roumeliotis

Carwiz

Έβγαλε... ψυχή και καθάρισε ΑΕΚ 74-80

casino loutrakiou
redwell

Τραγικός για 28' λεπτά στα Λιόσια ο Θρύλος, πάτησε γκάζι από το τέλος της τρίτης περιόδου και γύρισε από το -16 το ματς με την ΑΕΚ για να πάρει ένα πολύ σημαντικό διπλό 74-80 δια χειρός Σλούκα που έκανε νταμπλ-νταμπλ και οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Πειραιώτες στη νίκη.

Μια ώθηση ψυχολογίας κυρίως, καθώς οι ερυθρόλευκοι οι οποίοι παρουσίαζαν εικόνα διάλυσης απέναντι στην ΑΕΚ σχεδόν για τρία δεκάλεπτα, βρήκαν την... καρδιά του νικητή και έφτασαν σε μια επαναλαμβάνουμε υπερπολύτιμη νίκη που τους διατηρεί ζωντανούς στο κυνήγι της πρωτιάς και του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Οι απουσίες των ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Πρίντεζη ήταν τεράστιας σημασίας και αδύνατο να καλυφθούν, οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν με ασύλληπτο πείσμα και είχαν τον Άντι Ράουτινς στο ματς της ζωής του, όμως η κλάση του Κώστα Σλούκα έκανε στο τέλος τη διαφορά. Ο 32χρονος άσος τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους έχοντας 4/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 32' στο παρκέ και ήταν μαζί με τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ και τον Χασάν Μάρτιν οι μοναδικοί που ξεχώρισαν.

Με επιθετική αιχμή τον Λιβιό Ζαν Σαρλ οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 5-9 στο 5’, όμως, λάθη και κακές επιθετικές επιλογές επέτρεψαν στους γηπεδούχους να απαντήσουν με ένα σερί 9-0 και να βρεθούν στο +5 (14-9) στο 8’. Ο Ολυμπιακός βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας, την πέρασε στην ρακέτα στον Χασάν Μάρτιν και ισοφάρισε σε 21-21. Η ΑΕΚ, ωστόσο, ανέκτησε τον έλεγχο (35-27 στο 20’) βασιζόμενη στην ευστοχία της από την γραμμή των βολών (9/12 έναντι 3/6 του Ολυμπιακού), αλλά και στο περιφερειακό της σουτ.

Με καταιγισμό τριπόντων η Ένωση εκτόξευσε τη διαφορά στους 16π. (55-39) στο 27’. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση, πίεσαν στην άμυνα, έδειξαν υπομονή στην επίθεση και με πρωταγωνιστές τους Κώστα Σλούκα και Χασάν Μάρτιν προσπέρασαν με 61-58 στο 33’. Και δεν σταμάτησαν εκεί... Με τον Σλούκα να εκτελεί από τα 6.75μ. ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +8 (65-73) στο 38’ και στην συνέχεια βασιζόμενος στην καλή του άμυνα, διατήρησε τις αποστάσεις και έφτασε στην τελική επικράτηση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-12, 35-27, 58-50, 74-80

ΑΕΚ (Συμεωνίδης): Κολόμ 11 (3/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 λάθη), Φλιώνης 9 (4/9 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ράουτινς 23 (1/1 δίποντο, 7/10 τρίποντα), Μαυροειδής 4, Χάμερ 16 (2/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη), Πετρόπουλος, Φιλιππάκος, Γκρίφιν 6 (2/8 σουτ), Κουζέλογλου 5 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (1/4 τρίποντα), Ντόρσεϊ (0/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3 λάθη), Λαρεντζάκης 13 (1/4 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Φαλ 4 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Ζαλ-Σαρλ 12 (4/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Έισι 3 (1), Λούντζης 2, Σλούκας 23 (4/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 11 ασίστ), Μάρτιν 15 (7/7 δίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα)

Τα ομαδικά στατιστικά της ΑΕΚ: 13/25 δίποντα, 11/25 τρίποντα, 15/21 βολές, 30 ριμπάουντ (22 αμυντικά - 8 επιθετικά), 20 ασίστ, 4 κλεψίματα, 15 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 19/29 δίποντα, 10/30 τρίποντα, 12/18 βολές, 33 ριμπάουντ (23 αμυντικά - 10 επιθετικά), 20 ασίστ, 8 κλεψίματα, 10 λάθη

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 15η αγωνιστική η ΑΕΚ θα παίξει στην Λάρισα (12/2 στις 20:00), ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το Λαύριο στο ΣΕΦ (14/2 στις 20:00).

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

33 σχόλια

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 11:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε George συμφωνώ, ας κάναμε και 3-4 ήττες, αρκεί να συνοδεύονταν από προώθηση νέων και ταλαντούχων παικτών.

    Λίγους πρωτοκλασάτους έχουμε, ας παίζουν ελάχιστα Ελλάδα αυτοί, και ας βγάλουμε και κάναν παίχτη, από τον Σλούκα και τους Παπ έχουμε να βγάλουμε..

    Εγώ αναφέρομαι στο μικρό ρόστερ και ότι δεν επαρκεί να πρωταγωνιστήσεις σε Ελλάδα/Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν ολόκληρη ομάδα Euroleague να έχει 1 small forward εδώ και χρόνια! Είναι φάση ανωμαλία!

  • George 30
    George 30 Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 04:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε DeCoupePe εγώ αυτό που λέω είναι ότι στην Ελλάδα δεν αντέχουμε την ήττα με τίποτα. Όταν έχουμε ανά 3 μέρες παιχνίδι είναι λογικό σε κάποια παιχνίδια πρωταθλήματος να δυσκολευτούμε. Επίσης μπορεί να έχουμε ξεκινήσει στραβά το νέο έτος στην euroleague όμως ας έχουμε υπομονή.

  • Creeper
    Creeper Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 19:29 Σύνδεσμος σχολίου

    @Γιαννης777 Φίλε Γιάννη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όμως τελικά πείστηκα. Είχαν δίκιο αυτοί για τους Αγγελόπουλους είχα λάθος εγώ. Οι Αγγελόπουλοι είναι οι καλύτεροι πρόεδροι που θα μπορούσαμε να έχουμε την δεδομένη χρονική στιγμή. Καλά να είναι οι σχολιαστές εδώ πέτυχαν με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια. Και με ξεμπρόστιασαν και πέτυχαν αυτό που ήθελαν να σταματήσουν την ενοχλητική φωνή μου. Αλλά καλύτερα και για εμένα. Το ξαναλέω και το εννοώ. Βρείτε μεταξύ σας και οι Αγγελοπουλικοί και οι Μαρινακικοί. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλα.

  • TED 7
    TED 7 Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 17:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Προοπτικη αγωνιστικη για φετος. Δεν χρειαζοταν ολο αυτο το κατεβατο για καραμελες και τσιχλες ρε συ. Γνωριζω την ιστορια μας.
    Για το Υ1. Αυτο παλι γιατι μου το γραφεις; Συμφωνουμε απολυτα. Κατι γραφω εδω στο RG πριν κατι ωρες στο "οι 3 ξενοι που δεν παιζουν"κτλ καπως ετσι δεν θυμαμαι. Γεραματα. ?
    Στο Υ2 εννοειται χαιρομαι παντα να μιλαω με παλιους συναγωνιστες

  • Λύκος
    Λύκος Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 15:56 Σύνδεσμος σχολίου

    TED 7 (περί "προοπτικής" ο λόγος) :
    επειδή ΚΑΙ αυτή η καραμέλα έχει λιώσει πλέον, σου υπενθυμίζω ότι το πιο πετυχημένο ευρωπαϊκά τμήμα του Ολυμπιακού μας, συμμετέχει ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, εδώ και δεκαετίες.
    Αν αυτό το γεγονός, δεν αποδεικνύει την αφοσίωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, να έχει την ομάδα μας ανάμεσα στα κορυφαία clubs της Ευρώπης, τότε τί άλλο να προσθέσω εγώ ; Δεν σέβεται έτσι τον κόσμο ; Δεν φαίνεται πως αγαπάει τον Ολυμπιακό ;
    Χωρίς φανφάρες, χωρίς αυτοδιαφήμιση, χωρίς να είχε ποτέ μπασκετικό κοινό (μόνο ο Άρης έχει τέτοιο).
    ΥΓ 1 : όσο για τη "χρησιμότητα" της συμμετοχής στην κακόφημη Basket League Α1, οι δηλώσεις του Λαρεντζάκη καταδεικνύουν με ξεκάθαρο τρόπο, τι "έχανε" ο Ολυμπιακός δυο χρόνια τώρα. Μόνο ροχάλες, ποδοσφαιρικό χουλιγκανισμό, καταπόνηση και φθορά του συλλόγου σε έναν αδιάφορο και αναξιόπιστο τίτλο.
    ΥΓ 2 : τα παραπάνω σου τα γράφει ένας Φίλαθλος του Ολυμπιακού Πειραιώς, που σαν και σένα, πρόλαβε το Παπαστράτειο.

  • geodiv
    geodiv Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 13:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε συγγαυρε Creeper, τι ειναι αυτα που γραφεις; Σιγα ρε φιλε μην πεθανουμε κιολας για την μπαλα. Κοιταξε τα πιο σημαντικα στη ζωη σου. Περα απ' τις σοβαρες αναλυσεις, υπαρχει και ο χαβαλες για να περναμε καλα. Μην τα παιρνεις ολα στα σοβαρα. Συνεχισε να γραφεις, γιατι κανεις καλες αναλυσεις, αλλα γραφεις και χαζα, οπως ολοι μας. Με φιλικους γαυροχαιρετισμους.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 12:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε George, τι σχέση έχει η Αρμάνι με εμάς;?!! Εμείς ζητάμε αξιοπρεπή 15αδα γιατί δεν βγαίνουν οι υποχρεώσεις εδώ και 20 χρόνια (γιατί το μπάσκετ εξελίχθηκε, δεν είναι το άθλημα των 7-8 παιχτών που ήταν τα χρόνια του Γκάλη και του νεαρού Πασπαλιε).

    H Armani έχει τουλάχιστον 18αδα (ενώ εμείς 13 ενεργούς παίχτες) με τελευταίες μετεγγραφές τους Baldasso, Kell και Bentil, και μπορεί να έχω χάσει και κανέναν άλλο στο μεταξύ.

    Το ρόστερ μας είναι ανεπαρκές, και δεν διαχειρίζεται και σωστά βέβαια από το επιτελείο (χθες 7 λεπτά ο Acy χωρίς κανένα 3αρι και με Λίβιο μόνο;;!!! Στο πρώτο του παιχνίδι ο Jovic πήρε όσα λεπτά έχει πάρει σε 2 μήνες ο Acy Ελλάδα), είναι ανεπαρκές υπό κανονικές συνθήκες, ΣΥΝ ότι διανύουμε ΠΑΝΔΗΜΊΑ μίας πολύ μεταφορικής ασθένειας.

    Δεν χρειάζεται να είσαι κάνας γκουρού του μπάσκετ. Αυτή η χρονιά μπορεί να πληγώσει και να καθορίσει τη μοίρα του συλλόγου για πολλά χρόνια. Τυχόν αποτυχία στην Ελλάδα θα είναι καταστροφική από όλες τις πλευρές (legacy, τίτλων, νέων οπαδών, παρουσίας στο γήπεδο, τα πάντα..)

  • TED 7
    TED 7 Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 10:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Λύκος
    Λιγο δυσκολο να σχοληθουμε με κατι αλλο καποιοι γιατι περασαν πια κατι δεκαετιες και η μπασκεταρα εγινε τροπος ζωης, απο τοτε που μπομπιρας με εσερνε ο γερος μου μαζι του στους τσιγκους στο Παπαστρατειο και στα τελευταια ματς στο Καλλιμαρμαρο. Το προβλημα φιλε μου δεν ειναι οι συγκεκριμενες εμφανισεις αλλα η προοπτικη. Με χαρα να μιλησουμε με επιχειρηματα.
    geodiv
    Φιλε αυτος που καταλαβες. Ειναι οπαδος της κουλας, η ΕΡΤ που την πληρωνουμε ΟΛΟΙ δεν εχει ΕΝΑΝ μπασκετικο ολυμπιακο ολα αυτα τα χρονια κι αυτος εχει κατσικωθει στο ΣΕΦ χαρη στα κονε του. Τον εχω κραξει και απο κοντα. Γλυφτης του βαζελακοπουλου μεχρι αηδιας. Χθες οι αλλοι επαιζαν κατς κι αυτος καθαριζε τα γυαλια του. Στο επιθετικο του Φαλ λχ που δεν ηταν γιατι δημιουργει αποσταση με το χερι, δεν απωθει τον αντιπαλο, ο Φαλ εχει δεχθει 2πλο φαουλ πριν. Ακου την περιγραφη. Οπως κ στο αντιαθλητικο στο χασαναρο απο το Γριφιν που το εδωσε απλο ο Κάκος του μπασκετ. Του τραβαει τον ωμο και τον κατεβαζει. Τελος. 7-8
    τετοιες φασεις ειδα κι ο αλλος πετουσε παλι αετο. Αλλα θα βγαλει παλι κανενα γελοιο "σλουκι λουκ πασαρει και σουταρει πιο γρηγορα απ τη γιαγια του" και θα ξανακανει το φιλο. Χρονια αυτη η κολωνια. Ειναι πολλα που θελω να γραψω αλλα σεβομαι το RG. Συμφωνα με καποιον γνωστο που ξερει, ο Μπουρουσης οταν ειχε πει αυτο για τους αφους ειχε ερθει σε αγανακτηση απο αυτα που εβλεπε απο παρατρεχαμενους τετοιου ειδους που απο πισω κτλ. Αυτο δεν το ξερω, αλλα μ αυτα που βλεπω δεν αποκλειεται.
    Ο Γουοκαπ και μ'αρεσει και μια χαρα ειναι. Ειναι ενας "Χακετ". Δυνατο παιδι, στις αλλαγες θα παιξει ξυλο με τους ψηλους, σοβαρος, φυσικα χρειαζεται. Πολυεργαλειο. Αλλα τι να κανουμε που σημερα τα γκαρντ πρεπει να δημιουργουν και για τον εαυτο τους και για την ομαδα. Ο Γουοκαπ ειναι πιο πολυ οργανωτης κι οχι δημιουργος. Ταιριαζει πιο πολυ με το Σλουκα οχι με το Ντορσι ο οποιος εχει κι αυτος το ιδιο προβλημα. Καλως αποκτηθηκε, αλλα εκει θελουμε και κατι αλλο να "βοηθαει" τον Κωστα. Το μονιμο ερωτημα αν θυμασαι με το Βασιλη κι αν χρειαζεται 2ος πυλωνας. Ο Βασιλης ηταν ο Βασιλης ομως, και ηθελε τη μοναξια του. Ο Κωστας ειναι αλλιως. Και δεν μιλαω για τις αξιες ουτε τον τροπο παιχνιδιου.

  • Γιαννης777
    Γιαννης777 Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 09:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Creeper καλημέρα
    Να συνεχίσεις να γράφεις όπως έγραφες,εσύ έχεις δικαιωθεί στο θέμα μπαρτζωκα -προεδρων, δείξε κατανόησή στα εξαπτέρυγα του μπαρτζωκα περνάνε δύσκολες στιγμές....

  • Creeper
    Creeper Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 07:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Ζητώ συγνώμη με όσους από εσάς συγκρούστηκα στο παρελθόν και είπαμε (ολες οι πλευρές και όχι μόνο εγώ) και μια κουβέντα παραπάνω. Το έκανα για την αγάπη μου για τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας τον Ολυμπιακό και δεν ανέχομαι από κανέναν να μου λέει οτι είμαι τρολ ή οτι έχω σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα επειδή πολύ απλά δεν συμφωνώ μαζί του. Το καταλαβαίνω οτι και εγώ μερικές φορές παρεκτράπηκα και έπεσα στην παγίδα ατυχών χαρακτηρισμών του τύπου "κομπλεξικός", "γραφικός", "κακομοίρης" και δεν έπρεπε γιατί σχεδόν όλοι Ολυμπιακοί είμαστε εδώ και στην τελική μόνο το καλό της ομάδας μας ενδιαφέρει. Δεν έχω άλλωστε προσωπικά με κανένα σας απλά αγαπάτε τον Ολυμπιακό με τον δικό σας τρόπο λεσρω και αν ορισμένες φορές διαφωνώ

    Τα Παναθηναικά τρολ δεν νομίζω οτι είναι πολλά εδώ μέσα. Ακόμα και ο Τακης που με αποκάλεσε τρολ εγώ πιστεύω οτι είναι κανονικός Ολυμπιακός αλλά όπως είπα δεν έχει μάθει να δέχεται την κριτική στα πρόσωπα που αγαπάει και αυτό είναι κακό. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πρόσωπα!!!

    Ξέρω οτι ακούγομαι πολύ μελό και δραματικός αλλά ο πραγματικός ο λόγος που σταματάω από εδώ μέσα δεν είναι η επίθεση του Τακη. Αυτή ήταν μόνο η αφορμή. Το είχα σκεφτεί καιρό πριν. Απλά δεν θέλω να επιβαρύνω πιο πολύ την σωματική μου υγεία από τα σχόλια και τις ανούσιες κόντρες. Γιατί η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή. Άλλωστε αν δεν έχει κανείς υγεία δεν μπορεί να χαρεί εκτός των άλλων και τον Ολυμπιακό (ακόμα και τον μπασκετικό).

    ΥΣ. Redgoal μια τελευταία παράκληση. Θα αντιγράψω και θα ανεβάσω αυτό το ίδιο το σχόλιο μου σε μερικά άλλα άρθρα σας εδώ στο site πολύ απλά για να το δουν όλοι έτσι ώστε είτε να χαρούν, είτε να προβληματιστούν, είτε να σφυρίξουν αδιάφορα. Σε παρακαλώ πέρασε το. Σε ευχαριστώ που μου έδωσες το βήμα γαι να συζητώ με φίλους για τα νέα της αγαπημένης μας ομάδας άσχετα αν με μερικούς από αυτούς είχα μερικές κόντρες στο παρελθόν. Και αυτά μέσα στο παιχνίδι είναι. Είσαι πραγματικά μακράν των άλλων το καλύτερο site για την ενημέρωση των φιλάθλων του Ολυμπιακού και είναι προς τιμήν σου που περνάς όλες τις απόψεις έστω και αν με πολλές από αυτές δεν συμφωνείς. Καλή συνέχεια.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more

Με 1.70 στην Τούμπα, Ρέιντζερς και G/G

Το κουπόνι της Κυριακής (28/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Ελεεινό... σφάξιμο Θρύλου 80-82 η Μπάρτσα

Μετά από ματς-θρίλερ που έσπασε... καρδιές, κρίθηκε στην παράταση με...

Τελείωσαν όλα γιατί ξεκάθαρα δεν σε αφήνουν...

Εμείς πρώτοι πρώτοι εδώ έχουμε γράψει 1.000 φορές για την...

Συγχαρητήρια στη Μπάρτσα, όντως τώρα;

Την ήττα την αντέχω όταν ο αντίπαλος είναι ανώτερος και...