roumeliotis

Carwiz

Μήνυμα Βαλβέρδε για Ολυμπιακό-Μεντιλίμπαρ

casino loutrakiou
redwell

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει δόξα και καθολική αναγνώριση όντας προπονητής της Αθλέτικ Μπιλμπάο την οποία οδήγησε πρόσφατα στην κατάκτηση του Κόπα ντελ Ρέι στην πατρίδα του, επαναφέροντας τα "λιοντάρια" στις κούπες και δη στο Κύπελλο μετά από 40 χρόνια.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει... πάψει η καρδιά του να χτυπάει για τον Ολυμπιακό και να παρακολουθεί τί γίνεται στους Πειραιώτες, ειδικά τώρα που στον πάγκο κάθεται ο αδερφικός του φίλος, κοντοχωριανός και "ομόσταβλός" του τεχνικός, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Οι δυο άνδρες έχουν πολλά πράγματα που τους συνδέουν, καθώς υπήρξαν συμπαίκτες στο παρελθόν, έχουν κοινό ατζέντη τον Ινιάκι Ιμπάνιεθ και φυσικά είναι αμφότεροι Βάσκοι μιας και ο Τσινγκούρι γεννήθηκε μεν στην Εξτρεμαδούρα αλλά μεγάλωσε στη Βιτόρια Γκαστέις στη χώρα των Βάσκων, ενώ ο "Μέντι" στη Ζαλντιβάρ στην επαρχία Μπισκάι.

Γνωρίζονται από τα εφηβικά τους χρόνια, από τότε που κυκλοφορούσαν με σορτσάκια και ποδοσφαιρικά παπούτσια με τη φιλία τους να ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του '80 όταν αμφότεροι φόραγαν τη φανέλα της Σεστάο Ρίβερ με την οποία έπαιξαν μέχρι και τη Σεγκούντα Ντιβιζιόν.

Sestao

Μιλάμε για μια φιλία 40 και πλέον ετών και φυσικά ο Ολυμπιακός είναι το... κερασάκι στην τούρτα που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά. Φυσικό επόμενο είναι λοιπόν ο Τσινγκούρι να μαθαίνει τα πάντα για την πορεία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με τους Πειραιώτες και να χαίρεται διπλά για τις επιτυχίες του:

"Eίμαι πολύ χαρούμενος για τον Μέντι, το αξίζει αυτό που ζει στον Ολυμπιακό. Οδήγησε την ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει και να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. 

Μέσα από την καρδιά μου του εύχομαι ό,τι καλύτερο και στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού" λέει ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε πολύ δικό του άνθρωπο για τον "Μέντι" και την "τρελή" ευρωπαϊκή πορεία των Πειραιωτών επί των ημερών του συμπατριώτη του προπονητή.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Ποδόσφαιρο

34 σχόλια

  • geodiv
    geodiv Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 22:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Δυο στοιχεία ακόμα για τους Βάσκους. Σύμφωνα με γενετικές αναλύσεις, κατοικούν την περιοχή της Βασκωνίας από τη νεολιθική εποχή. Επίσης, Πτερέλαε, δεν ήταν εναντίον τους, πέραν του Φράνκο, μόνο Χίτλερ και Μουσολίνι αλλά και οι ΗΠΑ και η Αγγλία και η Πορτογαλία. Όλοι δηλαδή. Μην ξεχνάμε ότι η ΕΤΑ ήταν μαρξιστικής ιδεολογίας. Μεγάλη η ιστορία τους, μαγάλοι αγωνιστές. Δεν ξέρω αν ταιριάζει, αλλά τέτοιους θέλουμε και στον ΘΡΥΛΟ!

  • Semper seven
    Semper seven Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 20:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Ένα like από μένα στον Πτερελαο για την εμπεριστατωμενη απάντηση.

  • geodiv
    geodiv Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 20:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Πτερέλαε, καταρχάς ευχαριστώ. Τα υπόλοιπα ιστορικά στοιχεία που αναφέρεις τα γνωρίζω, γι' αυτό και εκτιμώ τους Βάσκους. Να ευχηθώ ο Μέντι να μας βγει...Βαλβέρδε και με μεγαλύτερες επιτυχίες. Η μπάλα στον..Μαρινάκη.

  • ΜΕΤΑΓΡΑΦΈΣ 366 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
    ΜΕΤΑΓΡΑΦΈΣ 366 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 20:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Πτερέλαε καλησπέρα, αυτό με την καταγωγή των Βάσκων ψάξτο καλύτερα (μιας και κάνει μπαμ ότι γενικά είσαι ψαγμενος)

  • Πτερέλαος
    Πτερέλαος Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 17:30 Σύνδεσμος σχολίου

    geodiv ο Ερνέστο Βαλβέρδε γεννήθηκε το 1964 στην κωμόπολη Viandar de la Vera της δυτικής επαρχίας Εξτρεμαδούρα . Είχα ρωτήσει αρκετά παλαιότερα κάποιους Ισπανούς φίλους μου και μού είχαν πεί ότι οι γονείς του ήταν Βάσκοι ( διαφορετικός και πολύ αρχαιότερος λαός από τους Κελτίβηρες Ισπανούς , με εντελώς δική του γλώσσα , άσχετη με οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή γλώσσα) που είχαν φύγει σε παιδική ηλικία με τους γονείς τους από την βόρεια επαρχία της Βισκάϊας ( Χώρας των Βάσκων) λίγο πρίν το 1940 και είχαν μεταναστεύσει σε άλλες επαρχίες της Ισπανίας ( π.χ. Εξτρεμαδούρα , Καταλωνία , Καστίλλη-Λεόν) , αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ( π.χ. Γαλλία , Ελβετία , κλπ.) γιά να αποφύγουν την ανεργία και την φτώχεια , αλλά κυρίως και τις διώξεις , βομβαρδισμούς και εκτελέσεις των στρατευμάτων του δικτάτορα Φράνκο κατά την διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου ( 1936-39) , με αποκορύφωμα τον εξοντωτικό αεροπορικό βομβαρδισμό των αμάχων κατοίκων της Βασκικής πόλης Guernica στις 26-4-1937 ( με Γερμανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα Stukas που μόλις είχε παραχωρήσει στον στρατό του Φράνκο ο σύμμαχός του ο Χίτλερ) , ώστε να κατασταλεί το απελευθερωτικό αυτονομιστικό κίνημα των Βάσκων ( ΕΤΑ).

  • Semper seven
    Semper seven Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 17:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Ερνέστο θα είναι πάντα στην καρδιά μας. Σπουδαίος προπονητής όπως και ο Μεντιλιμπαρ που παρέλαβε καμμένη γη και τη μεταμόρφωσε σε χρόνο μηδέν σε ομαδαρα. Καταπληκτική ιδέα το φιλικό με τη Μπιλμπάο!

  • ΜΕΤΑΓΡΑΦΈΣ 366 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
    ΜΕΤΑΓΡΑΦΈΣ 366 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 15:22 Σύνδεσμος σχολίου

    GEO ο Βαλβέρδε είναι στο top-10 των προπονητών παγκοσμίως εδώ και χρόνια, απλώς το προφίλ του είναι τέτοιο (έξω από τα κόλπα + ιδιαίτερη κουλτούρα) που δεν τον υπολογίζουν πολλοί, τον παραδέχονται όμως οι πραγματικοί γνώστες του ποδοσφαίρου

  •   GEO
    GEO Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 14:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Συμφωνώ φίλε μου απλά όλοι οσοι μνημονεύουν τον Ερνέστο είναι από τα δύο περάσματα του από τον Ολυμπιακό και απλά πιστεύω ότι εάν στηριχθε το ίδιο ί ο έμπειρος και μπαρουτοκαπνισμενος Μεντιλιμπαρ μπορεί να προσφέρει περισσότερα την δεδομένη στιγμή. Βy the way που λεν και στο χωριό μου ο τωρινός Βαλβερδε απλά δεν υπάρχει ενδεχόμενο να έρθει ελλαδα .Και αν ρωτάς την προσωπική μου άποψη Ο Βαλβερδε σήμερα πιθανόν να είναι και καλύτερος του Μεντι

  • ΚΑΠΟΙΟΣ
    ΚΑΠΟΙΟΣ Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 12:47 Σύνδεσμος σχολίου

    @Redgoal μια απορία έχω. Για ποιο λόγο το συμβόλαιο του Μεντιλίμπαρ είναι μόνο για ένα χρόνο αφού ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να μείνει στην ομάδα για πολλά χρόνια και να κάνει όπως και ο Βαλβέρδε και από την άλλη μας έχει δείξει σε 2 μήνες τι μπορεί να κάνει ειδικά αν πάρει τους παίχτες που ο ίδιος θέλει. Μια ομάδα χρειάζεται πλάνο αρκετών χρόνων και όχι ενός για να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο.

  • Στέλιος
    Στέλιος Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 11:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην ξεχνάμε και τον Λεμονή.
    Αφενός μεν γαύρος άρρωστος όπως κι εμείς, αφετέρου το πρώτο διπλό στο Τσουλού και τρίτον, από τα μεγαλύτερα σκορ που έχει ο Γαύρος μας, στην Ευρώπη...
    Ψυχολογία ποδοσφαιριστών στα σύννεφα...
    Μπορεί τεχνικά να υστερούσε σε σχέση με άλλους προπονητές αλλά έκλαιγε για την ομάδα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...