roumeliotis

under armor

under armor

Carwiz

«Θυσία» Μιλουτίνοφ για επιστροφή...

underarmor
redwell

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με προ ημερών ανακοίνωσή της διέψευσε κάθε μεταγραφικό σενάριο αλλά αυτό δεν εμποδίζει κανέναν να καταγράφει καθημερινά σχεδόν πληροφορίες που εμπλέκουν τον Θρύλο με παίκτες.

Στην Ιταλία βάζουν στο κόλπο για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Ολυμπιακό καθώς ο Σέρβος σέντερ όλα δείχνουν ότι θα την... κάνει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ματέο Αντρεάνι έγραψε ότι ο Ολυμπιακός, μαζί με Φενέρμπαχτσε και Βίρτους Μπολόνια έχουν δείξει πολύ ζεστό ενδιαφέρον για τον Σέρβο διεθνή και η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Ο Θρύλος πάντα θα έχει ανοιχτή την... αγκαλιά του για τον "Νίκο" αλλά σε νορμάλ οικονομικά επίπεδα και εντός των δικών του ορίων και όχι της ΤΣΣΚΑ και της Εφές και της Ρεάλ. 

Το σίγουρο είναι πως για να γίνει πράξη η επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, θα χρειαστεί "θυσία" από τον ίδιο τον παίκτη και όχι από τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος ξέρει τι μπορεί να ζητήσει από τους Πειραιώτες και για να γίνει το come back, είναι καθαρά θέμα δικό του, εφόσον φυσικά έχει την έγκριση του Γιώργου Μπαρτζώκα...

all about house
casino loutrakiou

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

52 σχόλια

  • Red7Arrow
    Red7Arrow Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 01:18 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΚΟΜΠΟ καλυτερος του Ντορσει ; ; ; ΡΕ ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ!!!???

    Εσύ πρέπει να εισαι από αυτούς που βλέπουν Ολυμπιακό μαλλον την επομενη μερα τα στιγμιότυπα στο youtube...δεν εξηγείται αλλιώς. Συν οτι κάτι παίρνεις και φτιάχνεσαι.

  • Κοκιν.ολε
    Κοκιν.ολε Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 01:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Βρε.Μπαρτζωκα. θελουμε.εναν.οκομπο. αντι.Ντορσει. καλητερος.και.τον .Μπολομποι.και.σεντερ.Τζεκιρι.??

  • Andregon
    Andregon Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 02:52 Σύνδεσμος σχολίου

    @DeCoupePe,
    Θεωρώ ότι ξεκινάμε τις υποθέσεις μας από μια εντελώς διαφορετική βάση αφού εγώ αναφέρομαι στην πιθανή απόκτηση παίκτη που δεν έχουμε (4-5άρι) και μας λείπει ενώ εσύ αναφέρεσαι στην πιθανή απόκτηση παίκτη που θα ήταν ενδεχομένως καλύτερος από αυτόν που ήδη έχουμε (5άρι).
    Η ομάδα έχει ήδη 2 σέντερ τα οποία βάσει αγωνιστικού χρόνου που έλαβαν φέτος στην διοργάνωση της Euroleague φαίνεται πως ο κόουτς Μπαρτζώκας τα εμπιστεύεται. Για τον Φάλ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αφού ανανέωσε πρόωρα με την ομάδα μας. Μένει ο Μαρτίν του οποίου το συμβόλαιο λήγει και ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί. Πάντως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ψήφος εμπιστοσύνης προπονητή προς παίκτη από αυτό που συνέβη φέτος παρότι ο Μαρτίν ήταν τραυματίας και ανέτοιμος για μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Αντίθετα 2 χρόνια τώρα ο Ζαν Σαρλ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον διτό ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε. Η ομάδα καλώς ή κακώς έχει μάθει να παίζει χωρίς αυτόν κάτι που εμφαίνεται από τον αγωνιστικό χρόνο που του δόθηκε. Επιπροσθέτως ο κόουτς ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να τον κατεβάσει μια θέση κάτω αντίθετα προτίμησε να δώσει 35 λεπτά! στον Βεζένκωφ και αυτό κάτι λέει. Αν συνυπολογιστεί ότι καταλαμβάνει θέση ξένου και κοστίζει μάλλον αρκετά (€ 400χιλ.) για ρόλο εκτός βασικού ροτέϊσον τότε το μέλλον του στον σύλλογο μόνο ευοίωνο δεν φαίνεται.
    Δεν έχει να κάνει με την συμπάθεια μας ή την αντιπάθεια μας αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα οποία μπορεί προσεχώς να αλλάξουν αφού εκκρεμεί μια σειρά δύσκολων αγώνων με τον ακατανόμαστο για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος όπου η σπουδαία απόδοση ενός αθλητή που δεν έχει πείσει τον προπονητή έως τώρα να κρίνει τελικά την παραμονή του.
    Πέραν όλων αυτών που λέμε αγνοούμε αμφότεροι μια πάρα πολύ σημαντική παραμέτρο. Δεν έχει να κάνει με το τι θα θέλαμε εμείς ως οπαδοί ή τι θα ήθελε η ομάδα μας. Εχει να κάνει και με το τι θα ήθελαν οι ίδιοι οι αθλητές.
    Για παράδειγμα, ο Ζαν Σαρλ θα ήθελε να παραμείνει σε μια ομάδα με τόσο περιορισμένο ρόλο και αγωνιστικό χρόνο 10 λέπτου; Πολύ αμφιβάλλω και άσε που ούτε και εμείς θα θέλαμε να δώσουμε και 3η σεζον 400χιλ για παίκτη που θα καταλαμβάνει θέση ξένου για τέτοιο μικρό χρόνο / ρόλο.
    Ομοίως κάνω και εγώ το λάθος και εικάζω ότι ο Χασαν Μαρτίν θα συμφωνήσει στα ίδια χρήματα (€ 300χιλ) που παίρνει και ότι με τέτοιο χαμηλό κόστος θα είναι μια πολύ καλή περίπτωση για μια θέση σέντερ εκτός βασικού ροτέϊσον. Αλήθεια πόσο σίγουρο είναι ο εν λόγω πάικτης για 3η συνεχόμενη σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο πως θα διατηρήσει τόσο χαμηλές οικονομικές απαιτήσεις και μάλιστα για ένα υποδεέστερο ρόλο εκτός βασικού ροτέϊσον;
    Και για να το πάω ένα βήμα πιο πέρα, ο μέχρι πρότινος "ερασιτέχνης" (αλλά πολλά υποσχόμενος εφόσον δουλέψει) μπασκετμπολίστας Κώστας Αντετοκούμπο ήθελε πέρυσι εγγυήσεις αγωνιστικού χρόνου και υπέγραψε με λίγα χρήματα (κάτω από € 150χιλ.) στην Asvel. Πέραν του ότι δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο (είχε 1+1) ας υποθέσουμε ότι εξασφαλίζει με κάποιο τρόπο την ελευθερία του. Ποιός μας λέει ότι παίζοντας ήδη μια 1 σεζον επαγγελματικό μπάσκετ και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο, ότι θα ζητάει τα ίδια χρήματα, δεν θα έχει απαιτήσεις για αγωνιστικό χρόνο και θα υπογράψει σε εμάς τουλάχιστον 2ετές συμβόλαιο;
    Γιατί όπως έχω πει πολλές φορές εμείς αποκλείεται να γίνουμε το stepping stone του νεαρού (με δεδομένες ελλείψεις ακόμη από τα βασικά) αθλητικού παίκτη προκειμένου να γράψει βιογραφικό μήπως και πατήσουν πάνω σε αυτό για να τον ξαναπάρουν πίσω στην Αμερική με κάποια αιτιολογία για χάρη του παγκοσμίως διάσημου αδερφού του.
    Συνεπώς καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι για την ώρα αφού μετά το τέλος της σεζόν και αναλόγως των συνθηκών που θα διαμορφωθούν τα ξαναλέμε έχοντας πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αλλωστε αν δεν τελειώσει η σεζόν οριστικές αποφάσεις για τις αποχωρήσεις ή τις προσθήκες αποκλείεται να υπαρξουν.
    Στηρίζουμε την παρούσα ομάδα και τους συντελεστές της, παίρνουμε το πολυπόθητο πρωτάθλημα και μετά βλέπουμε...

  • gp77
    gp77 Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 10:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Χωρίς να θέλω να το παίξω ειδήμονας αυτό που γενικά διαρρέει δειλά δειλά από ορισμένους γύρω γύρω από την ομάδα είναι τρία πράγματα.
    1)Φέτος θα δοθεί προθεσμία, το πολύ μέχρι τέλη Ιουλίου, στον Ντόρσει για να ανανεώσει ή όχι.
    2) Αν ανανεώσει ο Ντόρσει τότε οι μεταγραφές θα είναι υπόθεση 1-2 εβδομάδων. Αυτό σημαίνει πως έχουν βρεθεί οι στόχοι, έχουν γίνει και κάποιες διερευνητικές επαφές. Σημαντικό ότι επιστρέψαμε στο Final 4 και γενικά με το κλίμα που έβγαζε φέτος η ομάδα είναι πολλοί αυτοί που επιθυμούν να έρθουν να παίξουν.
    3) Για τον εν λόγω κύριο που αναφέρεται το άρθρο, βγαίνει πως ο ίδιος προσέγγισε την ομάδα για πιθανή επιστροφή.......
    Τέλος, και αυτό αποτελεί προαίσθημα όπως με τον Μπολομπόι, νομίζω θα γίνει έντονη προσπάθεια για Γκργκόνις, καθώς τέτοιοι παίχτες αρέσουν στον κόουτς. 2-3αρια δηλαδή με καλό σουτ, όπως είχε φέρει κάποτε τον Λοτζέσκι σε εμάς, αργότερα τον Μπρόκχοφ στην Λοκομοτίβ ή ανέδειξε τον Έρικσον στην Μπαρτσελόνα.
    Όσον αφορά τους τελικούς αν οι δύο αιώνιοι συνεχίσουν με την απόδοση που έχουν στα ημιτελικά νομίζω θα ξεμπερδεύουμε γρήγορα και σχετικά εύκολα. Αν ξαφνικά οι δικοί μας δεν μπορούν να σταυρώσουν καλάθι και οι απέναντι τα βάζουν όλα τότε ίσως και να δυσκολευθούμε, αν και θεωρώ αδύνατο να χάσει τρεις φορές αυτός ο Ολυμπιακός από αυτό τον Παναθηναικό.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 23:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενδιαφέρουσα μπασκετική συζήτηση, δυστυχώς δεν είχα ελεύθερο χρόνο να συμμετέχω περισσότερο. Άλλωστε έχουμε τελικούς ακόμη. Η ομάδα φαίνεται σε καλή κατάσταση, ας τελειώσουν ότι άρχισαν.

    Γενικά οι περισσότεροι που παρακολουθούν - και ειδικά εσείς κύριοι - γνωρίζουν τις απόψεις μου για το πως θα έχουμε μία πληρέστατη ομάδα, και πόσο πολύ συμπαθώ τον Livio και πόσο πολύ λιγότερο τον Martin!

    Το μόνο που θέλω να υπενθυμίσω είναι ότι η ομάδα διψάει για p n r, ήταν το σήμα κατατεθέν μας για χρόνια, έχουμε Σλούκα/Walkup και Dorsey/Λαρεντζάκη (μπορούν να παίξουν το 1-2 με τον κατάλληλο παρτενέρ, δεν είναι μονοδιάστατοι). Πρέπει η ομάδα να το βελτιώσει αυτό σε μεγάλο βαθμό. Οποιοσδήποτε από την θέση 3 και πάνω, ας έχει και αυτό το χαρακτηριστικό στο οπλοστάσιό του και θα γίνουν θαύματα..

    Για 3η επιλογή στα σέντερ και στα power forward μία χαρά είναι ο Άντε. Έχει ενέργεια και hustle plays που φέτος είχαμε σχεδόν μηδεν από τον πάγκο (μόνο McKissic ενέργεια, hustle plays πάνω από το καλάθι σε άμυνα και επίθεση ΚΑΝΕΝΑΝ). Είναι Έλληνας, και δεν πιάνει θέση ξένου. Δεν χρειάζεται για 3ες επιλογές να πιάνουν πολύτιμες θέσεις ξένων (που δεν είναι σούπερ ταλέντα υπό ανάπτυξη). 125.000 παίρνει στην ASVEL.

    Πάντως βλέπω μεγάλη ενδυνάμωση κάποιων ομάδων, οι 2-3 μεταγραφές πρέπει να είναι spot on.. Άντε να δούμε και τους τελικούς!

  • gp77
    gp77 Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 16:55 Σύνδεσμος σχολίου

    @Andregon σωστά όλα όσα γράφεις. Εξάλλου και εγώ είχα γράψει για τον συγκεκριμένο παίχτη πριν από λίγο καιρό ως έτοιμο για το step up. Έχει σίγουρα στοιχεία που λείπουν από την ομάδα και θα μου άρεσε μετά από χρόνια να δω παίχτη σκόρερ στο 3 και ειδικά με τα χαρακτηριστικά που έχει ο συγκεκριμένος.
    Επίσης πρέπει να φορτώσεις τις θέσεις 3-4 διότι φέτος μπορεί να βγήκε η χρονιά αλλά αν του χρόνου σου τραυματιστεί χτυπά ξύλο ένας εκ των δυο βασικών σου τι θα κανεις; Βεζενκοφ μετά από χρόνια όπου στα 3-4 αγωνιζόταν 35 λεπτά χρειάζεται ειδική μεταχείριση τόσο στην καλοκαιρινή προετοιμασία όσο και στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν για να μην βγάλει τραυματισμούς και να έχει ανάλογη απόδοση. Παπανικολάου έχει ακόμα 2-3 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο αλλά πρέπει να προετοιμάζεις την διάδοχη κατάσταση. Το προφανές επίσης είναι να έχεις σε κάθε θέση παίχτες που αλληλοσυμπληρώνονται και έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Γι αυτό και ταίριαξαν τόσο πολύ οι Σλούκας-Γουοκαπ ή οι Ντορσει-Μακισικ στο 2.
    Λαμβάνοντας υπόψη το συγκεκριμένο αυτο που σου λείπει στο 3 είναι κάποιος με έφεση στο σκοράρισμα είτε πιο καθαρόαιμος σουτέρ είτε πιο all around. Επίσης στους ψηλούς σου λείπει κάποιος με παιχνίδι πάνω από την στεφανη είτε στο 5 είτε ενδιάμεσα σαν 4-5.
    Πουθρες ακούγεται τόσο πολύ στα σχόλια κυρίως λόγω του παρολίγον γάμου πρόπερσι το καλοκαίρι . Ίσως να υπάρξει εκ νέου ενδιαφέρον. Υπάρχει βέβαια και ο Μίκι από την Ζενίτ που και αυτός πλέον θα έχει πιο προσιτό συμβόλαιο και σίγουρα θα προσθέσει στοιχεία που λείπουν. Βέβαια προσωπικό προαίσθημα είναι πως θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για τον Μπολομποι.

  • Andregon
    Andregon Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 15:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Φιλε gp77,
    H αναφορά μου στον Bonzie Colson έγινε αποκλειστικά και μόνο γιατί το περασμένο καλοκαίρι που δεσμευόταν με συμβόλαιο στην Karsiyaka υπήρχαν διερευνητικές επαφές για την απόκτησή του. Προσεχώς είναι ελεύθερος και αυτό μπορεί να λέει κάτι, μπορεί και τίποτα διότι πλέον με την αποχώρηση των Ρωσικών ομάδων από την Eυρωλίγκα η αγορά είναι διαφορετική.
    Η επιλογή παίκτη από χαμηλότερο επίπεδο εμπεριέχει ρίσκο όμως αυτό ισχύει για κάθε μεταγραφή. Προφανώς ο παίκτης έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όμως τα πρώτα είναι πολύ περισσότερα από τα δευτερα.
    Ως παίκτης (3-4άρι) πίσω από Βεζένκωφ και Παπανικολάου και να θέλει δεν θα έχει τα χρονικά περιθώρια για κατάχρηση προσπαθειών. Eίναι ένας αθλητικός παίκτης-σκορερ που διαχρονικά έχει καλό ποσοστό από το τρίποντο (την τελευταία 3ετία 37,8% - φέτος 39,4%) και ταυτόχρονα αρκετά καλός για παιχνίδι στο ποστ.
    Τώρα ο χαρακτηρισμός σταθερός σουτέρ όπως καταλαβαίνεις είναι και λίγο ουτοπικός αφού όλα έχουν να κάνουν με την αντίπαλη άμυνα και τις προσαρμογές της. Ο βαθμός δυσκολίας στην εκτέλεση παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Προφανώς υπάρχουν και καλύτεροι παίκτες από υψηλότερο επίπεδο αλλά με πολύ περισσότερα χρήματα.
    Πρακτικά με αυτόν και τον Alex Poythress (4-5άρι άλλο επίπεδο και πολύ δύσκολη περίπτωση) καλύπτεις το εμφανές έλλειμα αθλητικότητας από το 3 έως το 5 με πολυδιάστατους ποιοτικούς παίκτες προσθέτοντας έξτρα λύσεις στο ρόστερ χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς από το εκάστοτε σχήμα. Πρόκειται βέβαια για εικασίες αφου δεν έχει ακουστεί κάτι.
    Εννοείται πως ενδεχόμενη έλευση ενός κορυφαίου παίκτη όπως ο Νικόλα Μιλουτίνωφ θα τροποιήσει το όποιο μεταγραφικό πλάνο ενίσχυσης θα μπορούσε να σκέφτεται ο κόουτς Μπαρτζώκας όμως θα ήταν ένας μάλλον «ευχάριστος» πονοκέφαλος. Απλά σε αυτήν την περίπτωση δεν νομίζω ότι θα ήταν ασφαλής κίνηση η παραμονή του Μαρτίν (ας είναι ιδιαίτερα οικονομικός) καθώς με την ύπαρξη υποχρεωτικά ενός και μόνο πικ εν ρολ ψηλού θα επιθυμούσαμε κάτι ακόμη καλύτερο από αυτόν. Φυσικά δεν μιλάμε για Μιλουτίνωφ συν Πουθρες, το σενάριο θα ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.
    Γιατί το τι επιθυμούμε με το τι μπορούμε να οικονομικά έχει μια τεράστια διαφορά...

  • gp77
    gp77 Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 11:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Έστω και αν είναι ακόμα νωρίς στις υποθετικές συζητήσεις που κάνουμε ας προσθέσω και εγώ άλλη μια. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ας θεωρήσουμε πως η 'αρχική' σου πεντάδα παραμένει αναλοίωτη. Έχεις επομένως Γουόκαπ-Ντόρσει (θεωρώ πως δεν πρόκειται να βρει συμβόλαιο στο Nba, ειδικά με τις εμφανίσεις που έκανε το τελευταίο δίμηνο και στην Ευρώπη νομίζω έχουμε το προβάδισμα για τον κρατήσουμε)- Παπανικολάου-Βεζένκοφ-Φολ.
    Πάμε στην second unit που μέχρι στιγμής έχεις σίγουρους τους Σλούκα-Μακίσικ και μετέωρους τους Μάρτιν-Ζαν Σαρλ. Σου λείπει σίγουρα ένα τριάρι, το οποίο θεωρώ πως θα πρέπει να έχει καλό παιχνίδι χωρίς την μπάλα, με βασικό στοιχείο το σταθερό σουτ, για να μπορείς να εκμεταλλεύεσαι την δημιουργία του Σλούκα και τις μπούκες του Μακίσικ. Ο Κόλσον που αναφέρει ο φίλος @Andregon είναι ένας πολύ καλός σκόρερ και έχει στοιχεία που λείπουν από την θέση, όπως για παράδειγμα post παιχνίδι, ωστόσο δεν είναι σταθερός σουτέρ και πολλές φορές κάνει κατάχρηση προσπαθειών προκειμένου να σκοράρει, ενώ και στην άμυνα αντιμετωπίζει δυσκολίες. Αποτελεί ωστόσο αξιόλογο παίχτη σε ηλικία έτοιμος για το step up στην καριέρα του.
    Στους ψηλούς σου λείπει σίγουρα ένας αθλητικός παίχτης είτε καθαρο 5 είτε 4-5 (όπως ο Ο'Μπράιαντ που είχε κλείσει τον χειμώνα προτού προτιμηθεί ο Έισι). Πόυθρες ταιριάζει αρκετά αν και ο Πασκουάλ τον μετέτρεψε σε καθαρό 5, καθώς αγωνιζόταν ελάχιστα ως 4 και είχε σχεδόν μηδενίσει το σουτ του. Μόνο μερικά σουτάκια από τα 4-5 μέτρα έπαιρνε. Καλή περίπτωση επίσης είναι ο Τζεκίρι της Ούνιξ, παίχτης με περισσότερο ύψος και δύναμη από τον πρώτο υστέρει ωστόσο σε μπασκετικό IQ γι'αυτό δεν είχε και την εξέλιξη που όλοι περίμεναν μετά την πρώτη του χρονιά με την Βιλερμπάν. Βέβαια όλα αυτά τα σενάρια πάβουν αν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής του Μίλου. Αν σου πει δηλαδή με 1,2-1,3 έρχομαι, πας αγοράζεις κορδέλα ταξιδεύεις Ρωσία τον τυλίγεις και τον φέρνεις. Πέρα από το αγωνιστικό θα είναι και μεγάλο επικοινωνιακό boost μια τέτοια μεταγραφή. Η αίσθηση μου για τους ψηλούς είναι πως θα κλείσουμε σχετικά γρήγορα έναν παίχτη και θα αναμένουμε τις εξελίξεις στην υπόθεση Μήτογλου προκειμένου να ξανακάνουμε κίνηση και ανάλογα να τροποποηθούν οι επόμενες κινήσεις. Αν έρθει ο συγκεκριμένος σε παίρνει να κρατήσεις τον Μάρτιν σαν 3ο, αφού μικρό συμβόλαιο έχει λύσεις μπορεί να δώσει και μετά την στήριξη που έλαβε φέτος από τον κόουτς δεν νομίζω ότι θα δημιουργήσει προβλήματα.
    Ο κόουτς διαχρονικά στηρίζεται σε κοντό ροτέισον 7-8 παιχτών, όπως συνέβη και φέτος. Αν του χρόνου ανοίξει λίγο το ροτέισον και έχει την δυνατότητα να δουλεύει με δύο σχεδόν ισάξιες πεντάδες συν τους Μάρτιν-Λαρετζάκη για 11ο-12ο παίχτη και τον Λούντζη με κάνα δύο ακόμα μικρούς για 13ο-14ο-15ο θα είναι ευτυχία και θα μιλάμε για μια υπερπλήρης ομάδα.

  • Andregon
    Andregon Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 19:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε DeCoupePe,
    Κρίμα είναι που ο Βεζένκωφ αναγκαστικά έπαιζε 35 λεπτά. Κρίμα είναι ότι στερηθήκαμε τις υπηρεσίες ενός κανονικού 4-5αριού (αλλα και 3-4αριού) αφού οι 2 από τους 3 αθλητικούς ψηλούς μας ήταν εκτός βασικού ροτέισον.
    Ομως κρίμα δεν είναι που ο Ζαν Σαρλ πήγε πίσω και εκτός βασικού ροτέϊσον, δεν μας έλλειψε αυτός στην πορεία μας.
    Ο εν λόγω παίκτης είναι ένα αμυντικό 3-4άρι, όχι μόνο σωματοδομικά αλλά και συμπεριφορικά μέσα στο παρκέ.
    Πικ εν ρολ ψηλός δεν είναι (καταρχήν δεν σκρινάρει σωστά, φοβάται την επαφή και υποπίπτει σε επιθετικά φάουλ).
    Στο low post δεν μπορεί αφού έχει αδύνατο κορμό για να σπρώξει ή να αντισταθεί στα αντίπαλα αθλητικά power forward.
    Εχει ευτυχώς ένα σουτάκι όμως απέχει παρασάγγας από το να είναι σε θέση να αναλάβει ρόλο spacer στην ομάδα.
    Είναι σίγουρα ένας επαγγελματίας με ήθος που δεν δημιουργεί πρόβλημα στα αποδυτήρια, αποδέχεται τον ρόλο που του δίνει ο κόουτς αδιαμαρτύρητα, είναι μακρύς και με καλό μέγεθος για να προβληματίσει αμυντικά τους αντιπάλους του (ειδικά σε άμυνες με αλλαγές) και αρκετά γρήγορος/χρήσιμος για να πληγώσει την αντίπαλη άμυνα στο τρανζίσιον.
    Ομως ακόμη και για 3-4άρι να θες να τον κρατήσεις με ανάλογο κόστος (400χιλ ευρώ) μπορείς να βρείς πληρέστερους στην αγορά και ας μην είναι Eυρωλιγκάτοι. Π.χ. ο Bonzie Colson (CL/Karsiyaka) θα είναι για εμάς πολύ πιο επωφελής.
    Αλλωστε με Βεζένκωφ βασικό στο 4 και Παπανικολάου στο 3 δύσκολα θα έρθει Ευρωλιγκάτος για δευτεροκλασάτο ρόλο.
    Ο Κ.Αντετοκούμπο είναι ακόμη πιο limited ως 4-5άρι και δεν βλέπω το λόγο να έρθει να μάθει μπάσκετ σε εμάς.
    Δεν είμαστε ο Κασίδης της Ευρώπης (ASVEL) για να μάθει κουρέας στο κεφάλι μας, είμαστε όπως σωστά λες ομάδα Final 4.
    Εαν το δέλεαρ για αθλητικό ψηλό είναι το Ελληνικό διαβατήριο, τότε προτιμότερος είναι ο εμπειρότερος Zach Auguste.
    Αντίθετα συμφωνώ απόλυτα με την επιλογή σου για Alex Poythress (μοιάζει ιδανική για τις σημερινές ανάγκες μας) και με την πιθανή παραμονή του οικονομικού αλλά και μονοδιάστατου Χασάν Μαρτίν (χωρίς μεταγραφικό ρίσκο και απαιτήσεις περί αγωνιστικού χρόνου) η ομάδα θα έχει διαθέσιμους 2 πικ εν ρολ ψηλούς (διαφορετικούς αφού ο ένας είναι πολυδιάστατος και πλέον έμπειρους στο υψηλότερο επίπεδο) που μπορούν να σταθούν χώρια αλλά και μαζί σε ένα αμιγώς αθλητικό σχήμα.
    Πιστεύω βάσιμα ότι παίκτες που πήραν απλόχερα αγωνιστικό χρόνο και ρόλο από τον κόουτς Μπαρτζώκα και έχουν μίνιμουμ κόστος συμβολαίου (Μαρτίν 300χιλ./μ.ο.14:08min./8ος - Λαρετζάκης 200χιλ./μ.ο.11:25min/9ος) στην χειρότερη να πάνε πιο πίσω στο ροτέϊσον της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Οι παίκτες με μικρότερο ρόλο και αγωνιστικό χρόνο εκτός βασικού ροτέϊσον που καταλαμβάνουν θέσεις ξένων και κοστίζουν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποχωρήσουν.
    Δεν λέω τίποτε παραπάνω ή τίποτε λιγότερο. Ισως και να κάνω λάθος εκτίμηση, ο χρόνος θα δείξει.
    Καλό σου απόγευμα.

  • gp77
    gp77 Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 17:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε @DeCoupePe ως συνήθως συμφωνούμε. Πραγματικά ο Γάλλος είναι καλύτερος παίχτης από αυτό που οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί από την μέση της χρονιάς και έπειτα βρέθηκε τόσο πίσω στο ροτέισον.
    Έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο αν έρθει παίχτης τύπου Μιλουτίνοφ στο 5 ή έστω κάποιος έμπειρος που θα καλύπτει επαρκώς την θέση με τον Φολ και δεν θα χρειάζεσαι αλχημείες, προσωπικά μια χαρά βλέπω τον Λιβιό σαν μπακ απ 4 με 12-15 λεπτά χρόνο συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι αποκλειστικά σε αυτή την θέση. Ειδικά αν αποκτηθεί Έλληνας στο 2-3, για παράδειγμα Καλαιτζάκης και πάρεις ακόμα ένα 4-5 ή 3-4 ξένο τότε είσαι υπερπλήρης.
    Κάποιος εκ των Έισι-Μάρτιν-Λιβιό θα παραμείνει και οι άλλοι δύο θα αποχωρήσουν. Προσωπικά ελπίζω να μείνει ο τρίτος και στη θέση των άλλων δύο να έρθει ένα αξιόλογο 5 και ένας ακόμα παίχτης είτε στο 4-5 είτε στο 3-4.
    Στην περιφέρεια νομίζω ότι χωράει ακόμα ένας παίχτης με έφεση στο σκοράρισμα και ειδικότερα με ικανότητα στο 1vs1 για να ξεκολλάει την ομάδα όταν δεν λειτουργεί σωστά επιθετικά. Ο παίχτης αυτός μπορεί να είναι είτε κόμπο γκαρντ (π.χ Μήτρου-Λονγκ) είτε 2-3 (π.χ Γκριγκόνις). Νομίζω γενικά από τους παίχτες που έχουν ακουστεί έως τώρα και μην γνωρίζοντας αν ευσταθεί κάποια από αυτές τις περιπτώσεις έχει φανεί όμως πως θα κινηθεί περίπου η ομάδα στις μεταγραφές. Δηλαδή θα αποκτηθεί κάποιο δυνατό όνομα στους ψηλούς, κάποιος αξιόλογος παίχτης στην περιφέρεια και η τρίτη μεταγραφή θα εξαρτηθεί από τι είδους παίχτες θα είναι αυτοί που θα αποκτηθούν και φυσικά με το αν θα παραμείνει ο Ντόρσει.
    Για παράδειγμα ένα ιδανικό σενάριο θα είναι να παραμείνει ο Ντόρσει, να αποκτηθεί ο Γκριγκόνις στο 2-3 ( καλός σουτέρ, μπορεί να δημιουργήσει και για τον εαυτό του και για την ομάδα και γενικά θέλεις παίχτες από Σερβία-Λιθουανία που γνωρίζουν το μπάσκετ καλά), να έρθει πίσω ο Μίλου, κρατώντας τον Ζαν Σαρλ σαν μπακ απ 4 και παίρνοντας ένα ακόμα 4-5 είτε κάποιον Έλληνα είτε κάποιον φθηνό ξένο.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Επιλογές με γκολ 1.78, 1.83 και 1.93

Το κουπόνι του Σαββάτου (18/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Λέτσε υποδέχεται την Αταλάντα. Στη Bundesliga Γερμανίας, η Ουνιόν Βερολίνου...

Read more

Δύο G/G και πορτογαλικό Cοmbο 3.05

Το κουπόνι της Παρασκευής (17/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Φιορεντίνα υποδέχεται τη Νάπολι. Στην Primeira Liga Πορτογαλίας, η Ρίο...

Read more

Μπέτις στο 1.98, Μπόντο Γκλιμτ και cοmbο

Το κουπόνι της Πέμπτης (16/05/24) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ισπανική LaLiga, η Μπέτις δοκιμάζεται στην έδρα της Λας Πάλμας. Στην Eliteserien Νορβηγίας, η...

Read more
Διαβάστε επίσης

Mέσα Πετρούσεφ και έξω Γκος

Συνεχίζει την προετοιμασία του ο Θρύλος για το Game-2 με...

Διαπραγμάτευση για την οψιόν αγοράς Κάρμο

Ο Ντάβιντ Κάρμο είναι ένας από τους παίκτες που ηρθαν...

Νέο διετές συμβόλαιο σε Ελ Καμπί

Ο Ολυμπιακός και ο Αγιούμπ Ελ Καμπί συμφώνησαν το περασμένο...