roumeliotis

lentiamo

Καφές Ριζόπουλος από το 1901

under armor
redwell

Υπάρχει ένα μέρος στην πόλη, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει σε μια εποχή όπου η παράδοση, τα αρώματα και οι γεύσεις της παλιάς Αθήνας διατηρούνται ακόμη ζωντανές.

Εάν έχεις βρεθεί ποτέ στο κέντρο της Αθήνας, στην καρδιά της ιστορικής αγοράς της πόλης, εκεί κοντά στην πλατεία Κοτζιά, αποκλείεται να μη σε έχει παρασύρει η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ελληνικού καφέ.

Ανάμεσα στα παλιά και παραδοσιακά καταστήματα της περιοχής, βρίσκεται και ένα από τα αρχαιότερα καφεκοπτεία της Αθήνας. Ο ελληνικός καφές είναι στενά συνδεδεμένος με την ιστορία του καφεκοπτείου «Ριζόπουλος». Από το 1901, όταν ο Ανδρέας Ριζόπουλος ξεκινά να αλέθει κόκκους καφέ με έναν μικρό χειροκίνητο μύλο και να πουλάει τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ στους περαστικούς και τους θαμώνες των παραδοσιακών καφενείων της εποχής, μέχρι και σήμερα, η παραδοσιακή συνταγή του ελληνικού καφέ συνεχίζεται να χρησιμοποιείται αναλλοίωτη.

Καφεκοπτείο «Ριζόπουλος»

Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση συνεχίζει να στεγάζεται εδώ και γενιές στο κατάστημα στην οδό Στρέιτ 1, στο κέντρο της Αθήνας. Το καφεκοπτείο, έχοντας πια περάσει στα χέρια των εγγονών του ιδρυτή, συνεχίζει να διατηρεί ουσιαστική, προσωπική σχέση και ενδιαφέρον για τους πελάτες του.

Η παραδοσιακή συνταγή του ελληνικού καφέ του παππού Χαράλαμπου, από εκείνες τις παλιές εποχές, όταν ο καλός, παραδοσιακός διπλός ελληνικός καφές παρασκευαζόταν στη χόβολη και απελευθέρωνε το πλούσιο άρωμα και την ξεχωριστή υφή του, χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.

Όλα τα είδη καφέ σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε: ελληνικός (ελαφρύς, κλασικός, σκούρος, μαύρος), φίλτρου («γαλλικός»), espresso, στιγμιαίος . Οι περισσότεροι καφέδες διατίθενται είτε σε κόκκους είτε αλεσμένοι, με ή χωρίς καφεΐνη, και σε διάφορες γεύσεις. Αυτό που κάνει τον καφέ  «Ριζόπουλο» να ξεχωρίζει είναι οι εκλεκτές πρώτες ύλες, το ισορροπημένο χαρμάνι, που προκύπτει από την πρόσμιξη των διαφόρων ποικιλιών και ειδών καφέ από Βραζιλία, Κολομβία, Γουατεμάλα, Ινδία και άλλες χώρες με παράδοση στην παραγωγή του καφέ, και φυσικά η γνώση και το μεράκι στο καβούρδισμα.

Καφές & Παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα

Εκτός από τον εξαιρετικό γευστικό καφέ, στο κατάστημα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα όπως γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, ροφήματα και νόστιμα εδέσματα. Αξίζει να δοκιμάσετε το βιολογικής γεωργίας τσάι του βουνού από την Ελάτεια Φθιώτιδας, μέλι από θυμάρι και άλλα άγρια βότανα της Κρήτης, κρητικές παστελομπουκιές σε τρεις γεύσεις, αμύγδαλο, φιστίκι και cranberry, καθώς φυσικά και τα φημισμένα λουκούμια Σύρου. Επίσης, θα βρείτε καραμέλες, σοκολάτες και σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη.

Eshop – Συνεργάτες

Σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε,  μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του καφεκοπτείου «Ριζόπουλος» στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, www.rizopoulos-coffee.gr. Μπορείτε να επιλέξετε τον αγαπημένο σας καφέ και το γλυκό συνοδευτικό που προτιμάτε και να πραγματοποιήσετε την παραγγελία σας στο eshop, με έκπτωση έως και 20% και δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, ο καλύτερος καφές της Αθήνας θα φτάσει γρήγορα και εύκολα στην πόρτα σας.

Το καφεκοπτείο «Ριζόπουλος» διαθέτει ήδη δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αν είστε επιχείρηση και σας ενδιαφέρει η συνεργασία με το καφεκοπτείο «Ριζόπουλος», μπορείτε να ζητήσετε προσφορά για τα είδη που επιθυμείτε μέσω της ιστοσελίδας. Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στις εξαιρετικές προσφορές με μοναδικά γευστικούς συνδυασμούς προϊόντων, τις οποίες θα βρείτε μόνο ηλεκτρονικά.

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Advertorial

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.07 Μόντσα και γκολ στη SuperLeague

Το κουπόνι του Σαββάτου (16/03) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στα πλέι άουτ της ελληνικής Super League, ο Αστέρας Τρίπολης κοντράρεται με τον Βόλο. Στη...

Read more

Μπολόνια 2.10 και Γκόου Αχέντ Ιγκλς κάλυ…

Το κουπόνι της Παρασκευής (15/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Μπολόνια δοκιμάζεται στην έδρα της Έμπολι. Στην Eredivisie Ολλανδίας, η Χέρακλες...

Read more

Με 1.83 ΠΑΟΚ και ποντάρισμα στα γκολ

Στο κουπόνι της Πέμπτης (14/03), ξεχωρίζει η ρεβάνς του ΠΑΟΚ απέναντι στη Ντίναμο Ζάγκρεμπ για τους «16» του Conference League. Για τη φάση των «16» του Europa League διεξάγονται τα...

Read more
Διαβάστε επίσης

Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή

Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή σε όλους σας από την...

Νίκη... τετράδας με Εφές στην Πόλη

Έναρξη... διαβολοβδομάδας στη Euroleague και ο Ολυμπιακός θα δώσει το...

Πρωτοσέλιδα 19-03-2024

Διαβάστε και σήμερα στο RedGoal τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων...