roumeliotis

Carwiz

Matías Nahuel Leiva Scouting Report (video)

casino loutrakiou
redwell

Η τελευταία άφιξη για τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον όσον αφορά σε μη ελεύθερους παίκτες, είναι ο Ματίας Ναχουέλ Λέιβα, ο νεαρός Αργεντινός εξτρέμ ο οποίος από τα 12 του χρόνια μετακόμισε στην Ισπανία και έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις μικρές Εθνικές των "φούριας ρόχας".

Ανδρώθηκε στην Ακαδημία της Βιγιαρεάλ και "έπλασε" τον ποδοσφαιρικό του χαρακτήρα παίζοντας εκεί στο "κίτρινο υποβρύχιο" μέχρι να έρθει ο δανεισμός του στη Μπέτις το καλοκαίρι του 2016 και ο νέος δανεισμός του στη Μπαρτσελόνα Β' τον περασμένο Γενάρη.

Τι φέρνει όμως στις αποσκευές του στον Πειραιά ο νεαρός άσος; Τι θα μας δείξει στο χορτάρι; Πάμε να δούμε το Scouting Report του εξτρέμ από το Ροσάριο της Αργεντινής ο οποίος πιάνει... λιμάνι έχοντας ισπανική φινέτσα.

Αυτό που ξεχωρίζει αναμφίβολα είναι η ταχύτητά του, τόσο σε παιχνίδι γραμμής (σ.σ. κυρίως αριστερό φτερό) όσο και στο χώρο και δη στον άξονα που έπαιζε ως φυσική του θέση μέχρι προ διετίας, ενώ το γεγονός ότι χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια εξίσου καλά τον κάνει ιδιαίτερα απρόβλεπτο για τους αντιπάλους αμυντικούς.

Αποτελεσματικός και εκρηκτικός, με καλή τεχνική και ντρίπλα, διακρίνεται για το κράτημα ή "κόλλημα" αν προτιμάτε της μπάλας στα πόδια του, έρχεται να δώσει στον Ολυμπιακό κυρίως διάσπαση της αντίπαλης άμυνας και ασίστ, παρά γκολ καθώς δεν έχει πείσει ακόμα για την εκτελεστική του δεινότητα.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν σκοράρει, όμως και λόγω έλλειψης εμπειριών μιας και είναι μόλις 22 ετών και λόγω του ότι θέλει δουλειά στα τελειώματα, περισσότερο θα συνεισφέρει δημιουργικά παρά εκτελεστικά. Διαθέτει και την κίνηση και το ένστικτο για να βρεθεί σε θέση βολής και αν τροφοδοτηθεί σωστά και σε πρώτο χρόνο, μπορεί με την ταχύτητά του να αποτελέσει "όπλο" ερχόμενος από πίσω ως κρυφός κυνηγός.

Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός, ούτε ιδιαίτερα δυνατός αν και στις "μονομαχίες" σώμα με σώμα φαίνεται πως ανταποκρίνεται. Όσον αφορά στα ανασταλτικά του καθήκοντα, βοηθάει και δεν είναι 100% αφοσιωμένος μόνο στο κομμάτι της επίθεσης.

Τι θέλει για να βγάλει την ποιότητά του και τα χαρακτηριστικά του στο χορτάρι; Η απάντηση είναι "playing time" που λένε και οι Εγγλέζοι, να πάρει χρόνο και να νιώσει σημαντικός και πως υπολογίζεται. Αν συμβούν αυτά ο Ολυμπιακός θα δει τα καλύτερα του Ματίας Ναχουέλ Λέιβα, αν όχι θα αποτελέσει έναν ακόμα πρόωρα βαπτισμένο "Μέσι" από τα ελληνικά ΜΜΕ που θα φύγει νύχτα.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για έναν 22χρονο τρεκουαρτίστα ο οποίος την τελευταία διετία έχει πάρει περισσότερο χρόνο στα άκρα και δη στο αριστερό, ένας νεαρός που διαθέτει όλο το "πακέτο" για να κάνει την έκρηξή του στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα και την οποία δεν την έχει κάνει ακόμα ενώ στα 16-17 του θεωρούνταν πιτσιρικάς με απίστευτα προσόντα.

Δεν τον πήραν τα χρόνια φυσικά και είναι στο χέρι του να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνει ο Θρύλος και να βγάλει την κλάση και την ποιότητά του σε όλο τους το εύρος στο χορτάρι. Στοίχημα για τον Αργεντινοϊσπανό είναι να μη... χαθεί στη μετριότητα και να αποδείξει πράγματα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο...

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

VIDEO

Προβολή Αρχείου Αφιερώματα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Τρεις επιλογές 1.75, 1.78 και 2.00 απόδο…

Το κουπόνι της Πέμπτης (09/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άστον Βίλα...

Read more

Με 1.90 Ρεάλ και Under στην Κύπρο

Το κουπόνι της Τετάρτης (08/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Μπάγερν...

Read more

Με 1.90 Παρί και combo Μπεσίκτας

Το κουπόνι της Τρίτης (07/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη...

Read more
Διαβάστε επίσης

Τελειώνει... ο Μπαρτζώκας, ανακοινώνει Ιτούδη

Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στο ελληνικό μπάσκετ μετά την μάγκικη επιβολή...

Μπαρτζώκα 35 βολές και 3 τεχνικές ποινές...

Άκου να δεις Γιώργο Μπαρτζώκα που κάθεσαι και σκας και...

Ξεπάτωσε... Μπάρτσα 59-63 και πήγε Βερολίνο

Ένας Ολυμπιακός από... ατσάλι όχι μόνο άντεξε στην πίεση και...