roumeliotis

under armor

under armor

Carwiz

Πάλι τα... ίδια ήττα 86-78 από Μπάρτσα

underarmor
redwell

Ο Ολυμπιακός με δυο τραγικές περιόδους στην Βαρκελώνη έκανε ό,τι χρειαζόταν για να χάσει το ματς με πρώτο πρώτο τον θλιβερό Παπανικολάου, όμως με τη δεύτερη πεντάδα ουσιαστικά γύρισε από το -15 στο 28' και μείωσε σε 79-76 αλλά για πολλοστή φορά έφτασε στην "πηγή" και νερό δεν ήπιε μιας και όταν έκαιγε η μπάλα οι Πειραιώτες... κατάπιαν θάλασσα.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τουλάχιστον 6-7 επιθέσεις να ισοφαρίσουν ή να μειώσουν στον πόντο αλλά αστόχησαν με Πίτερς, Κάναν, Γκος, ΜακΚίσικ και φυσικά το "έργο" ήταν κόπια με όλες τις άλλες φορές που οι Πειραιώτες έχασαν τα πάντα λόγω έλλειψης παίκτη-σκόρερ στο τέλος.

Και φυσικά όσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν λέει να φέρει έναν γκαρντ ικανό στο iso και να κουβαλήσει την ομάδα όταν φλέγεται ο τόπος, αυτό θα γίνεται συνεχώς και η ομάδα δεν θα πάει εκεί που πρέπει λόγω αυτής της διστακτικότητας ή κολλήματος αν προτιμάτε να γίνουν παίκτες-ρολίστες εν μια νυκτί αυτοί που θα κρίνουν νίκες και προκρίσεις στην Ευρωλίγκα.

Παράλληλα η επιμονή του Coach-B στο σχήμα με τον Παπανικολάου μέσα έφερε τους Καταλανούς να σκοράρουν με απίστευτη άνεση τρίποντα και να φτάνουν τους 27 πόντους στην πρώτη περίοδο και 31 στην τρίτη, με τον Έλληνα τεχνικό να καταδικάζει τον Θρύλο με αυτή την επιλογή του.

Στο 11-9 έπεσαν οι Πειραιώτες (7-4 εντός και 4-5 εκτός έδρας), που έκαναν καλή προσπάθεια στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά δεν βρήκαν όπως πάντα το μεγάλο σουτ και πλέον νιώθουν την πίεση ενόψει του ματς με τη Μπασκόνια στη Βιτόρια την Παρασκευής (12/01) στη Βιτόρια για να μη χάσουν άλλο έδαφος στη μάχη για την 6άδα.

Βασιζόμενοι στην περιφερειακή τους ευστοχία (κυρίως εκείνη του Τζαμπάρι Πάρκερ), οι γηπεδούχοι επέβαλλαν τον ρυθμό του και «έχτισαν» μια διαφορά 11π. (21-10) στο 7’. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν στην άμυνα και με επιθετική αιχμή τον Άλεκ μείωσαν στους 3π. (23-20), όμως, οι «μπλαουγκράνα» απάντησαν με ένα σερί 6-0 και πήραν ανάσα 9π. (29-20).

Παρότι της έλειψε η δημιουργία στο δεύτερο δεκάλεπτο (είχε μόλις μία ασίστ στο διάστημα αυτό και συνολικά 6), η ομάδα μας κατάφερε σε πρώτη φάση -χάρη στις ατομικές ενέργειες του Νάιτζελ Γκος- να ροκανίσει τη διαφορά, ενώ με γκολ φάουλ του Ιγκνας Μπραζντέικις βρέθηκε για πρώτη φορά σε θέση οδηγού (40-41) στο 19’. Και πάλι, όμως, η Μπαρτσελόνα βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί να αμυντικά κενά των «ερυθρολεύκων» και με ένα σερί 4-0 έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο στο +3 (44-41).

Στην επανάληψη, ωστόσο, τίποτα δεν λειτούργησε καλά για την ομάδα μας... Αβίαστα λάθη και κακές επιθετικές επιλογές, επέτρεψαν στην εξαιρετικά εύστοχη από την περιφέρεια, Μπαρτσελόνα, να ανεβάσει τον δείκτη της διαφοράς στους 14π. (73-59) στο 29’.

Με πιεστική άμυνα και ένα επί μέρους σκορ 13-2 η ομάδα μας βρέθηκε από το -14 (77-63) στο -3 (79-76) στο 36’. Ακολούθησε ένα νεκρό επιθετικά δίλεπτό και για τις δύο ομάδες με την Μπαρτσελόνα να γράφει το 81-76 από τη γραμμή των βολών στο 38’. 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει πολύ καλή άμυνα, όμως, δεν κατάφερε να την εξαργυρώσει στην επίθεση, με αποτέλεσμα με ένα τυχερό καλάθι του Κάλινιτς (41’’ για το τέλος) και ένα τρίποντο του Σατοράνσκι (33’’ για τη λήξη) η Μπαρτσελόνα να «σφραγίσει» τη νίκη.

* Το «παρών» στην αναμέτρηση έδωσαν ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Σκινδήλιας.

*Εκτός 12άδας ήταν ο Ναζ Μητρου-Λονγκ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-20, 44-41, 75-63, 86-78

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γκριμάου): Ντα Σίλβα, Παουλί, Βέσελι 8 (2/4 δίποντα, 4/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπριθουέλα 4 (1), Κάλινιτς 13 (1/2 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σατοράνσκι 13 (1/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 16 (6/8 δίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Πάρκερ 21 (3/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ριμπάουντ), Γιοκουμπάιτις 4 (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πάρα 7 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (1/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γουίλιαμς-Γκος 12 (6/8 δίποντα, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Κάναν 8 (3/5 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 3 (1), Φαλ 8 (4/6 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Παπανικολάου (0/3 σουτ), Μπραζντέικις 6 (1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή), Πίτερς 22 (3/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/5 βολές, 3 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 4 (2/4 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Σίκμα, ΜακΚίσικ 7 (1/4 σουτ, 5/6 βολές)

all about house
casino loutrakiou

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

85 σχόλια

  • BNB
    BNB Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 16:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε συ συγαυρε Νοστράδαμο με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω? Δες τι μου απάντησες σχετικά με το σχόλιο μου:https://redgoal.gr/basket/item/50981-deiksame-xaraktira-apexthanomai-ti-leksi-igetis#comment219986. ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ!

  • Gavros Cyprus
    Gavros Cyprus Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 16:11 Σύνδεσμος σχολίου

    4 λεπτά πριν το τέλος το σκορ ήταν
    79_76, 3ποντους διαφορά μειωσαμε
    από το - 15
    Κρίμα Μπαρζωκα χάνεις τα παιχνίδια από τη ξεροκέφαλια σού
    Πάρε σκόρερ επιτέλους
    Αποδεσμευσαι το τρακτέρ Σικμα
    λάθος όλοι κάνουμε διωρθωσε το πριν να είναι αργά
    Βοήθησε την ομάδα που δημιούργησες

  • Γιαννης
    Γιαννης Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 14:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Με παπανικολαου δεν πάει η ομάδα.. δεν το βλέπει

  • Τζιμης
    Τζιμης Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 14:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στον αρθρογράφο γιατί δεν χαϊδεύει αυτιά. Η θέση του Παπανικολάου θα έπρεπε να είναι δίπλα στον πριντεζη και τον καμπούρη στις κερκίδες δεν το λέω εγώ αυτός το δείχνει με το πως παίζει.
    Ο δε κόουτς είναι σε τρικυμία παίζει δεν παίζει καλά η ομάδα οι αλλαγές θα γίνουν στο τέλος του δεκαλέπτου. Παίζει καλά ο μπραζντεικις και ο λαρεντζακης εξαφανίστηκαν.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    ΚΩΣΤΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 14:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Kαλησπέρα σας και χρόνια πολλά!!
    Σας διαβάζω πολλά χρόνια και θεωρώ ότι είστε το μοναδικό ερυθρόλευκο site που λέει τα πράγματα με το όνομα τους.
    Επειδή πλέον είναι πολύ περίεργο όλοι μας να βλέπουμε τί συμβαίνει εκτός από Προπονητή-Διοίκηση (μην την αφήνουμε στην απέξω) ήθελα να σας ρωτήσω για το αν παίζει ένα ενδεχόμενο που έχω σκεφτεί και που ίσως είναι το μοναδικό που δικαιολογεί την στάση του Μπαρτζώκα-Αγγελόπουλων να μην προχωράνε στην απόκτηση παίχτη των 15-20 πόντων.
    Υπάρχει περίπτωση για του χρόνου να έχει κλείσει ήδη ο Τζέιμς και να έχει συμφωνήσει να επιστρέψει ο Βεζένκοφ?
    Γιατί αν ισχύει αυτό τότε πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο Γενάρη μήνα να φέρεις Παιχταρά για έξι μήνες..
    Σας ευχαριστώ πολύ!

    REDGOAL: Για τον Τζέιμς ισχύει ότι έχει συμφωνήσει για να έρθει το καλοκαίρι. Ο Βεζένκοφ δεν ξέρουμε αν φύγει από το ΝΒΑ φίλε

  • ΚΡ
    ΚΡ Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 11:44 Σύνδεσμος σχολίου

    -Προφανώς ο Ναζ εκτός 12αδας για να ...προσαρμοσθεί στην ατμόσφαιρα μιας διοργάνωσης όπως η Ευρωλίγκα. Και μην ακούσω κανέναν να ισχυρίζεται ότι ενάμισης χρόνος προϋπηρεσίας στην διοργάνωση είναι αρκετός για να έχεις πάρει τον αέρα των αγώνων. Όχι κύριοι. Το εμπειριόμετρο του κόουτς δείχνει χαμηλές μετρήσεις για τον παίκτη.
    -DNP o Φίλιππος. Φυσικά αφού έπρεπε να παίξει ο ... υπερπολύτιμος Λουκ. Το πουλέν του κόουτς ντε...
    -Όταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα εντός και πέριξ της ομάδας είναι ότι το ματσάκι δεν είναι must win, τότε είναι χαμένο από χέρι. Είναι το αντίστοιχο του ποδοσφαίρου "πάμε στο ντέρμπυ για την ισοπαλία"
    - Όσο ο Κέιναν θα κάνει τύπου παρέλαση μπασίματα αντί για μπούκες, τόσο θα βρίσκεται κάποιος αντίπαλος να του παίρνει τα βήματα και να τρώει τάπες
    -Γράφει ο άλλος, ο ΘΡΥΛΟΣ έχασε το μάτς στις λεπτομέρειες. Του διαφεύγει βέβαια η βασική λεπτομέρεια, ότι οι λεπτομέρειες οριοθετούν τη διαφορά ανάμεσα στην καλή ομάδα από την πολύ καλή ομάδα
    -ο κόουτς είναι αν μη τι άλλο κύριος. Δεν έβαλε Νάζ και Φίλιππο για να ματσάρει τις απουσίες Λαπροβίτολα και Αμπρίνες. Το ...fair play στα καλύτερά του....
    Συγγνώμη για τα ειρωνικά σχόλια αλλά ο εμονικός πνευματικός αυνανισμός έχει κουράσει πολύ, πάρα πολύ...

  • Xero-Las
    Xero-Las Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 11:05 Σύνδεσμος σχολίου

    ένα ΣΚΟΡΕΡΡΡΡΡΡ ρΕΕΕΕΕΕε ΜπαρτζΩΩΩΩΩώκα.
    Κάνουν τα εξτρέμ μας σέντρες στο μπέναλτι και δεν υπάρχει ένας κεφαλοσφαιριστής να το καρφώσει. Δεν το βλέπεις;
    Ενα σκορερ, ενα σκυλι 6αρι να τρέχει στο κέντρο, κι ενα τερματοφύλακα να αποκρούει πάνω απο τα στεφάνια.
    Τρεις μεταγραφές. Τρεις μεταγραφές ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ, κάθε βδομάδα.
    Πάρε αυτά και μετά θα δεις προκοπη
    Ακου και κανένα καφενόβιο απο δω μεσα, μην κανεις οτι τα ξερεις όλα, τόσα ποστ εχουν γράψει τα παιδιά, τόσες μπάλες έχουν βράσει
    Και μην κάνεις προπονησεις τι τις θες, να μπαινεις εδω να σου λενε ποιος ειναι σε τι κατασταση να παιξει.
    Αν δεν εκανες προπονησεις θα γλιτωναμε και ηλεκτρικο να φερουμε τον Τερενς Κουικ Ρος Ντειβις που εχει αλαλιάσει το ΝΒΑ φέτος.

  • John 7
    John 7 Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 10:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Ότι προτιμά τον Σικμα τον παλαιμαχο από τον Πετρουσεφ η τον μητρου λογκ, δείχνει ότι υπάρχει πολύς εγωισμός! Θα τκ κατανοουσα αν ο ένας παίκτης ξέρει την ομάδα είναι παλιός και οι άλλοι θέλουν το χρόνο τους! Ο Σικμα όμως ήρθε φέτος και το μισό καιρό ήταν τραυματίας και τον άλλο καιρό είναι για απόσυρση! Εμμονή λοιπόν να αποδειχθεί η λάθος επιλογή σωστή και μάλλον δείχνει ότι τον μητρου λογκ δεν τον υπολογίζει, αφού λοιπόν δεν τον υπολογίζει έπρεπε να πάρει και κάποιον ποι έτοιμο!

  • John 7
    John 7 Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 10:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Πέρσι η διαφορά ήταν ο Λαρυ! Ρεαλ μπαρτσα ο Λαρυ τα πήρε πέρσι, φέτος τίποτα!

  • Κωστας
    Κωστας Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 09:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα τελειώσει η χρονιά και όλοι θα αναρωτιούνται τα ίδια πράγματα ! Νομίζω ότι ο Γιώργος φέτος έχει χάσει τη μπάλα ! Δεν το λέω για να τον κατηγορήσω αλλά μόνος του δίνει το δικαίωμα ! Όλα θα ήταν αλλιώς αν εξ αρχής αντί ορισμένων μετρίων παιχτών έφερνε δύο ,μόνο δύο παιχταραδες ! Διάβασα τις δηλώσεις που έκανε περί ηγετών και εκεί κατάλαβα ότι δεν θέλει κανέναν πάνω από εκείνον ! Δε νομίζω ότι θα πάρει Ευρωλίγκα ποτε !!! Ε ναι δε θέλει πολύ μυαλό να δεις ότι μαδωντας τη μαργαρίτα για το ποιος θα σκοράρει όταν η μπαλλα καίει δεν πας πουθενά ! Στο παιχνίδι με τη Μονακό έγεινε χαμός με το τρίποντο του Μακισικ στο τέλος !! Και να επέστρεψε ο παιχταρας και να οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Γιώργος ότι δεν πουλάει τους παίχτες και και και !! Άφαντος χτες ο Παιχταρας !! Ο Κάναν Άφαντος !! Όλοι καλοί και χρυσοί για δευτεραντζες !!! Αλλά χωρίς τους Άσσους παρτίδα γιοκ !! Φέτος δε μας βλέπω να περνουμε ούτε το πρωτάθλημα !! Ο ΠΟΑ όσο περνάει ο καιρός φτιάχνεται και αν χρειαστεί θα πάρει και άλλο παίχτη ο Αλευροποιος !! Και συ Γιώργο ακόμα θα μαδάς τη μαργαρίτα !!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Δύο G/G και πορτογαλικό Cοmbο 3.05

Το κουπόνι της Παρασκευής (17/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Φιορεντίνα υποδέχεται τη Νάπολι. Στην Primeira Liga Πορτογαλίας, η Ρίο...

Read more

Μπέτις στο 1.98, Μπόντο Γκλιμτ και cοmbο

Το κουπόνι της Πέμπτης (16/05/24) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ισπανική LaLiga, η Μπέτις δοκιμάζεται στην έδρα της Λας Πάλμας. Στην Eliteserien Νορβηγίας, η...

Read more

Με ΠΑΟΚ, Νιούκαστλ και Αταλάντα στο 2.75

Το κουπόνι της Τετάρτης (15/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Στην αγγλική Premier League, η...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα από μένα»

Ο Αίζάια Κάναν δεν κρύφτηκε πίσω από το... δάκτυλό του...

Mέσα Πετρούσεφ και έξω Γκος

Συνεχίζει την προετοιμασία του ο Θρύλος για το Game-2 με...

«Συζητάμε με διοίκηση για τη νέα σεζόν»

Το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα διεξαχθεί την...