roumeliotis

Carwiz

Red Bullets Ολυμπιακός–Απόλλων

casino loutrakiou
redwell

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Απόλλωνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Δευτέρα (16/01,19:15, ΕΡΤ3) και πάμε να δούμε ορισμένες άκρως ενδιαφέρουσες σημειώσεις για το ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την ευρύτερη νίκη της ιστορίας τους επί της ΑΕΚ (111-71) ενώ οι Πατρινοί από την ευρύτερη, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ήττα τους από τον ΠΑΟΚ mateco (97-60).

Ο Ολυμπιακός έβγαλε για πέμπτη φορά, στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, τον πρώτο γύρο αήττητος (11-0). Είναι κάτι που είχε καταφέρει επίσης στις σεζόν 1994-95, 2010-11, 2012-13 και 2016-17. Συνολικά πλέον υπήρξαν εννιά αήττητα πρώτου γύρου στην Basket League αφού κάτι ανάλογο έκανε τέσσερις φορές στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός.

Ο Απόλλων Carna ήταν μία από τις τέσσερις ομάδες που δεν πανηγύρισαν εκτός έδρας νίκη στη διάρκεια του πρώτου γύρου, αφού ηττήθηκε και στα πέντε παιχνίδια του. Σε αυτά η ομάδα της Πάτρας δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 75 πόντους στην επίθεση, επίδοση που σημείωσε το παιχνίδι της Νίκαιας με τον Ιωνικό (79-75).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MILESTONE

* Με δύο πόντους ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης θα γίνει ο 90ός παίκτης στην ιστορία της Basket League που θα φτάσει τους 1.800 πόντους σε αυτήν. Είναι κάτι που έκαναν άλλοι 11 από τους παίκτες που αγωνίζονται φέτος στο Πρωτάθλημα, με τελευταίο στην προηγούμενη αγωνιστική τον Σάσα Βεζένκοφ.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Τόμας Ουόκαπ είναι ο κορυφαίος πασέρ της φετινής Basket League και ο μόνος που ξεπέρασε τις 60 ασίστ στον πρώτο γύρο. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο τελευταίος παίκτης του Ολυμπιακού που αναδείχτηκε πρώτος πασέρ της κανονικής περιόδου, στην περίοδο 2014-15 με 140 ασίστ.

* Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο δεύτερος, μετά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που έφτασε σε επίδοση 200+ στο ranking.

* Ο Κώστας Σλούκας είναι αυτός με τον μικρότερο μέσο όρο στον χρόνο συμμετοχής (18,38) μεταξύ των επτά που έφτασαν τις 50+ ασίστ στο φετινό Πρωτάθλημα.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που έφτασε τους 1.000+ πόντους στον πρώτο γύρο έχοντας μέσο όρο 93,72 ανά αγώνα.

- Τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν το μόνο «ψεγάδι» στη στατιστική του πρώτου γύρου για τον Ολυμπιακό, αφού μοιράστηκε την τελευταία θέση με το Λαύριο Megabolt έχοντας 6,9 κατά μέσο όρο.

ΑΠΟΛΛΩΝ CARNA

MILESTONE

* Ο Γιώργος Μπόγρης απέχει επτά πόντους από το να γίνει ο 101ος στην ιστορία του Απόλλωνα Carna που θα φτάσει στους 100, αλλά κυρίως απέχει 15 πόντους από το να συμπληρώσει τους 1.000 στην καριέρα του στην Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Έι Τζέι Ντέιβις μοιράζεται με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη την κορυφή της λίστας των κορυφαίων αμυντικών ριμπάουντερ της φετινής Basket League έχοντας από 67.

* Μετά των 48 παικτών που αγωνίστηκαν και στους 11 αγώνες του πρώτου γύρου, ο Ιμπραχίμ Σίλα ήταν εκείνος με τις λιγότερες ασίστ αφού είχε μόνο μία.

* Ο Σαματζέι Τζόουνς είχε 0/10 τρίποντα σε έξι σερί παιχνίδια πριν βάλει τρία τρίποντα σε οχτώ προσπάθειες στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco της περασμένης Κυριακής (8/1).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα της Πάτρας έχει το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας στις βολές για τη φετινή Basket League, εκτελώντας με 72,29%. Στην περσινή σεζόν είχε το πέμπτο καλύτερο ποσοστό της κατηγορίας (73,38%).

- Ο Απόλλων Carna είχε τη χειρότερη επίθεση του πρώτου γύρου, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 69,27 πόντους. Ήταν πάντως και στο περσινό Πρωτάθλημα με τη μικρότερη παραγωγικότητα (72,83).

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Red Bullets

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...