roumeliotis

lentiamo

Ακτινογραφία... νέου Ολυμπιακού

under armor
redwell

Ο Ολυμπιακός βάζει τις βάσεις στην προετοιμασία για μια σεζόν δίχως εγχώριες υποχρεώσεις αλλά με μίνιμουμ 34 αγώνες στην Euroleague, με πολλές διπλές εβδομάδες και ανεβασμένο το επίπεδο κατακόρυφα καθώς ακόμα και για την παρουσία στην 8άδα πρέπει να... μοχθήσεις μιας και ενισχύθηκαν πολλές ομάδες πλην των γνωστών ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Φενέρ.

Μια πρώτη "γεύση" από τον Θρύλο την πήραμε στο "Τροφέο Λοβάρι" που έγινε στην Ιταλία κόντρα σε Αρμάνι Μιλάνο και Βενέτσι, χάνοντας από την ομάδα του Έτορε Μεσίνα με 78-62 και νικώντας την περσινή πρωταθλήτρια του Καμπιονάτο με 71-68. Τι μας άφησαν αυτά τα δύο ματς προετοιμασίας με τις ιταλικές ομάδες; Μια ενδιαφέρουσα γεύση...

Ο Ολυμπιακός πλέον δεν είναι η ομάδα του... ελληνικού κορμού με παίκτες που ήταν στο ρόστερ τιμής ένεκεν ουσιαστικά καθώς στο παρκέ δεν έβγαζαν ούτε το 1/10 του ποσού που έμπαινε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Ο νέος Θρύλος είναι μια ομάδα με πολλούς φαινομενικά διψασμένους για διάκριση ξένους παίκτες που προσπαθούν να βρουν τις ισορροπίες τους μέσα από τη δουλειά και την... τριβή.

Υπάρχουν έμπειροι από Euroleague όπως ο Μπράντον Πολ, ο Όγκουστιν Ρούμπιτ αλλά και νεόφερτοι απευθείας από τις ΗΠΑ όπως οι Γουέιντ Μπόλντγουϊν και Ίθαν Χαπ. Υπάρχει το "πιστόλι" του Champions League ο Κέβιν Πάντερ αλλά και ο πιο "σιτεμένος" και "περπατημένος" στα ευρωπαϊκά παρκέ Γουίλ Τσέρι o oποίος επίσης έχει εμπειρία Euroleague με την Ζαλγκίρις. Με μια πρώτη ματιά και με απόντες λόγω Παγκοσμίου Κίνας τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Κουζμίνσκας και εκτός τον Βεζένκοφ που είναι σε φάση αποθεραπείας, τα αποτελέσματα και κυρίως οι εμφανίσεις στα φιλικά δεν είναι ούτε ενθαρρυντικά ούτε απογοητευτικά. Και επαναλαμβάνω τις απουσίες καθώς δεν πρόκειται για παίκτες second unit αλλά για μια πεντάδα που θα έχει "λόγο" και μάλιστα βροντερό.

Όπως έδειξε και κόντρα στην Αρμάνι και κόντρα στη Βενέτσια, ο Ντέιβιντ Μπλατ φέτος θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα που θα τρέχει πολύ το γήπεδο με την πρώτη ευκαιρία για να φτάσει στο εύκολο καλάθι ενώ δεν περιορίζει τους παίκτες του να πάρουν το σουτ που θα βγεί μέσα από την καλή κυκλοφορία. Γι' αυτό και πήρε παίκτες ικανούς στο να σκοράρουν και με καλό περιφερειακό σουτ που θα φέρει τους ερυθρόλευκους σε ένα καλό ποσοστό πίσω από τα 6.75μ. για να φτάνει η ομάδα και να ξεπερνά τους 80 πόντους. Το είδαμε στην Ιταλία; Σε καμία περίπτωση. Οι Πειραιώτες σκόραραν μόλις 62 πόντους κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και 71 απέναντι στη Βενέτσια, δηλαδή είχαν μέσο όρο 66.5 πόντους ενώ μοίρασαν μόλις 7 ασίστ κόντρα στους Μιλανίστι και 9 απέναντι στην πρωταθλήτρια. Σε κανένα δηλαδή εκ των δύο ματς δεν είχαμε διψήφιο αριθμό ασίστ, κάτι που σαφώς προβληματίζει αλλά μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια καθώς η ομάδα θα... ρολάρει και θα βρει τους αυτοματισμούς της στην επίθεση.

Δημιουργικά ο Ολυμπιακός "κόλλαγε" και ήταν πάρα μα πάρα πολύ άστοχος. Ειδικά με τους Μιλανέζους τα... έσπασε που λέμε τελειώνοντας το ματς με 43% στα δίποντα (20/47), 21% στα τρίποντα (4/19) και μόλις 56% στις βολές (10/18). Κόντρα στη Βενέτσια και με τους Σπανούλη-Πολ να προστίθενται στις απουσίες των διεθνών και του Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός ήταν πιο εύστοχος στα σουτ δύο πόντων με 26/46 και 57% αλλά ξανά... τραγικός στα τρίποντα με 1/10 και 10% ενώ ήταν καλύτερος στις βολές με 16/22 και 73%. Στο σύνολο των δύο αγώνων, ολοκλήρωσε το τουρνουά επί ιταλικού εδάφους, έχοντας 49% στα δίποντα (46/93), μόλις 17.2% στα τρίποντα (5/29) και 65% (26/40) στις βολές.

Αυτά για έντονο προβληματισμό καθώς αν δεν αλλάξουν θα έχουμε... δράματα. Υπήρχαν όμως και θετικά στοιχεία, όπως το φοβερό πρώτο ημίχρονο με την Βενέτσια και ολίγον από τις αρχές της τρίτης περιόδου που ο Ολυμπιακός δίχως επαναλαμβάνουμε Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Κουζμίνσκας, Σπανούλη και Πολ σε αυτό το ματς, έφτασε στο 58-35 δείχνοντας πράγματα στο παρκέ παρά την αστοχία του. Όταν βρίσκει ρυθμό και πατάει... γκάζι, αυτό δηλαδή που θέλει και ζητάει ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο Θρύλος είναι μια "ομορφιά" ακόμα και με τη δεύτερη γραμμή του.

Και στον τομέα των ριμπάουντ ο Θρύλος είχε αρκετά καλή παρουσία παρά τις απουσίες του. Οι ερυθρόλευκοι κατέβασαν 34 κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και 38 κόντρα στη Βενέτσια, έχοντας μέσο όρο τα 36. Ειδικά στο επιθετικό φάνηκε πως η ομάδα έχει έφεση καθώς μάζεψε 12 κόντρα στο Μιλάνο και 9 με τους "λαγκουνάρι".

Τι κρατάω από το τουρνουά της Ιταλίας; Τη σταθερότητα-σοβαρότητα του 4αριού και όχι 5αριού όπως αποδεικνύεται στο παρκέ, Όγκουστιν Ρούμπιτ. Ο 30χρονος ψηλός σημείωσε 14 πόντους και κατέβασε 7 ριμπάουντ με την Αρμάνι Μιλάνο ενώ συνέχισε τις υψηλές... πτήσεις του και κόντρα στην Βενέτσια όπου είχε 15 πόντους και ξανά 7 ριμπάουντ. Ολοκλήρωσε το τουρνουά επί ιταλικού εδάφους, έχοντας μέσο όρο 14.5 πόντους (11/17 δίποντα-64.7%) και 7 ριμπάουντ. Πού παίζει; Τεσσαρο-πεντάρι είναι με αυτή τη σειρά... προτεραιότητας αφού πρέπει άρον άρον να τον "χωρέσουμε" και στο "5". Στον Θρύλο προορίζεται να παίζει κυρίως στο "5" για να δίνει ανάσες στον Μιλουτίνοφ όταν υπάρχουν... χαμηλότεροι σέντερ στο παρκέ ενώ σίγουρα θα παίξει και στο "4" σε ματς που χρειάζεται περισσότερη σκληράδα σε άμυνα-επίθεση μέσα στη ρακέτα από αυτά που προσφέρει ο Γιώργος Πρίντεζης ή ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Πράγματα, έστω και λίγα, έβγαλε στο παρκέ και ο Γουέιντ Μπόλντγουιν ο οποίος ξεκάθαρα θα είναι ο Νο1 όσον αφορά στους πόιντ-γκαρντ του Θρύλου, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να τον πιστεύει πολύ και να του δίνει τη "μπαγκέτα" στην Ιταλία. Αγωνίστηκε για 27:18'' κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, τελειώνοντας το ματς έχοντας 7 πόντους, 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ, με 3/10 δίποντα, 0/1 τρίποντα και 1/2 βολές. Στο δεύτερο παιχνίδι με τη Βενέτσια βρέθηκε στο παρκέ για 33:41'' σημειώνοντας 13 πόντους με 4/10 δίποντα, 0/1 τρίποντα και 5/6 βολές, κατέβασε 6 ριμπάουντ και μοίρασε μόλις 1 ασίστ.

Εκρηκτικός, ταχύτατος, τελειώνει τις φάσεις στον αιφνιδιασμό, λίγα πράγματα στο σουτ από τα 4-5 μέτρα και το τρίποντο αλλά μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί για το συνολικό καλό αλλιώς δεν θα ρολάρει όλη η ομάδα που πλέον αναγκαστικά και μη στηρίζεται πάνω του. Σπουδαίος αμυντικός, σαφέστατα προορίζεται για να αναλαμβάνει να "βιδώσει" τον πιο επικίνδυνο γκαρντ του αντιπάλου, αλτικός και με καλή σχέση με το ριμπάουντ και με ανάγκη για δουλειά στις ασίστ. Απ' ότι οσφρίζομαι, λεπτά στο "1" πλην του Γουέιντ Μπόλντγουιν και Γουίλ Τσέρι που θα έρχεται από τον πάγκο (σ.σ. υπάρχει και ο Κόνιαρης για τα... εύκολα), πιθανολογώ ότι θα παίρνει έστω και λίγο χρόνο και ο Βασίλης Σπανούλης, ειδικά όταν... σφίγγουν τα γάλατα.

Υπομονή και με την επιστροφή των διεθνών και απαρτία στο ρόστερ, θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πώς θα "παντρέψει" ο Ντέιβιντ Μπλατ τους παλιούς με τους νέους και πώς θα μοιράσει χρόνο και αρμοδιότητες στο παρκέ. Για την ώρα απλά παρατηρούμε και καταγράφουμε. Συμπεράσματα με το ξεκίνημα της Euroleague και αφού δούμε 2-3 ματς για να έχουμε την ευρύτερη εικόνα σε παιχνίδια που "καίνε" και όχι σε φιλικά που είναι ουσιαστικά προπόνηση...

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Playmaker

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.07 Μόντσα και γκολ στη SuperLeague

Το κουπόνι του Σαββάτου (16/03) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στα πλέι άουτ της ελληνικής Super League, ο Αστέρας Τρίπολης κοντράρεται με τον Βόλο. Στη...

Read more

Μπολόνια 2.10 και Γκόου Αχέντ Ιγκλς κάλυ…

Το κουπόνι της Παρασκευής (15/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Μπολόνια δοκιμάζεται στην έδρα της Έμπολι. Στην Eredivisie Ολλανδίας, η Χέρακλες...

Read more

Με 1.83 ΠΑΟΚ και ποντάρισμα στα γκολ

Στο κουπόνι της Πέμπτης (14/03), ξεχωρίζει η ρεβάνς του ΠΑΟΚ απέναντι στη Ντίναμο Ζάγκρεμπ για τους «16» του Conference League. Για τη φάση των «16» του Europa League διεξάγονται τα...

Read more
Διαβάστε επίσης

Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή

Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή σε όλους σας από την...

Νίκη... τετράδας με Εφές στην Πόλη

Έναρξη... διαβολοβδομάδας στη Euroleague και ο Ολυμπιακός θα δώσει το...

Πρωτοσέλιδα 19-03-2024

Διαβάστε και σήμερα στο RedGoal τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων...