roumeliotis

Carwiz

Το προφίλ της Μπέτις

casino loutrakiou
redwell

Την ισπανική Μπέτις από τη Σεβίλλη "τσίμπησε" ο Ολυμπιακός από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας και θα την έχει αντίπαλο στον όμιλο του Europa League. Την τελευταία σεζόν οι Σεβιγιάνοι τερμάτισαν στην 6η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν παίρνοντας απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δεν πρόκειται για... μεγαθήριο καθώς στην ιστορία της έχει ανεβοκατέβει ως "ασανσέρ" αρκετές φορές στη δεύτερη κατηγορία, με τελευταία φορά το 2013, όμως πρόκειται για κλαμπ με πολύ κόσμο και δυνατή έδρα. Στο Europa League επιστρέφει μετά τη σεζόν 2013-14, όταν έφτασε μέχρι τους «16» και αποκλείστηκε από τη Σεβίλλη.

Η έδρα των Ανδαλουσιανών είναι το καυτό «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», με χωρητικότητα 60.720 ενώ στο ρόστερ "σημαία" είναι ο βετεράνος πλέον αλλά πάντα ποιοτικός εξτρέμ Χοακίν. Σημαντικές μονάδες είναι οι Μπάρτρα και Τέγιο, ο Μεξικανός μέσος Γκουαρδάδο, ο Πορτογάλος μεσοαμυντικός Γουίλιαμ Καρβάλιο, ο Παραγουανός επιθετικός Σανάμπρια και κάτω από τα δοκάρια ο Πάου Λόπεθ. Σπουδαία προσθήκη ο Κανάλες από την Ρεάλ Σοσιεδάδ με τρομερή χρονιά, ενώ ήρθε δανεικός και ο Αργεντινός μπαλαδόρος, Τζιοβάνι Λο Σέλσο, από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Προπονητής των "βερδιμπλάνκος" είναι ο Κίκε Σετιέν ο οποίος είναι θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου και είχε ακουστεί παλαιότερα και για τον πάγκο του Θρύλου. Μεγάλο όπλο για τους Ισπανούς αποτελεί η ομοιγένεια αφού από όσους αποχώρησαν, μόνο η απώλεια του Φαμπιάν Ρουίς ο οποίος μετακόμισε στην Θέλτα λογίζεται ως απώλεια. Στο πρωτάθλημα δεν έχει κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα, αφού μετά από δύο αγωνιστικές έχει μια ισοπαλία με Αλαβές και μια ήττα στην πρεμιέρα από τη Λεβάντε.

ΗΡΘΑΝ: Γουίλιαμ Καρβάλιο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Σίντνεϊ (Λα Κορούνια), Μπαραγκάν (Μίντλεσμπρο), Ινούι (Εϊμπάρ), Λόπες (Εσπανιόλ), Ρόμπλες (Έβερτον), Κανάλες (Σοσιεδάδ), Λο Σέλσο (ΠΣΖ)

ΕΦΥΓΑΝ: Ρουίς (Νάπολι), Πετσέλα (Φιορεντίνα), Ντουρμίσι (Λάτσιο), Αντάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Χιμένες (Λα Κορούνια), Ρούμπεν Κάστρο (Λας Πάλμας), Καμαράσα (Κάρντιφ), Τόσκα (ΠΑΟΚ), Κάμπελ (Φροσινόνε)

ΧΡΩΜΑΤΑ: Τα βασικά χρώματα της ισπανικής ομάδας είναι το πράσινο και το λευκό, τα χρώματα της σημαίας της Ανδαλουσίας. Παρατσούκλι του το «βερδιμπλάνκος».

ΠΑΛΜΑΡΕ: Έχει κατακτήσει μια φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα Ισπανίας, το 1935. Επίσης έχει δύο κατακτήσεις του Copa del Rey, το 1977 και το 2005. Με δεδομένο ότι είναι μια ομάδα που έχει βρεθεί πολλές φορές στη δεύτερη κατηγορία, μετρά και 7 πρωταθλήματα εκεί (1932, 1942, 1958, 1971, 1974, 2011 και 2015)

ΕΔΡΑ: Το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Χωρητικότητας 60.721 θεατών. Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920, άνοιξε το 1926, αλλά τη σεζόν 2016/17 έγιναν εργασίες ανακαίνισης, όπως είχαν γίνει αντίστοιχες τόσο το 1982 όσο και το 2000. Είναι το τέταρτο μεγαλύτερο γήπεδο στην Ισπανία πίσω από «Καμπ Νου», «Μπερναμπέου» και το «Γουάντα Μετροπολιτάνο».

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΜΠΕΤΙΣ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Λόπεζ, Ρόμπλες

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μπαρτρά, Μαντί, Φεντάλ, Φίρπο, Γκερέρο, Μπαραγκάν

ΜΕΣΟΙ

Καρβάλιο, Γκαρσία, Κουαρδάδο, Μπράσανατς, Μπουντεμπούζ, Κανάλες, Ναρβάες, Ινούι, Τέγιο, Χοακίν

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Σανάμπρια, Μορόν, Αλέγκρια

TAYTOTHTA

Ημερομηνία ίδρυσης: 12 Σεπτεμβρίου 1907
Χώρα: Ισπανία
Πόλη: Σεβίλλη
Έδρα: Estadio Benito Villamarín
Χωρητικότητα Γηπέδου: 60.720
Παρατσούκλια: Béticos, Los Verdiblancos (πράσινοι - λευκοί), Verderones (οι μεγάλοι πράσινοι), Heliopolitanos, Lobos (λύκοι), El Glorioso (οι ένδοξοι)
Πρόεδρος: Άνχελ Χάρο
Προπονητής: Κίκε Σετιέν
Εγχώριοι τίτλοι: 1 Πρωτάθλημα Ισπανίας, 2 Κύπελλα Ισπανίας

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Αφιερώματα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more

Με 1.70 στην Τούμπα, Ρέιντζερς και G/G

Το κουπόνι της Κυριακής (28/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Αποκάλυψη... Έβανς για Ολυμπιακό (vids)

Είναι... κοινό μυστικό ότι ο Κίναν Έβανς, εκτός σοβαρού απροόπτου...

Ελεεινό... σφάξιμο Θρύλου 80-82 η Μπάρτσα

Μετά από ματς-θρίλερ που έσπασε... καρδιές, κρίθηκε στην παράταση με...

Νίκη στο ματς της χρονιάς με Μπάρτσα

Το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς -μέχρι το επόμενο- είναι...