roumeliotis

Carwiz

Παρέλαση... στο Βερολίνο 60-93 ο Θρύλος

casino loutrakiou
redwell

Μαγικός ξανά ο Θρύλος πέρασε... αέρα και από το Βερολίνο ισοπεδώνοντας την Άλμπα με 60-93 για την 24η ημέρα της Euroleague και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας διευρύνοντας το ρεκόρ του στο 17-7 και όλα αυτά με τον Σλούκα και τον Πίτερς να μένουν για τρίτο σερί ματς εκτός δράσης.

Απίστευτος σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Σάσα Βεζένκοφ καθώς έσπασε τα... κοντέρ στο σύστημα αξιολόγησης με 40, έχοντας γράψει 28 πόντους και 13 ριμπάουντ. Σούπερ ο Τόμας Γουόκαπ με 15 πόντους και 10 ασίστ ενώ ο Παπανικολάου είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Με τους Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ μπήκε στο παρκέ της Mercedes-Benz Arena ο Ολυμπιακός, στο εναρκτήριο τζάμπολ. 

Παπανικολάου, Γουόκαπ και Βεζένκοφ έτρεξαν ένα 0-7 για τον Ολυμπιακό. Ο Φαλ, πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, χρεώθηκε με δύο φάουλ πάνω στον σέντερ των «άλμπατρος», Κουμάτζι, ενώ τα δύο φάουλ έφτασε και ο Μπλακ. Η ομάδα του Πειραιά διατηρήθηκε στο +7 (5-12), με δίποντο του Μπολομπόι, αλλά το σερί 5-0 της Άλμπα, από τους Λιουκ Σίκμα και Τζαλίν Σμιθ, έφερε σε... δύσκολη θέση, προσωρινά, τον Ολυμπιακό (10-12). 

Ο Σάσα Βεζένκοφ ανέλαβε δράση, σημειώνοντας 13 πόντους στην 1η περίοδο, όσους δηλαδή σημείωσαν οι γηπεδούχοι σε αυτό το διάστημα. Με επιμέρους σκορ 3-16, οι «ερυθρόλευκοι», από το 10-12 βρέθηκαν στο 13-28 στο 10ο λεπτό.

Με πίεση στην άμυνα και ενέργεια συνέχισε με την έναρξη της 2ης περιόδου ο Ολυμπιακός, την ώρα που οι Λαρεντζάκης και ΜακΚίσικ πήραν τη θέση των Κέιναν και Βεζένκοφ. Το +20 (15-35) δεν άργησε για την ομάδα του Πειραιά που ξέφυγε και με +21 (18-39) από βολές του Ταρικ Μπλακ.

Ο Μπαρτζώκας εμπιστεύτηκε για ένα ακόμη παιχνίδι τον Μιχάλη Λούντζη, ρίχνοντάς τον στο παρκέ στη θέση του Ουόκαπ μετά από περίπου τρία λεπτά στη 2η περίοδο. Πάντως, οι παίκτες του Ίσραελ Γκονθάλεθ κατάφεραν εν συνεχεία να μειώσουν στο -14 (27-41), όταν ο Γερμανός φόργουοντ Λουίς Ολίντε προκαλούσε ρήγματα με τα περιφερειακά σουτ. 

Ο τελευταίος διαμόρφωσε και το 34-45 με 2/2 βολές, έχοντας φτάσει τους 14 προσωπικούς πόντους, ενώ μετά την τεχνική ποινή με την οποία τιμωρήθηκε ο Μπαρτζώκας, ο Ταμίρ Μπλατ διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου μειώνοντας στους -10 (35-45) για τους γηπεδούχους.

Ο Φαλ πέτυχε τους 5 πρώτους πόντους του Ολυμπιακού στην 3η περίοδο (39-50). Βεζένκοφ και Ουόκαπ σημείωσαν δύο διαδοχικά τρίποντα (41-56), ενώ ο Κέιναν λίγο αργότερα από τη γραμμή των βολών διαμόρφωσε το 43-62. Μία απίστευτη ασίστ του Ουόκαπ, ο οποίος είχε κάνει και το κλέψιμο αμέσως πριν... δημιούργησε τη φάση του αγώνα με τον Κώστα Παπανικολάου να βγαίνει στον αιφνιδιασμό και να καρφώνει εντυπωσιακά μπροστά στον Μάλτε Ντελόβ, για το γκολ φάουλ. Εύστοχος και στη βολή, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» έβαλε για πρώτη φορά μπροστά με +22 τον Ολυμπιακό (43-65).  

Η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +29 (43-72), με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να απολαμβάνουν το παιχνίδι και να κάνουν επιμέρους σκορ 10-28 στην 3η περίοδο που έληξε 45-73. 

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με +33 (49-82) και εν συνεχεία με +36 πόντους (53-89), με τον Μπαρτζώκα να ρίχνει τον Παναγιώτη Τσάμη, στο ντεμπούτο του στη Euroleague και τον Βενιαμίν Αμπόστι, για το τελικό 60-93. 

Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Nίκολιτς (Σερβία), Βικλίτσκι (Τσεχία)

ΆΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Ίσραελ Γκονθάλεθ): Πρότσιντα, Σμιθ 6 (2), Ντελόβ 2, Ουέτσελ 6, Σνάιντερ 4, Ολίντε 16 (3), Κουμάτζε 2, Τίμαν 5, Σίκμα 9 (1), Λάμερς 6, Μπλατ 4 (1), Ζούσμαν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 15 (3), Κέιναν 6 (1), Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 4, Φαλ 9, Βεζένκοφ 28 (4), Παπανικολάου 11 (2), Τσάμης 2, Μπολομπόι 7, Μπλακ 4, ΜακΚίσικ 5 (1), Αμπόσι

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-28, 35-45, 45-73, 60-93

 

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

36 σχόλια

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 20:15 Σύνδεσμος σχολίου

    @giorgos
    Στο ποδόσφαιρο που είναι το αφεντικό σου, σας άφησε να κάνετε κουμάντο και το έχετε καταφέρει αυτό το πράγμα. Για αυτό άλλωστε και έχουμε γίνει περίγελος σε Ελλάδα και Ευρώπη.
    Στο μπάσκετ όμως όσο υπάρχουν Αγγελόπουλοι να ξέρεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο. Αν ποτέ γίνει κάποιος διαχωρισμός, αυτοί που θα φύγουνε θα είστε εσείς

  • Dark Red
    Dark Red Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 20:06 Σύνδεσμος σχολίου

    @Γιώργος Ουγκανικος,
    Δεν βρέχει, σε φτύνουν. Ξύπνα!

  • giorgos.
    giorgos. Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 17:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Ηλία Θεοδωράκη.
    Εγώ το λάβαρο που θα κρεμούσα στην οροφή του ΣΕΦ θα έλεγε Έξω οι φίλαθλοι κ οι πατατακηδες από το ΣΕΦ.
    Για εσένα κ τους ομοίους σου.

    Ποτέ ξανά μην πατήσετε το πόδι σας.
    Γιώργος Ολυμπιακός.

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 11:49 Σύνδεσμος σχολίου

    @giorgos
    Εγώ το λάβαρο που θα κρεμούσα στο ΣΕΦ θα έλεγε "έξω τα ουγκανά του ποδοσφαίρου από το μπάσκετ".

  • ΧρήστοΣ
    ΧρήστοΣ Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 11:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Του Παπ του πάει πολύ η θέση 4 όπως την παίζουν στον Ολυμπιακό.

    Γουοκαπ, Βεζε εξωπραγματικοί.

    Ο Μπαρτζώ πρέπει να ανοίξει μια σχολή προπονητικής, είναι κρίμα να χαθεί αυτή η γνώση.

    Μακισικ, σε κάθε αγώνα περιμένουμε το κάρφωμα του, αυτό που θα πούμε: οχι ρε φίλε δεν γίνεται...

  • Red7Arrow
    Red7Arrow Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 11:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Το μπάσκετ που παίζει η ομάδα τη τελευταία 2ετία ειδικότερα θα το θυμόμαστε το ίδιο έντονα με τα B2B πρωταθλήματα ευρώπης του 12-13. Διοτι 1η φορά που θυμάμαι να παιζουμε τοσο ωραίο μπάσκετ, νικώντας καθε αντίπαλο, με διαφορές, και να ειμαστε 1η στη βαθμολογία τοσο μεγαλο χρονικο διάστημα. Μαγικο παιχνίδι κανει αυτή η ομάδα και θα ειναι τεραστια αδικια αν δε πετυχουν αυτά τα παιδιά και οι προπονητές τους μια μεγαλη διακριση.
    Παρόλα αυτά, εμείς ΠΑΝΤΑ θα εχουμε απαιτησεις γιατι ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ σε αυτούς και απογοητευόμαστε καθε φορά που κατι παει στραβά. ΟΜΩΣ αμεσως μετά το ξεχνάμε και ξαναπορωνόμαστε γιατι ΟΛΟΙ τους ειναι τρομερά αγαπητοί παιχτες και προπονητές, τους λατρεύουμε και το ξερουν. Εχουν τη στήριξη του κόσμου και θα την έχουν.

    Κατι giorgηδες και κάτι άλλοι ταραμάδες ας πάνε να βλέπουν ποδόσφαιρο και να περιμένουν εκεί τους τελικους και τις κουπες που υπόσχονται αυτοί που τον διοικούν και οι παραγοντάρες τους...

  • Dark Red
    Dark Red Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 09:02 Σύνδεσμος σχολίου

    @Γιωργος Μαρινακικος, τράβα παίξε κανένα 2k να χορτάσεις εικονικούς τίτλους, ανιδεε! Μόνο οι άσχετοι και οι αουγκανοι δεν μπορουν να εκτιμήσουν το ωραίο μπάσκετ που παίζει η ομάδα, παρα ζητάνε τίτλους και λαγούς με πετραχήλια!

  • Snake7
    Snake7 Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 07:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ @ giorgos μια φορά ήδη στα 40 μου θα θυμαμαι για το υπόλοιπο που θα μου δώσει ο Θεός τη φετινή μπασκετάρα.

    Σημαντικότατες οι κούπες αλλά έχεις εντελώς λάθος οπτικη για τον αθλητισμό. Τα γήπεδα θα έπρεπε να γεμίζουν για το θέαμα και αυτός ο Ολυμπιακός δίνει εκπληκτικές παραστάσεις.

    Τρομερό στεπ απ από Γουοκαπ και Παπ όσο λείπει ο Κώστας.

    Αυτά τα γρήγορα figure8 στα πρώτα 5sec κάθε επίθεσης είναι τόσο ρετρο που είναι απόλαυση.

    Μπράβο μάγκες

  • Κωσταςς
    Κωσταςς Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 07:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Περσι στους τελικους εκανε ενα καρφωμα απο μακρια που ψιλο...πεταξε ( ο Παπ ) κι εκεινο ηταν ωραιο . Οτι ειχαμε να πουμε για την ομαδαρα το εχουμε πει ( στο περιπου ) παλι νικησε και ευκολα μετα απο τοσα ματς και παλι χωρις Σλουκα και Πιτερς , παλι ειναι πρωτος στην Ευρωλιγκα , τωρα κοιταμε το κυπελλο και το F8 ( το ματς στη Βasket League θα το παρει ευκολα φανταζομαι )

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 06:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Κανέναν σοβαρό μύστη του μπάσκετ δεν ξεγελάει η χθεσινή εμφάνιση, η ομάδα είναι προβληματική και θα συμφωνήσω με τον φίλο μου τον ThanRedάρη ότι θέλει παίκτες. Προχωράω το προχθεσινό του σχόλιο λοιπόν. Πρώτον. Η ομάδα θέλει άλλο ένα Πεντάρη. Ή τον ίδιο τον Πεντάρη. Φορτώνονται κύριε με φάουλ οι τρεις Πεντάρηδες στο πρώτο δεκάλεπτο?. Άρα θες άλλον έναν. Μετά, δουλειά του Τεσσάρη είναι το ριμπάουντ? Είναι. Ο Βεζένκωφάρης να μείνει, αλλά ο Πίτερσάρης δεν κάνει. Άρα να έρθουν δύο Τεσσάρηδες. Πίσω από τον Παπ υπάρχει Τριάρης? Όχι. Άρα θες δύο Τριάρηδες ακόμα. Η δουλειά του Δυάρη ποιά είναι? Να βάζει πόντους. Βάζουν οι Δυάρηδές μας πόντους; Όχι. Τι άμυνες, δημιουργίες και σαχλαμάρες. Άρα θες τρεις Δυάρηδες. Και ο Πλέιμεκεράρης. Καλός είσαι ρε Γουόκαπάρη αλλά δεν δίνεις και δεκαπέντε ασίστΣ μέσα από την τρύπα της βελόνας. Για τρίτος καλός, άρα θέλουμε άλλους δύο Ασσάρηδες. Μην πω ότι επειδή ο Σλούκαςάρης χτυπάει εύκολα πρέπει να βρεθεί κι ένας για τα ρεπό του. Φέρτε παίχτες Αφοι. Καβούρηδες. Όπως πέρυσι αν είχαμε άλλες επτά ή οκτώ προσθήκες θα το σηκώναμε στάνταρ. Τι χαμηλό μπάτζετ, δουλειά, αποδυτήρια, οργάνωση και φλωριές. Να, ορίστε. Ο Λεμπρόν έσπασε το ρεκόρ και δεν έχει άλλο κίνητρο στο ΝΒΑ,πάρτε τον ΧΘΕΣ. ΞΥΠΝΆΤΕ.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more

Με 1.70 στην Τούμπα, Ρέιντζερς και G/G

Το κουπόνι της Κυριακής (28/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Ελεεινό... σφάξιμο Θρύλου 80-82 η Μπάρτσα

Μετά από ματς-θρίλερ που έσπασε... καρδιές, κρίθηκε στην παράταση με...

Αποκάλυψη... Έβανς για Ολυμπιακό (vids)

Είναι... κοινό μυστικό ότι ο Κίναν Έβανς, εκτός σοβαρού απροόπτου...

Τελείωσαν όλα γιατί ξεκάθαρα δεν σε αφήνουν...

Εμείς πρώτοι πρώτοι εδώ έχουμε γράψει 1.000 φορές για την...