roumeliotis

under armor

under armor

Carwiz

Ξεπάτωσε... ΠΑΟ-διαιτησία ο Θρύλος 72-78

underarmor
redwell

Ένα ημίχρονο με διαιτησία 100-0 εις βάρος του και με τους Φαλ-Γουόκαπ να φορτώνονται με δυο φάουλ έκαστος πριν συμπληρωθεί το πενταλεπτο στο ματς, προκάλεσε αμφιβολία για το αν θα έχουμε νέα... φάπα στο ΟΑΚΑ καθώς ο Θρύλος βρέθηκε στο -14, όμως οι καμικάζι του Γιώργου Μπαρτζώκα με επιμερους 10-29 στην τρίτη περίοδο τα... έδειξαν τα "μπράτσα" τους στον Ιωάννη και την παρέα του και έκαναν με 72-78 το 2-0 στη σειρά και με "σκούπα" στο ΣΕΦ θα πανηγυρίσουν τον τίτλο.

Τάιλερ Ντόρσεϊ και Σάσα Βεζένκοφ είχαν 6 πόντους με 0/8 δίποντα και 2/3 τρίποντα στο πρώτο μέρος αλλά αμφότεροι έβγαλαν τα... πολυβόλα στο δεύτερο και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη σημειώνοντας 22 από τους 29 πόντους του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ έκλεισε το ντέρμπι με 17 πόντους (με 2/8 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 1/3 βολές) σε 35:05'' συμμετοχής, ενώ ο Βούλγαρος φόργουορντ μέτρησε 19 πόντους με 2/7 δίποντα και 5/7 τρίποντα στα 34:14'' που έμεινε στο παρκέ.

Με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο από το τζάμπολ της αναμέτρησης και τους διαιτητές να σφυρίζουν όλες τις επαφές μόνο κόντρα στους ερυθρόλευκους, ο Ολυμπιακός μπήκε «ζεστός» από τα 6.75, δείχνοντας αποφασισμένος να ελέγξει το ματς από την πρώτη περίοδο. Παρά όμως τα εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας του από τα 6.75 (6/8 στο α' δεκ.), ο Κυπελλούχος Ελλάδας έχασε τη μάχη της ρακέτας αφού βγήκε με 2 φάουλ ο Φαλ πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο στο ματς και είδε τον Παναθηναϊκό μετά το εις βάρος του 2-6, να βρίσκει ρυθμό και παίρνοντας... ανάσα από τη γραμμή των βολών (8/8 στο α' δεκ., 0/0 ο Ολυμπιακός), να σημειώνει την ανατροπή και στην εκπνοή της περιόδου να γράφει το 21-20, με τρίποντο του Νέντοβιτς από το κέντρο του γηπέδου. 

Η παθητική άμυνα του Ολυμπιακού, τα χαμένα ριμπάουντ και η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στη ρακέτα, βοήθησαν τους «πράσινους» να τρέξουν γρήγορα ένα επιμέρους σκορ 12-5 και στο 16΄ να διαμορφώσουν το 33-25. Το «τριφύλλι», μάλιστα, έχοντας βρει ψυχολογία και μακρινά σουτ, ξέφυγε για πρώτη φορά στο 17΄ με διψήφια διαφορά (38-27), το... τετράποντο του Μέικον διαμόρφωσε το 44-32 στα 50΄΄ για τη λήξη, ενώ οι δύο ομάδες πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό στο +14 (46-32).

Ο Ολυμπιακός ενεργοποίησε για πρώτη φορά την άμυνά του στην τρίτη περίοδο, κρατώντας στους 2 πόντους τον Παναθηναϊκό μέχρι το 26΄. Την ίδια στιγμή, ο Ντόρσεϊ με 14 πόντους (3 σερί) στο γ' δεκάλεπτο έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης, οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγξαν τα ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός με 6/10 τρίποντα σε αυτό το διάστημα, απάντησε με επιμέρους σκορ 2-23 για το 48-55 στο 26΄. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά οι Πειραιώτες είχαν βρει ρυθμό, κλείνοντας την περίοδο σε απόσταση ασφαλείας (56-61). 

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να γίνει και πάλι απειλητικός δυσκόλεψε με το... καλημέρα της τέταρτης περιόδου, όταν έχασε με πέντε φάουλ τον υπερπολύτιμο σε άμυνα και επίθεση, Σαντ Ρος. Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο Ολυμπιακός συνέχισε τη δεμένη άμυνα του, ο Βεζένκοφ πήρε τη σκυτάλη του σκοραρίσματος από τον Ντόρσεϊ και οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν στο 34΄ με το καθοριστικό +10 (61-71). Με τον Παναθηναϊκό να δείχνει «άδειος» από δυνάμεις, το έργο του Ολυμπιακού έγινε ακόμη πιο εύκολο, καθώς ακόμη κι όταν βρέθηκε στο -4 (72-76) ο Φαλ φρόντισε με ένα πολύτιμο επιθετικό ριμπάουντ στα 16΄΄ για τη λήξη να «κλειδώσει» το «διπλό».

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-20, 46-32, 56-61, 72-78

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Βόβορας): Σίβα (0/2 τρίποντα), Παπαγιάννης 12 (4/5 δίποντα, 4/4 βολές, 10 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 2, Παπαπέρτου 17 (4/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6/6 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη), Γουάιτ 10 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Μέικον 6 (2/7 σουτ), Νέντοβιτς 11 (3/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 2/3 βολές, 2 ασίστ, 4 λάθη), Έβανς 8 (8 ριμπάουντ), Σαντ-Ρος 6 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1), Ντόρσεϊ 17 (2/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/3 βολές, 2 ασίστ), Φαλ 5 (10 ριμπάουντ, 2 λάθη, 2 μπλοκ), Βεζένκοβ 19 (2/7 δίποντα, 5/ 7τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 6 (2), Λαρεντζάκης (0/2 τρίποντα), Σλούκας 20 (5/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/5 βολές, 4 ασίστ), Μάρτιν 7 (1/5 δίποντα, 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ), Πρίντεζης, ΜακΚίσικ 1.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 19/35 δίποντα, 6/27 τρίποντα, 16/19 βολές, 47 ριμπάουντ (27 αμυντικά + 20 επιθετικά), 11 ασίστ, 14 λάθη, 3 κλεψίματα, 4 μπλοκ.

Ομαδικά στατιστικά - Ολυμπιακός: 12/35 δίποντα, 14/30 τρίποντα, 12/17 βολές, 32 ριμπάουντ (19 αμυντικά + 13 επιθετικά), 13 ασίστ, 6 λάθη, 10 λάθη, 3 μπλοκ.

all about house
casino loutrakiou

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

67 σχόλια

  • Andregon
    Andregon Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 15:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε kasavetis,
    Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση για σένα αλλά και για άλλους φίλους εδω μέσα που εκφράζουν κόσμια τις απόψεις τους και μοιράζονται τις ανησυχίες τους για την ομάδα.
    Ολοι μας όσο ζούμε μαθαίνουμε εκτός από ελάχιστους αυτοδίδακτους ξερόλες, που θεωρουν την άποψή τους "αξιώμα", προσπαθούν να την επιβάλλουν χωρίς καν να έχουν επιχειρήματα και εκνευρίζονται αφάνταστα χρησιμοποιώντας κακοποιητικό λόγο όταν κάποιος τους αποδεικνύει το αντίθετο.
    Τι να κάνουμε όμως, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που πηγαίνουν ανάποδα στο μονόδρομο και κορνάρουν ή μουτζώνουν όσους κινούνται κανονικά.
    Καλό απόγευμα να έχεις.

  • GEO
    GEO Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 23:45 Σύνδεσμος σχολίου

    φιλέ kasavetis είμαι κοντά στα 45 ,πως περνάν τα τιμημένα (άλλο είχα στο μυαλό μου όμως δεν θα περνούσε) χα χα και δικαίως.

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 23:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν δε βγει ο giorgos για την ατάκα της ημέρας εγώ μπουζούκια δεν πάω

    Ρε giorgos άστο ρε λίγο το ρημάδι το sdna της καρδιάς σου, γίνε για λίγο ξανά ερυθρόλευκος τιμωρός. Πλιζ. Θα χάσω το τραπέζι λυπήσου με

  • GEO
    GEO Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 21:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Kasavetis Σε ευχαριστώ πολύ και να ξέρεις ότι και εγώ μαθαίνω πράγματα από ανθρώπους όπως εσύ και άλλους πέντε έξι ακόμα ακόμα που σχολιάζουν στο φιλόξενο R.G

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 20:28 Σύνδεσμος σχολίου

    @Γιαννης777
    Φυσικά κι αγαπάμε οποιοδήποτε τμήμα της ομάδας. Πλην όμως παρακολουθούμε όσα μας ευχαριστούν και νοιώθουμε ότι δε μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας. Γιατί πλέον δεν υπάρχει χρόνος για να τα παρακολουθούμε όλα.
    Στο ποδόσφαιρο χρόνια τώρα μας κοροϊδεύουν. Κι είναι μια τεράστια αδικία σε επίπεδο αθλητών. Γιατί από τη μία έχεις αθλητές πλην ποδοσφαίρου (μπακετμπολίστες, βολειμπολίστες, πολίστες κλπ) να παίρνουν λιγότερα χρήματα, να έχουν λιγότερες ανέσεις στα όλα τους (ταξίδια, διαμονές κλπ) σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές και να είναι σε τοπ επίπεδο. Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κάποιος στους μπασκετμπολίστες (παίκτες, προπονητή) που είναι σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο όπως συμπεριφέρεται στους ποδοσφαιριστές που οι περισσότεροι έτσι και φύγουν είναι καλοί για καμιά Μεγαλόνησο ή ομάδες β' εθνικής από τα καλά πρωταθλήματα. Δεν μπορείς να βάζεις κάτω απ την ίδια ομπρέλα ποδόσφαιρο που παίρνουμε ένα πρωτάθλημα της πλάκας και ταβάνι μας είναι οι 16 του Europa ή του Conference, με το μπάσκετ που είμαστε ομάδα Φ4 ή με άλλα που σηκώνουμε ευρωκούπες σωρηδόν. Το κάθε άθλημα απαιτεί και διαφορετικό επίπεδο σεβασμού και νοοτροπίας. Δεν είναι όλα το ίδιο, ούτε ένα πρωτάθλημα κρύβει όλα τα προβλήματα κάτω απ το χαλάκι.
    Στο μπάσκετ όταν ξεκίναγε η σεζόν, μετά το 3ο επίσημο ματς είχα γράψει ότι όποιος μπορεί ας πάρει διαρκείας και δε θα το μετανοιώσει. Κι έπεσα μέσα. Η χρονιά αυτή, η mexritelous, όταν ξεκίνησε ήταν για μένα αυτοσκοπός το πρωτάθλημα. Τώρα όμως μετά απ το θέαμα που έχω δει, ειλικρινά δε θα με ένοιαζε ιδιαίτερα αν δε το έπαιρνα. Γιατί με γέμισε η ίδια η ομάδα και το μπάσκετ που έπαιξε. Το πρωτάθλημα σίγουρα θα μου δώσει έξτρα χαρά, ειδικά απ τη στιγμή που θα πατήσουμε χάμω το βάζελο που εδώ και πολλά χρόνια το έχει καταστρέψει σε κάθε επίπεδο, αλλά και χωρίς αυτό πάλι γεμάτος θα ήμουνα και πάλι θα έλεγα "και τώρα; Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο; Μέχρι τότε δε θα τη βλέπουμε αυτή την ομάδα;"

  • kasavetis
    kasavetis Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 17:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Διόρθωση: Αλεξάνδρειο ήθελα να γράψω στο προηγούμενο ποστάρισμα, όχι Καυτατζόγλειο....

  • kasavetis
    kasavetis Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 17:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε GEO και φίλε DeCoupePe,
    σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Χαίρομαι που συμφωνούμε σε κάποια πράγματα και να ξέρετε ότι διαβάζω τα ποσταρίσματά σας με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ξέρετε από μπάσκετ. Το ίδιο ισχύει και για τον φίλο Andregon και μερικά άλλα παιδιά εδώ μέσα (δεν θέλω να αδικήσω κανένα). Πάντως πρέπει να είμαστε ίδιας ηλικίας πάνω κάτω γιατί βλέπω έχουμε αρκετές κοινές αναμνήσεις (εγώ είμαι 50 ετών, το 1972 γεννηθείς και βλέπω μπάσκετ από τη δεκαετία του 1980 όταν ο Άρης μεσουρανούσε και το κλάσικο ήταν το Αρης-ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο. Εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός μας ήταν σε αγωνιστική κάμψη και η Θεσσαλονίκη είχε τα πρωτεία. Για να είμαι ειλικρινής,τ ο μπάσκετ δεν ήταν και τόσο δημοφιλές άθλημα αλλά έγινε δημοφιλές λόγω του Γκάλη που βλέπαμε κάθε Πέμπτη και λόγω του ευρωμππάσκετ το 1987. Μετά το 87 γέμισε η Ελλάδα μπασκέτες, έγινε το εθνικό μας σπορ, αν έπαιρνες 5 άτομα από την καφετέρια έφτιαχναν ομάδα για ματσάκι σητ γειτονιά και βγάζαν και συστήματα.....

    Αρκετά με τα παλιά όμως.... πάμε στο σήμερα. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι η ξεφτίλα των βάζελων να μιλάνε για διαιτησία. Είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια να σε ιδιαίτερη μεταχείριση και τώρα που τα σφυρίγματα είναι πιο ισορροπημένα τους κακοφαίνεται. Δεν πειράζει, θα συνηθίσουν. Προσοχή την Παρασκευή, σεμνά και ταπεινά να τελειώσουμε τη δουλειά και να κλείσει η χρονιά με double.

  • Γιαννης777
    Γιαννης777 Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 15:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Ηλία Θεοδωράκη φίλε είμαστε όλοι ολυμπιακοί σε όλα τα αθλήματα,πονάμε και αγαπάμε όλα τα αθλήματα μας το ίδιο
    Κάθε χρόνο ο πρώτος στόχος μας σε όλα τα αθλήματα είναι το ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ και ότι άλλο έρθει καλός να έρθει
    Θα ήθελα να ζητήσω από όλους μας να πάρουμε διάρκειας αν μπορούμε φυσικά,αλλά είναι υποχρέωση όλων μας τουλάχιστον να βγάλουμε μια κάρτα φιλαθλου αξίας 10 ευρώ
    Τώρα όσο αφορά εμένα είχα πει ότι θα ζητήσω συγγνώμη από τον μπαρυζωκα αν πάρουμε ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ και φυσικά την Παρασκευή θα το κάνω....

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 15:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Ηλίας Θεοδωράκης
    Ρε συ τι πα να κάνεις, αυτός είναι τρ(ελ)άπερ με γκάνια κτλ θες να θυμώσει με τα αρχαία να νομίζει ότι του την είπες; Άστον τον κακομοίρη θα το κάψει το λίγο που έχει

  • GEO
    GEO Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 15:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε φιλαράκι giorgos πολυαθλητικο κίνημα είναι ο Ολυμπιακός δεν είναι ούτε η delta forces ούτε η χαμένη ρωμαϊκή λεγεώνα Για αθλητισμό μιλάμε (ποδόσφαιρο , μπάσκετ ,βόλεϊ, πόλο στίβο) μιλάμε
    και όχι για το κολοσσαιο στη Ρώμη με λιοντάρια και μονομάχους

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Επιλογές με γκολ 1.60, 1.85 και 1.90

Το κουπόνι της Τρίτης (21/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Bundesliga Αυστρίας, η Βόλφσμπεργκερ αντιμετωπίζει την Αούστρια Βιέννης. Στην Allsvenskan Σουηδίας, η Γκέτεμποργκ υποδέχεται...

Read more

Με 1.90 στο κλάσικο, Μπριζ και G/G

Το κουπόνι της Κυριακής (19/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Στη Serie A Ιταλίας, η Μόντσα...

Read more

Επιλογές με γκολ 1.78, 1.83 και 1.93

Το κουπόνι του Σαββάτου (18/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Λέτσε υποδέχεται την Αταλάντα. Στη Bundesliga Γερμανίας, η Ουνιόν Βερολίνου...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Αν πάρουμε 2-3 ευρωπαϊκά θα είναι φανταστικό»

Ο Ολυμπιακός έχει... τρελάνει την Ευρώπη καθώς μέσα σε λίγες...

«Έχουμε αρκετές πιθανότητες να πάμε τελικό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη NOVA για το επερχόμενο F4...

«Νιώθω ότι θα κατακτήσουμε τα πάντα»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε στη Media Day του Θρύλου για...