χρονιάς με Μπάρτσα

Το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς -μέχρι το επόμενο- είναι...