roumeliotis

Carwiz

Με Μονακό στον ημιτελικό F4 ο Θρύλος

casino loutrakiou
redwell

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του F4 του Κάουνας τη Μονακό την Παρασκευή (19/05, 18:00) καθώς οι Μονεγάσκοι απέκλεισαν στο Game-5 των πλέι οφ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι Γάλλοι υπερασπίστηκαν την έδρα τους στο πέμπτο παιχνίδι και με το τελικό 97-86, τύπωσαν «εισιτήριο» για το Κάουνας, γράφοντας το 3-2 στη σειρά των πλέι-οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Μάικ Τζέιμς με 21 πόντους, όλους στο πρώτο ημίχρονο, και ο Τζόρνταν Λόιντ με ισάριθμους, αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος της επιτυχίας της Μονακό, ενώ από τη Μακάμπι πάλεψε ο Γουέιντ Μπάλντγουϊν με 27 πόντους (5/7 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, αλλά και 4 λάθη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-33, 53-49, 72-70, 97-86

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

39 σχόλια

  • Naruhitos guard
    Naruhitos guard Σάββατο, 13 Μαΐου 2023 17:56 Σύνδεσμος σχολίου

    2 τελικους Ευρωλιγκας με μικρα μπατζετ ο Σφαιροπουλος, respect.

    Τον θεωρω απο τους τοπ της τελευταιας δεκαετιας στην Ευρωπη αλλά το μπασκετ αλλαζει ραγδαια και οποιος προπονητης δεν εχει κεραιες να πιανει τις νεες τασεις που ερχονται μπορει να μεινει πισω.

    Ιδανικος για Εθνικη πιστευω.

  • Νικη
    Νικη Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 22:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Παιδια ο Σφαιροπουλος ειναι στο αντιθετο ακρο απ αυτο που ειναι ο Γιασκεβιτσιους, Λασο, Ηττουδης ,Αταμαν... ειναι μη προνομιουχος και ατυχος μεχρι τωρα. Δοκιμαστηκε στον Ολυμπιακο με το μικρο μπατζετ και τον πηγαινε στα final4. Μετα πηγε Μακαμπι που χε καλο μπατζετ και την ειχε νουμερο 2 στην γιουρολιγκα μεχρι που κοπηκε η χρονια λογω κορωνο. Την 2η χρονια του στην Μακαμπι ειχαν γινει μεγαλες περικοπες στο μπατζετ , τι να κανει δηλαδη ο σφαιρο; παπαδες; Ειμαι θαυμαστρια του με τρελα..αν παει εφες μετα το 1ο σοκ ,θα παρακαλουθω κι εφες τι να κανω..χε χε

  • Red7Arrow
    Red7Arrow Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 19:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Συμφωνώ σε πολλά απο αυτά που λες. Αχρηστος δεν ειναι ο Σφαιροπουλος. Ειναι μεγαλη κουβέντα. Απλα δεν τον θεωρώ ικανο για ομάδα top8 στην Ευρώπη. Kαι ειδικά για Ολυμπιακό.
    Ο Σφαιρόπουλος κάνει για καμία ΑΕΚ, Προμηθέα, Περιστέρι....ως εκεί.
    Ειναι ο Έλληνας Ραντονιτς.....ενας μετριος προπονητής, με σοβαρό παρουσιαστικό αλλα ως εκεί. Χαρη στον Ολυμπιακό απέκτησε εικόνα στην Ευρώπη και εχει τις οποιες προτάσεις ως τώρα δεχτει απο ομάδες.
    Υπάρχουν πολύ καλύτεροι προπονητές για να διαλέξει μια ομάδα σαν την Εφές που εχει χρηματα και μπάτζετ.
    Εγώ φέτος ξεχώρισα τους Ισπανούς προπονητές της Βαλένθια και της Μπασκόνια. Τρομεροί. Και ωραίο μπάσκετ.
    Αλλα για να μη ξεφευγω από το θέμα μας, θα κλεισω λεγοντας σου οτι το γεγονος πως πηγε τελικό, ηταν εξαιτίας του ξεζουμίσματος των Πριντεζη και Σπανούλη. Πηρε υπερβολικά πολλά πράγματα από αυτούς τους δύο. Δεν τους προστάτεψε καθόλου. Ολο το παιχνίδι περναγε από εκείνους. Για αυτο και δεν ειδες ωραίο μπάσκετ. Γιατί ηταν βασισμένο στις δικές τους ενέργειες. Δεχομαι οτι κι εκείνος δεν ειχε τρομερη εμπειρία εκεινη την εποχή, να ειμαι δικαιος. Ομως από τοτε μεχρι σήμερα, στην Μακάμπι οσο τον εβλεπα, δεν ειδα να βελτιώνεται καθόλου. Δεν είδα να παρουσιάζει κάτι ελκυστικό στο παιχνίδι των ομάδων του. Και πιστεύω οτι το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον. Γιατί ειναι ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟΣ από τους δημοσιογράφους και την βιτρίνα που δημιούργησε στον Ολυμπιακό.
    Εκτιμώ οτι σε λιγο καιρό θα τον βλέπουμε σα τον Κατσικάρη να κανει αναλύσεις στα συνδρομητικά με την Δώρα Παντέλη.

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 17:19 Σύνδεσμος σχολίου

    @Red7Arrow
    Έχεις ζεματιστεί με το Σφαιρόπουλο κι εντάξει... θεμιτά τα όσα λες. Για μένα δεν είναι κάτι το φοβερό και τρομερό, αλλά σίγουρα προπονητής που πάει τελικό ευρωλίγκας, εμάς που ποτέ δεν είχαμε τα τσατσιλίκια με το μέρος μας, σίγουρα δε τον βγάζεις άχρηστο. Έχει γνώσεις ο Σφαιρόπουλος, τώρα το πόσο τις αξιοποιεί, πόσο 'ανοικτός' είναι στο να ρισκάρει και να ανακατέψει την τράπουλα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
    Το μπάσκετ εξελίσεται (όπως όλα τα αθλήματα) κι αυτή η εξέλιξη πραγματοποιείται όταν ένας προπονητής δημιουργήσει μια ομάδα στηριγμένη σε μια καινούρια φιλοσοφία, η οποία θα επιφέρει δημιουργία μιας ομαδάρας με ή μπορεί ακόμα και χωρίς κορυφαίους τίτλους. Ο Μπαρτζώκας είναι τέτοιος προπονητής (ήταν κι ο μακαρίτης ο Ντούντα... έτσι για να καταλάβεις τι δίδυμο πέρασε και γίναμε Β2Β), ο Σφαιρόπουλος όχι. Κι αν μας δεις να παίρνουμε ευρωλίγκα, σίγουρα το μοντέρνο μπάσκετ θα πάρει στοιχεία απ τον Ολυμπιακό που βλέπεις τώρα.
    Όσον αφορά το Σφαιρόπουλο, δεν μπορώ να τον κατηγορήσω για το Χάκετ, το Γιανγκ και το Μάντζαρη που λες... απλά τον 'κατηγορώ' γιατί παρά τις νίκες που κάναμε, το μπάσκετ που παίζαμε ήταν χάλια μαύρα... στατικό, σκληρή άμυνα σε απελπιστικά μονόπλευρο μοτίβο, καμία επιθετική έμπνευση.... κάποιος είχε πει (Ιωαννίδης?) ότι η επίθεση φέρνει κόσμο στο γήπεδο, η άμυνα όμως φέρνει νίκες...
    Όμως, νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι το balance σε άμυνα και επίθεση συνδυάζει και τα δύο... κι αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα.
    Για το Σφαιρόπουλο ισχύουν τα σενάρια για Εφές, δεν ξέρω αν θα ευωδώσουν, δεν ξέρουμε και ποια θα είναι κι η επόμενη μέρα της Εφές. Μήπως φύγουν οι περισσότεροι παίκτες και πάνε για χτίσιμο απ την αρχή; Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή.

  • Thrilos For Ever
    Thrilos For Ever Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 11:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Το 10 ήμερο της ξεκούρασης που μας αναλογεί,θα είναι ευεργετικό για την ομάδα και τα σημεία κόπωσης που έδειξε εκτιμώ πως στον ημιτελικό δεν θα υπάρξουν.Η ομάδα θα φρεσκαριστεί όπως πρέπει και θα είναι έτοιμη.
    Τη Μονακό δεν τη φοβάμαι άλλωστε όπως είπαν και οι σύγαυροι δεν έδειξε τίποτα ιδιαίτερο στα μεταξύ μας ματς αλλά εμείς χάσαμε το μυαλό μας σε κάτι λεπτομέρειες
    Θέλει απλά συγκέντρωση σε ολόκληρο το ματς που επιβάλλεται να την έχουμε και θα την έχουμε.

    Εκεί που θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και δεν τα έχουμε πιστώσει,είναι στο ιατρικό μας team που 2 χρόνια τώρα έχει αναστήσει στους παίχτες και δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά κανένας όταν θυμίζω είμασταν μακράν οι χιερότεροι και πρώτοι στην Ευρώπη για χρόνια σε αυτό το κομμάτι.
    Συνεπώς είναι τεράστιος ο ρόλος και η συμμετοχή του team σε αυτή την πορεία.

    ΥΓ:Για το τέλος να κοιτάξουν εκεί στην ΚΑΕ να μην βάζουν υπεράριθμους και δεν βλέπουμε τίποτα στο ματς εμείς που έχουμε διαρκείας.Καταλαβαίνω απόλυτα τον παροξυσμό που επικρατούσε και δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε τέτοιο βαθμό,αλλά αυτό το χάλι να βάζουν αυτούς που δεν δικαιούνται να είναι μέσα και να την τρώμε εμείς που πληρώνουμε είναι εξοργιστικό.
    Λύστε το επιτέλους πουθενά δε συμβαίνει αυτό στην Ευρώπη.

  • gp77
    gp77 Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 09:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Με Μονακό λοιπόν τελικά. Την ομάδα που μας έχει κερδίσει, μαζί με τον Ερυθρό, δύο φορές στην κανονική διάρκεια. Και στα δύο αυτά όμως παιχνίδια η ομάδα μας για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού έδειξε πως μπορεί και μάλιστα με σχετική ευκολία να τους αντιμετωπίσει, αφού τόσο στο ΣΕΦ όσο και στην έδρα τους προηγούμασταν για μεγάλο διάστημα. Ειδικά στο παιχνίδι του Μονακό ήμασταν και εκνευριστικά άστοχοι, όχι μόνο στα τρίποντα αλλά και γενικά. Σε θέμα εμπειρίας υπερτερούμε σαφώς, ωστόσο σε μονά παιχνίδια όλα μπορούν να συμβούν. Αν και πιστεύω πως φέτος όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού είναι πιο έτοιμος για να φτάσει μέχρι το τέλος.
    Καταλυτικό ρόλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα παίξει η διάρκεια που θα έχουμε. Πίτερς-Λαρετζάκης πρέπει να μπουν περισσότερο στο κλίμα τέτοιων παιχνιδιών. Μπλακ-Μπολομπόι στα τελευταία δύο παιχνίδια της σειράς είχαν καλή παρουσία. Κατά την προσωπική μου άποψη στο τέταρτο παιχνίδι που χάθηκε έπρεπε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπολο όπου στο πρώτο όταν μπήκε πήρε 2-3 ριμπάουντ, έκανε μια τάπα, έβαλε πόντους νομίζω και γενικά έδειχνε ορεξάτος και στο τελευταίο παιχνίδι ο Μπλακ μπορούσε να δώσει ένα πεντάλεπτο ξεκούρασης επιπλέον στον Φαλ όταν και αυτός έδειξε να είναι πιο συγκεντρωμένος σε άμυνα και επίθεση σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Αλλά όλα αυτά είναι να είχαμε να λέγαμε.
    Σλούκα-Παπ δεν τους φοβάμαι σε τέτοια παιχνίδια. Γουόκαπ χρωστάει ένα δύο καλά παιχνίδια με βάση την απόδοση του στην κανονική διάρκεια. Βεζένκοφ πρέπει να χαλαρώσει και να παίξει όπως έπαιζε όλη την χρονιά. Φέτος είναι πιο έμπειρος και έτοιμος να σουτάρει καλύτερα από το περυσινό 1/8.
    Ορισμένα αρνητικά που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε για την Μονακό. Αρχικά δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία για τέτοια παιχνίδια. Επίσης, δεν διαθέτει σταθερό σουτ, όπως είδαμε και στα παιχνίδια με την Μακάμπι όπου στα 2/5 τα έσπασαν τελείως ενώ και στα υπόλοιπα δεν σούταραν με τρελά ποσοστά με εξαίρεση το δεύτερο παιχνίδι της σειράς αν δεν κάνω λάθος. Έχει τρομερούς αθλητές για παίχτες, οι οποίοι όμως υστερούν τακτικά. Οι περισσότεροι παίζουν περισσότερο με το ένστικτο και λιγότερο με το μυαλό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς εύκολα να τους βγάλεις από το πλάνο τους. Έχει δείξει να δυσκολεύεται σε παιχνίδια χαμηλού ρυθμού που της ρίχνουν και αυτοί ξύλο. Το 80% των επιθέσεων της θα περάσει από τα χέρια του Τζέιμς ο οποίος διαθέτει περισσότερη εμπειρία από τους υπόλοιπους, αλλά ταυτόχρονα είναι παίχτης που μπορείς να του χαλάσεις εύκολα το μυαλό και να γίνει καταστροφικός για την ομάδα του.
    Σχετικά με τις υπόλοιπες ομάδες. Μακάμπι μου αρέσει αρκετά και είναι μια σύγχρονη ομάδα. Έχει καλούς αλλά άπειρους παίχτες και προπονητή σε τέτοιο επίπεδο. Αν κρατήσει τον ίδιο κορμό και προσθέσει 1-2 ακόμα παίχτες θα πρωταγωνιστήσει σίγουρα τα επόμενα χρόνια. Φενέρ χώρια από τις αντιπάθειες που μας δημιούργησε, σε επίπεδο μονάδων είναι από τις πιο ποιοτικές ομάδες της διοργάνωσης. Περιμένω να δω του χρόνου την συνύπαρξη Γουίλμπεκιν-Ντόρσει. Παρτιζάν αντιπαθητική σαν ομάδα και γενικά νομίζω είναι χειρότερη ομάδα από αυτό που μας έδειξε το τελευταίο δίμηνο. Θα είναι ανταγωνιστική και του χρόνου, ειδικά αν κρατήσει όλους τους φετινούς και προσθέσει 1-2 ακόμα. Ρεάλ πάει για το last dance των αστεριών της, έχει προσθέσει κάποιους ποιοτικούς παίχτες φέτος αλλά θα δείξει αν έχει τις αντοχές να φτάσει μέχρι τέλους. Μπαρτσελόνα την θεωρώ ύπουλη ομάδα, καθώς πέρα από περισσότερο χρόνο ξεκούρασης και προετοιμασίας, έχει καταφέρει μέσα σε κλίμα διαρκούς αμφισβήτησης να είναι στο final 4 και ίσως από εκεί που οι περισσότεροι θεωρούν πως δεν μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος να κάνει την έκπληξη.

  • GEO
    GEO Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 01:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Μας βολεύει αρκετά το να παίξουμε εμεις με μονακο και οι αλλοι να αλληλοφαγωθουν μεταξύ τους El Clasico όπως συνέβαινε με μας και τον παναθηναϊκό παλιότερα .Στον τελικό οποίος εκ των δυο παιξει θα εχει επιπλέον υπερένταση και κόπωση λογο και της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου ημιτελικού οπότε θα εχουμε ένα επιπλέον ατου εάν φυσικά πάντα περάσουμε την ύπουλη αυτή ομαδα . Η ρεαλ και με την επιστροφή του Σερχιο από την ΤΣΣΚΑ την κανει πολύ πιο δυνατή και επικίνδυνη εγω πονταρω στο ότι τα μεγάλα της αστέρια κυρίως λόγω ηλικίας δύσκολα θα αποδώσουν σε δυο δυσκολότατα παιχνίδια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα .Δυο τρια χρονιά πριν θα έλεγα ότι θα είχαμε πολύ λιγότερες ελπίδες σε έναν πιθάνο τελικό απέναντι τους σήμερα όμως είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα

  • Τακης
    Τακης Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 22:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Με λίγη προσοχή θα περάσουμε τελικό. Εκεί αν βρούμε την γερασμένη Ρεάλ θα είναι από τους πιο εύκολους τιτλους

  • Jiannis77
    Jiannis77 Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 16:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Μερικές σκόρπιες σκέψεις κι από εμένα.

    Ισορροπημένες οι 3 από τις 4 σειρές των πλέι-οφ, αλλά τελικά προκρίθηκαν όλοι οι "ισχυροί" (1-4). Τελικά οι έδρες παίζουν ακόμα μεγάλο ρόλο στην Ευρώπη, όχι σαν το ΝΒΑ.

    Την Μονακό θα την περάσουμε άνετα, όπως κάναμε με την Τσσκα το '13, με άμυνα γρανίτη και στοιχειώδη ευστοχία.

    Η Ρεαλ θα κάνει την ζημιά στον αχώνευτο Κλαψικεβίτσιους, αλλά θα αδειάσει από την υπερπροσπάθεια και δεν θα αντισταθεί πολύ στον τελικό.

    Το σενάριο αυτό το είχα φανταστεί προς το τέλος της κανονικής περιόδου, με την διαφορά ότι ήθελα την νίκη στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό, καθώς τώρα θα είναι η μοναδική ομάδα που δεν θα έχουμε νικήσει φέτος.

    Δεν πειράζει όμως, θα το πανηγυρίσουμε το 4 ακόμα κι έτσι:)

  • Λολ
    Λολ Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 16:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλησπέρα,δύσκολο ματς,αλλά είμαστε πιο έμπειροι και καλύτερη ομάδα...

    Προέχει το ματς με ΠΑΟΚ ..που δεν είναι εύκολο...

    Και θυμηθείτε,έχει σκυλιασει ,ο απέναντι...για να μας ' κόψει " το δρόμο προς την κορυφή,εντός και εκτός...

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Απίστευτο ΣΕΦ, ελπίζω ΟΣΦΠ να πάρει κούπα»

Στο κανάλι της Ευρωλίγκας μίλησε ο Ντίλον Μπρουκς, ο οποίος...

Πρωτοσέλιδα 03-05-2024

Διαβάστε και σήμερα στο RedGoal τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων...

Μέρα-ώρα του Μπάρτσα-Ολυμπιακός

Η EuroLeague έκανε γνωστές τις ημέρες και τις ώρες των...