roumeliotis

under armor

under armor

Carwiz

Στο...ρελαντί καθάρισε ΠΑΟΚ 73-84

underarmor
redwell

Παίζοντας... τόσο όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη χωρίς να ξοδέψει δυνάμεις καθώς έλειπαν ξανά οι Σλούκας και Φαλ, ο Θρύλος πέρασε από την Πυλαία καθαρίζοντας τον ΠΑΟΚ με 73-84 σε ματς για την 29η ημέρα της Basket League.

Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο στη ρακέτα (43 ριμπάουντ, εκ των οποίων 10 επιθετικά, έναντι 29 του ΠΑΟΚ), ήταν οι Τάιλερ Ντόρσεϊ (19π., 6 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ), Λιβιό Ζαν Σαρλ (16π., 5 ριμπ).

Πρώτος σκόρερ για τον «Δικέφαλο», ο οποίος έπαιξε αναγκαστικά χωρίς σέντερ στο ματς λόγω της ίωσης του Αντονι Λι (έκανε προθέρμανση, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε), με συνέπεια να είναι φανερή η αδυναμία του στη ρακέτα, ήταν ο Ζερμέιν Λοβ (14π., 4 κλ.).

Παρά το νωθρό τους ξεκίνημα, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν την πρώτη περίοδο με θετικό πρόσημο (+4, 17-21). Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά των ερυθρολεύκων, «χτύπησε» από τα 6.75μ. και ισοφάρισε σε 23-23, όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα απάντησαν άμεσα...

Πίεσαν στην άμυνα, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα και με επιθετική πολυφωνία κατάφεραν με ένα επί μέρους σκορ 17-4 να «εκτοξεύσουν» την διαφορά στους 13π. (27-40 στο 18’). Ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε με περιφερειακά σουτ να επιστρέψει στο ματς, όμως, ο Ολυμπιακός διατήρησε σταθερά τις αποστάσεις (34-45 στο 20’).

Με πρωταγωνιστή τον Τάιλερ Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός επέβαλλε απόλυτα τον ρυθμό του και βρέθηκε στο +19 45-64 στο 29’. Με ένα σερί 9-0 ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 10π. (54-64), ο Θρύλος διατήρησε τον έλεγχο μέχρι και το 34’ (58-71), όμως, οι κάκιστες επιθετικές επιλογές των ερυθρολεύκων σε συνδυασμό με την περιφερειακή ευστοχία των γηπεδούχων είχαν ως αποτέλεσμα να πλησιάσει ο ΠΑΟΚ στους 5π. (66-71, στο 37’).

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν αντανακλαστικά και με ένα σερί 8-0 (66-79 στο 39’) ουσιαστικά «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη. Το τελικό 73-84 διαμόρφωσε με τρίποντο στην εκπνοή ο γκαρντ του Δικεφάλου του Βορρά και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ανδρέας Χριστοδούλου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-21, 34-45, 49-64, 73-84

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Λαβ 14 (4/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 κλεψίματα), Καμαριανός 6 (7 ριμπάουντ), ΝτιΛέο 5 (1/6 τρίποντα), Μάντζαρης 2 (8 ασίστ, 2 λάθη), Γιάνκοβιτς 12 (0/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/6 βολές, 8 ριμπάουντ), Ρίβερς 5 (1), Γκριν 11 (1/6 τρίποντα, 3 ασίστ), Χριστοδούλου 12 (2), Καμπερίδης 4, Τολιόπουλος 2 (1/6 σουτ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 4 (1/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Ντόρσεϊ 19 (3/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7/7 βολές, 6 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 8 (3/11 σουτ, 10 ριμπάουντ), Παπανικολάου 4, Ζαν Σαρλ 16 (6/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Έισι 2, Λούντζης 11 (1), Λαρεντζάκης 6 (2), Οικονομόπουλος, Μάρτιν 5 (3 ριμπάουντ), Πρίντεζης 2, ΜακΚίσικ 7 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ).

Ομαδικά στατιστικά - ΠΑΟΚ: 17/33 δίποντα, 9/32 τρίποντα, 12/14 βολές, 29 ριμπάουντ (21 αμυντικά + 8 επιθετικά), 17 ασίστ, 5 λάθη, 8 κλεψίματα.

Ομαδικά στατιστικά - Ολυμπιακός: 19/28 δίποντα, 8/29 τρίποντα, 22/26 βολές, 43 ριμπάουντ (33 αμυντικά + 10 επιθετικά), 16 ασίστ, 13 λάθη, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Την επόμενη βδομάδα, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λάρισα (9/4), ενώ ο Ολυμπιακός θα παίξει πρώτα με τον Άρη (7/4) κι εν συνεχεία με τον Παναθηναϊκό (11/4), σε ένα ντέρμπι που ενδέχεται να κρίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Stoiximan Basket League.

all about house
casino loutrakiou

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

14 σχόλια

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 10:03 Σύνδεσμος σχολίου

    O Muosa;. Iρακινος είναι, έπαιξε Κύπρο (μετανάστης) και τον έφερε Ελλάδα ο Πανιώνιος. Καλός αθλητής, αλλά υστερεί σε κάποια τεχνικά θέματα.

  • ΚΡ
    ΚΡ Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 06:57 Σύνδεσμος σχολίου

    @Snake7.
    -Συμφωνώ μαζί σου για Παναγιώτη Καλαιτζάκη. Έχει φτιάξει κορμί ταμάμ για 2-3αρι, συν μακριά χέρια και τρεξίματα. Στην Λιθουανία, λόγω νοοτροπίας του εγχώριου μπάσκετ που εστιάζει παραδοσιακά στην επίθεση, έχει φτιάξει και το επιθετικό κομμάτι του παιγχνιδιού του γιατί αμυντικά ήταν πάντα προσηλωμένος. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου είναι πιό μπροστά από τον Ρογκαβόπουλο που παρουσιάζει τελευταία καθοδική πορεία σε σχέση με την αρχή της σαιζόν
    - ΜΩΡΑΙΤΗΣ: Πρέπει να προσεχθεί η περίπτωσή του. Είναι 23 χρόνων και πέρα από το έμφυτο ταλέντο σε εκτέλεση & οργάνωση δείχνει φέτος εξαιρετική βελτίωση στο διάβασμα του παιγχνιδιού (τον σταμπάρισα από το παιγχνίδι του Α΄γύρου στο Περιστέρι όπου και τραυματίσθηκε σοβαρά.
    - η διοίκηση της ΕΟΚ, ανήγγειλε πρόσφατα την έναρξη οργανωμένης πανελλαδικής προσπάθειας για την εξεύρεση και συστηματική εκπαίδευση ψηλών ταλέντων από εξειδικευμένους προπονητές μέσω των κλιμακίων των μικρών εθνικών ομάδων. Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξουν ρότα στις ακαδημίες του θρύλου στον τομέα αυτό. Σπίρτζιος και Ζορμπάς κάτι δείχνουν αλλά πρέπει να ψάξουν για 7footers. Έχουμε πήξει σε ασόδια του 1.85 που δύσκολα μπορούν να κάνουν καριέρα στην ομάδα σαν πρότζεκτς, όσο ταλέντα και αν είναι (π.χ. Κολοβέρος, Δρίβας). Μοναδική ευχάριστη έκπληξη ο έγχρωμος μικρός, ξεχνάω το όνομά του, που με ύψος 1.97 και δυνατή σωματοδομή πρέπει να δουλευτεί συστηματικά σαν δυάρι.

  • Panos 7
    Panos 7 Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 20:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ξερουμε οτι Λουτζης - Λαρετζακης παιζουν σε διαφορετικη θεση, δεν ειμαστε τοσο ασχετοι, λεμε ποιος δικαιουτε
    να ειναι στην 12 αδα αυτη την εποχη που ο Λουτζης δικαιωματικα δειχνει να ειναι σε καλυτερη κατασταση.

  • Snake7
    Snake7 Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 19:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Λαρεντζάκης είναι ένας απρόσεκτος γκαρντ που νομίζει ότι ξέρει πολύ περισσότερο μπάσκετ από αυτό που πραγματικά ξέρει. Εδώ στην ΑΕΚ ποτέ του δεν είχε συνεπές σουτ. Περιμένετε να σουτάρει καλά στην Ευρωλίγκα αν στην κούλα σούταρε 1/3? Απλώς εδώ και 3-4 μήνες είναι έως και εκνευριστικός από ανεπαρκής που ήταν.
    Ο Λούντζης έχει σημαντικά μειονεκτήματα για να γίνει factor στο παιχνίδι, αλλά φαίνεται σοβαρός, μετρημένος και το παλεύει. Ούτε αυτός νομίζω ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από αυτό που παίρνει τώρα. Δεν έχει την πολυτέλεια ομάδα τοπ8 Ευρωλίγκας να έχει τόσο άτολμο επιθετικά και με τόσο μέτριο σουτ πόιντ γκαρντ.
    Αν δουλέψει βέβαια το σουτ του πολύ, και βάλει λίγη επιθετική τόλμη, να μπορεί να απειλεί δηλαδή μπασκέτα, και όχι απλώς να κουβαλάει την μπάλα, σίγουρα μπορεί να βρει ρόλο. Μακάρι.
    Πάντως έχει κατασταλλάξει στο μυαλό μου από το Δεκέμβρη ότι ο Λάρρυ περισσεύει με αυτό το ρόστερ. Κυρίως γιατί ακόμα και σαν κόμπο γκαρντ δεν είναι αρκετός, αλλά σαν μπακαπ του Παπ εκτίθεται. Ενώ ένα τρίτο πόιντ γκαρντ επιβάλλεται να υπάρχει για περίπτωση τραυματισμού. Εγώ στη θέση του Λάρρυ θα ήθελα να τον Ευρωπαίο Καλαϊτζάκη. Που με το κορμί που έχει μπορεί να σταθεί σαν τριάρι. Και έχει και πολύ καλύτερο σουτ.
    Ο Ρογκαβόπουλος φαίνεται να έχει κάνει πισωβήματα φέτος. Δεν με πείθει.

    @Redgoal ευτυχώς και εσείς. Γιατί σήμερα διάβασα το αμίμητο δημοσιογραφικό πόνημα ότι ο Μπάρτζι κράτησε τον Έισι γιατί έδεσε λέει σαν παρέα στα αποδυτήρια και δεν ήθελε να τον διώξει.

  • Panos 7
    Panos 7 Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 15:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Red7Arrow συμφωνω για Λαρετζακη ειναι χαβαλες και θελει ταρακουνημα.ισως να μεινει ενα διαστημα εκτος και να παιζει ο Λουτζης που δειχνει σοβαρος και φαινεται η δουλεια που εχει κανει. Οτι εγινε ενα διαστημα με jean charles που δεν επαιζε.

  • ΣΑΚΗΣ
    ΣΑΚΗΣ Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 14:30 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΡΩΤΟΝ ΟΙ ΛΟΥΤΖΗΣ ΛΑΡΕΤΖΑΚΗΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΧΟΥΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

  • ΚΡ
    ΚΡ Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 12:27 Σύνδεσμος σχολίου

    και κάτι ακόμα...ο Λούντζης θα κάνει καρριέρα στον Ολυμπιακό...μην ξεχνάτε ότι είναι 24 ετών και διαθέτει σταθερότητα και σοβαρότητα....αρκεί να δουλέψει τις αδυναμίες του

  • ΚΡ
    ΚΡ Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 12:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, όσοι φίλοι παρακολουθείτε BASKETLEAGUE εφέτος, αλλά σύσσωμοι οι πάγκοι των ΑΡΗ, ΠΑΟΚ και ΗΡΑΚΛΗ έχουν εφτελίσει κάθε όριο αξιοπρέπειας και σοβαρότητας. Για τους φιλάθλους τους δεν χρειάζεται να πώ κάτι. Ισχύει το τι είχες Γιάννη , τι είχα πάντα...ανοησία, ψευτομαγκιά, φαιδρότητα...ο Λυκογιάννης εξελίσσεται ταχύρυθμα σε...Ρασβάν Λουτσέσκου...τα λόγια είναι περιττά...

  • Red7Arrow
    Red7Arrow Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 10:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Λαρετζάκης ΑΝ επαιζε οπως μπορεί να παίξει ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ με Λουτζη. Ειναι πολύ καλύτερος αλλα δεν εχει συνέπεια στη καλή αγωνιστικη φορμα και δυστυχώς αυτο δεν ειναι καλό!

    Εδώ και 3-4 μηνες ειναι τραγικος στις εμφανίσεις του. Και αστοχος εχει γινει και γενικά καθε του επιλογή στο παρκέ ειναι να κανεις το σταυρό σου. Δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη.

    Θεωρώ οτι το εχει ριξει στον χαβαλέ, καπου εχει παρεκτραπεί και δεν δουλεύει σωστά. Αν δείτε τα βιντεάκια με τις παρακάμερες αλλά και κάτι αλλα που ανεβάζει η ΚΑΕ φαινεται οτι ειναι 2 κλικ πιο πανηγυρτζής από ολους.
    Φαινεται να το χαίρεται μεν αλλα χωρις να διατηρεί συγκεντρωμένο το μυαλό του.
    Ενώ πχ βλέπεις τον Ντορσει και εχει σοβαρότητα, δεν ξεφεύγει ούτε επηρεάζεται από τους χαβαλέδες.

    Νομίζω χρειάζεται ενα γερό ταρακούνημα! Δεκτο το να περναει ενας παιχτης περιοδο ντεφορμαρίσματος, ολοι περνάνε και περασαν αλλα αυτός το εχει παρακάνει! Δεν εχει σχέση ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ στον 1ο γύρο της euroleague ΛΑΡΕΤΖΑΚΗΣ με αυτόν του 2ου γυρου. Που ειναι η άμυνες, που ειναι το πάθος και η αυτοπεποίθηση που είχε. Μεχρι και με το καλάθι εχει τσακωθεί!
    Χανει συνεχεια κατι ευκολα σουτ και τον βλέπεις να κινείται μεσα στο γήπεδο λες και ειναι απειρος, λες και τον εβαλαν να παίξει 1η φορά με μεγάλη ομάδα.

    Ο Λουτζης απο την αλλη...ειναι ενα νεο παιδί, ταπεινό, σεβαστικό, καλός για Ελλάδα, τίμιος, αλλα ως εκει!!!
    Δεν....πας πουθενά με Λούτζη αν θελουμε να τα λέμε ολα...καλος αλλα ως ενα σημείο.

  • Panos 7
    Panos 7 Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 02:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Μartin Acy οι δυο ξενοι που πρεπει να αλλαξουν το καλοκαιρι. Και φυσικα Αγραβανης αντι Πριντεζη. Πενταρι αθλητικο(Hall απο μονακο) και τριαρι με τριποντο ( Eddie)αντι Λαρετζακη στην 12αδα ο Λουτζης.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Επιλογές με γκολ 1.78, 1.83 και 1.93

Το κουπόνι του Σαββάτου (18/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Λέτσε υποδέχεται την Αταλάντα. Στη Bundesliga Γερμανίας, η Ουνιόν Βερολίνου...

Read more

Δύο G/G και πορτογαλικό Cοmbο 3.05

Το κουπόνι της Παρασκευής (17/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Φιορεντίνα υποδέχεται τη Νάπολι. Στην Primeira Liga Πορτογαλίας, η Ρίο...

Read more

Μπέτις στο 1.98, Μπόντο Γκλιμτ και cοmbο

Το κουπόνι της Πέμπτης (16/05/24) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ισπανική LaLiga, η Μπέτις δοκιμάζεται στην έδρα της Λας Πάλμας. Στην Eliteserien Νορβηγίας, η...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα από μένα»

Ο Αίζάια Κάναν δεν κρύφτηκε πίσω από το... δάκτυλό του...

Mέσα Πετρούσεφ και έξω Γκος

Συνεχίζει την προετοιμασία του ο Θρύλος για το Game-2 με...

Διαπραγμάτευση για την οψιόν αγοράς Κάρμο

Ο Ντάβιντ Κάρμο είναι ένας από τους παίκτες που ηρθαν...