roumeliotis

lentiamo

Ξένος διαιτητής στους τελικούς της Α1

casino loutrakiou
redwell

Η αλήθεια είναι πως με το ποδόσφαιρο δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, όχι γιατί δεν μου αρέσει το άθλημα και δεν το βρίσκω ενδιαφέρον, αλλά γιατί έχει πέσει τόσο πολύ το επίπεδο στο εγχώριο πρωτάθλημα που θεωρώ "σκοτωμένο" χρόνο το να κάτσεις να δεις έναν αγώνα της Super League. Αντίθετα, με ιδιαίτερη προσοχή θα δω ένα ματς Προμηθέας-Κόροιβος ή Ρέθυμνο-Πανιώνιος. Γούστα είναι αυτά.

Αφήνοντας κατά μέρος το πώς είναι τώρα ο μπασκετικός Ολυμπιακός που απέτυχε οικτρά σε Κύπελλο και Euroleague με την ευθύνη να βαραίνει 100% τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ας επικεντρωθούμε στα... διαδικαστικά της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος. Εκεί που -επαναλαμβάνω άσχετα πώς είναι τώρα ο Ολυμπιακός- θα κριθεί ο τίτλος πιθανότατα για μια ακόμα φορά μεταξύ των ερυθρόλευκων και των πράσινων.

Παρατήρησα με ενδιαφέρον ότι τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο θα τον "σφυρίξει" ο Ισπανός ρέφερι, Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, έχοντας από την ίδια χώρα δύο βοηθούς αλλά και τους επιπρόσθετους. Καλό ή κακό, ποσώς με ενδιαφέρει. Αρκεί να κάνει σωστά τη δουλειά του και να μοιράσει το... καρπούζι στη μέση.

Αυτή είναι η αποστολή των διαιτητών και όχι να "χαρίζουν" τίτλους και κούπες εκεί που για τον Α ή τον Β λόγο θέλουν να τους δώσουν. Για μένα, είναι "μονόδρομος" να γίνει κάτι ανάλογο και στο μπάσκετ και δη στους τελικούς της Α1.

Θεωρεί κανείς πως υπάρχει περίπτωση να κάνει μπρέικ ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ αν δεν είναι "σαρωτικός" και δεν ρίξει 20 πόντους στη... μάπα των αντιπάλων του; Εγώ δεν το πιστεύω. Η ιστορία με έχει διδάξει ότι είναι από δύσκολο ως ακατόρθωτο και οι λόγοι είναι... γκρι.

Γιατί δηλαδή στο ποδόσφαιρο να επιτρέπεται η ξένη διαιτητική παρουσία σε ματς που κρίνεται ένας τίτλος και στο μπάσκετ να μην μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο; Για τον Ολυμπιακό που έχει χάσει πρωταθλήματα και πρωταθλήματα λόγω λάθος αποφάσεων διαιτητών, νομίζω πως είναι μια καλή ιδέα να το κυνηγήσει το θέμα του ξένου διαιτητή, αν όχι από φέτος αν δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, από την επόμενη σεζόν.

Υπάρχει πλέον το χειροπιαστό παράδειγμα του ποδοσφαίρου. Να κριθεί το πρωτάθλημα στο παρκέ και αν είναι καλύτεροι οι πράσινοι, να το πάρουν και εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα τους πει "μπράβο" και "άξιοι". Μην δούμε όμως μια από τα ίδια με "σφαγές" επί "σφαγών" στο ΟΑΚΑ και "χαρισμένο" τίτλο στο τριφύλλι.

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Playmaker

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

Στον... πάτο σας Παρτιζάν-διαιτητές 69-74

Ο Θρύλος δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στη Σταρκ Αρένα...

Μάχη... πλεονεκτήματος για Θρύλο με Παρτιζάν

Ματς με χαρακτήρα... τελικού είναι και για τον Ολυμπιακό και...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...