roumeliotis

Carwiz

Ισοπέδωσε... Ματαρό και σηκώνει Champions League

casino loutrakiou
redwell

Την κούπα του Champions League θα διεκδικήσει για έκτη φορά στην ιστορία της, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού καθώς με μεγαλειώδη εμφάνιση έκανε... πλάκα στα λαμπερά αστέρια της ισπανικής Ματαρό και μέσα στη Βαρκελώνη όπου φιλοξενείται το F4, η αμιγώς ελληνική ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη κυριάρχησε απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη με 16-12.

Απόλυτη πρωταγωνίστρια του ημιτελικού ήταν η Νικόλ Ελευθεριάδου, η οποία έκανε το παιχνίδι της ζωής της με επτά γκολ και τρομερή δουλειά στην άμυνα, όπου με τα μπλοκ της λειτιούργησε αρκετές φορές ως δεύτερη τερματοφύλακας.

Στον Κυριακάτικο (21/4, 15:00) τελικό, οι ερυθρόλευκες θα βρουν για άλλη μία φορά απέναντί τους την κάτοχο του τίτλου Σαμπαντέλ, που νωρίτερα επικράτησε 14-9 της Σαντ Αντρέου. Οι δύο ομάδες έχουν παίξει τρεις τελικούς από το 2015 κι έπειτα, με τον Ολυμπιακό να μετράει δύο νίκες στον Πειραιά και την ισπανική ομάδα μία στη δική της έδρα.

Το παιχνίδι φάνηκε από την αρχή ότι θα εξελισσόταν σε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έβγαλε τρεις άμυνες με αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά στην επίθεση δυσκολεύτηκε απέναντι στην κλειστή ζώνη της ισπανικής ομάδας. Την πρώτη φορά που η μπάλα έφτασε στα 2μ., η Ξενάκη κέρδισε πέναλτι και η Ελευθεριάδου άνοιξε το σκορ, με τη Ματαρό να προσπαθεί να βρει λύσεις στην κόντρα. Σε μία περίπτωση η Κέστελι κέρδισε πέναλτι από την Ελευθεριάδου και η Φαν ντε Κράατς σκόραρε, στη δεύτερο η Αβένιο "σημάδεψε" το δοκάρι της Σταματοπούλου (βρήκε ελάχιστα τη μπάλα και η Ελληνίδα τερματοφύλακας).

Δύο γκολ στα ίσια, από τη Βάσω Πλευρίτου και τη Φαν ντε Κράατς, διαμόρφωσαν το 2-2 της πρώτης περιόδου και η Νόγκε με σουτ από τα 6μ. έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα της, στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου. Αφού έβγαλε άλλη μία άμυνα με παίκτρια λιγότερο, ο Ολυμπιακός απάντησε με διαδοχικά τέρματα της Σιούτη (στην πρώτη κερδισμένη αποβολή των πρωταθλητριών Ελλάδας) και της Ελευθεριάδου, αλλά ο γρήγορος ρυθμός που πήρε το ματς ευνοούσε τη Ματαρό, η οποία με σερί 3-0 πήρε διαφορά δύο τερμάτων (6-4). Η κακή εκτίμηση της Ααρτς σε σουτ της Σιούτη από δύσκολη γωνία επέτρεψε στις "ερυθρόλευκες" να μειώσουν, αλλά η Ολλανδή τερματοφύλακας πήρε την προσωπική της... ρεβάνς στο τελευταίο λεπτό του ημίχρονου, με σημαντικές αποκρούσεις σε προσπάθειες της Μαργαρίτας Πλευρίτου από τα 2μ. και της Μυριοκεφαλιτάκη σε κόντρα με παίκτρια παραπάνω.

Μετά από έναν καταιγισμό γκολ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (τέσσερα μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά), ο Ολυμπιακός βελτίωσε κατακόρυφα την απόδοσή του στην άμυνα και έβαλε τα θεμέλια της νίκης. Το προσωπικό ρεσιτάλ της Νικόλ Ελευθεριάδου, που έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση, ήρθαν να πλαισιώσουν τα γκολ της Τριχά (σε κόντρα) και της Βάσως Πλευρίτου και οι "ερυθρόλευκες" έκλεισαν το τρίτο οκτάλεπτο με σερί 4-0, για να πάρουν προβάδισμα τριών τερμάτων (11-8).

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με μία απίθανη λόμπα της Ρίτα Κέστελι, αλλά η Ελευθεριάδου είχε... συστημένη την απάντηση με το έκτο προσωπικό τέρμα της, για να ακολουθήσει εξαιρετική ασίστ της Ελευθερίας Πλευρίτου και γκολ της Χυδηριώτη, που είχε κάνει το μπάσιμο στα 2μ., για το 13-9. Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν, αφού η Ματαρό δεν είχε τις δυνάμεις και την ψυχολογία για να αντιδράσει και οι "ερυθρόλευκες" έκλεισαν θριαμβευτικά τον ημιτελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 6-2, 5-4

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Ελευθεριάδου (πέναλτι), 1-1 Φαν ντε Κράατς (πέναλτι), 2-1 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια), 2-2 Φαν ντε Κράατς (φουνταριστός), 2-3 Νόγκε (περιφέρεια), 3-3 Σιούτη (π.π.), 4-3 Ελεθεριάδου (περιφέρεια), 4-4 Μπερτράν (π.π.), 4-5 Εσπάρ (π.π.), 4-6 Κέστελι (περιφέρεια), 5-6 Σιούτη (περιφέρεια), 6-6 Χυδηριώτη (π.π.), 6-7 Μπερτράν (περιφέρεια), 7-7 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 7-8 Κέστελι (π.π.), 8-8 Ελευθεριάδου (π.π.), 9-8 Ελευθεριάδου (πέναλτι), 10-8 Τριχά (κόντρα), 11-8 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια), 11-9 Κέστελι (περιφέρεια), 12-9 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 13-9 Χυδηριώτη (φουνταριστός), 14-9 Ελευθεριάδου (κόντρα), 14-10 Νόγκε (περιφέρεια), 15-10 Σιούτη (π.π.), 15-11 Φαν ντε Κράατς (π.π.), 16-11 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 16-12 Σέβενιχ (φουνταριστός).

Ο Ολυμπιακός είχε 4/8 με παίκτρια παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 7 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα.
Η Ματαρό είχε 4/10 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Αβένιο (5΄53΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και η Νόγκε (3΄18΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 7, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 3, Μαργ. Πλευρίτου, Σάντα, Β. Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο

ΜΑΤΑΡΟ (Ντάνιελ Μπαγιάρτ): Τερέ, Μορέλ, Φαν ντε Κράατς 3, Γκιράλ, Σέβενιχ 1, Κέστελι 3, Καμπράι, Νόγκε 2, Αβένιο, Μπερτράν 2, Εσπάρ 1, Κλαβερία, Ααρτς

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Άλλα σπορ

21 σχόλια

  • Capitano7
    Capitano7 Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 14:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Θρυλικές γοργόνες!!!!
    Πάμε κοριτσάρες μου σήμερα μάγκικα και Πειραιώτικα!!!

    ΥΓ. Redgoal, συγγνώμη αλλά κανένα κανάλι δεν έχει αναλάβει τη τηλεοπτική κάλυψη του τελικού;;

  •  ΝΑΣΟΣ
    ΝΑΣΟΣ Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 23:09 Σύνδεσμος σχολίου

    απιστυτη ομαδα οι γυναικες και οι ανδρες στο πολο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. εχουν ηδη 10 ευρωπαικα τροπαια και διεκδικουν αυριο το 11ο

  • giorgos.
    giorgos. Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 19:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Θρυλικές Κοριτσάρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τελικός.
    Πήγαμε στην Βαρκελώνη να το Πάρουμε.
    Νικολέττα Ελευθεριαδου!!!!!
    Με Αυτά που έκανες στον ημιτελικό (7γκολ) έτσι κ πάρουμε αύριο το Κύπελλο Ευρώπης θα σου φέρω πίσω τον Σάσα Βεζενκοφ.
    Αλλά κ τα υπόλοιπα Κορίτσια η Σιούτη,οι 3Αδερφες Πλευριτου(Ελευθερία, Μαργαρίτα κ Βασιλική)η Τριχα,η φύλακας-άγγελος της Εστίας κ Όλες οι παίκτριες του Ολυμπιακού Αξίζουν κ Πρέπει να είναι στην Κορυφή της Ευρώπης.
    Γιώργος Ολυμπιακός.

  • ΝΙΚ
    ΝΙΚ Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην ξεχνάμε η Σανταμπελ που έχουμε στον τελικό το σήκωσε πέρυσι πάρα πάρα πολύ δύσκολο ματς .Μακάρι να γυρίσουν τα κορίτσια με το τρόπαιο.

  • Μεεενέλαος
    Μεεενέλαος Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Θρύλε το γηπέδων Ολυμπιακέ…
    Βαζελακια κάθε μέρα και αϋπνίες

  • SDNgAy
    SDNgAy Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Ναι αλλά στο γυναικείο μπάσκετ κάναμε το 1-1 στη σειρά παρά την παράγκα του Λιόλιου

  • Deathstroke7
    Deathstroke7 Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:40 Σύνδεσμος σχολίου

    @Ηλίας Θεοδωράκης Οι επιτυχίες για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης είναι πολλές όπως επίσης και οι στόχοι. Από την Δευτέρα ξεκινάει μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα. Ελπίζω μόνο να υπάρχει συνέχεια και να μην έρθουν μαζεμένες αποτυχίες γιατί η χαρά από την λύπη είναι πέντε λεπτά δρόμος.

  • RED WINNER
    RED WINNER Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο, μπράβο ότι και να πούμε είναι λίγο.Μακαρι να γυρίσουν με το τρόπαιο.

  • geodiv
    geodiv Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:30 Σύνδεσμος σχολίου

    OLE Θρυλέαινες!!!

  • GEO 7
    GEO 7 Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Μάλλον όνειρο ζούμε... Ελπίζω να μην ξυπνήσω ποτέ!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...