mybet

redgoal

red-power

Συνεργασία ΙΕΚ ΑΚΜΗ με Caritas Hellas

ferry

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Προσφύγων και Μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας ανέθεσε στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ το αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση Κάριτας Ελλάς (Caritas Hellas). Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ»-Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα» που υλοποιεί η Κάριτας Ελλάς και αφορούν στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Κάριτας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα με χρήση διερμηνέων

Η εκπαίδευση υλοποιείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των Κέντρων διά Βίου Μάθησης του Ομίλου ΑΚΜΗ που επελέγησαν για τον σκοπό αυτό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα (tailor made) για την αποκλειστική συμμετοχή των προσφύγων και μεταναστών. Η εκπαίδευση αφορά κυρίως σε τεχνικά επαγγέλματα και ειδικότητες που μπορούν να δώσουν άμεσα τα πρώτα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας όπως Μαγειρική, Αισθητική, Κομμωτική, Σχέδιο Ρούχων (πατρονίστ), Εκπαίδευση στην Εστίαση (barista) κλπ. Όλη η εκπαίδευση πραγματοποιείται με σύγχρονη μετάφραση και διερμηνεία για να γίνει πλήρως αντιληπτή στη μητρική γλώσσα κάθε καταρτιζόμενου. Έτσι, άντρες και γυναίκες πρόσφυγες, όλων των ηλικιών και κάθε εκπαιδευτικού υπόβαθρου έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν τα προσόντα τους ή να αποκτήσουν νέα, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν στο άμεσο μέλλον μία θέση στην αγορά εργασίας.

Ποια είναι η Κάριτας Ελλάς

Η Κάριτας Ελλάς ιδρύθηκε επίσημα το 1980 και εδρεύει στην Αθήνα. Δραστηριοποιείται σε όλη την ελληνική επικράτεια, παρέχοντας με ανιδιοτέλεια τις υπηρεσίες της προς κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος, φυλής, φύλου. Είναι φορέας της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, και παράλληλα αποτελεί μέλος της Κάριτας Ευρώπης και της Διεθνούς Κάριτας, της μεγαλύτερης παγκόσμιας οργάνωσης μετά τον ΟΗΕ.
Στόχος των δράσεών της είναι η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και οικονομικής υποστήριξης για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Από το 2012 υλοποιεί προγράμματα οικονομικής και κοινωνικής υποστήριξης ελληνικών οικογενειών και ευπαθών ομάδων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, η Κάριτας Ελλάς από το 2015 ανταποκρίνεται δυναμικά στην κάλυψη των έκτακτων και ιδιαίτερων αναγκών που έχουν προκύψει από τις συνεχείς και αυξανόμενες ροές προσφύγων στη χώρα μας.

Ο Αντιπρόεδρος της Κάριτας Ελλάς Πανοσιολογιότατος Π. Ιωάννης Πάτσης σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της ΑΚΜΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΕ, Ανδρέα Ροδόπουλο για την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Κάριτας σημαίνει αγάπη. Και η αγάπη όπως την κήρυξε ο Ιησούς είναι η ανιδιοτελής προσφορά στον άνθρωπο που έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκευμάτος, φυλής, χρώματος. Αυτό το σκοπό πρεσβεύει η Κάριτας και με αυτόν τον στόχο βρεθήκαμε δίπλα στον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φορέα της χώρας με αποδεδειγμένα άριστο εκπαιδευτικό έργο, πλούσια φιλανθρωπική δράση και κοινωνική ευθύνη. Είναι η πρώτη φορά που παρόμοιο έργο υλοποιείται στην Ελλάδα. Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι η επιτυχία και η συνέχισή του, είναι έννοιες δεδομένες, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό επίπεδο παρεχομένων εκπαιδευτικών υπηρεσίων αλλά και αγάπης για τον συνάνθρωπο με το οποίο ο Όμιλος ΑΚΜΗ φρόντισε να αγκαλιάσει το όλο εγχείρημα».

Με τη σειρά του ο Αντιπρόεδρος της ΑΚΜΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΕ, Ανδρέας Ροδόπουλος αφού ξενάγησε τον Αντιπρόεδρο και επιτροπή της Κάριτας Ελλάς στις εγκαταστάσεις όπου διεξάγονται τα σεμινάρια, τόνισε με την σειρά του: “Eίναι μεγάλη τιμή η ανάθεση αυτή από την Κάριτας Ελλάς και το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Η συνεργασία αυτή επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το υψηλό εκπαιδευτικό έργο που ο Όμιλος ΑΚΜΗ παρέχει με συνέπεια επί σειρά ετών. Πρόσφυγες και μετανάστες είναι και αυτοί μέλη μίας κοινωνίας από τη στιγμή που επίσημα εντάσσονται σε αυτή, με ίσα δικαιώματα στην υγεία, την εργασία, τη ζωή. Όλοι διαφορετικοί, αλλά όλοι ίσοι. Και με αυτήν τη φιλοσοφία, πορευόμαστε».

foxstore
macway

Mr Kteo

Προβολή Αρχείου Advertorial

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έφερε τον Ντέιβιντ Μπλατ στον Πειραιά ταράσσοντας τα... νερά του ευρωπαϊκού μπάσκετ και προσέθεσε νέο "αίμα" στο ρόστερ του, μέχρι πού θα είστε ικανοποιημένοι αν φτάσει τη σεζόν 2018-2019;

MONEY MAKER

money maker

Ελληνικός... εγωισμός στο 1.83

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το Nations League και αυτό θα μας απασχολήσει στοιχηματικά τη Δευτέρα. «Δυνατό» ποντάρισμα μας δίνει η Εθνική μας, που περιμένουμε να βγάλει... εγωισμό στη Φινλανδία, ενώ...

Read more

Με τα γκολ σε Nations League-Segunda Div…

Σημαντικές επιλογές έχει το σημερινό πρόγραμμα της Κυριακής, με δυάδα γκολ να προκύπτει από Nations League και Segunda Division στο στοίχημα κουπόνι. Πολωνία - Ιταλία Η πρώτη επιλογή για σήμερα έρχεται από...

Read more

Κόντρα στις έδρες για... χοντρό χρήμα

Το Nations League είναι αυτό που θα μας απασχολήσει στοιχηματικά και το Σάββατο (13/10) καθώς για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι εθνικές ομάδες της Ευρώπης μας δίνουν «δυνατά» πονταρίσματα, ενώ δράση...

Read more
Διαβάστε επίσης

Πρωτοσέλιδα 15-10-2018

Διαβάστε και σήμερα στο RedGoal τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων...

Απίστευτος ντόρος για Σισέ

Ντεμπούτο στην Εθνική Σενεγάλης με γκολ για τον Παπέ Αμπού...

Ελληνικός... εγωισμός στο 1.83

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το Nations League και αυτό θα...