roumeliotis

lentiamo

Juan Gilberto Funes OSFP Mix (video)

casino loutrakiou
redwell

Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες. Ο Αργεντινός σέντερ φορ με το προσωνύμιο "ελ μπούφαλο" (σ.σ. ο βούβαλος) προδόθηκε από την καρδιά στα 28 του, βυθίζοντας σε πένθος όλη την χώρα αλλά και τον Πειραιά.

Φόρεσε την ερυθρόλευκη για ενάμιση χρόνο και έκανε σπουδαίες εμφανίσεις σκοράροντας αρκετά τέρματα για τον Θρύλο. Με τη Ρίβερ Πλέιτ από την οποία ήρθε στον Πειραιά, κατέκτησε με δικό του γκολ το Κόπα Λιμπερταδόρες το 1986 και μετά την μιάμιση σεζόν με τον Ολυμπιακό, μετακόμισε στη Νανσί και αργότερα, όταν διαπραγματευόταν με τη Νις, οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν πρόβλημα με την καρδιά του.

Επέστρεψε στην πατρίδα του και τη Βέλες Σάρσφιλντ βάζοντας... τέλος στην καριέρα του το 1990. Δύο χρόνια αργότερα, η καρδιά του δεν άντεξε και χάθηκε πολύ νωρίς, μόλις στα 28 του χρόνια. Προς τιμήν του, το στάδιο της γενέτειράς του στο Σαν Λουίς, πήρε το όνομά του.

autospecialist
beercatalog

Physioactive

VIDEO

Προβολή Αρχείου Red Legends

8 σχόλια

  • Jiannis77
    Jiannis77 Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 22:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν ήταν τυχαίο το προσωνύμιο "el bufallo" για ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΟΥΑΝ ΧΙΛΜΠΕΡΤΟ ΦΟΥΝΕΣ. Παρέσερνε στο διάβα του όλους τους αντιπάλους, μέχρι και κεφαλιά από τερματοφύλακα έπαιρνε! Κρίμα που η καρδιά του τον πρόδωσε, αλλά τουλάχιστον έφυγε στα χέρια του Θεού της μπάλας Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα...

  • Παναγιώτης Τιάκας
    Παναγιώτης Τιάκας Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 22:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Με κέντρο ζωγραφιά εννοούσα, με τους μαέστρους, Ηλία Σαββίδη, Γιώτη Τσαλουχίδη το τούρμπο και Σάββα Κωφίδη Με τις τεχνικές του επελάσεις απο αριστερά.
    Ομαδάρα όμορφη του ολυμπιακού. Να την βλέπεις και να την χαίρεσαι.

    Γεια σου αθάνατε Χουαν Φούνες, Ζεις για πάντα Μέσα στις καρδιές μας. Βλέπεις τον ολυμπιακό από κει ψηλά. Καλό παράδεισο Πάντα.

  • Παναγιώτης Τιάκας
    Παναγιώτης Τιάκας Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 20:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Τον είδα live ζωντανό τον παιχταρά στο Καυτατζόγλειο Στάδιο Μέσα πάρα πολύ κοντά, Και ετρίβα τα μάτια μου από ηδονή . Τέτοιο παικταρά τούρμπο τανκ σέντερφόρ είχαμε πολλά χρόνια να δούμε. Έλεγα μέσα μου επιτέλους κι εμείς έχουμε Έναν αργεντινό επιθετικό παιχταρά. Ο παναθηναϊκός παλιά είχε ένα αριστερό εξτρέμ επιθετικό αργεντινό παιχταρά τον Βερόν. Εμείς δεν είχαμε ποτέ αργεντινό ποιητή επιθετικό.

    Παιχταράς ολικής, πάρα πολύ γρήγορος ταχύτατος έξυπνος παίκτης πάρα πολύ τεχνίτης Και Γκορτζής μέσα στην μικρή περιοχή.
    Παίξαμε με την Τορίνο το σκορ 2-2το πρωτο Γκολ ο Τάσος Μητρόπουλος και το 2-1 Γκολάρα ο Χουάν Φούνες με ζογκλερικές ενέργεια.

    Πήγα και τον είδα , Ήμουν διακοπές από τη Γερμανία στην Ελλάδα στην Χαλκιδική και έτρεξε αμέσως , Να θαυμάσω και να χειροκροτήςω την ομάδαρα του ολυμπιακού στο διεθνές τουρνουά που διοργάνωσε Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης Στο Καυτατζόγλειο στάδιο στην Θεσσαλονίκη.
    Πρώτο παιχνίδι Ηρακλής Θεσσαλονίκης με VfB Stuttgart 1-3 Υπέρ της γερμανικής ομάδος, Με τους παγκόσμιους πρωταθλητές μέσα
    Jürgen Jürgen Klinsmann, Guido Buchwald Και Karl Allgöwer.

    Μετά το βράδυ παίξαμε εμείς με τους ιταλούς η ομάδα έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο πολύ γρήγορα επιθετικό ποδόσφαιρο με παιχταράδες ολικής, επίθεση Νίκο Τσιαντάκη Μητρόπουλος φωνές και επίθεση φωτιά μέλια Σαββίδη ιότητα Λουκίδη και Σάββα Κωφίδη που αλλού είναι το γήπεδο και μπάλα πήγαινε πάνω κάτω ταχύτητα και πολύ μεγάλο παιχνίδια που από πλευράς ολυμπιακού και πάρα πολύ ωραία επιθετικό ποδόσφαιρο και πολύ ωραίο θέαμα για τους φιλάθλους που το γήπεδο γεμάτο τίγκα.
    Προπονητής της ομάδες μας ο πολωνός Γιατσεκ Γκμοχ που πριν από λίγους μήνες είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδος με την ΑΕΛ -Λάρισα.

    Ήθελα να πάω να δω και να θαυμάσω και τον παιχταρά μας Λάγιος Ντέταρι που είχε ανακοινωθεί πριν μια βδομάδα από την ομάδα μας, αλλά δυστυχώς Δεν ήταν στο γήπεδο διοτι δεν είχε Αφίχθει ακόμα στην Ελλάδα.
    Αλλά θαυμασα και είδα Ζωντανό και από πολύ κοντά τον Χουάν Φούνες , ενα Τούρμπο express παιχταράς με τα όλα του. αιωνία του η μνήμη αθάνατη μνήμη σου Χουαν Φούνες δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ζεις με την ερυθρόλευκη φανέλα για την ομάδα του ολυμπιακού αιώνια που χάρισες αμέτρητες όμορφες στιγμές στους φιλάθλους του ολυμπιακού. Και σ’ ευχαριστούμε Γι’ αυτό Χουάν θερμά.

  • Mike7
    Mike7 Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 19:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Από τις πρώτες μεταγραφές του Κοσκωτα το Δεκέμβριο του 88 με προπονητη τον Λιμπρεχτς.Τότε είχαμε πάρει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αν θυμάμαι καλά 18 παίκτες (μέχρι και κάποιον Κριεζή από την Ξάνθη)Τεραστια μορφή ,αργος λόγω σωματοδομης,απίστευτος τεχνίτης,γκολτζής με τεραστια δύναμη .Είχε έρθει μαζί με τον Αγκιρε και
    στην προπόνηση στο παλιό Ρεντη είμασταν τόσος κόσμος που καθόμασταν διπλα από το γήπεδο και τον βλέπαμε από κοντά.Έφυγε από τη ζωή νωρίς αλλα η αναμνηση του θα είναι χαραγμένη για πάντα στην καρδιά μας.

  •  geodiv
    geodiv Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 18:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Τεράστιος παίκτης. Αιώνια η μνήμη σου Χουάν!

  • Ache
    Ache Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 13:58 Σύνδεσμος σχολίου

    @Φώτης Κέρκυρα 7 άλλες εποχές τότε, προ Μπόσμαν μπορούσες να φέρεις παίχτες που δεν θα σου έριχναν ούτε μάτια σήμερα, ή έρχονται μόνο για τα τελευταία ένσημα.
    Ο Φούνες ήταν ταύρος πραγματικός, δεν τον χωρούσαν τα σορτσάκια. Χτυπούσε φάουλ και έτρεμε το φιλοκάρδι των παικτών στο τοίχος μην τους πάρει η μπάλα.
    Ο Τούρμπο Μπεν είχε ρθει δανεικός, ίσως το καλύτερο δίδυμο μπροστά με Προτάσοφ.
    Και ο Γιουσκοβιακ ήταν κλάση, ήξερε πολύ μπάλα αλλά δανεικός και αυτός.
    Απλά όλοι πέσανε σε εποχές που δεν υπήρχε οργάνωση, εκτος του Μπλαχίν οι προπονητές άλλαζαν ανά τρίμηνο. Είχες αμυντικο χαφ τον Τσαλουχιδη και ειχε το νου του να βγει κρυφός κυνηγός για να σκοράρει. Βλέπεις βίντεο από τότε και ο καθένας έπαιζε για την πάρτυ του, σκορποχώρι (πλην εποχή Μπλαχίν).
    Μέχρι και ο Μπίλαρος έπρεπε να περιμένει να ρθει ο Μπάγεβιτς για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

  • Κώστας Νίκαια
    Κώστας Νίκαια Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 13:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Παίχτες σαν τον ΦΟΥΝΕΣ αξίζουν σεβασμό

  • Φώτης Κέρκυρα 7
    Φώτης Κέρκυρα 7 Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 23:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Είχα την τύχη να τον δω από κοντά. ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΧΟΥΆΝ ΧΙΛΜΠΕΡΤΟ ΦΟΥΝΕΣ. Ωδοστρωτηρας πραγματικός. Δυστυχώς ήμουν στο γήπεδο και στον τελικό με τον Βαζελο. Έχω δει αμέτρητα παιχνίδια και έχω γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα για σένα Ολυμπιακάρα μου. Όσοι δεν είχαν την τύχη να τον δουν από κοντά δεν μπορούν να καταλάβουν για τι παικταρα μιλάμε..... Ένας άλλος εκπληκτικός σέντερ φορ που είχαμε ήταν ο "τούρμπο" Μπεν Κριστιενσεν Δανός αλλά στυλ Τιμο Βέρνερ για τους πιο νέους. Δεν πιανοταν ούτε με λασο. Φυσικά κορυφαίο όλων των εποχών θεωρώ τον Μάγο ΖΙΟΒΑΝΙ ΣΊΛΒΑ ΝΤΕ ΟΛΙΒΕΙΡΑ ΤΟΝ ΘΕΌ ΤΩΝ ΘΕΏΝ που έχουν περάσει από την ομάδα.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μαγικός Θρύλος καθάρισε Παρτιζάν-διαιτητές 69-74

Ο Θρύλος δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στη Σταρκ Αρένα...

Μάχη... πλεονεκτήματος για Θρύλο με Παρτιζάν

Ματς με χαρακτήρα... τελικού είναι και για τον Ολυμπιακό και...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...