roumeliotis

Carwiz

Η πόλη του Μπέρνλι (images)

casino loutrakiou
redwell

Διαβάστε όσα θα θέλατε να ξέρετε για την αγγλική πόλη που φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, το Μπέρνλι μέσα από το εξαιρετικό αφιέρωμα της επίσημης ιστοσελίδας των Πειραιωτών ενόψει της ρεβάνς με την ομώνυμη ομάδα.

Αναλυτικά...

"Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, μιας και επικράτησε στο Φάληρο με 3-1.

Πλέον, επόμενος στόχος είναι να παρουσιαστεί όπως πρέπει και στην Αγγλία, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Το έργο μόνο εύκολο δεν θα είναι, στον επαναληπτικό κόντρα στη Μπέρνλι, αλλά ο Θρύλος, έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τα δύσκολα!

Πάμε όμως πρώτα, να δούμε κάποια στοιχεία για την πόλη που θα φιλοξενήσει τους «ερυθρόλευκους».

Η πόλη είναι χτισμένη στις εκβολές των ποταμών Μπρουν και Κάλντερ του Λάνκασαϊρ, 34 χιλιόμετρα μακριά από το Μάντσεστερ, 18 από το Μπλάκμπερν και 51 από το Πρέστον.

Άρχισε να αναπτύσσεται κατά την μεσαιωνική περίοδο. Μέχρι τότε αποτελούταν από αγροικίες κι αρκετά δάση. Κατά τη βιομηχανική επανάσταση αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα βαμβακερών υφασμάτων, ενώ ο πληθυσμός της ανέρχεται στις 73.000 κατοίκους.

Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι η εκκλησία του Αγίου Πέτρου που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέα, ενώ στο Weaver’s Triangle, που βρίσκεται δυτικά της πόλης, μπορεί κανείς να δει πολλά βιομηχανικά κτήρια του 19ου αιώνα. Το Queen Street Mill, είναι μάλιστα, το μοναδικό σωζόμενο εργοστάσιο βαμβακερών υφασμάτων στον κόσμο.

Φυσικά ξεχωρίζει το Singing Ringing Tree, ένα τεχνητό δέντρο ύψους τριών μέτρων, φτιαγμένο από χάλυβα, το οποίο αξιοποιώντας τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, μπορεί να… τραγουδήσει. Ο ήχος που παράγεται μοιάζει πολύ με χορωδία.

Επιπλέον, κάποιος μπορεί να επισκεφτεί το Τάουνλι Χολ, το σπίτι της οικογένειας Τάουνλι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στις επιστημονικές, τεχνολογικές, αλλά και θρησκευτικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα μεταξύ 17ου και 18ου αιώνα.
Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να βρει και το περίφημο Πάρκο Τάουνλι, ένα από τα ελάχιστα πάρκα ελαφιών από τον 15ο αιώνα. Άλλα σημαντικά πάρκα είναι τα Σκοτ Παρκ, Άιτενχιλ Παρκ και Θέρσμπι Γκάρντεν.

Τέλος, υπάρχουν κι αρκετά μέρη για διασκέδαση σε ολόκληρη την πόλη, για ποτό ή φαγητό".

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Αφιερώματα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more

Με 1.70 στην Τούμπα, Ρέιντζερς και G/G

Το κουπόνι της Κυριακής (28/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Ελεεινό... σφάξιμο Θρύλου 80-82 η Μπάρτσα

Μετά από ματς-θρίλερ που έσπασε... καρδιές, κρίθηκε στην παράταση με...

Αποκάλυψη... Έβανς για Ολυμπιακό (vids)

Είναι... κοινό μυστικό ότι ο Κίναν Έβανς, εκτός σοβαρού απροόπτου...

Τελείωσαν όλα γιατί ξεκάθαρα δεν σε αφήνουν...

Εμείς πρώτοι πρώτοι εδώ έχουμε γράψει 1.000 φορές για την...