roumeliotis

Carwiz

Οδοστρωτήρας... Θρύλος ισοπέδωσε 76-62 Μονακό

casino loutrakiou
redwell

Ο Θρύλος είναι στον τελικό της Euroleague καθώς στον ημιτελικό πέρασε πάνω από το... κεφάλι της Μονακό με το 27-2 της 3ης περιόδου να είναι ιστορικό σε F4 και με σκορ 76-62 πήρε το εισιτήριο για να διεκδικήσει την κούπα την Κυριακή (21/05) στο Κάουνας.

Βεζένκοφ και Παπανικολάου τράβηξαν... κουπί στο σκοράρισμα με 19 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ στην άμυνα ο Γουόκαπ έσπειρε... τρόμο στους Τζέιμς-Οκόμπο και μοίρασε και 7 ασίστ όπως και ο Κάναν ο οποίος αμυντικά ήταν σούπερ και έβαλε και 7 πόντους. Σλούκας και Φαλ σημαντικότατοι ενώ όλοι όσοι αγωνίστηκαν εδωσαν και την ψυχή τους για να φτάσει ο Θρύλος στον τελικό.

Η «αναιμική» εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και το -12 απέναντι στους Μονεγάσκους (29-41), μετατράπηκε σε... καταιγίδα στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, που συμπαρέσυρε στο διάβα του τη Μονακό και την έριξε στο καναβάτσο. Η καταπληκτική τρίτη περίοδος με επιμέρους σκορ 27-2 άλλαξε τα πάντα κι οδήγησε τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό της Euroleague.

O Θρύλος ξεκίνησε αρκετά νευρικά, κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι έχασε εύκολα καλάθια, αλλά και πολλές ελεύθερες βολές (είχε 9/18 στο πρώτο μέρος). Αντίθετα, η Μονακό με επιθετική αιχμή τον Μάικ Τζέιμς, επέβαλλε τον ρυθμό της και προηγήθηκε με 11-18 στο 9’.

Η είσοδος των Κώστα Σλούκα και Σακίλ ΜακΚίσικ φάνηκε να δίνει ενέργεια στην ομάδα μας, η οποία ισοφάρισε σε 22-22 στο 13’. Ωστόσο, οι Γάλλοι πίεσαν ξανά στην άμυνα, οδήγησαν σε λάθη και κακές επιθετικές επιλογές τους «ερυθρολεύκους» και κατάφεραν να ανεβάσουν τον δείκτη της διαφοράς στους 12π. (29-41), με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Στην επανάληψη, ωστόσο, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε απόλυτα μεταμορφωμένος! Με εκπληκτική άμυνα, που δεν επέτρεψε στην Μονακό να σκοράρει περισσότερους από 2π. στην 3η περίοδο, και τους Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ να κάνουν σούπερ δουλειά και στην επίθεση, η ομάδα μας έκανε επική ανατροπή και βρέθηκε στο +13 (56-43) στο 30’! Η Μονακό προσπάθησε να αντιδράσει, όμως, με την ίδια συνταγή, εκπληκτική άμυνα και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο και πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της Ευρωλίγκας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-20, 29-41, 56-43, 76-62

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ (3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος), Κάναν 7 (1), Λούντζης, Λαρεντζάκης 4 (1/3 τρίποντα), Φαλ 12 (5/6 δίποντα, 2/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σλούκας 9 (7 ασίστ, 4 λάθη), Βεζένκοβ 19 (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 15 (3/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/5 βολές, 8 ριμπάουντ), Μπόλομποϊ 2, Πίτερς, Μπλακς 3, ΜακΚίσικ 5 (1)

ΜΟΝΑΚΟ (Ομπράντοβιτς): Μπράουν 4, Οκόμπο 17 (3/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/8 βολές, 5 ριμπάουντ), Μονέκε 2, Λόιντ 11 (2/3 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ), Ντιάλο 2 (4 ριμπάουντ), Μοτιεγιούνας 7 (5 ριμπάουντ), Ουαταρά, Χολ 2 (7 ριμπάουντ), Τζέιμς 17 (2/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 7/7 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 18/29 δίποντα, 7/19 τρίποντα, 19/33 βολές, 37 ριμπάουντ (28 αμυντικά + 9 επιθετικά), 23 ασίστ, 7 κλεψίματα, 12 λάθη, 1 μπλοκ

Τα ομαδικά στατιστικά της Μονακό: 15/31 δίποντα, 5/24 τρίποντα, 17/24 βολές, 33 ριμπάουντ (23 αμυντικά + 10 επιθετικά), 10 ασίστ, 5 κλεψίματα, 12 λάθη, 1 μπλοκ

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

55 σχόλια

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Κυριακή, 21 Μαΐου 2023 19:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Φυσικά @Naruhitos, σεβαστό πλήρως.

    Καλή επιτυχία στην ομάδα μας.

    Obradovic ήταν πολύ καλουλης σήμερα, είναι με εμάς λέει και λόγω Ερυθρού αλλά και επειδή προτιμά να έχει χάσει τον ημιτελικό από τον καλύτερο!

    Όλοι συγκεντρωμένοι για την νίκη..

  • Naruhitos guard
    Naruhitos guard Κυριακή, 21 Μαΐου 2023 12:57 Σύνδεσμος σχολίου

    DeCoupePe, ας μη μακρηγορουμε και ξοδευουμε χωρο στο σάϊτ.

    Εκτιμω τις αποψεις σου και τον χρονο/κοπο που ξοδευεις για να τις υπερασπιστεις.

    Ποτέ δεν εγραψα οτι η ομαδα μας δεν αξιζε να κερδισει. Τουναντιον, καμιά ομαδα δεν αξιζει να κερδισει αν δεν μπορει να αρπαξει τις ευκαιρίες που εχει μεσα στο παιγνιδι. Εμεις δωσαμε την ευκαιρία στη Μονακό στο 1ο ημιχρονο και δεν την εκμεταλλευθηκε. Η ομαδα μας το εκανε οταν βρηκε την ευκαιρια στο 2ο.

    Σε αυτο το επιπεδο ανταγωνισμου, το μπασκετ σχεδον παντα δινει την ευκαιρια σε μια ομαδα να παρει το παιγνιδι εαν βρει το σωστο τροπο. Αν ο Ομπραντοβιτς εβρισκε τον τροπο να διαχειριστει σωστα αυτο το +12 στο ημιχρονο δεν ξερουμε τι θα μπορουσε να γινει. Ο Μπαρτζωκας απο την άλλη, μετα το -12, δεν ειχε αλλη επιλογη απο το να παει all guns blazing και αυτο το περιμεναν ολοι. O Ομπραντοβιτς ειχε περισοοτερους τροπους διαχειρισης αλλά τελικά επελεξε αυτον που εκανε τους παιχτες του φοβικους ισως λογω δικης του ανασφαλειας. Φυσικα, την ανασφαλεια του την προκαλεσε ως ενα βαθμο η αποδοση της δικης μας ομαδας και μεσα στη χρονιά (δηλωσεις στο ημιχρονο το εδειξαν) και στα πρωτα 1-2 λεπτα της 3ης περιοδου. Απο το σημείο αυτο ομως μεχρι το σημειο να κανει blackout σε ολη του την ομαδα για ενα ολοκληρο δεκαλεπτο χωρις να μπορει να επεμβει και να μην εχει καταλαβει τι του γινεται ειναι σαν αποσταση απο το Καουνας μεχρι τον Πειραιά.

    Μαγκες, σημερα το παιγνιδι δεν θα ειναι τοσο ευκολο. Απο Ισπανια μεριά λεγεται οτι ο Φλορεντινο Περεθ εχει βαλει τους Μαδριλενους να ορκιστουν στο ονομα του Γιαμπουσελε οτι θα παρουν την κουπα διοτι θεωρουν οτι αδικα δεν παιζει στον τελικο (!!!). Θελει να δειξει σε ολους (ο Φλορεντινο) ποιος ειναι ο big daddy στο ευρωπαϊκο μπασκετ. Εν τω μεταξύ, ο Γαλλος κατσέρ εχει αραξει τα 125 κιλα του στην πολυθρονα και περιμενει να τον φωναξουν να παρει το τσιγκινο ενω κανονικα θα επρεπε να του ειχε γινει διακοπη συμβολαιου απο την ιδια του την ομαδα. Αυτη ειναι η κατσσταση με την οποια θα ειμαστε αντιμετωποι και θα πρεπει να δωσουμε την προσοχη μας και στα σφυριγματα του Πουκλ που γενικα δεν μας παιζει ασχημα αλλά ειναι ο 6ος παιχτης τους οταν σφυριζει τη Ρεαλ.

    Εχουμε τον τροπο να τους ακυρωσουμε τον ογκολιθο και να τους τρεξουμε στο 2ο ημιχρονο. Με καλο αμυντικο τρανζισιον η Ρεαλ θα κανειι λαθη αλλά πρεπει να εχυμε ολους τους παιχτες χωρις πολλα φαουλ μεχρι το 4ο δεκαλεπτο. Sloukas speaking σημερα. Ελπιζω η ομαδα να εχει δουλεψει και απεναντι στις ζωνες του Ματέο.

    Χρονια πολλά σε ολους τους Κων/νους-ινες και με κατσαρολι στους δικους μας Σλουκι-Λουκ και ΚΠαπ.

  • Red7Arrow
    Red7Arrow Κυριακή, 21 Μαΐου 2023 11:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Το σημερινό παιχνίδι είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ οπως ειναι φυσιολογικό να είναι για τελικός.
    Οι δύο ομάδες εχουν να διαχειριστούν ψυχολογικό φορτίο.
    Ρεάλ...2ο σερί τελικός ευρώπης, για το μεγεθος της θα ειναι τρομερη αποτυχία να μη κατακτήσει τη κουπα.
    2 ηττες φετος από Ολυμπιακό, θα ειναι προκληση να μην χασει 3η.

    Ολυμπιακός...εφτασε τελικό κόντρα σε 2ο σερι final 4 εχοντας τερματίσει 1ος στη βαθμολογια και νικωντας 2 φορες τη Ρεάλ. Η προκληση του να τη κερδισει 3η σερι φορά φετος ειναι τεράστια.

    Αν και σαν ομάδα την Ρεάλ δεν την φοβάμαι φετος, δεν μπορεις να την υποτιμήσεις.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Κυριακή, 21 Μαΐου 2023 06:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Πριν γράψεις το μύνημα σου είχα γράψει ήδη

    "Πάντως απογοητευτικές δηλώσεις Loyd/James που υποτίμησαν την προσπάθειά μας, δεν πειράζει, ξυδακι, και μπράβο στον Obradovic που σας το έλεγα, είναι μπασκετανθρωπος και γενικά και άνθρωπος, αν δείτε τις δηλώσεις στο ημίχρονο είπε ακριβώς ότι ο Ολυμπιακός θα μπει με άγριες διαθέσεις και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε,. αλλά ο James και ο Loyd νόμιζαν ότι θα το πάρουν με σουτακια σε ανοιχτό του Bronx..και μετά εκπληκτικές δηλώσεις για Walkup.."

    Θα ήταν ανακολουθία από μέρους μου αν δεν υποστήριζα την άποψή μου..

    Α) Η αναφορά σου ήταν ότι συμφωνησες με τον James, ότι έχασαν επειδή δεν πήρε περισσότερο το παιχνίδι πάνω του.. εγώ ότι το κέρδισε η ομάδα που έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη φέτος.

    Ο James ήταν μέσα στην Γ' περίοδο που αναφέρεις, σχεδόν ολες οι επιθέσεις ξεκίνησαν με την μπάλα στα χέρια του, αλλά ο Walkup και συνολικά η άμυνα του Ολυμπιακού τον συνέτριψαν. Κάτι τούβλα πέταξε από τα 6μ και κάτι μπάλες του έφυγαν από τα χέρια. Δεν ισχύει ότι δεν πήρε μπάλα ή δεν τον άφησαν να κάνει το παιχνίδι του. Απλά ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικός Ολυμπιακός.

    Β) το έχει κάνει επανειλημμένα φέτος ο Ολυμπιακός. Μόνο με την Φενέρ το έκανε σε λιγότερο βαθμό, και με 2 5λεπτα πραγματικού Ολυμπιακού πέρασε την σειρά..μην επαναλαμβανω τώρα παίχτες και ομάδες.. μόνο Ερυθρό δεν κέρδισε, αλλά αυτοί είναι δικοί μας, επιτρέπεται..

    Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι περίεργο που συνέτριψε τον James..και τη Μονακό..και το παιχνίδι στη Γαλλία κυρίως εμείς το χάσαμε, ίσα που βάλαμε 60ποντους σε ίσως το χειρότερο παιχνίδι μας της χρονιάς.

    Γ) εσύ εμπιστεύεσαι περισσότερο τον James σε θέματα τακτικής, εγώ καθόλου.. ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα guard της Ευρώπης και η μεγαλύτερη επιτυχία του μέχρι στιγμής στα 32 του είναι το Greek Basket League Most Spectacular Player.. κρίμα που δεν κράτησαν και τον Bacon να τους δούμε πάλι μαζί να γελάσουμε φέτος.

    O Obradovic είναι μεγάλος μπασκετανθρωπος και έχει τον σεβασμό μου. Ο James είναι ένα κακομαθημένο παιδί που πασχίζει να ωριμάσει στα 32 του..στην ηλικία του ο Σέρβος είχε ήδη όλων των ειδών τα μετάλλια με την εθνική του και διάφορους τίτλους με τις ομάδες του και στα 33 του στην πρώτη χρονιά του ως προπονητής πήρε το πρωτάθλημα Γερμανίας.

    Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις. Ο ένας παραπονέθηκε ότι δεν του έφτανε μία μπάλα, αλλά ήθελε και άλλη μία για να παίζει μόνος του, και ο άλλος είδε τον "κρυφό" MVP σε έναν παίχτη που δεν έβαλε ούτε πόντο (Walkup).. προφανώς θα υποστηρίξω αυτόν που καταλαβαίνει από μπάσκετ και δεν βλέπει μόνο τα στατιστικά.

    Τώρα για το άλλο, ξέρω ότι πονάει εμάς τους Έλληνες, αλλά πριν τους Ισπανούς, συνήθως αυτοί που μας έκλειναν το σπίτι ήταν οι Γιουγκοι. Ξέρουν πολύ μπάσκετ οι άνθρωποι.

    O Radonjic συγκεκριμένα ούτε την καριέρα του Obradovic σαν παίχτης είχε, ούτε σαν προπονητής. Ο ένας ξεκίνησε από εξωτερικό και έμεινε, ο άλλος κυρίως από Μαυροβούνιο που υπάρχει ουσιαστικά μόνο μια ομάδα, και Ερυθρό Αστέρα με 2 χρονια Γερμανία που πήγε καλά. Προφανώς δεν είναι τόσο κακός προπονητής ο άνθρωπος αλλά στο τσίρκο του μεγάλου τσιρκολανου τι να έκανε; Φαίνεται ότι του ταιριάζει καλύτερα η ABA league πάντως..

    Τον Sasa τον θεωρώ από τους καλύτερους Σέρβους αυτή τη στιγμή, μαζί με Dusko Ivanovic και Perasovic νομίζω κάπου ανάμεσα είναι αυτός, ανάλογα πώς το δει ο καθένας (ο μεγάλος εξαιρείται από λίστες και κατηγοριοποιήσεις..).

    Καλό αγώνα σήμερα. Και με την κούπα..

  • Naruhitos guard
    Naruhitos guard Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 21:16 Σύνδεσμος σχολίου

    DeCoupePe , the beauty is in the eye of the beholder λενε οι ξενοι.

    Εσυ βλεπεις Α εγω βλεπω Β και καποιος απο τους δυο ή και οι δυο μαλλον πρεπει να παμε στον οφθαλαμιατρο. Γι αυτο και το μπασκετ δεν ειναι ευκολο αθλημα διοτι ο καθενας μπορει να δει ο,τι θελει.

    Οσον αφορα τον Ομπραντοβιτς παντως, με ολο το σεβασμο, πεφτεις στην κλασσικη περιπτωση λογικης ανακολουθιας non sequitur. Δηλ. η Γιουγκοσλαβικη σχολη εχει βγαλει καλους προπονητες, ο Σασα Ομπραντοβιτς ειναι προϊον της σχολης αυτης οπότε αναμφιβολα θα ειναι καλος (ειναι και μπασκετανθρωπος οπως γραφεις ενω οι υπολοιποι μαλλον ανηκουν στο μπασκετικο ζωϊκο βασιλειο...).

    Να σου θυμισω οτι η ιδια σχολη εχει βγαλει και καποιον Ραντονιτς. Κι αυτος μαλλον καλος θα ειναι συμφωνα με τη λογικη σου. Και πολλους αλλους '-ιτς' που δουλευουν σε διαφορες μικροομαδες σε λιγκες που φυτοζωουν. Ολοι αυτοι καλοι θα ειναι. Μηπως να φερουμε καποιον στον Ολυμπιακο οταν φυγει ο Μπαρτζωκας;

    Εγω προσωπικα δεν εγραψα καν εαν ειναι καλος ή οχι ο Σασα Ομπραντοβιτς. Εγραψα απλά οτι εκανε λαθος τακτικης το οποιο ο ιδιος δεν εχει ακομα συνειδητοποιησει. Κανείς προπονητης δεν ειναι Πάπας για να ειναι αλανθαστος οπως και κανείς προπονητης δεν μπορει να θεωρηθει εκ προοιμίου καλός επειδη προερχεται απο 'σχολή' ενω στην ουσια οφειλει το ποστο του στην ομαδα σε μεγιστο βαθμο στον ατζεντη του.

    Ελεος...

  • Νικος 7
    Νικος 7 Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 19:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Τεραστια προσοχη στην Ρεαλ ΦΛΟΠΙΝΓΚ Μαδριτης...

    Ωστε να κερδισουμε με 20 και οχι με 8 ποντους...

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 18:25 Σύνδεσμος σχολίου

    @Naruhitos διαφωνώ κάθετα, και έγραψα κιόλας το αντίθετο στο προηγούμενο σχόλιό μου.

    Κατ' αρχάς με αυτό που λες υποβαθμίζεις την προσπάθεια της ομάδας μας, ότι και καλά έχασε ο James, και όχι ότι κερδίσαμε εμείς την Μονακό. Απορώ κιόλας που βάζεις παραπάνω τον James, έναν ελάχιστα πετυχημένο παίχτη στις ομάδες του που μέχρι πρότινος έπαιζε streetbasket, με τον Obradovic, έναν μπασκετανθρωπο από μία από τις μεγαλύτερες σχολές μπάσκετ και τακτικής στον πλανήτη και άνθρωπο και κύριο..

    2ον, ο Ολυμπιακός ΟΛΗ τη χρονιά ήταν η περισσότερο κυριαρχική ομάδα της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να κατακτήσει την 1η θέση με ένα εντυπωσιακό +279..η Μπάρτσα προπερσι στην 1η θέση, είχε +237..42 ολόκληρους πόντους δηλαδή περισσότερους με τις ίδιες νίκες, και φέτος αντικειμενικά σε πολύ δυσκολότερη λίγκα..

    3ον, όποτε έπαιξε το μπάσκετ του, δεν στάθηκε κανείς απέναντί του, με αποτέλεσμα κάποια εντυπωσιακά ρεκόρ, όπως σκούπα μέσα στην Ισπανία, σκούπες με Ρεάλ/Μπάρτσα, κάτι ξεγυριστες σε Φενέρ, κ.λ.π..

    Οπότε το ζητούμενο για την ομάδα μας ήταν να παίξει το μπάσκετ του, όχι να καταστρέφει το μπάσκετ του αντιπάλου, όπως π.χ προσπάθησε, πετυχημένα μέχρι ενός σημείου, να κάνει ο Ιτουδης εναντίον μας.. ήξερε ο άνθρωπος ότι δεν υπάρχει καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, και αν ήθελε να έχει ελπίδες έπρεπε να καταστρέψει, γιατί στα ίσια θα είχαμε ένα ωραίο 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού..

    4ο, εγώ το είδα το ματς 3 φορές, όταν κάναμε το ρεκόρ στην 3η περίοδο εγώ έβλεπα τον James να κάνει τούβλα με τον Walkup κολλημένο πάνω του, να πέφτει πάνω στον Fall όταν προσπαθούσε να μπει στη ρακέτα, και να πετάει την μπάλα δεξιά και αριστερά τελευταία στιγμή αφού δεν έβρισκε όχι χώρο, ούτε εκατοστό να αναπνεύσει από την πίεση..δεν τον είδα να είναι απών από το παιχνίδι, ή να έχει άλλος την μπάλα στα χέρια..που προκύπτει ότι δεν πέρασε η μπάλα από τα χέρια του;!

    Να μην μιλήσω για την άμυνα James που παίζει να ήταν η χειρότερη σε όλη την ιστορία των ημιτελικών.. τέτοια αδιαφορία και χαλαρότητα δεν πρέπει να έχει ξαναυπαρξει..

    Στα επιθετικά ριμπάουντ καλά τα πήγαν, θυμάμαι τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις στο 1ο 5λεπτο της 3ης, που ήταν επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς την αδιανόητη άμυνα που είχε κλείσει ολοκληρωτικά τη ρακέτα γιατί δίναμε λίγο ευκολότερα το τρίποντο, σε μια ομάδα που βγήκε τελευταία σε όλη την Euroleague σε τρίποντα φυσικά..

    Το μόνο που έχω να προσάψω στον Obradovic είναι που δεν έβγακε νωρίτερα τον τουρίστα James να παίξει περισσότερο με Loyd και υψηλότερη/αθλητικότερα 5αδα.

    Και 5ο...μην ξεχνιόμαστε, ο Walkup παραλίγο να βγει MVP χωρίς να ρίξει σουτ, και ο Fall ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.. άντε νίκα τους αυτούς...

  • Naruhitos guard
    Naruhitos guard Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 11:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Ειχαμε γραψει πριν 3 μερες οτι, αν παιξουμε σωστα στην αμυνα και δεν παρασυρθουμε στο ρυθμο της Μονακο, το παιγνιδι θα ηταν για 15 ποντους. Καναμε λαθος. Για 30+ ηταν το παιγνιδι κανονικα.

    Για να ειμαστε δικαιοι, ο fake Ομπραντοβιτς πυροβολησε τον εαυτο του στο ποδι στο ημιχρονο. Ειναι γνωστο στην προπονητικη οτι αν προσπαθεις να πεισεις επιθετικογενεις παιχτες να αντιδρασουν στην πιεση του αντιπαλου 'στα 5 πρωτα λεπτα' οπως ελεγε ο ιδιος, ειναι πολυ πιθανο να τους ευνουχισεις και να τους οδηγησεις σe mental collapse. Αυτο επαθαν οι παιχτες της Μονακο και ο Ομπραντοβιτς ειναι πολυ λιγος για να το καταλαβει.

    Αυτο το 'Ειμαστε μπροστα αλλά οι ανιπαλοι μας πλησιαζουν στο σκορ' ειναι κλασσικη περιπτωση στην προνητικη του να διαφυλαξεις οτι εχεις χωρις να σκεφτεσαι να το επεκτεινεις και σχεδον παντα οδηεγει σε shift of momentum μεσα στον αγωνα. Σε αμεση συσχετιση με την αλλαγη ψυχολογιας απο την επιτευξη καλαθιων στην αποτροπη τους, αυτες οι καταστασεις κανουν τους παιχτες να δισταζουν να παρουν την ευθυνη επιλογων στην επιθεση για να μην κατηγορηθουν στη συνεχεια για το λεγομενο team collapse. Χαρακτηριστικο παραδειγμα η αναποφαστικοτητα στο επιθετικο ριμπαουντ στο 3ο δεκαλεπτο φοβουμενοι οτι αν το εχαναν ο Ολυμπιακος θα ειχε την ευκαιρια για αιφνιδιασμο. Συγγνωμη που θα το πω, αλλά ειναι απο τις λιγες περιπτωσεις που θα συμφωνησω με τον Μαϊκ Τζεϊμς οτι επρεπε να του δωσουν μπαλες στο 3ο δεκαλεπτο απο τη στιγμη που οι αλλοι παιχτες της Μονακο ειχαν λερωσει το βρακακι τους.

    Αυτο το παιγνιδι θα μπορουσε να ειναι case study για λεπτομερη μελετη οχι μονο στην πυροδοτηση αλλά και στον ελεγχο ενος game or runs το οποιο ο Μπαρτζωκας κοντρολαρε με μαεστρία χθες. Αντιθετα ο Ομπραντοβιτς μπορει μονο να κατηγορησει τον εαυτο του για απειρία διοτι, αντι να παει το παιγνδιι σε ψηλοτερο ρυθμο στο 2ο ημιχρονο, σημειο στο οποιο η Μονακο υπερεχει του Ολυμπιακου λογω αθλητικοτητας και ατομικης ικανοτητας (και ειχε αποδειχθει αυτο στις δυο αναμετρησεις της regular season), πηγε αντιθετως να κατεβασει το ρυθμο για να μειωσει τα possessions του Ολυμπιακου ωστε να μεινει μπορστα στο σκορ και να χτυπησει στο 4ο δεκαλεπτο με Τζεϊμς και Οκομπο στο 1-1. Κατι τετοιοι ειναι οι προπονητες που πλασαρονται απο τους ατζεντηδες ως ειδημονες του Ευρωπαϊκου μπασκετ και απομυζουν μπατζετ των 20+εκ απο τις διαφορες ομαδες.

    Τα μεγαλα παιγνιδια κερδιζονται απο τις δυνατες πνευματικα ομαδες. Και ενω στο ημιχρονο πολλοι ξενοι παιχτες κια σοχλιαστες περιμεναν τον Ολυμπιακο να παθει mental collapse, εγινε το εντελως αντιθετο. Θα ηταν αδικο ομως να μην αναφερουμε και την τεραστια συνεισφορά του κοσμου μας σ' αυτο το mental collapse της Μονακο. Τα γελακια των αντιπαλων Αμερικανων και των φιλων τους κοπηκαν στο 30οδεκαλεπτο με την ιαχη 'ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ' να ακουγεται απο το Καουνας μεχρι τα γραφεια της Ευρωλιγκας στη Βαρκελωνη.

    Τωρα η Ρεαλ...

    Αλλοιμονο αν φοβηθουμε τον Γολιαθ που εχουν στη ρακετα. Εχει πανω απο 70% συνεισφορα στο παιγνιδι της Ρεαλ αλλά εχουμε τα οπλα να ακυρωσουμε το παιγνιδι του σε μεγαλο βαθμο, να τον φορτωσουμε με φαουλ και να χαλασουμε το μυαλο των υπολοιπων παιχτων της ΡΕαλ. Πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι για ζωνες και για τα ανηθικα τρικ των παλιοσειρων της Ρεαλ οταν θα χανουν με 12-14 ποντους στο 4ο δεκαλεπτο. Βασικο ο Γουοκαπ να μη φορτωθει με φαουλ νωρις οπως εγινε χθες. Περιμενω Σλουκα με 4ο κατσαρολι αυριο.

  • Σ.Β.
    Σ.Β. Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 09:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάποιος φίλος, είπε ότι μας έκανε καλό το ότι πήγαμε σε 5ο ματς με την Φενέρ. Το ίδιο πιστεύω και εγώ, και μάλιστα το είχα γράψει εδώ στο redgoal αλλά δεν πέρασε το μήνυμα τότε και μάλλον αυτό οφείλεται στα θέματα του server που είχατε μετά τα ματς με την Φενέρ και κάπου χάθηκε.
    Ειδικά έτσι όπως πήγε η σειρά κατάλαβαν τα παιδιά ότι κάπου πρέπει να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει. Εμφανίστηκε στον 5ο αγώνα με την Φενέρ, στον ημιτελικό με την Μονακό. Ας ελπίσουμε να εμφανιστεί και στον τελικό με την Ρεάλ.

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

    Τι είδαμε πάλι βρε παιδιά; Δεν υπάρχει αυτό. Μα 27-2; Είσαστε σοβαροί;

    Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει την Κυριακή, που θα όλοι μας πιστεύουμε ότι θα γίνει επιτέλους το 4ο, αυτό που έχουμε παρακολουθήσει φέτος δεν περιγράφεται.

    Είναι το πιο ισοπεδωτικό μπάσκετ που έχω δει στα 30-40 χρόνια που παρακολουθώ. Δεν είναι ότι ισοπεδώνει ομάδες πιο αδύναμες που ανήκουν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά και ομάδες διαχρονικά καλές που πρωταγωνιστούν όλα αυτά τα χρόνια και αγωνίζονται για τις πρώτες θέσεις ακόμα και για το κύπελο. Ομάδες που φαντάζουν θηρία, αλλά γίνονται γατάκια μπροστά του.

    Έχω να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ένα μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους στον Ολυμπιακό του Μπάσκετ που με γέμισαν φέτος μπασκετικές χαρές. Αλλά πάνω από όλα που με άφηναν με ανοιχτό το στόμα να τους παρακολουθώ με τα κατορθώματά τους.

    Το επαναλαμβάνω.

    Τέτοιο μπάσκετ, ΤΟΣΟ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ, δεν έχω ξαναδεί.

    Υ.Γ. Όλα τα λευτά ήταν τα κοντινά στον Τζέιμς. Ευχαριστούμε και τον καμεραμάνο.

  • CRISTOFOROS
    CRISTOFOROS Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 08:13 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕ ΘΕΕ, πάρε και την ΠΑΕ.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more

Με 1.70 στην Τούμπα, Ρέιντζερς και G/G

Το κουπόνι της Κυριακής (28/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Ελεεινό... σφάξιμο Θρύλου 80-82 η Μπάρτσα

Μετά από ματς-θρίλερ που έσπασε... καρδιές, κρίθηκε στην παράταση με...

Τελείωσαν όλα γιατί ξεκάθαρα δεν σε αφήνουν...

Εμείς πρώτοι πρώτοι εδώ έχουμε γράψει 1.000 φορές για την...

Συγχαρητήρια στη Μπάρτσα, όντως τώρα;

Την ήττα την αντέχω όταν ο αντίπαλος είναι ανώτερος και...