roumeliotis

Carwiz

Το νέο φορμάτ της Basket League

casino loutrakiou
redwell

Ο ΕΣΑΚΕ με σχετική ανακοίνωση έκανε γνωστή την νέα διαμόρφωση του πρωταθλήματος της Basket League. Με στόχο να γίνει πιο ανταγωνιστικό και να προσφέρει πλουσιότερο θέαμα στους φίλους του αθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Ο ΕΣΑΚΕ προκειμένου η Basket League της νέας αγωνιστικής χρονιάς να προσφέρει ακόμη ομορφότερο θέαμα και περισσότερες συγκινήσεις στους φιλάθλους, να είναι πιο ανταγωνιστική και να περιλαμβάνει περισσότερους ενδιαφέροντες αγώνες προχώρησε στην αλλαγή του format διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Basket League 2023-24, που θα περιλαμβάνει 22 αγωνιστικές, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ για μια νέα φάση του Πρωταθλήματος πριν την έναρξη των Playoffs.

Το Top 6 θα αποτελούν οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου και το γκρουπ των Play Out οι έξι τελευταίες. Και στα δύο γκρουπ οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους ένα γύρο 5 αναμετρήσεων.

Στο γκρουπ των Play Out, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία υποβιβάζεται, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα Play Offs ως 7η και 8η ομάδα, ακόμη και εάν μετά την ολοκλήρωση της νέας φάσης του Πρωταθλήματος έχουν καλύτερο ρεκόρ από τις δύο ή περισσότερες τελευταίες ομάδες του Top 6.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν πιο ψηλά στην κανονική περίοδο θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στη νέα φάση της Basket League όπως φαίνεται στον πίνακα και ειδικότερα στην ανάλυση των αγωνιστικών του Top 6 και των Play Out:

Μετά την ολοκλήρωση του Top 6 και των Play Out, οι ομάδες από τις θέσεις 1 έως 8 παίρνουν μέρος στα Playoffs. Στην Α’ και στην Β’ Φάση των Playoffs οι αγώνες είναι best of 3 (κρίνονται στις δύο νίκες) και στην Γ’ και Τελική Φάση η 3η θέση θα κριθεί σε έναν αγώνα και οι Τελικοί θα είναι best of 5».

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

4 σχόλια

  • Αντώνης
    Αντώνης Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 21:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Απαξιωμένη διοργάνωση αλλά στην τελική ορίζει για τους δυο μεγάλους αν θα είναι αποτυχημένη η χρονιά.

    Καλώς ή κακώς ο,τι και να γίνει στην Ευρωλίγκα αν κερδηθει το πρωτάθλημα η χρονιά θα είναι επιτυχημένη, αν χαθεί το πρωτάθλημα η χρονιά θα είναι αποτυχημένη.

    Η ομάδα λοιπόν πρεπει να στοχεύει καταρχήν στο ελληνικό πρωτάθλημα και δευτερευόντως στην ευρωλίγκα.

    Δυστυχώς το ρόστερ για τις εγχώριες διοργανώσεις είναι διαφορετικό και μάλιστα υποδεέστερο από αυτό της Ευρώπης.

    Τώρα τι λαγούς θα βγάλει από το καπέλο του ο κόουτς...ίδωμεν!

  • ΜΚ7
    ΜΚ7 Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 17:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Αλλαξε ο Μανωλιός και εβαλε τα ρουχα του αλλιως.Γεια σου ρε Γαλατσοπουλε περουκοφορε γιγαντα.Η αλλαγη του φορματ σε μαρανε.Με Μανους Σωμους και Τηγανηδες θα αναβαθμιστει η Λιγκα?
    Εδω οι ξεδιαντροποι προχτες σε φιλικο παιχνιδι Περιστερι-Παναθηναικος και οι βολες στο ημιχρονο ηταν αν θυμαμαι καλα
    5-24. Το μηνυμα βεβαια ειχε σταλει απο περυσι στον δευτερο τελικο στο ΟΑΚΑ με αγγελιοφορο το φουσκωτο αγορι που απεβαλε τον Θωμα με μαγικά. Εχουμε να δουμε φετος πολλες ομορφιες απο τα ορφανά του Μαμρά του Παντοτεινου

  • ΚΡ
    ΚΡ Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 12:27 Σύνδεσμος σχολίου

    redgoal επειδή δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση-προκήρυξη, στο γκρουπ 1-6 της φάσης των 5 αγώνων, προσμετράται και η βαθμολογία της κανονικής περιόδου ή απλά ανάλογα με την κατάταξη τους οι ομάδες έχουν μπόνους περισσότερων εντός έδρας αγώνων (στο σύνολο των πέντε);

    REDGOAL: Δεν αναφέρεται κάπου ότι μεταφέρεται η βαθμολογία της Regular Season. Συνεπώς, μετράνε τα αποτελέσματα μόνο σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 00:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Διοργάνωση της πλάκας, υπερχρεωμένες ομάδες τις πλάκας, οργάνωση της πλάκας, γήπεδα και υποδομές της πλάκας, τηλεοπτικές μεταδόσεις και κρατικοδιαιτα δημοσιογραφακια της πλάκας, διαιτησίες της πλάκας, σχέδιο μηδέν, μακροχρόνιο πλάνο μηδέν, προοπτική μηδεν, αλλά η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ έλυσε το μυστήριο: έφταιγε το φορμάτ.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...