roumeliotis

Carwiz

Υποχρεωτικά μάσκα σε κλειστούς χώρους

casino loutrakiou
redwell

Εκτακτη ενημέρωση από το Νίκο Χαρδαλιά καθώς όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ έχουμε νέα... έκρηξη κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο με 78 νέα κρούσματα και 3 νεκρούς. Πιο συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων αυτών της λατρείας, με εξαίρεση της εστίασης, μέτρο που θα ισχύσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Πιο συγκεκριμένα, μετά από σχετική πρόταση και συνεννόηση με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Από αύριο 1/8 έως τις 31/8 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας (εκτός χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά κάτω των 3 ετών).

2) Από αύριο 1/8 έως τις 15/8 ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (πχ γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων (πχ άστεγοι, πρόσφυγες κοκ) και νοσοκομεία. Επιπλέον, όσον αφορά στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας. Επιπρόσθετα, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες έως τις 15/8.

3) Από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

4) Από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

5) Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31/8.

6) Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες έως τις 31/8.

7) Παρατείνονται έως τις 31/8 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.

8) Παράταση έως τις 31/8 υφίσταται και για τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ.

9) Έως τις 31/8 παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων (ΧΑΜ).

10) Επιπλέον, παρατείνεται μέχρι τις 15/8 η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

11) Έως τις 15/8 παρατείνεται, επίσης, η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό pcr τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ pcr 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).

13) Τέλος, από 1/8 έως και τις 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων. «Η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς ήταν και παραμένει το μυστικό της Ελλάδας. Μπαίνουμε όλοι σε επιφυλακή χωρίς πανικό αλλά με ευθύνη και συνέπεια. Αφήνουμε πίσω τα φαινόμενα χαλάρωσης. Ο στόχος μας είναι να μην χρειαστεί να ληφθούν άλλα μέτρα και γι' αυτό θα πρέπει να τηρηθούν όσα ζητάμε», σημείωσε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα, ανησυχία προκάλεσε το γεγονός ότι η κατάσταση της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας κινδυνεύει να τεθεί εκτός ελέγχου, εκφράζουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, αλλά και οι επιδημιολόγοι, καθώς συνεχίζεται να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 24 εντοπίστηκαν στην Αθήνα και 18 στην Θεσσαλονίκη, ενώ ανησυχητικό είναι φαινόμενο όχι μόνο η αύξηση στα αστικά κέντρα, αλλά και η μεγάλη διασπορά σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως άλλοι τρεις συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη για την ζωή. Δέκα από τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός τους είναι 4.477, εκ των οποίων το 54,8% αφορά άνδρες. Τα 1.267 (28,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.218 (49,5%) συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, η διάμεση ηλικία τους είναι 53 ετών, δύο (22,2%) είναι γυναίκες. Τo 55,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αντιθέτως, 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τα θύματα είναι πλέον 206, εξ αυτών 66 (32%) ήταν γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 96,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι η κατάσταση θα τεθεί γρήγορα εκτός ελέγχου, εάν οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν στα μέτρα, που παραμένουν η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και το καλό πλύσιμο των χεριών.

Οι επιδημιολόγοι εμφανίστηκαν και πάλι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και από κάθε πόστο προειδοποιούν ότι ήδη έχουμε περάσει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο είναι θέμα ατομικής ευθύνης και υπευθυνότητας να περιορίσουμε στο ελάχιστο.

Η ανησυχία της κυβέρνησης εκφράστηκε και σήμερα μέσα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Μεταφορών με την αύξηση των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Παράλληλα, μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας που έχει γίνει υποχρεωτική εδώ και μερικά 24ωρα σε όλους τους κλειστούς χώρους, δημόσιες υπηρεσίες και μέσα μεταφοράς, συνοδεύονται και από αυστηρούς ελέγχους, οι οποίοι ωστόσο, και πάλι δεν φαίνονται ικανοί για να αποτρέψουν είτε συνωστισμούς, είτε την σωστή χρήση μάσκας από τους πολίτες που δεν δείχνουν να πειθαρχούν, με αποτέλεσμα σήμερα να πλησιάζουμε στα 80 νέα κρούσματα.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Επικαιρότητα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Δύο Combo και Σεντ-Ζιλουάζ με 1.65

Το κουπόνι της Πέμπτης (25/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζεται στην έδρα της Μπράιτον. Στην ολλανδική Eredivisie...

Read more

Με 1.75 στο ντέρμπι κορυφής και Μπριζ

Το κουπόνι της Τετάρτης (24/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής. Στη ρεβάνς...

Read more

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more
Διαβάστε επίσης

Προσκύνησε... η Μπάρτσα 75-77 ο Θρύλος

Συγκλονιστικός Θρύλος... ισοπέδωσε τη Μπαρτσελόνα μέσα στο "σπίτι" της με...

«Καθαρή η μαγνητική του Πετρούσεφ»

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ αποχώρησε τραυματίας από το ματς του Ολυμπιακού...

Οδυνηρή... ισοπαλία 1-1 με τον Άρη

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και έμεινε...