roumeliotis

Carwiz

«Στον Ολυμπιακό ήρθα για να πάρω Euroleague»

casino loutrakiou
redwell

Ο Αϊζάια Κάναν είναι έτοιμος για το F4 του Κάουνας και όπως τόνισε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Λιθουανία, ήρθε στον Πειραιά για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Πιο αναλυτικα ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ τόνισε...

-Είσαι έτοιμος για την πρώτη εμπειρία σου σε F4;

ΚAΝΑΝ: «Απόλυτα! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, με τεράστιο κίνητρο. Εξάλλου, κατά μεγάλο ποσοστό αυτός ήταν και ο λόγος που ήθελα να υπογράψω στον Ολυμπιακό, για να προκριθούμε στο F4. Για να έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο, να προσπαθήσω να κατακτήσω τίτλους. Τώρα που έχω αυτήν την ευκαιρία είναι συναρπαστικό για εμένα. Πραγματικά... ανυπομονώ!».

-Έχεις τόσες εμπειρίες και είσαι γεμάτος από εικόνες παίζοντας επί έξι σεζόν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, το ΝΒΑ. Πιστεύεις πως όταν το F4 στο Κάουνας θα έχει ολοκληρωθεί, θα είναι κάτι αξιομνημόνευτο για εσένα;

ΚAΝΑΝ: «Φυσικά! Είναι το πρώτο μου και ελπίζω να μην είναι και το τελευταίο. Δεν θα κάνω συγκρίσεις. Θα το αγκαλιάσω, θα ρουφήξω όλη την ένταση, τον ενθουσιασμό και την εμπειρία που θα μου προσφέρει. Δεν βλέπω την ώρα να βγω στο παρκέ και ν’ αγωνιστώ μπροστά σε όλους!».

-Και τι λέει το ένστικτό σου; Θα κατακτήσεις το τρόπαιο ανήμερα των γενεθλίων σου;

ΚAΝΑΝ: «Σε κάθε αγώνα που παίζω, αισθάνομαι πως θα νικήσω. Είμαι ανταγωνιστικός. Θα το πω ταπεινά... θα δώσω ό,τι έχω! Είμαι τυχερός που σε αυτήν την πρώτη μου εμπειρία θα έχω δίπλα μου τους συμπαίκτες μου, αυτό το γκρουπ των παικτών που παίζουμε μαζί όλη τη χρονιά. Δουλεύουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ως ομάδα γι’ αυτές τις στιγμές και τώρα είμαστε στην κορύφωση».

-Η Μονακό διαθέτει πολλούς καλούς σουτέρ, προεξάρχοντος του Μάικ Τζέιμς που πετυχαίνει... τόσα τρίποντα όσα κι εσύ!

ΚAΝΑΝ: «Ναι, αλλά αυτός σουτάρει πολύ περισσότερο απ’ ότι εγώ (γελάει).

-Ναι βέβαια! Εσύ έχεις καλύτερο ποσοστό! Και δεν είναι μόνο ο Μάικ Τζέιμς. Είναι και ο Τζόρνταν Λόιντ και ο Κάιλι Οκόμπο...

ΚAΝΑΝ: «Τους ξέρω όλους πολύ καλά. Είναι φίλοι μου. Θα δούμε, λοιπόν τι θα συμβεί στο παρκέ... το σίγουρο είναι πως θέλω πολύ να παίξω εναντίον τους».

-Ξεκινήσατε ήδη την προετοιμασία σας για τον ημιτελικό με τη Μονακό;

ΚAΝΑΝ: «Ναι αρχίσαμε τη Δευτέρα. Αν παίξουμε την ομαδική άμυνα που μπορούμε, κυκλοφορούμε καλά και μοιραζόμαστε την μπάλα στην επίθεση. Θεωρώ πως έχουμε πολλές πιθανότητες. Πρέπει απλά να βγούμε στο παρκέ, να είμαστε ανταγωνιστικοί, σκληροί και ομαδικοί».

-Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης; Ποια εκ των δύο ισπανικών ομάδων προβλέπεις να προκρίνεται στον τελικό;

ΚAΝΑΝ: «Αυτές οι δύο ομάδες είναι παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έχουν γράψει Ιστορία. Διαθέτουν εμπειρία. Περιμένω πως θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό. Η φιλοσοφία που το βλέπω εγώ είναι πως δεν πρέπει να με νοιάζει ποια εκ των δύο θα βρίσκεται στον τελικό. Για να στεφθούμε πρωταθλητές, θα πρέπει να μπορούμε να νικήσουμε κάθε ομάδα. Ας κοιτάξουμε τη δική μας δουλειά πρώτα... και μετά θα ανυπομονούμε να βρούμε στον δρόμο μας όποια ομάδα εκ των δύο κι αν τελικά έρθει».

-Οι έμπειροι σε F4 αυτής της ομάδας, όπως ο Σλούκας (10ο F4) και ο Παπανικολάου (7ο F4) σας μίλησαν για τον τρόπο προσέγγισης, σ’ εσάς τους πρωτάρηδες;

ΚANAΝ: «Προσπαθούν να διατηρήσουν υψηλό το ηθικό μας και μας λένε να το αντιμετωπίσουμε σαν οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Προετοιμαζόμαστε όλη τη σεζόν γι’ αυτή τη στιγμή. Μας λένε να μην... τρελαθούμε, να πάμε στο F4 και αρχικά στον ημιτελικό ήρεμοι».

-Ναι, οι προπονητές λένε και ξαναλένε πως οι “ rookies” σ’ ένα φάιναλ φορ Euroleague μπορεί εύκολα να χάσουν τη συγκέντρωσή τους με όλα αυτά τα συναρπαστικά που συμβαίνουν εκτός παρκέ στη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

ΚAΝΑΝ: «Δεν ανησυχώ στην περίπτωσή μου. Έχω παίξει κρίσιμα παιχνίδια στο ΝΒΑ. Έχω παίξει βασικός σε “ τελικούς” στο ΝΒΑ. Προφανώς και ο ημιτελικός της Euroleague έχει περισσότερο ενθουσιασμό, αλλά πιστεύω πως ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Με ηρεμία, πίστη στις δικές μου δυνατότητες και της ομάδας μου. Όταν τα δώσεις όλα στο παρκέ, όποιο κι αν είναι η έκβαση, αν μη τι άλλο αισθάνεσαι ικανοποιημένος για αυτό που έδωσες στην ομάδα και στο παιχνίδι».

-Και μία ερώτηση... εκτός της θεματικής του F4 και του μπάσκετ. Μιας και είναι η πρώτη χρονιά σου στην Ελλάδα και την Αθήνα, πως σου φαίνεται η ζωή σου εδώ;

ΚAΝΑΝ: «Απολαμβάνω τη ζωή μου εδώ ξεκινώντας με τον καιρό! Είμαι λάτρης της θάλασσας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα δίπλα στον ωκεανό (Μπιλόξι, Μισισίπι). Το να έχω τη δυνατότητα να ξυπνάω και να οδηγώ στην παραλία κάθε πρωί, αυτό με κάνει να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Επιπρόσθετα, οι Έλληνες μιλούν Αγγλικά κι αυτό είναι πολύ βοηθητικό. Αν και προσπαθώ κι εγώ από πλευράς μου να μάθω Ελληνικά. Μπορώ να μιλάω με ανθρώπους, να βγαίνω έξω και να μην ταλαιπωρούμε να βρω όσα χρειάζομαι. Μου αρέσει και το φαγητό εδώ. Δοκίμασα το σουβλάκι, αλλά προτιμώ το ψάρι, το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά σας. Και καθώς άρχισε να ζεσταίνει ο καιρός ανυπομονώ να μπω σε μία βάρκα και να πάω να ψαρέψω μόνος μου τα δικά μου ψάρια. Λατρεύω το ψάρεμα. Αυτό κάνω όταν δεν παίζω μπάσκετ... πρέπει να βρω κάποιον να με φέρει σ’ επαφή με τους σωστούς ανθρώπους για ν’ αρχίσω το ψάρεμα».

-Μμμμ... νομίζω πως πρέπει να μιλήσεις στον τέως αρχηγό του Ολυμπιακού... τον Γιώργο Πρίντεζη. Εκείνος απ’ όσο ξέρω έχει μεγάλη αγάπη στη θάλασσα και διαθέτει ένα σκάφος από το οποίο θα μπορείς να ψαρεύεις.

ΚANΑΝ: Θα αξιοποιήσω την πληροφορία (γελάει).

-Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι; 

KANAN: «Περιμένω τους φιλάθλους μας να έρθουν στο Κάουνας να μας υποστηρίξουν. Να συνεχίσουν να μας δίνουν την ενέργειά τους, γιατί όχι μόνο εγώ προσωπικά, αλλά όλοι στην ομάδα παίρνουμε δύναμη από αυτούς. Θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε υπερήφανους δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας στο παρκέ και να φέρουμε το τρόπαιο πίσω στην Ελλάδα».

-Κι αν συμβεί αυτό θα είσαι... σούπερ χαρούμενος;

ΚAΝΑΝ: «Βέβαια, βέβαια (χαμογελάει). Γι΄ αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό και τώρα αρχίζουν όλα να οδηγούν προς την εκπλήρωση του στόχου. Ελπίζω να πάνε όλα κατ’ ευχήν... ».

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

9 σχόλια

  • Naruhitos guard
    Naruhitos guard Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 13:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Κομπλεξ απεναντι στη Μονακο, οχι. Εγρηγορση και αποφασιτικοτητα να βαλουme τα πραγματα στη σωστη σειρα, ναι.

    Οι Μονεγασκοι μας κερδισαν δυο φορες εφετος κυριως γιατι κατορθωσαν να μας παρασυρουν στο δικο τους ρυθμο στο 3ο δεκαλεπτο.

    Δεν νομιζω να ξαναγινει. Θα κοντρολαρουμε το ρυθμο κια θα τους χτυπησουμε μεσα στη ρακετα. Με εξυπνες παγιδες θα τους αφησουμε πολλα σουτ για τους Μπραουν και Ντιαλό και απλά χρειαζομαστε καλες τοποθετησεις στα μποξ αουτ για να μη μας παρουν τα σκουπιδια.

    Φυσικα και δεν πρεπει το παιγνιδι να παει στο τελευταιο σουτ. Αλλά και να πάει, ειναι ικανοι να τα θαλασσωσουν. Οσοι ειδαν τη συν/ξη τυπου καταλαβαν οτι ο τρελλο-Μαϊκ θα ειναι παλι εκει να κανει την κουτουραδα του. Οταν ο Ομπραντοβιτς ελεγε 'Θα αποδεχθουμε το ρολο του underdog...' οι μορφασμοι του Μαϊκ Τζέϊμς ηταν τοσο χαρακτηριστικοι σαν να ειχε γραψει στα παλια του υποδηματα τον προπονητη του. Αυτο τα λεει ολα.

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 11:57 Σύνδεσμος σχολίου

    @Red7Arrow
    Τα 2 παιχνίδια του Φ4 και ειδικά ο τελικός έχουν την εξής ιδιαιτερότητα.... Ότι είναι μοναδικά και δεν σηκώνουν καμία ανάλυση.
    Ο τελικός με την ΤΣΣΚΑ δεν είχε καμία μπασκετική λογική.... Αλλά αν αυτός δεν είχε μία φορά μπασκετική λογική, για μένα αυτος της επόμενης χρονιας με τη Ρεάλ δεν είχε δέκα φορές... Γιατί τους νικήσαμε παίζοντας το σύστημά τους.... Και τότε λέγανε για παιχνίδι που έπρεπε να παει σε χαμηλό τέμπο, να μην πάμε σε υψηλό σκορ και εμείς τους νικήσαμε για πλάκα, με 100άρα και μάλιστα σκοράροντας μόλις 10 πόντους στην πρώτη περίοδο...
    Αν είσαι σε προνομιούχα θέση στησε έτσι την ομάδα που να πάρει την κούπα και αν μπορεί να την πάρει για πλάκα, όπως έγινε την πρώτη φορά με τον μπαρτζώκα προπονητή.
    Αν είσαι σε δυσμενή θέση στησε ετσι την ομάδα που να βρει βοήθεια από εκεί που δεν το περιμένει κανείς και να πάρει τα 2 ματς.

  • Red7Arrow
    Red7Arrow Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 22:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Παρακολουθώ δηλώσεις τους ολο αυτό το καιρό. Και πριν τα παιχνίδια με την Μονακο στην Regular season.
    Υπαρχει η κλασική γνωστή μετριοπαθής στάση που κρατάνε ολοι στον Ολυμπιακό, προσγειωμένοι, χωρις μεγάλα λόγια, οπου πχ για καθε αντίπαλο λενε οτι ειναι δυσκολος και θελει προσοχη κτλ κτλ και καλά κανουν, αλλά για την Μονακό οι δηλώσεις για τους παίχτες της και τη δυσκολία της ως αντίπαλος ειναι πιο αληθινή και προδίδονται.

    Επειδη περυσι μας δυσκολεψαν πολύ και φτασαμε στο τσακ να κερδισουμε σε game 5, φέτος που αυτη η ομάδα ενισχύθηκε, εχει προκαλέσει ενα "κομπλεξ" φοβου στους δικούς μας παρότι ενισχυθήκαμε κι εμείς.
    Στα μάτια τους ο Μπράουν ειναι ΒΡΑΧΟΣ.
    Στα ματια τους ο Τζειμς ειναι Κιλερ.
    Στα μάτια τους οι Χολ και Ντιάλο ειναι κακοί μπελάδες αθλητικοί που βγάζουν φωτιές.
    Στα μάτια τους οι Οκόμπο και Λοιντ ειναι η περιφέρεια που ξέρεις οτι ενα 40άρι πόντοι μονο από αυτούς τους δύο θα μπουν στο χαλαρό.
    Μονο ο Μοτεγιούνας ειναι ξεκάθαρα κατώτερος στους ψηλούς οπού εκεί πραγματικά υπερτερούμε με Μπλάκ και Φαλ. Ειδικά αν παίξει καλά και ο Μπολομπόι πιανοντας πχ μια απόδοση οπως στην αρχή της χρονιάς στα παιχνίδια με Ρεάλ και Μπάρτσα.

    Αυτό βγάζουν προς τα έξω οι παίχτες μας. Εχουν επηρεαστεί από τα media που αποθεώνουν την Μονακό οσο δε πάει από την αρχή της χρονιάς.

    Για να είπε ο Μπαρτζώκας (αν προσέξατε) στην συνέντευξη του στο αεροδρόμιο οτι πρέπει οι παλιοι να βοηθησουν τους νεους να "μην αφιερώσουν χρόνο σε οικογένειες και social media" το 4ημερο αυτό στο Kaunas....." κατι ξερει!!!
    Ξερει οτι οι παίχτες διαβάζουν και επηρεάζονται από σχολια και αρθρα αποθεωτικά για την Μονακο.

    Αλλά θα σας πω και το εξής...

    Ο Ολυμπιακός, περυσι επεσε πάνω στην ΕΦΕΣ στον ημιτελικό. Μια ομάδα που ειχε καλούς παιχτες, δεν ηταν στη καλύτερη της κατάσταση αλλά με ουσία κατέκτησε το ευρωπαικό.
    Φέτος, αντί να χαιρόμαστε που φτάσαμε ημιτελικό F4 και δεν εχουμε αντιπαλο ουτε Εφες, ουτε CSKA οπως αλλες φορές, θα πρέπει να μπουμε μεσα ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ!!!

    Δεν λεω να υποτιμήσουμε την αντιπαλο μας. Αλλά να μην τη φοβηθούμε κιολας. Να μπούμε μεσα και να τους κοψουμε το βήχα από την αρχή.

    Το κομπλεξ που εχουμε φοβάμαι........

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 21:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ τον Canaan μία χαρά το είδα στα play off. Δεν μάσησε πουθενά ούτε σε προκλήσεις Guduric/Dorsey και πήρε και το 1ο σχεδόν μόνος του..δεν καταλαβαίνει τίποτα αυτός. Ένα πολύ καλό παιχνίδι το έχει ακόμη και ήθελα να τον δω και με βαζελο.

  • Thrilos For Ever
    Thrilos For Ever Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 20:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Φοβισμένοι από που προκύπτει?
    Εγώ βλέπω εντελώς το αντίθετο.
    Πως αξιολογείται ο φόβος τους δηλαδή?

  • Red7Arrow
    Red7Arrow Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 18:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενθουσιαζεστε που είπε ότι είπε... Αλλά δεν έχετε καταλαβει τόσο καιρό ότι ο Κανααν μιλάει πολύ;;;; από ουσία τπτ.
    Εγώ βλέπω τους άλλους όλους να είναι φοβισμένοι.
    Μακάρι να βγω ψεύτης...

  • El d
    El d Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 16:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Έμπειρος κ καλος παίκτης ο κάναν μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα στο f 4, εγώ τον πιστεύω!!! Καλή επιτυχία στην ομάδα μας

  • Παναγιώτης Τιάκας
    Παναγιώτης Τιάκας Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 16:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Γεια σου μάγκα μου. Έτσι μπράβο, με Αυτοπεποίθεση και τσαμπουκά. Σκύλησσια άμυνα ,αυτοσυγκέντρωση, Στα ριμπάουντ ,λίγα λάθη κι όλα θα πάνε καλά

  • John Deere
    John Deere Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 15:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάνε το θαύμα σου Ισαια...
    Μακάρι στα γενέθλια σου να σηκώσουμε κούπα.
    8 - 14 τρίποντα πιστεύω θα έχεις στο F.4
    Τρέλανε μάς μωρή παιχτουρα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...