roumeliotis

Carwiz

Ολυμπιακός-ΠΑΟ Red Bullets

casino loutrakiou
redwell

Με το ντέρμπι «αιωνίων» Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, το δεύτερο της φετινής περιόδου μετά τον τελικό του Super Cup, πέφτει τη Δευτέρα (05/12, 19:15, ΕΡΤ3) η αυλαία της 8ης ημέρας της Basket League.

Οι ερυθρόλευκοι παραμένουν αήττητοι έπειτα από επτά «στροφές» πρωταθλήματος και έτσι έχουν φτάσει το συνολικό σερί τους στο 32-0 αφού συμπληρώσει πια έναν χρόνο αήττητοι στην Basket League.

Η τελευταία ήττα τους ήταν εκείνη που γνώρισαν στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό στις 22 Νοεμβρίου 2021. Οι «πράσινοι» από την άλλη πλευρά μετρούν πέντε συνεχόμενες νίκες έπειτα από την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει το 3/3 στο ΣΕΦ έχοντας επιβληθεί κατά σειρά του Περιστερίου, του Λαυρίου και του Κολοσσού με διαφορές από 22 μέχρι 37 πόντων. Σε αυτά τα ματς δεν έμεινε κάτω από τους 98 πόντους στην επίθεση και δεν δέχτηκε περισσότερους από 79. Με αυτό το 3/3 το συνολικό εντός έδρας σερί στο Πρωτάθλημα έφτασε για τον Ολυμπιακό τις 14 νίκες.

Το σερί των πέντε νικών του στο πρωτάθλημα, ήρθε για τον Παναθηναϊκό με διαφορές 10-24 πόντων, έχοντας 86+ πόντους στις τέσσερις από αυτές και χωρίς να δεχτεί περισσότερους από 70 επίσης στις τέσσερις από αυτές τις επιτυχίες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MILESTONE

* Δύο ασίστ χρειάζεται ο Κώστας Σλούκας για να γίνει ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Basket League που θα φτάσει τις 600. Είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν πριν από αυτόν οι Βασίλης Σπανούλης, Μίλαν Τόμιτς και Βαγγέλης Μάντζαρης.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Τόμας Ουόκαπ (46) και Κώστας Σλούκας (34) μοίρασαν τις 80 από τις 202 ασίστ του Ολυμπιακό, δηλαδή το 39,6%.

* Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και με διαφορά από τον δεύτερο Ταρίκ Μπλακ έχοντας 117 πόντους έναντι των 70 του Αμερικανού σέντερ.

* Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο σε καθένα από τα έξι παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε φέτος και έτσι συμπλήρωσε 10 σερί ματς κανονικής περιόδου.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο ποσοστό, μεταξύ των 12 ομάδων της κατηγορίας, τόσο στα δίποντα (66,66%) όσο και στα τρίποντα (48,93%).

- Μετά τη μηδενική επίδοση που είχε στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον Προμηθέα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο μέσος όρος επιθετικών ριμπάουντ έπεσε στα 6 για τον Ολυμπιακό. Είναι ο μικρότερος της φετινής Basket League και 4,2 χαμηλότερα από τον αντίστοιχο περσινό του στην κανονική περίοδο (10,42).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

MILESTONE

* Με δύο πόντους ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα γίνει ο 40ός παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Basket League που θα φτάσει τους 600.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο μόνος παίκτης των πρώτων επτά αγωνιστικών που έφτασε σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ (36), ασίστ (10) και κοψιμάτων (11).

* Πάρις Λι (14) και Ματέους Πονίτκα (10) έκαναν τα 24 από τα 56 κλεψίματα του Παναθηναϊκού ως τώρα (42,85%).

* Ο Αρτούρας Γκουντάιτις είχε 6/6 βολές στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό και τον ΠΑΟΚ mateco, ενώ στα τέσσερα προηγούμενα είχε 9/18.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Παναθηναϊκός έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο αμυντικών ριμπάουντ ως τώρα στην Basket League, μαζεύοντας 25,33.

- Όπως ο Ολυμπιακός, έτσι και ο Παναθηναϊκός είναι χαμηλά στα επιθετικά ριμπάουντ. Έχει τον δεύτερο μικρότερο μέσο όρο με 6,83 ανά αγώνα ενώ στην περσινή σεζόν είχε 10,75.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Red Bullets

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...