roumeliotis

leptokariopoulos

Βάρυνε πολύ η φανέλα φίλε μου...

casino loutrakiou
redwell

Άλλες εποχές μια νίκη επί της Μαρσέιγ η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία ποδοσφαιριστών στα 228.450.000 ευρώ έναντι 96.300.000 ευρώ του Ολυμπιακού θα ήταν κάτι που θα πανηγυρίζαμε κανά... μήνα, όμως ο Ολυμπιακός του σήμερα, ο Ολυμπιακός του 2020, τα έχει αυτά τα ματς πλέον σαν "άλλη μια μέρα στη δουλειά".

Μπορεί το "μπαμ" να μην έχει γίνει ακόμα στην Ευρώπη όσον αφορά σε μια παρουσία πολύ ψηλά στο Europa League ή στο πολλάκις δυσκολότερο Champions League τύπου ημιτελικά ή τελικό, όμως ο Θρύλος έχει γιγαντωθεί σαν κλαμπ στο ευρωπαϊκό και κατά συνέπεια στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Η φανέλα του έχει βαρύνει πολύ, πάρα πολύ, σε βαθμό που ακόμα και οι μεγαλύτεροι αμφισβητείες να βγάζουν το... καπέλο. Πέρα από τις προκρίσεις επί Μίλαν, Άρσεναλ και τις πολλές και σημαντικές νίκες και παρουσίες σε ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, για μένα προσωπικά αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα.

Το βάρος της φανέλας κύριοι.Κακά τα ψέματα, μέχρι πριν μια εικοσαετία, άντε 25 χρόνια, ο Ολυμπιακός όταν περνούσε τα σύνορα ήταν "φτωχός συγγενής" με κάποιες σπανιότατες σημαντικές προκρίσεις που έμοιαζαν με "φωτοβολίδες" και τίποτα περισσότερο.

Πλέον ο Θρύλος όχι μόνο δεν είναι 'φωτοβολίδα" αλλά έχει ανέβει δύο ίσως και τρία επίπεδα και όποιος τον αντιμετωπίζει βιώνει στο... πετσί του το βάρος της ερυθρόλευκης. Όχι, δεν θα πω ότι οι αντίπαλοι των Πειραιωτών "τρέμουν" όταν τους αντιμετωπίζουν και ειδικά ομάδες με κάποιο ειδικό βάρος, όμως σίγουρα δεν βλέπουν τον Ολυμπιακό σαν μια ευχάριστη... βόλτα για να δουν τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας, ούτε καν στην έδρα τους δεν αισθάνονται απόλυτα "βολικά" βλέποντας και τις επιδόσεις των νταμπλούχων Ελλάδος μακριά από το Καραϊσκάκη.

Δεν είναι μια και δυο χρονιές, είναι πολλές περισσότερες αυτές κατά τις οποίες ο Ολυμπιακός μεγαλώνει, ψηλώνει... ευρωπαϊκά και δίνει βάρος διαρκώς στη φανέλα του. Πού θα φτάσει φέτος; Κανείς δεν το γνωρίζει. Το βέβαιο είναι πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων μας, το σεβασμό των αντιπάλων και το... ταβάνι είναι ψηλό. Μακάρι να ξεπεράσει τις προσδοκίες μας και να φτάσει στα νοκ-άουτ του Champions League και με ένα καλό "αντάμωμα" εκεί, να πάει ακόμα ψηλότερα...

all about house
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Pitbull

17 σχόλια

  • ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 00:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλα όσα γράφετε, είναι αλήθεια. Είναι η μισή αλήθεια. Και τούτο γιατί μιλάτε για το χρονικό εύρος της τελευταίας εικοσαετίας. Δεν έχω την απαίτηση να τα ξέρετε όλα, όπως και εγώ άλλωστε. Ο Θρύλος διαχρονικά δεν στηρίχτηκε μόνο στους προέδρους του, αν και κάποιοι από αυτούς κακώς ξεχάστηκαν! Ο Θρύλος στηρίχτηκε σε ένα πολυάριθμο σκληρό πυρήνα. Ποιός θυμάται άραγε, αυτούς που τον κράτησαν όρθιο, και δεν εξαφανίστηκε, όταν ο Σαλιαρέλης έριξε το σκάφος στα βράχια, μέχρι να τον πάρει ο Κόκκαλης, αγρατζούνιστο; Με ρίσκο την περιουσία τους βεβαίως -βεβαίως! Υπάρχουν πράγματα που λέγονται, χωρίς να γράφονται και το αντίθετο. Όμως η επιλεκτική μνήμη δεν είναι ότι το καλύτερο. Ο Θρύλος δεν είναι ο Κόκκαλης, ο Μαρινάκης, αν και δεν έχω καμιά αντιπαλότητα με αυτούς. Περιμένω από τους νεότερους-δεν τους κατηγορώ- να είναι λιγότερο απόλυτοι και να κρατάνε πιο μικρό καλάθι. Δε νομίζω, ότι έχετε δει το Θρύλο, να βρίσκεται πάνω από τις τελίτσες του υποβιβασμού και στο γήπεδο να βρίσκονται 40χιλιάδες μέσα, και άλλες 40 χιλιάδες απέξω σε αγώνες, για συμπαράσταση! Όλοι χωρίς αντιπαλότητες, ένα σώμα! Τώρα που τα γράφω, οι νίκες μετά από καιρό ξεθυμαίνουν στη μνήμη. Όμως δεν ξεχνιέται το να σκυλιάζουν παίχτες και κόσμος, μόλις γινόταν η σέντρα μετά από γκόλ που είχαμε δεχτεί!

  • Arthanos
    Arthanos Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 21:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαυρε και αράχνε 7 εσύ που δε τα τσεπωνες για πες μου τα λεφτά του Καστίγιο που πήγαν? Στο Ν Ντιόγκο? Α ρε αμνησιες! Εμένα με νοιάζει να είμαι πρώτος άνετα στην Ελλάδα και να παίζω με τη Μπάγερν στο Καραϊσκάκη που σε όλους μοίρασε φέτος ταρίφες και γω να τη πιέζω μέχρι τέλους! Μου αρέσει να πηγαίνω εκτός έδρας και να μη παίζω ταμπουρι, να βάζω σχεδόν παντα γκολ εκτός έδρας και να μην κάνω το σταυρό μου μη ξεφτιλιστω ! Να έχω φτιάξει τη τελευταία 10ετια την ομάδα του Βαλβέρδε του Σίλβα του μιτσελ και τώρα του Μαρτίνς που από ατυχίες δε προχωρήσαν πιο πάνω στην Ευρώπη ενώ από τον τέως έχω να θυμάμαι σε 16 χρόνια 2 ομάδες του Μπάγεβιτς που η ομάδα στάθηκε άτυχη και του Λεμονή !

  • Άραχνος 7
    Άραχνος 7 Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 20:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Προημιτελικά Champions League.
    Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια (όχι μόνο να τα τσεπώνουμε).
    Εσείς που βρίζατε τότε, τώρα την τελευταία δεκαετία... απλά προσκυνάτε Πατερούλη.

  • Arthanos
    Arthanos Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 17:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπλε ολυμπιακέ αν θέλεις βάλε στο ΜΕΓΚΑ αρχείο το πρόεδρος 10 χρόνια χωρίς εκτός έδρας νίκη! Που μας κορόιδευαν οι βαζελοι και παίζαμε με σέντερ μπακ δέκα χρόνια αμανατιδη Ανατολακη, τερματοφύλακα ελευθεροπουλο να κάνει καθυστερήσεις με τη Λίβερπουλ και σέντερ φορ Αλέξανδρη που τον βρυζαμε! Επίσης να θυμηθούμε τα 6αρια που είχαμε για μια 5ετια ώσπου να έρθει ο καρεμπε ,Πασσαλης και πουρσανιδης ,και τότε όλοι φωνάζαμε ! Πες τα πουθενά αλλού μπλε παραμυθά!

  • Elberoth7
    Elberoth7 Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 16:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο προπονητής είναι σίγουρα η βασική αιτία που βάρυνε η φανέλα και θα φτάσει ψηλά σε μεγάλο πρωτάθλημα γιατί το αξίζει. Αυτό που ελπίζουμε είναι να οδηγήσει την ομάδα σε ευρωπαϊκές επιτυχίες και δεν μιλάω απαραίτητα για κάποιον τελικό και στους 8 του cl να πάμε θα είναι μια επιτυχία, στο γιουρόπα ναι ονειρεύεσαι μέχρι τελικό. Όσο για τη διοίκηση που σχολιάζουν οι φίλοι κι εγώ θα ήθελα να γίνονται πιο νωρίς οι κινήσεις αλλά και να έσκαγε κάνα φράγκο παραπάνω ο πρόεδρος. Διαφωνώ και σε άλλες τακτικές της αλλά δεν έχουν σχέση με τη μπάλα κι αν τα αναλύσω δεν θα περάσει το σχόλιο. Από κει όμως και μετά λειτουργεί εντελώς ορθολογικά, τοποθέτησε έναν ποδοσφαιράνθρωπο τον Καρεμπέ συν Μοντέστο κλπ και δεν ανακατεύεται στα αγωνιστικά γιατί δεν είναι η δουλειά της διοίκησης αυτή. Αν έχουμε χάλια αγωνιστικά φυσικά και θα ανακατευτεί. Στο ότι δεν βάρυνε πολύ νωρίτερα η φανέλα φταίει η προηγούμενη διοίκηση κι ήταν το μεγάλο της λάθος κι εννοώ την σχεδόν απαξίωση του ρόλου του προπονητή, του απόλυτου δηλαδή αφεντικού του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όταν βλέπεις κάποιον να κάνει μια σοβαρή δουλειά τον στηρίζεις απόλυτα από ένα σημείο και μετά. Αν γινόταν αυτό θα καθόταν 10 χρόνια ο Μπάγεβιτς και σίγουρα θα είχαμε από τότε περισσότερες επιτυχίες και μένα μου ξίνιζε κάπως η φάτσα του, είχε και κολλήματα αλλά έκανε δουλειά. Όταν πας στο cl με μέτριους ή βοηθούς που βάφτισες πρώτους προπονητές τι περιμένεις να κάνεις, καφενείο θα είσαι κι ας έχεις μέσα παιχταράδες. Ποιος δεν πιστεύει πως ο Μαρτίνς θα έφευγε στο χρόνο χάνοντας το πρωτάθλημα επί Κόκκαλη; Ήταν νόμος, ο Ντούσκο βέβαια έφυγε επειδή τσακώθηκε με το Ζάχοβιτς και μετά με νταμπλ τους έστειλε μαζί με το Ζιοβάνι επειδή δεν χωνεύονταν. Δεν αποκλείεται και πέρυσι να έφευγε ο Μαρτίνς λόγω Φορτούνη, έτσι λειτουργούσε το θέμα. Προς Θεού δεν αρχίζω τα Κόκκαλης ή Μαρινάκης αλλά με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια ήταν πολύ κρίμα που δεν άρχισε να βαραίνει η φανέλα 20 χρόνια πριν γιατί Καρεμπέ και Ζιοβάνι έπαιζαν μαζί με τον Κωστούλα και τους προπονούσε πχ ο Μπάντοβιτς.

  • Φώτης Κέρκυρα 7
    Φώτης Κέρκυρα 7 Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 16:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ματς με τον Ερυθρό φίλε Red7arrow είναι για μένα μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ομάδας.... Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.....

  • ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 15:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Υπομονή και πάλι υπομονή και να περιμένετε να ωριμάσουν τα πράγματα.
    Τα παραδείγματα πολλά. Θυμάμαι παιδάκι το Μυλωνά τον τερματοφύλακα. Με τη Δυναμό Μόσχας εκτός. Πέναλτι. Πέφτει στη μια γωνία και διώχνει. Στο ριμπάουντ γίνεται σούτ στην άλλη γωνία. Πότε σηκώθηκε και απέκρουσε, δε μπορεί να το συλλάβει ο νους. Είχαμε βρεί τον τερματοφύλακα του αιώνα!!! …...Μετά από ένα χρόνο για πειράξουν κάποιον φώναζαν ρυθμικά. Είσαι σαν τον Μυλωνά. Αποθηκεύτε, όσα γράφετε και ξαναδιαβάστε τα μετά από δύο μήνες. Θα καταλάβετε πολλά.

  • Red7Arrow
    Red7Arrow Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 15:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Φώτη οπως τα λες. "Σώζεται" ο Μαρινάκης από τα αποτελέσματα. Αυτο δε σημαινει οτι δεν ειναι καλος προεδρος η οτι δε οτι δεν αξιζει και την αποθεωση. Απλα η κριτική που του αναλογεί ειναι μεγαλύτερη κανονικα από οτι γινεται. Κανει επαναλαμβανόμενα λάθη που δεν εχουν στοιχίσει ως τωρα ΠΟΛΥ. Εχουν ομως στοιχισει.Και εξαρταται και πως το βλέπει ο καθενας αυτο το "στοιχισει". Διοτι για καποιους περυσι η χρονια ηταν πετυχημενη στην Ευρώπη...πχ εγώ θεωρώ οτι καναμε μισες δουλειές...αλλα αυτά ειναι αλλη κουβέντα.
    Ο Μάρτινς, εχει γυρισει τουμπα καθε αποψη μου για αυτον. Διότι πλέον εχει την εμπιστοσύνη μου. Και λαθος να παει ενας αγώνας, και λαθη να κανει...θα τον στηρίξω. Απλά μην αρχισει ευχομαι κατι ανωμαλιες σαν αυτη με τον Ερ.Αστέρα που ξεκινησε το ματς και το τελειωσε χωρις 3 βασικοτατους παιχτες ανευ λογου και αιτίας!

  • Μπλε Ολυμπιακός 2010
    Μπλε Ολυμπιακός 2010 Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 14:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Αμπέ Λαλέ !
    Ψάχνω να βρω συνομήλικους που να έχουν δει τον Ολυμπιακό, μόνο από την τηλεόραση.
    Μπορείτε να βοηθήσετε ;
    Είμαι και εγώ οπα7ός φανατικός, και χειροκροτάω δυνατά τον Πατερούλη.
    Από προπονητές και παίκτες δεν γνωρίζω πολλούς, μόνο αυτούς που έπαιξαν την τελευταία δεκαετία.
    Υπάρχει κάπου ένα mega αρχείο, που να περιέχει την ιστορία του Ολυμπιακού Πειραιώς ;
    Θα με υποχρεώσετε, αν μου προτείνετε κάποιο.

    Σας ευχαριστώ, ο γαλάζιος οπαδούλης σας.

  • Φώτης Κέρκυρα 7
    Φώτης Κέρκυρα 7 Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 14:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλημέρα και σε σένα φίλε Red7arrow. Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις εκτός από ένα. Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα δεν ξέρω γιατί το κάνουν θες από τρολ από άτομα που το παίζουν Ολυμπιακοί; θες για θέματα πολιτικά τα οποία προσωπικά εμένα δεν με ενδιαφέρουν καθόλου; θες λόγω καθυστέρησης; γενικά δεν με ενδιαφέρει γιατί υπάρχουν άτομα λοιπόν που γουστάρουν να χάνει η ομάδα για να πουν την μ........ α τους. Αν θέλεις φίλε μου Red7arrow δεν έχω κανένα πρόβλημα να στους γράψω έναν έναν. Καλά ο ένας είναι famous σε όλους. Ο γνωστός με τα 100 ονόματα που είναι Ολυμπιακός στο μπάσκετ και αντιολυμπιακος στο ποδόσφαιρο. Αυτός είναι μια κατηγορία μόνος του...... Είναι και άλλοι όμως.... Όποτε θες στους αναφέρω όλους..... ΥΓ :Σε αυτούς φυσικά δεν βάζω μέσα ένα από τα παιδιά που γράφουμε σχεδόν ταυτόχρονα από όταν άνοιξε το σαιτ ο οποίος έχει τις δικές του απόψεις για την διοίκηση είχαμε μια σφοδρή αντιπαράθεση στην αρχή αλλά για να μην παρεξηγηθώ δεν τον τοποθετώ σε καμία περίπτωση σε αυτούς που ανέφερα γιατί απλά δεν ανήκει σε αυτούς. Υ. Γ 1 :Στην ίδια κατηγορία δηλαδή των μη σκεπτομενων Ολυμπιακών βάζω και αυτούς που τα βλέπουν όλα τέλεια γιατί πολύ απλά δεν είναι. Κλασικό παράδειγμα έχουμε πάρει παίκτες (Πεπε, Μπρουμα, Βιναγκρε, Ντρεγκερ) οι οποίοι υποτίθεται ότι ήρθαν να καλύψουν τις πωλήσεις και δεν τους έχουμε δει ούτε σε φιλικά. Ο άλλος είναι 1,5 μήνα τραυματίας (Πεπε), ο άλλος το ίδιο (Μπρουμα) κάναμε μεταγραφή αριστερού μπακ 2 μήνες αφότου έφυγε ο Τσιμικας. Δηλαδή αυτά όπως λες και εσύ φίλε Red7arrow είναι σοβαρά λάθη τα οποία εμποδίζουν την ομάδα να είναι ακόμα καλύτερη αλλά "σώνεται ο πρόεδρος" λόγω του ότι κατά την ταπεινή μου άποψη βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ίσως ο κορυφαίος προπονητής που έχει καθησει στον πάγκο της ομάδας τουλάχιστον από μικρό παιδί που την παρακολουθώ εγώ. (τον Μπουκοβι δεν τον πρόλαβα ήμουν αγέννητος χα! Χα!)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με το 1.80 της Γιουβέντους και γκολ

Το κουπόνι της Παρασκευής (19/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της Κάλιαρι. Στη Superligaen Δανίας, η...

Read more

Με 1.70 Σίτι και γκολ στο Μόναχο

Το κουπόνι της Τετάρτης (17/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League διεξάγονται τα παιχνίδια: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης...

Read more

Με Combo Νάπολι, 2.12 ΑΕΚ και γκολ

Το κουπόνι της Κυριακής (14/04) περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μαγική πρόκριση δια χειρός... Τζολάκη

Ο Θρύλος με τρομερή προσπάθεια στο Σουκρού Σαράτσογλου παρά το...

«Θέλουν να φύγω άρα κάτι κάνω καλά»

Δυο κουβέντες του Γιώργου Μπαρτζώκα... ξέσκισαν την προπαγάνδα με την...

Πρόβα... Μπάρτσα και Πετρούσεφ με Προμηθέα

O Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του Top6 της...