roumeliotis

Carwiz

Και τώρα... showtime με υπογραφή Μπαρτζώκα

casino loutrakiou
redwell

Μπαίνει στην τρίτη του σεζόν στον Θρύλο μετά την επιστροφή του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έστω και αν η πρώτη σεζόν ήταν κουτσουρεμένη καθώς ανέλαβε τον Γενάρη του 2020 και η Euroleague σταμάτησε ένα ενάμιση μήνα μετά λόγω κορονοϊού. Την περσινή χρονιά, δεύτερή του στον ερυθρόλευκο πάγκο η αλήθεια είναι ότι... πάτωσε.

Πάτωσε... μαζί με τον Ολυμπιακό και ο ίδιος καθώς οι περισσότερες επιλογές του αποδείχθηκαν άστοχες, έχασε παιχνίδια στην κόψη του ξυραφιού, δεν προχώρησε σε αντικαταστάσεις παικτών που τραυματίστηκαν, δεν άλλαξε τους ξένους που ήταν τραγικοί (σ.σ. βλέπε Έλις...) και μοιραία ο Θρύλος τερμάτισε 12ος και καταϊδρωμένος.

Προσωπικά, δεν είχα μασήσει τα λόγια μου και είχα καταλογίσει στον Coach-B τις ευθύνες που του αναλογούσαν για την κάκιστη εικόνα της ομάδας στην Euroleague 2020-2021. Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν. Μαζί και ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος πήρε τη μεγάλη απόφαση για το "αντίο" στη δράση μια βραδιά του Ιούνη 2021.

Και τώρα τι; Τώρα έχουμε μια ομάδα με 100% υπογραφή Γιώργου Μπαρτζώκα, με παίκτες πανωραφάτους που λέμε, με ποιότητα και σχεδόν πληρότητα σε όλες τις θέσεις και μένει ίσως μια "πινελιά" για να είναι ο Ολυμπιακός της σεζόν 2021-2022 ο πιο πλήρης και ταλαντούχος-ποιοτικός της τελευταίας τετραετίας.

Τι θα δούμε στο παρκέ; Προσωπικά περιμένω πάρα πολλά. Τον Coach-B δεν τον μαθαίνουμε τώρα, τον ξέρουμε 15 χρόνια ως προπονητή. Τον είχαμε ξανά και στον Ολυμπιακό και μας έφερε μια Euroleague στο Λιμάνι. Δεν είναι κάτι το νέο η παρουσία του. Νέο όμως θα είναι να μεταμορφωθεί και ο ίδιος προς το καλύτερο. Προ ημερών είχε τονίσει:

"Πάντα όταν ξεκινάει μια νέα χρονιά και υπάρχει ο ίδιος ενθουσιασμός. Κάνω αυτή την ψυχοφθόρα δουλειά πολλά χρόνια. Γενικά έχω μάθει να ζω με την αδρεναλίνη. Φέτος είμαι πιο ήρεμος και δεν έχω πολλές αντιδράσεις στον πάγκο, με την ομάδα. Ξεκινήσαμε πέρυσι μια νέα ομάδα, χτίζοντας έναν νέο κορμό.

Φέτος το καλοκαίρι πήραμε τους παίκτες που θέλαμε με εμπειρία Ευρωλίγκας. Έχει να κάνει με πολλά πράγματα τη διαχείριση των κρίσεων, την υγεία. Ως προς το βάθος του πάγκου θα δούμε που έχει ανάγκες η ομάδα μας. Έχουμε αυτή την πολυτέλεια".

Κρατήστε το "φέτος είμαι πιο ήρεμος και δεν έχω πολλές αντιδράσεις στον πάγκο". Για μένα το καθαρό μυαλό του Coach-B θα είναι καταλυτικό για την πορεία της ομάδας. Ξέρουμε καλά ότι δεν είναι ο πλέον ψύχραιμος άνθρωπος στον κόσμο. Θολώνει, τρελαίνεται και κοπανιέται στον πάγκο όταν βλέπει κάτι να μη γίνεται σωστά ή όταν θεωρεί ότι αδικείται.

Δυστυχώς, αυτό επιδρά και στο κοουτσάρισμά του και αποδεδειγμένα είναι αρνητικό και εις βάρος της ομάδας. Φέτος έχει φτιάξει το ρόστερ 100% όπως ο ίδιος θέλει, με παίκτες που επέλεξε και είναι τοπ ποιότητας και η επιστροφή στις εν Ελλάδι κούπες και η παρουσία στα πλέι-οφ της Euroleague είναι μονόδρομος.

Αν συνοδευτεί με το showtime από τον Ολυμπιακό που έχει ο ίδιος στο μυαλό του και ήδη τον βλέπουμε να βγάζει πράγματα στο παρκέ, αν και είναι ακόμα σχετικά νωρίς, τότε θα μιλάμε για "αναγέννηση" και της ομάδας που τα τελευταία χρόνια είχε πάρει τον αγωνιστικό κατήφορο, αλλά και του ιδίου του Γιώργου Μπαρτζώκα που θα επιστρέψει στη λαμπερή σκηνή για να ψάξει ένα ακόμα θαύμα με τον Ολυμπιακό. Με την ευχή μας να συμβούν και τα δύο...

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Playmaker

17 σχόλια

  • RedV
    RedV Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 00:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Το έχω πει άπειρες φορές, η ομάδα ΔΕΝ είναι πλήρης. Πλήρης θα ήμασταν αν είχαμε 15 ή τουλαχιστον 14 παίχτες.
    Πριν με πείτε υπερβολικό να θυμίσω ότι φέτος έχουμε τρεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουμε άρα μιλάμε για περίπου 70 αγώνες. Ο Μπαρτζωκας έχει πέσει στην παγίδα των διπλοθεσιτων αλλά δεν σκέφτεται ότι έτσι εξαντλεί τους παίχτες. Αν πχ ο Βεζενκοφ υπολογίζεται σαν το δεύτερο 3αρι μας πότε θα πάρει ανάσες; Ο Φαλ παίζει ήδη στα κόκκινα, στα παιχνίδια της Basket League δεν είναι τόσο απαραίτητος όσο στην Ευρωλιγκα και θα μπορούσε να πάρει ανάσες. Αν γίνει όμως αυτό, την θέση του θα πάρει ο Λιβιο(μην περιμένετε να δείτε Χρηστιδη, ο παίχτης δεν υπολογίζεται) ο οποίος θα τραβήξει και το κουπί στην Ευρωλιγκα άρα αν δεν γίνει μια σοβαρή προσθήκη θα κινδυνέψει να καεί κι αυτός στο τελος.
    Επίσης, μην ακούω "αν δεν προκυψουν τραυματισμοι" κι άλλες τέτοιες κοτσάνες. Πείτε μου μια χρονιά τα τελευταία 8 χρόνια που η ομάδα δεν είχε κάποιον σοβαρό τραυματισμό.
    Άλλο ένα θέμα που δεν φαίνεται να έχει προσέξει κάνεις είναι ότι, ναι μεν έχουμε πλουραλισμο στην επίθεση αλλά δεν υπάρχει σταθερότητα. Δεν υπάρχει πλέον ο παίχτης με την ηγετική ικανότητα που θα μπορούσε να μπει μέσα και με 3-4 σουτ να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού. Ντορσει, Σλουκας, Βεζενκοφ ειναι εξαιρετικοί παίχτες αλλά δεν είναι ηγέτες.
    Η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε δύο προσθήκες, μια στο 3 και μια στο 5 αλλιώς βλέπω προβλέπω πάλι λαϊκά δικαστήρια.

  • kasavetis
    kasavetis Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 12:20 Σύνδεσμος σχολίου

    @ Mac Vez,
    ο φίλος Snake7 σου απάντησε για το που πάει το μπάσκετ και παρέθεσε και στοιχεία τεκμηριώνοντας την άποψη του.
    Φιλική συμβουλή: άσε τις ειρωνίες και προσπάθησε να καταλάβεις και να μάθεις 2-3 πράγματα από τις συζητήσεις που κάνεις στο φόρουμ. Υπάρχουν παιδιά εδώ μέσα που κατέχουν από μπάσκετ κι εγώ προσωπικά έχω μάθει πολλά πράγματα από αυτούς π.χ. οι αναλύσεις του andregon, του DeCoupePe, του snake7 είναι πολύ καλές.
    Τώρα αν πιστεύεις ότι όλα είναι καλά καμωμένα και δε χρειάζεται κριτική ή επισήμανση των αδυναμιώντ ης ομάδας, τότε πάω πάσο, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούμε να σε πείσουμε. Φαντάζομαι και πέρσι θα ήσουν ευχαριστημένος με τον (αν)ορθολογικό τρόπο που στήθηκε το ρόστερ και την τρύπα στο 5.... μετά βέβαια κάνανε πάρτι στη ρακέτα μας αλλά τότε ήταν αργά.....)

  • Snake7
    Snake7 Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 11:15 Σύνδεσμος σχολίου

    @Mac Vez συνεχίζεις να εκτίθεσαι. Τα γιούρια του Μακισικ και οι τάπες που τρώει είναι η απάντηση σου. Όσο για το που πάει το μπάσκετ το βλέπεις από το γεγονός ότι όλες οι ομάδες της Ευρωλιγκας έχουν ένα σκληρό 3&D διμετρο+ τριάρι ενώ οι ομάδες του NBA που πρωταγωνιστουν στηρίζονται εν πολλοίς σε δυναμικούς all around forwards (που βέβαια έχουν τόσο ταλέντο και φυσικές ικανότητες που μπορούν να παίξουν όλες τις θέσεις της πενταδας).

    Πάντως οι κορυφαίες ομάδες δεν παίζουν με τρεις γκαρντ. Σου παραθέτω Μπακς (Μιντλετον), Λεικερς (Λεμπρον), Νέας (Ντουραντ), Σελτικς (Τειτουμ), Κλίνες (Τζορτζ), Χιτ (Μπατλερ), Ναγκετς (Πόρτες Τζ), Γουόρχολ (Γουιγκινς). Και επίσης Λέοναρντ, ΝτεΡοζαν, κοκ.

    Πλέον το μπάσκετ πάει σε δύο πράγματα. Ύψος και σουτ


    Οι κοντοί εξακολουθούν να έχουν αξία, και ειδικά στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά καμία ομάδα δεν βλέπεις που να έχει στο βασικό της πλάνο 3 γκαρντ. Δημιουργεί συνθήκες σνισορροπιας στην άμυνα που συνήθως τρως περισσότερα από όσα βάζεις.

  • Mac Vez
    Mac Vez Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 20:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε σκηνοθέτα, κάθε σενάριο έχει πάντοτε δύο (2) "οπτικές γωνίες".
    Εσείς που είσαστε ει7ήμονες του μπάσκετ και ο προπονητής είναι φυσικά "άσχετος", κάθεστε και μου αραδιάζετε σε εκατοστά, το ύψος του κάθε small forward στην Euroleague.
    Πώς θα μαρκάρει στην άμυνα το αντίστοιχο "τριάρι", και πως το ένα, και γιατί το άλλο, κ.λπ, κ.λπ.
    Δεν σκέφτηκε κανείς σας, πώς θα μαρκάρουν τα αντίπαλα "τριάρια" τον εκρηκτικό και πιο γρήγορο McKissic στην επίθεση ;
    Εγώ που "εκτίθεμαι" βρε παιδάκι μου, έχω παρατήρησει ότι συχνά-πυκνά, όλο και περισσότερες ομάδες στο σύγχρονο μπάσκετ, αγωνίζονται σε μεγάλη διάρκεια μέσα στο παιχνίδι, με 3 guards. Προφανώς και αυτοί οι προπονητές της Ευρωλίγκας, θα είναι... xaxakes. Λες και η κάθε θέση στο μπάσκετ, προσδιορίζεται με αν είσαι 1,98m ή 2,02m.

  • kasavetis
    kasavetis Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 16:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε Mac Vez,
    κόψε τις ειρωνίες σε παρακαλώ. Υπάρχουν παιδιά που γράφουν εδώ μέσα που κατέχουν από μπάσκετ και γράφουν καλοπροαίρετα. Και πέρσι, τις τρύπες στο 1 και στο 5 τις βλέπαμε και πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας. Να υποθέσω ότι ε΄συ πέρσι τα έβλεπες όλα καλά?
    Φέτος υπάρχει τρύπα στο 3 (ο Παπ γυρνάει από 9μηνη αποχή) και υπάρχει και τρύπα στο 5 (με Φαλ και Μάρτιν και λίγο από Λιβιό δεν βγαίνει η χρονιά).
    Άσε τις εξυπνάδες λοιπόν και σκέψου προσεκτικά τα εξής:
    - περιμέναμε όλο το καλοκαίρι τον Ντόρσει γιατί κούμπωνε με τα υπάρχοντα γκαρντ και γιατί είχε ελληνικό διαβατήριο. Τώρα θα κατέβουμε με 5 ξένους? Βγάζει νόημα αυτό σε σένα?
    - ο ΜακΚικ μπορεί να μαρκάρει αντίπαλα ψηλά τριάρια? Είναι 3άρι ο άνθρωπος?
    - η χρονιά είναι μεγάλη με αγώνες σε ευρωλίγκα, Α1, κύπελλο κλπ Δεν βγαίνει με 11+1= 12 παίκτες.
    Αν δεν βλέπεις τα παραπάνω 3 σημεία καλύτερα να μην ασχολείσαι με το μπάσκετ.... άστο καλύτερα γιατί εκτίθεσαι.

  • Snake7
    Snake7 Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 13:25 Σύνδεσμος σχολίου

    @Mac Vez για τον Παπ συμφωνώ μαζί σου και το έχω γράψει αρκετές φορές εδώ μέσα. Αλλά εάν πιστεύεις ότι ο 1.96 Μακισικ έχει τη σωματοδομη σε δύναμη και μηκος για να μαρκάρει έναν Καλινιτς (2.03), Λουσιτς (2.04), Κλαιμπερν (2.01), Σιλντς (2.01), Παπαπετρου (2.07), φοντεκιο (2.03), αλλά και (γιατί βαρεθήκα να γράφω υψη) τους Χανγκα, Ντατομε, Ναναλι, τότε πάσο...

  • Mac Vez
    Mac Vez Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 12:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Τώρα οι φιδέμπορες ει7ήμονες του μπάσκετ, έχουνε βγάλει ήδη από Σεπτέμβριο, τους Παπανικολάου και McKissic ως άχρηστους, ως δήθεν "τελειωμένους" και ως ανήμπορους να αγωνιστούν στη θέση του small forward.
    Μάλιστα. Πώς αλλιώς θα δικαιολογήσουμε την συνεχή γκρίνια και μουρμούρα για την ΚΑΕ ;
    Σε δουλειά να βρισκόμαστε, δηλαδή. Πάντα ανικανοποίητοι - πάντα ανύπαρκτοι στο ΣΕΦ.

  • Παναγιώτης Τιάκας
    Παναγιώτης Τιάκας Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 11:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα το πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά κύριε Αγγελόπουλε άν δεν ενισχύσετε την ομάδα με βασικό τριάρι και βασικό πεντάρι, αθλητικό center αμυντικό μπλοκερ με έφεση στο ριμπάουντ, πού έχει έλλειψη και κάνει μπαμ σε όλους το βλέπετε οπωσδήποτε και εσείς πού χαίρετε και μπάσκετ πολύ.
    Η Ευρωλίγκα είναι πάρα πολύ σκληρή κι άμα δεν έχεις βασικούς παίκτες θα σε τιμωρήσει παραδειγματικά και μετά θα είναι πάρα πολύ αργά να κυνηγάμε συνέχεια πάντα τους πρώτους πρώτους και και εμείς να είμαστε πάντα πίσω.
    Το περσινό έγκλημα που μας έλειπε ο άσσος και το πεντάρι ας μας γίνει μάθημα που δεν ενισχύστε την ομάδα όπως έπρεπε και μείναμε έξω από τα play off.

    Η ομάδα ενισχύθηκε φέτος καλά αλλά χρειάζονται δύο βασικοί παίκτες για να είναι μία φορά η ομάδα πλήρης, να είναι ανταγωνιστική στην Ευρωλίγκα και να μπορεί να διακριθεί στην Ευρωλίγκα. τόσα χρόνια περιμένουμε να ενισχυθεί η ομάδα όπως πρέπει και έμεινε με τέσσερα χρόνια πίσω, χωρίς συμμετοχή στο final four για τον Ολυμπιακό αυτό είναι πολύ βαρύ.

    Πάρε αμέσως αυτούς τους δύο παίκτες που έχουμε απόλυτη ανάγκη, πριν είναι αργά, παρακαλώ πάρα πολύ στην ομάδα αμέσως χωρίς χρονοτριβές.

    Με πειράζει πάρα πολύ που χάθηκαν οι τρεις βασικοί νεαροί παίκτες, ελπιδοφόροι ταλαντούχοι, για την ομάδα μας τον Ολυμπιακό και στο Ελληνικό πρωτάθλημα Μπάσκετ. που τους είχαμε κλεισμένος στον Ολυμπιακό όπως μας τους διαφήμιζαν και τους γνωστοποίησαν, Τα μέσα ενημέρωσης.
    Πρώτον και καλύτερο τον Ματσούκα του Προμηθέα Πατρών, μετά τον Νικο Χουνκαζ από τον ιωνικό και τελευταίο τον Ραγκιβοπουλο από την ΑΕΚ Αθηνών.
    και οι τρεις ήταν κλεισμένοι στον Ολυμπιακό όπως τους μετέδωσαν Τα μέσα ενημέρωσης, αλλά στο φινάλε δεν αποκτήθηκε κανένας. μας τους φάγανε παλι οι πράσινοι αντίπαλοι χωρίς λόγο δεν ξέρω για ποιο λόγο, και με πειράζει η μη απόκτηση τους και πιο πολύ ο τρόπος που χάθηκαν αυτοί οι παίκτες, με πληγώνει πάρα πολύ.

    Βασίλη Σπανούλη ανεπανάληπτε Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις ανεπανάληπτες συγκινητικές στιγμές που μας χάρισες τις πολύ μεγάλες χαρές και επιτυχίες στον Ολυμπιακό Να σαι καλά φίλε μου.
    Για να είμαι ειλικρινής Βασίλη θα σε ήθελα αμέσως ενεργό μέλος στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, σαν τεχνικό διευθυντή στον Ολυμπιακό, σαν General Manager με τις μεγάλες γνώσεις σου και την αγάπη σου και το μπάσκετ για την ομάδα του Ολυμπιακού.

  • ΜΚ7
    ΜΚ7 Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 01:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Απο την συνεντευξη των αφων παντως στα πλαισια της εκδηλωσης προς τιμην του Σπανουλη προεκυψε οτι αλλη προσθηκη δεν προκειται να γινει εκτος και αν προκυψει αναγκη.....
    Τωρα αν ο Παπανικολαου συνεχισει τις χαμηλες πτησεις αγωνιστικα φανταζομαι κι αυτο θα συνιστα ΑΝΑΓΚΗ μεταγραφικης ενισχυσης κι οχι μονο αν (χτυπα ξυλο) εχουμε καναν σοβαρο τραυματισμο

  • Snake7
    Snake7 Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 22:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο λόγος που φωνάζουμε για τριάρι δεν είναι αριθμητικος του ροστερ. Για εμένα δεν χρειάζεται 15 παίχτες η ομάδα. Αλλά σίγουρα χρειάζεται 2 ε κάθε θέση ικανους να βγάλουν 30 λεπτά ΑΝ χρειαστει.

    Εμείς δεν έχουμε δεύτερο τριάρι ούτε για πεντάλεπτο.

    Είμαστε υπερβολικοί ότι δεν βγαίνει η χρονιά κοκ. Ελλείψει σοβαρού τραυματισμού δεν έχουμε θέματα.

    Έχουμε
    2+1 άσσους (υπεραρκετοί)
    3 +1 δυάρια (υπεραρκετά)
    3 τεσσαρια (υπεραρκετά)
    2 + 1 πεντάρια (οριακα)

    Αν λχ αντί Μσκισικ είχαμε Μπροκχοφ ή Ναναλι θα έλεγα να κρατήσουν κάβα το ξένο για μεσα στη χρονια

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.75 στο ντέρμπι κορυφής και Μπριζ

Το κουπόνι της Τετάρτης (24/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής. Στη ρεβάνς...

Read more

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more

Τέσσερις επιλογές από 1.65 μέχρι 2.55

Το κουπόνι του Κυριακής (21/04) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League διεξάγονται τα παιχνίδια: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, Σασουόλο...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μήνυμα Βαλβέρδε για Ολυμπιακό-Μεντιλίμπαρ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει δόξα και καθολική αναγνώριση όντας προπονητής...

Δεν προπονήθηκαν Γουόκαπ και Παπανικολάου

Πονοκέφαλος... για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ενόψει του Game-1 των πλέι...

«Ευτυχώς έχουμε παίκτες να κάνουν πράγματα...»

Ο Ολυμπιακός καλείται στην Ισπανία να κάνει το μπρέικ σε...