roumeliotis

Carwiz

Ισοπεδωτικός...Θρύλος 75-50 τη Μπασκόνια

casino loutrakiou
redwell

Ονειρικό και πολλά υποσχόμενο το "ντεμπούτο" του Θρύλου στην Euroleague 2020-21 καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διέλυσε τη Μπασκόνια με 75-50 στο ΣΕΦ κάνοντας και... συντήρηση δυνάμεων.

Τρομερό ροτέισον 11 παικτών από τον Coach-B, σκυλίσια... άμυνα με φουλ ενέργεια και συγκέντρωση από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και μια εύκολη νίκη που σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας.

Χωρίς τον Κώστα Σλούκα στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέλνει στο τζάμπολ τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Στον αντίποδα, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς επέλεξε για την αρχική πεντάδα τους Γκρέιντζερ, Μαρίνκοβιτς, Φοντέκιο, Κοστέλο, Ίνοκ.  

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν με ενέργεια και πήραν γρήγορα τον έλεγχο. Μόνο μέχρι το 7-7 μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων» οι Βάσκοι, με λύσεις από τον νεαρό ταλαντούχου ψηλό Στίβεν Ίνοκ (7π.). Ο Σάσα Βεζένκοφ (12π. στην 1η περίοδο) είχε μπει «καυτός» σημειώνοντας γρήγορα 6 πόντους, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (7π. στο 1ο δεκάλεπτο) μοίραζε ασίστ και εκτελούσε. Μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου που πέτυχε 5 πόντους, αλλά κυρίως χάρη στην πιεστική άμυνα, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 20-7 και 28-13 στο 10ο λεπτό.

Μονόλογος των Πειραιωτών αποδείχτηκε η δεύτερη περίοδος. Στο παρκέ ξεκίνησαν οι Σλούκας, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ, Ζαν-Σαρλ και Μάρτιν. Οι ψηλοί του Ολυμπιακού έκλειναν τους διαδρόμους στους παίκτες του Ιβάνοβιτς (ο Πρίντεζης πέρασε στο 4, με τον Ζαν Σαρλ στο 5, όταν βγήκε ο Μάρτιν), με αποτέλεσμα να σημειώσει μόλις 9 πόντους η ομάδα της Βιτόρια μέχρι το ημίχρονο.

Τα 14 λάθη των Βάσκων έναντι των τριών του Ολυμπιακού ήταν απόρροια της πίεσης που λάμβαναν από την άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι έκαναν το ένα κλέψιμο μετά το άλλο. Το +29 (47-18) ήταν η μεγαλύτερη διαφορά για το 47-22 στο ημίχρονο.

Με τον Μουσταφά Φαλ να σκεπάζει τα καλάθια στην 3η περίοδο και να τροφοδοτείται άλλοτε από τον Παπανικολάου και άλλοτε από τον Σλούκα, ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοπορία. Έστω κι αν δέχτηκε 20 πόντους σε αυτό το διάστημα από την Μπασκόνια που είχε κορυφαίο τον Ρόκας Γκιεντράιτις. Ο Μπαρτζώκας δοκίμασε σχήματα, οι παίκτες του έδειχναν να το απολαμβάνουν, για το 63-42 στο 30ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός έδειξε σοβαρότητα και στην 4η περίοδο, με την Μπασκόνια να μην μπορεί να προβάλει αντίσταση και ο ηλεκτρονικός πίνακας να γράφει 75-50 τελικό σκορ.  

Διαιτητές: Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Χορντόβ (Κροατία), Περάντι (Εσθονία) 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-13, 47-22, 63-42, 75-50

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 7 (1), Λούντζης, Λαρεντζάκης, Φαλ 11, Σλούκας 10 (2), Μάρτιν 3, Βεζένκοφ 16 (1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 8 (2), Ζαν-Σαρλ 6, ΜακΚίσικ 8 (2)

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Μπαρέρα, Σεντεκέρσκις 4, Μαρίνκοβιτς, Γκρέιντζερ 2, Φοντέκιο 5 (1), Ίνοκ 7 (1), Κοστέλο (1) 11, Γκιεντράιτις 15 (1), Νόκο 6, Κούρουτς

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

21 σχόλια

  • Dimitris
    Dimitris Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 16:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Σωστος ο γιωργος πετρουπολη...δυστυχως ειναι γνωρισμα μας αυτο κ πρεπει να αλλαξει γιατι δημιουργει τοξικοτητα και τελειως εφημερη στηριξη

  • Τκ
    Τκ Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 15:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον προπονητή για την νίκη ..Είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα ... δουλειά δουλειά δουλειά....
    Επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο πιστεύω ότι με αυτά που είδαμε πέρσι και με την χτεσινή εμφάνιση η ομάδα χρειάζεται αθλητικό ψηλό για αλλαγή του φολ...ο Μάρτιν στην άμυνα είναι απαράδεκτος....η τρύπα στο 3 θα καλυφθεί....στο 5 με τίποτα...θα παρακαλάμε μην βγάλει τραυματισμό ο φολ...παίκτης που δεν μπορεί να μαζέψει ριμπάουντ δεν......τα λέμε από πέρσι όπως και για τον Έλλις.,..
    Συνεχίζουμε και μπράβο στην ομαδα

  • Γιωργος Πετρουπολη
    Γιωργος Πετρουπολη Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 12:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Σύνδεσμος σχολίου
    Αυτά είναι! Κερδίζει η ομάδα; 6 σχόλια. Χάνει η ομάδα: 46 σχόλια. Δεν παίζεστε! Λυπάστε στις χαρές και δε σας βγαίνει ένα μπράβο, ενώ χαίρεστε στις λύπες να κάνετε πικρόχολη κριτική. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μας!!!

    ΕΙΠΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΕ ΖΑΚ

  • Dimitris
    Dimitris Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 11:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Με ένα τριάρι να προσφέρει δέκα δεκαπέντε λεπτά η ομάδα θα φυσάει ,κατά προτίμηση καλό σουτερ ,όπως κ να έχει η ομαδα ενισχύθηκε,έχει βάθος πρωτόγνωρο κ θα δούμε αλλά πράγματα φετος

  • RedV
    RedV Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 10:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στην ομάδα για την εμφατική νίκη! Εντάξει, η Μπασκονια είχε σημαντικες απουσιες αλλά μήπως εμείς δεν είχαμε στο περσινό μεταξύ μας παιχνίδι στο ΣΕΦ που πήρε και την πρώτη της νίκη μετά από 15 σερί ήττες;
    Το καλύτερο είναι πως δεν πιάσαμε και καμιά super απόδοση, όλοι οι παίχτες έκαναν απλώς την δουλειά τους. Κανεις δεν ξεχώρισε, κανείς δεν υστερησε. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Παπανικολάου που έκλεισε στόματα με την χθεσινή του απόδοση μετά από 9 μήνες απραξίας.
    Παρόλα αυτά όχι εφησυχασμος, όχι πανηγύρια. Έχουμε ακόμα πολλη δουλειά και η χθεσινή νίκη δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Χρειαζόμαστε ενίσχυση στο 3 και στο 5. Αναρωτιέμαι πόσο δυνατή θα ήταν η φροντ λαιν μας αν είχε υπογράψει ο Κώστας Αντετοκουμπο.
    Πάμε γερά αύριο με ΑΕΚ!

  • Chrisss
    Chrisss Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 10:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχει δείξει η ιστορία ότι ο Μπαρτζωκας φτιάχνει ομαδάρες όταν πετυχαίνει η χημεία μεταξύ των παικτών που επέλεξε . Αυτό φαίνεται να έχει συμβεί φέτος . Αυτός είναι ο λόγος που διστάζει να κάνει κίνηση για επιπλέον ξένο . Μπορεί να φέρει καλύτερο παίκτη από τον Μάρτιν πχ και να είναι η ομάδα χειρότερη ? Σίγουρα ναι . Γιατί ? Γιατί πολύ απλά η χημεία είναι λαχείο και δεν ξέρεις αν θα σου κάτσει .
    Όμως υπάρχει και ένα άλλο θέμα που οι περισσότεροι δεν το λαμβάνουν υπόψη . Ο κοουτς δεν θέλει απλά ένα καλό παίκτη αλλά παίκτη με εμπειρία στην Ευρωλίγκα . Τέτοιοι είναι λίγοι την δεδομένη στιγμή . Να το θυμηθείτε , το μεγάλο όπλο της ομάδας μας θα είναι ότι οι 11 στους 12 είναι έμπειροι στην διοργάνωση.
    Κατά τα άλλα : Λιβιό καλύτερος στο 5 απ' ότι στο 4 . Θα είναι το πενταρι που θα κλείνει τα ματς .
    Ντόρσεϊ , πολύ καλός και δημιουργός .
    Φαλ , μου άρεσε πολύ .
    Πρίντεζης , τώρα που θα είναι ξεκούραστος θα κάνει παππάδες .
    Βεζε , ηγέτης .
    Λαρε , Μακισικ , απροσπέλαστοι .
    Παπ , ήταν και είναι παικταράς .
    Σλούκας και Γουοκαπ , αναμενόμενα καλοί .

  • Μέχρι Τέλους
    Μέχρι Τέλους Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 09:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Πειραιάς - Θρύλος - Ευρωπαϊκή Ιστορία,
    και μέσα στη Φαληρική παραλία.

  • Deep7
    Deep7 Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 08:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Θέλουμε ενα αθλητικό ψηλο ο Μαρτιν δεν μπορει αμυντικά ...η Μπασκονια δεν ειχε Μπολντγουιν και Πιτερς χτες 2 βασικους και έχασε την μπάλα...φαντάσου τον Ολυμπιακό χωρις Σλουκα και Φαλ...πάρτε παίκτη θωρακιστε την ομάδα η Ευρωλίγκα ειναι μια σκληρή Λίγκα και σε εκθέτει άσχημα και για πλακα οπως ειχε πει ο Μπαρτζωκας ...παρτεεεεεεεε παιιιιιικκτηηηηηηη

  • Jiannis77
    Jiannis77 Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 07:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στους παίκτες και τον προπονητή για την εξαιρετική πρεμιέρα, που πάντα κρύβει παγίδες!!!

    Μετά από καιρό, ευχαριστήθηκα να βλέπω μπάσκετ από την ομάδα μας!!!

    Είναι ακόμα πολύ νωρίς, αλλά ήδη φαίνεται ότι έχει γίνει δουλειά στην προετοιμασία και τις προπονήσεις και πραγματικά με 1-2 προσθήκες θα πάμε για μεγάλα πράγματα και θα γυρίσουμε εκεί που αξίζουμε.

    Μοναδική παραφωνία ο Χασάν Μάρτιν, που δεν παίρνει ριμπάουντ ούτε με αίτηση και δεν κόβει ούτε με βαλέ. Ενθαρυντική εμφάνιση από τον Κώστα μας τον Παπανικολάου, που μάλλον δείχνει να συνέρχεται απην πολύμηνη αποχή του.

    Κι εγώ επιθυμώ να πάρουμε και τους 2 παίχτες που λέει όλος ο κόσμος ότι έχει η ανάγκη να πάρει η ομάδα, για να είναι πλήρης και θωρακισμένη, αλλά δεν αποφασίζω, ούτε πληρώνω εγώ. Ίσως είναι προτιμότερο να έρθει ο αθλητικός σέντερ, μιας και στο 3 υπάρχουν υπάρχουν περισσότερα περιθώρια για τρικ και αλχημείες.

    Μακάρι να μπουν και οι τελευταίες πινελιές στο ρόστερ και να απολαύσουμε επιτέλους το άθλημα που προσφέρει θέαμα και συγκινήσεις, όσο κανένα άλλο.

  • ΝΙΚΟΣ, μόνο θρύλος
    ΝΙΚΟΣ, μόνο θρύλος Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 06:53 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΖαΚ. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
    ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more

Με 1.70 στην Τούμπα, Ρέιντζερς και G/G

Το κουπόνι της Κυριακής (28/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Ελεεινό... σφάξιμο Θρύλου 80-82 η Μπάρτσα

Μετά από ματς-θρίλερ που έσπασε... καρδιές, κρίθηκε στην παράταση με...

Αποκάλυψη... Έβανς για Ολυμπιακό (vids)

Είναι... κοινό μυστικό ότι ο Κίναν Έβανς, εκτός σοβαρού απροόπτου...

Τελείωσαν όλα γιατί ξεκάθαρα δεν σε αφήνουν...

Εμείς πρώτοι πρώτοι εδώ έχουμε γράψει 1.000 φορές για την...